Şimdi hanımlar ben okula ilk geldiğimde her şey iyiydi benim açımdan o zaman insanlar hep birbiriyle gergindi ben samimiyet gösteriyordum çoğu kişi ise birbiriyle laf dalaşındaydı.neyse iki kadın hoca herkese kulp takıyorlar bu arada herkesin nabzını yokluyorlar falan ona göre davranıyorlar neyse benim velilerden biri olumsuz bi şey dedi bu iki kadından biriyle ilgili bende kadına dedim ki böyle böyle imiş haberiniz olsun uyarı için söylüyorum dedim bu demesin mi alicea benimle ilgili böyle böyle demiş dedikodu yapmış falan ama gayet sert dedi.sonra bu ikisi bana laf çarpıyo falan dedikodu yaptın imalarıyla ben yapmadım bile diyemedim üste çıktılar bi güzel.neyse sürekli bakıp fısıldaşıyorlar falan ben çok üzüldüm aşırı taktım falan neyse hamile kalmışım okuldan bi çıktım kanamam başladı bebiş bizim düşmek üzereymiş doktor kendini çok kasmışsın falan dedi.neyse bu sefer bunlar beni ziyarete geldiler ilgilendiler falan.yani ben öyle sandım.evde yattım okula gidemedim .bu arada eşim inşaat müh.bu kadınlardan birinin ev projesni çizdi .çok ilgilendi üstüne vazife değilken her işlerine koştu.ne bi teşekkür ne bi rica tamamen emir kipiyle konuşuyor benimle kadın .sürekli eşin gelmedi bizze yardım etmıyor falan diyo herkesin içinde hiç yaptıklarını anlatmıyor bi şeye ihtiyacın var mı yardımcı olalım diyorum zaten bize eşim yardm edeceek diyo.yani zaten uslubu sert .birde yüzüme kapıyı çarptı hırsından ve elimi şekerliğe attım aldı dan diye başkasının önüne koydu neyse ben dayanamadım patladım artık bu kadına yeter artık dedim bana yaptığın yeter sen bana böyle böyle yaptın demesin mi aaaa sen çok alınganlaştın yapmadım falan.bende dedim ki ben senin evin yüzünden laf duymak zorunda değilim eşimden neyse bu benden özür diledi hakkını helal et dedi barıştık.sonra gitmiş en yakın arkadaşı hocaya demişli alicea bana senin yüzünden kocamla aram açıldı dedi demiş.başka bir arkadaşı uyarmıştım benimle olan konuşma tarzından ötürü benimle dalga geçer gibi konuşma dedim o da yok farkında olmadan yaptım yok samimyetten yaptım dedi çevirdi sadece uyardım tek kenara çekip kimseyi rencide etmememek için önceki hocada dahil.bu arada bana dedikoducun diyen kadını evime davet etmiştim bir defa önyargısını kırmak için o da geldi başka arkadaşlarla ilgili yorumlar yaptı yok o şöyle yok o böyle falan.doğumdan sonra ben aylıksız izne ayrıldım tabi bunların samimiyeti artmış iyice ben yokkende oturup eleştirmişler hep.bunlar bana tavırlı hala tabi ortamda taraf tutan hocalar yoğunlukta ben yeni öğretmen olduğum için onların sözü geçiyor.o bana dedikoducu diyen kadın tavır yapıyordu ben de dayanamadım ona dedim ki sen bana böyle böyle yaptın ben bunların hiç birine ağzımı açıp bi şey demedim bile hala tavır yapuyosunuz.bi üste çıktı sen beni neyle suçluyosun zaten a ile b ile de tartışmışsın daha kaç gün oldu okula geleli de sen bu kadar bizle tartışıyon.kadına kocamla aramı açtın demişsin o senin büyüğün falan .yani üste çıktı direk.yine ben zor durumda kaldım. Bu hocanın evine gittim konuşmak için kadın bana demesin mi iyiki geldin yoksa senle ilişkimi kesecektim yarına kalsaydı.öbür arkadaştan özür dile benden dilediğin gbi.sen bu gidişle çok yalnız kalırsın herkesle tartışıyorsun.kendisi beni zamanında gazlamıştı sen özgüvensizsin hakkını koru falan ve diğer arkadaşlara eleştiriler yapmıştı ben de onu dedim bana demesin mi ben onları çok seviyorum sen ne maksatla bunları hatırlatıyorsun tabi önce inkar etti ben öyle şeyle demedim onlarla ilgili dedi birine fesat birine politik birine kıskanç falan demişti şimdi işler değişti tabi döndü hemen.senin bana bunları hatırlatmandaki amaç ne dedi ben de hocam ben kimseye söylemedim dediklerinizi bu zamana kadar asla da söylemem dedim zaten aramızı bozamassın dedi.seni sevdiğim için şuan seninle konuşuyorum dedi bi de diyo ki bırak artık insanları kesmeyi şu bana bunu dedi bu bana bunu dedi demesin mi ben kimseyi kesmedim bi bunları kırıldım onlara da yüzlerine söyledim zaten.ben suçlu çıktım özür dilemesi gereken eğilmesi gereken ben oldum herkes iyi oldu kötü ben oldum yani
Okul değil cennet mahallesi, mıçmıç ilişkiler
Öğretmenin biraz kültürü olur yahu, sözde eğitimli insanlarsınız
Dedikodu dedikodu bu nedir Allahaşkına
Çalıştığınız yerde yeniyseniz herkesle bu kadar samimiyet baştan hatalı zaten, ne demeye bilmediğin insanların işine karışıyorsun, yaptırsın evini kime yaptırıyorsa
İş yeri arkadaşlık yeri değil, sınırınızını, mesafenizi bilin tüm sorunlar hallolur ; günaydın, merhaba, iyi akşamlar vs.... hepsi bu kadar