Allah aşkına bir göz atın(kayınvalideli bi konu)

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Arkadaşlar cidden sinirlerim tavan yaptı..Sabaha kadar uyumadığımı,benim bi çocuğum olduğunu belirterek ve uyumam gerektiği halde,neleri kafama taktım size anlatmak istiyorum.

Ne olur arkadaşlar bana biri anlatsın.
İyi yada kötü cidden yorum bekliyorum.
Herkesin düşüncesinin yanında,bende kendi fikirlerimi şok olmuş bir kafayla anlatmak istiyorum.

Belki hatırlayanlar vardır,kayınvalide ile senelerdir görüşmüyoruz,çocuğum vesilesiyle görüşmeye başladık ama nadir.
Araya mesafe koymasam,her an bizim eve gelebilir,her gün rutin uğrayabilir.
Öyle sakin falan değil kendisi,hani uğrasın ne olacak..
Her geldiğinde bi sıkıntı yaşıyorum içten içe..Çocuğuma 'anne' diye hitap ettirmemeye çalışan (3 aylıktı,3 aylık bi bebeğe)birisi..
ve her geldiğinde saçma sapan birşeyler üretiyor.

Çocuğuma;

'Sen onların saçını başını yol tamam mı babannecim..Çingene,çingeneye bak çingeneye'
'Ne babannecim ne,onlar doğal gazı yakmıyor mu,cimri onlar babannecim'
'Sen kaç kaç gel babannecim bize tamam mı'
'Birşey istediğinde yapış,aldırana kadar bırakma,(yaygaraya ver)anlamına gelen bi iki şey.
Ben yazarken utanıyorum şu son cümleyi.
Bir çocuğa bunlar öğretilir mi?Ağaç yaşken eğilir derler ya,çocuğumun zeminini bilmem kaç çocuk büyüttüm diye hava atan bir kadın,çocuğuma bunları öğretiyor.
Aklı eriyor mu,hayır..Henüz bi kaç aylık.
Ona 'aklı erdiğindede bunları öğretmeyeceksin değil mi?' dediğimde 'öğreteceğim' dercesine bir cevap geldi hatırlamıyorum şu an.
Tek kelimeyle 'evet,öğreteceğim' gibi şeyler söyledi ve şok oldum.
Ben şaşırdım,bin pişman oldum görüştüğüme.Sabi sübyana bunlar öğretilir mi,helede 'aldırana kadar bırakma,aldırmak için her çirkefliği yap'gibi manalara gelen cümleler.

Görüşmüyorum,on küsür günde bir görüşüyoruz,ama her görüştüğümüzde fitneli,iğneli..

Ne olur bana akıl verin,sabaha kadar uyumadım..İlerde çocuğumun psikolojisini etkiler böyle şeyler.
Bende yıkarım dünyayı çocuğum için o zaman.

rahatsız olduğunuzu belirtin ama çokta abartmayın bence sizin kızdıgınızı anlıyor kızdırmak için size duyuruyor yoksa oda biliyorki şu an bebeğiniz onların hiçbirini anlamıyor.... çokta umursamıyor gibi durun insanlar birşeyi dikkate aldığınızı anladıkça daha çok yapmak istiyorlar...

sızde babannesı benım kızım akıllı ole seyler yaparmı hıc gıbı bısey soyleyın gulun gecın bence bu kadar abartmayın

Kayınvalidenize 'Çok komiksiniz anne,ufacık çocuğa öğrettine bak,yakışmıyor size' diyebilirsiniz şakayla karışık.

evet şimdi bebeğiniz anlamıyor kayınvalideniz sizin sinir olduğunuzu bildiği için bilerek yapıyor ama;
o çocuk 2-3 yaşına gelip kelimeleri çıkarmaya başladığında ki çocuk ne söylesen anında kapıyor her kelimeyi işte kv ozaman istediğini elde etmiş olacak
bence görüşmeyi tamamen kesebilirsiniz öyle bir imkanınız varsa

Cok kisa ve net soyluyorum canim bunu… gorusmeyi birak!!! cunku sana yarardan fazla zarar veriyor bu kadin. 3-4 aylik cocuk bu kayinvalidenin dediklerini anlamaz suanda (belkide o sozleri sirf sana laf sokmak adina soyluyordur, bu kadar sinirlenecegini biliyordur) ama yarin oburgun bu cocuk 1-2 yasina geldiginde bunlari ogretirse cok fena. onceki konularinida biliyorum, bu kadin soylemeyle duzelecek biri degil canim…bir an once iliskini kes bence, esin giderse gitsin anasina psikolojin cok etkileniyor…yapma bu kotulugu kendine.

