- 23 Ağustos 2020
- 6.756
- 12.726
- 198
- Konu Sahibi Dindirella
-
Hayır görsek ne olucak ? Dokunmaya kim cesaret ederki?Derdiniz buysa dertlenmeyin.
Şükür ki sağlıklılar.
Şu dönemde hasret, en son mevzu edilecek şeylerden biri, herkesin iyi olması adına dayanılır.
Çoğumuz evdeyiz, çoğumuz güvendeyiz, yeter de artar.
Ediyor ediyor, herkes fink fink geziyor.Hayır görsek ne olucak ? Dokunmaya kim cesaret ederki?
Atın ölümü arpadan olsun diyen kesim yaşın yanında kuruyuda yakar oldu. İki atasözü anca birbirinize bu denli kombine olurduEdiyor ediyor, herkes fink fink geziyor.
Gezmese bu halde olmazdık zaten...
Beğenmezsek aşıyı iade edecekmişiz hem de hiçbir ücret ödemedenVallahi benimde kafama takılan birşey var geçenlerde TRT haber izliyorum hemşire ilk doz Çin aşısını vurulmuş 15 gün sonra 2.ci doz aşıyı olmuş 5 gün sonra virüs kaptım diyor bu haberden sonrada arkasından Çin Alman aşısı sipariş vermiş benim anlamadığım konu şu biz bu çin aşısını aldık Çinliler neden Alman aşısı alıyor bu 1 ikincisi ise Amerika'da alman aşısı dan iki hemşire hiç bir alerjisi olmadan nefes darlığı çekiyor ve yoğun bakımda yatıyor ve son sorum madem çin aşısı vurulacagiz neden bizim hemsiremiz 5 gün sonra virüs kaptım diyor bilgisi olan aydinlatabilirmi ? Allah'ım inşallah bu beladan bizi kurtarır çok kayıplarımiz oldu heleki yaşamış biri olarak çok zor günler geçirdik Allah cümlemizin yardımcısı olsun
Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil buBeğenmezsek aşıyı iade edecekmişiz hem de hiçbir ücret ödemeden
Beğenmedik kıstası biraz riskli ama işte ölüm mü olur tesirsizlik mi olur ya da sakatlık mı, belli değil.
Faz 3 deneği ülkeyiz yani, bakacağız artık.
Ben yazın dedemi ve babanemi gördüm o kadar severim ikisini de annem babam neyse o. Günlerdir dışarı falan çıkmamışımdır. Salakligima denk geldi öptüm ikisini de yanaklarından şöyle bir sarildim... dayanamadım. Sonra da çok pişman oldum. Bunu da burda söylüyorum ilk... Herkes sevdiklerinin sağlığı için uzak dursun geçmesini beklemekten başka çaremiz yok ve evet baya aptalım.bazen öyle oluyorum yani...Hayır görsek ne olucak ? Dokunmaya kim cesaret ederki?
Bu mesleği artılarını eksilerini bilerek kabul etmişler ya...birileri öyle yazıyordu bugün...Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil bu
Aşı henüz faz 3 aşamasında çünkü. Bir deney grubu bir kontrol grubu var. Hemşire kendisine gerçek aşı mı plasebo mu vuruldu bilemez. Muhtemelen plasebodur.Vallahi benimde kafama takılan birşey var geçenlerde TRT haber izliyorum hemşire ilk doz Çin aşısını vurulmuş 15 gün sonra 2.ci doz aşıyı olmuş 5 gün sonra virüs kaptım diyor bu haberden sonrada arkasından Çin Alman aşısı sipariş vermiş benim anlamadığım konu şu biz bu çin aşısını aldık Çinliler neden Alman aşısı alıyor bu 1 ikincisi ise Amerika'da alman aşısı dan iki hemşire hiç bir alerjisi olmadan nefes darlığı çekiyor ve yoğun bakımda yatıyor ve son sorum madem çin aşısı vurulacagiz neden bizim hemsiremiz 5 gün sonra virüs kaptım diyor bilgisi olan aydinlatabilirmi ? Allah'ım inşallah bu beladan bizi kurtarır çok kayıplarımiz oldu heleki yaşamış biri olarak çok zor günler geçirdik Allah cümlemizin yardımcısı olsun
Okuduğum kadarı ile binden fazla vakada virüsün mutasyona uğrayıp çok daha saldırgan(tüm vücuda aynı anda) ve daha fazla bulaşıcı olduğu saptanmış.
Yani toplum bağışıklığı ya da aşı işlemeyecek, kısa süreli birkaç ülkeye uçuşlar kapatıldı ama gelmek isteyen zaten diğer kapatılmayan ülkelerden aktarmalı gelebilir.
Salgın içinde gecerlimiydi peki ?Bu mesleği artılarını eksilerini bilerek kabul etmişler ya...birileri öyle yazıyordu bugün...
E tabii, satamazlar yoksa aşıyı, düşünürler mi hiç:)Henüz bu türde asinin islemeyecegini düsünmüyorlar. En azindan Almanyada haberlerde öyle söylediler
Ben de öyle okudum. Bahsedilen mutasyon aşıyı etkisiz kılmayacak diyorlar.Henüz bu türde asinin islemeyecegini düsünmüyorlar. En azindan Almanyada haberlerde öyle söylediler
E tabii, satamazlar yoksa aşıyı, düşünürler mi hiç:)
Ne deyim ya hakkımızda hayırlısı olsunAşı henüz faz 3 aşamasında çünkü. Bir deney grubu bir kontrol grubu var. Hemşire kendisine gerçek aşı mı plasebo mu vuruldu bilemez. Muhtemelen plasebodur.
Gerçek aşılamaya henüz başlanmadı.
Çinin pfizer aşısını aldığı konusu da muallak. Ne doğrulama ne yalanlama geldi. Ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.
Açıklamasını yapan hekimler var film. Her mutasyon aşıyı etkisiz hale getirmez zaten. İnsanlar virüsün mutasyona uğrayacağını bilerek çalışıyorlar aşı üzerinde. Aşılamadan sonra ortaya çıksaydı mutasyon, o zaman aşıya karşı mutasyon geçirmiş diye endişe edebilirdik, şu an öyle bir durum yok.E tabii, satamazlar yoksa aşıyı, düşünürler mi hiç:)
Virüse en fazla maruz kalan grup olarak milyonda bir ihtimal dahi olsa sağlık çalışanlarından başlanması doğru bir hareket aslında.Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil bu
Sınırların tekrar kapatılması ve mutasyon için yeni bir isim arayışında olmak bana bunu düşündürdü.Açıklamasını yapan hekimler var film. Her mutasyon aşıyı etkisiz hale getirmez zaten. İnsanlar virüsün mutasyona uğrayacağını bilerek çalışıyorlar aşı üzerinde. Aşılamadan sonra ortaya çıksaydı mutasyon o zaman aşıya karşı mutasyon geçirmiş diye endişe edebilirdik, şu an öyle bir durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?