Son düzenleme:
Aynen,beni sinirlendirmek için yapıyor.

Şimdi konuyu okudum,'abartmışsın' gibi yorumları cidden bekliyorum.
Çünkü kimse yaşamadan bilemiyor,ben olsam belki bende 'abartma' derdim.
Fakat an geliyor ki,insan deliriyor içten içe.

Benim çocuğuma karışamadığını,onu sadece benim büyüttüğümü gördükçe saçma sapan şeyler yapıyor sanırım.
O sandı ki;mahallesindeki manevi torunları gibi,benim çocuğumuda ele geçirecek..Hamileyken kimse uğramadı demiştim,cefasını ben çekip,sefasını kimseye sürdürmem..Hazır bebeği eline al götür sev demem,demeyeceğim..

Bu yüzden böyle laflara baş vuruyor diyeceğim,ama inanın tarzı bu.
İleride çocuğumu yanlış yönlendirir arkadaşlar.
Bir çocuk,bir kelimeyle nerelere gelmez iyi yada kötü.

sen sinir oldukça o daha çok yapar canım, duymazdan gel, cevap verme ona.
araya mesafe koymaya devam et, çocuk büyüyünce aynı şeyleri öğretmeye kalkarsa,
o zaman bir kaç laf söylersin, olmadı kaynanan gidince çocuğuna anlatırsın,
bu laflar kötü şeyler sakın sen söyleme tamam mı falan dersin,
içini ferah tut, çocuk senin verdiğin terbiyeyi alır.

bebeğiniz anlamıyor ama direk yüzünüze söylemektense
bebeğe söyler gibi 'kibar bir şekilde söylemek gerekirse' aslında size laf söylemiş.

tontriko;
Canım eşim her zaman benim arkamdaki dağ,ikimiz bi kale olduk..Kimseyi geçirmiyoruz,ama arada sızan olunca çıkıyor sorun işte.
Fakat eşim her zaman benim yanımda,önümde,arkamda hamd olsun.

İlerisini düşünüyorum ben,şu an için abartılı bu sıkıntım..ama ya ilerisi?Evet,işte o zaman istediğini ele geçirmiş olacak,benim çocuğum bu saçma sapan şeyleri öğrendiğinde.
'Ben dört çocuk büyüttüm,su verin' diyen biri..2-3 aylık bebeğe..Su verme kısmını eskiler, annemde söylüyor,ama çocuk büyütmek dr olmak mı?
Çocuğum ellerini ağzına götürüyor,'aç mı acaba?,ayy uykusu geldi' gibi basit ama gıcık edici şeyler..
O çocuk benim,huyunu ben biliyorum,sen sırf karışmak için karışma be 'kaynana'

çocuk üzerinden size laf çarpıyor.

'' sen kaçıp gelirsin babanneye '' derken de alt metni '' ahh yavrum zaten az görüyorum seni belki ileride hiç göstermeyecek bu gelin sen gizlice kaçar bana gelirsin değil mi'' diyerek size gönderme yapıyor.

doğalgaz da istediğini aldırma lafları da hep size dokundurma. siz de cevabınızı verin ama kavga etmeyerek

Canim bak burda okuyoruz, kaynanasina sirf esleriyle aralari aciliyor diye seslerini cikaramayanlar var…cok sukurki senin esin arkandaymis…ya tersi olsaydi???
Iste ilerisini dusunup kayinvalidenle arana daha buyuk bir mesafe koyman gerekiyor…bu cocuk senin sen karar vereceksin nasil bakacagina…o ununu elemis elegini asmis simdiye kadar tadini cikarsaydi.

Ama daha once dedigim gibi bu kadinin degisecegi yok, laftan sozden anlayacak bir cins degil gibi..Allah yardimcin olsun canim. Bir an once iliskini kesmeni oneririm.

Ben çocuğumu alın sevin diye tek vermiyorum,alış verişe,gezmeye çocuğumuzuda götürüyoruz..İstiyor ki,hazır bebeği ona verelim,biz yolumuza gidelim..
Ne münasebet?Biz bebeğimizle gidince mutluyuz..Kaldı ki,asla bırakmam,ve onun tek temenniside bu.
Bir yemeğiini,çorbasını içmedim kos koca 9 ay..
Kinse kin,nefretse nefret.Ben neden kinlendiğimi ve nefret sahibi olduğumu çok iyi biliyorum..Yaşamayan bilemez.

Alış verişte çocuğumun rezillik yaparak birşey aldırma nasihati şu;

Biz bezelim,ve hiç bir yere çocuğumuzu götürmeyelim,gittiğimiz yerde rezil olalım ki,hep bir yere giderken onlara bırakalım..
CaHİLLİK,başka birşey değil.

Benimkide aynı saçını yol gözünü parmakla oturup oynamaz çocukla nerde saçma sapan şey var onu öğretir ben eşime söylüyorum oda anne çocuğa doğru düzgün şeyler öğret diyor yeni yeni kesti...böyle kendini sınır edecegine ya eşin soylesin yada laf arasında sen soyle...cirkefler

Takma canım, konuşsun konuşsun gitsin.
Gün ola harman ola demişler.
Bebğiniz onun söylediklerini anlayacak zamana gelene kadar bezer belki ama kadındaki iyi cesaret
Yine görüşmeyeceğinizi düşünemiyor demek.
Daha sert davranın. Bazen kibarlık fayda etmiyor.
Eşiniz arkanızda madem korkmayın.

Bunları ilerde düşünün, bebiş çok küçük ileriye daha çok var, hem ilerde düşünürseniz daha mantıklı bişeyler yaparsınız, yazık etmeyin sağlığınıza..
Bu söyledikleri ile alakalı makaleler, yazılar bulun koyun önüne okusun, olumsuz olduğunu öğrensin..

Bu klasik lafa deli oluyorum, 'kaç çocuk büyüttük' banane yaa.. sen de ilk çocuğun da tecrübesizdin ne oldu büyüttün neticede..
Üstelik artık internet, anne çocuk seminerleri sayesinde bilgilenebliriz.

Kayınvalidem diğer gelin için öyle diyor 'doktor olabilir ama ben kaç çocuk büyüttüm'
Bana da derse aynısını bebek gelişimi ile ilgili kitapları yığıvericem önüme gardımı aldım şimdiden rahatım.
Üstelik çocuk gelişimi mezunu olduğumu da ima etmeden geçmem..

Ve çirkin bir bencillik eğer böyle düşünüyorsa cidden..ki başka açıklamaı olamaz

Bambaşka yerden vurdunuz konuyu,ciddiyetle okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Benimde düşündüğüm bu,eğer amacı sadece 'torun' olsaydı,bu saçmalıklarla uğraşmazdı.
Görüşmemeyi göze almış ki,böyle saçmalıklar peşinde.
Zaten amacının bu olduğunu bildiğim için deliriyorum ya.

ALLAH akıl fıkır versın kvne.. sırf sana ınat bole seyler soluyor cocuk bole seylerı nasıl anlasın .. tepkı vermessen belkı yapmaz dıycem ama.. tepkısız kalmakta dogru olmazz az gorusmeeye devam edın.. sıkı fıkı olmaya gelmez.. ılerde cocugunuz buyudugu zamanda dogrusunu annesı olarak sız ogretırsınızz sızımı dınler onumu

Zaten 4 ila 6 ay,hiç birşey olmadan geçtiğini bilmiyorum.
2 ay görüşüp,2 sene küs geçti bu zamana kadar.
Hayır,çocuğumun üstünde zerre emeği yok,şimdi aldığı 2-3 paket bez,iki üç parça kıyafetle laf sahibi oluyor,çıldırıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…