Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

Hayır görsek ne olucak ? Dokunmaya kim cesaret ederki?

Beğenmezsek aşıyı iade edecekmişiz hem de hiçbir ücret ödemeden
Beğenmedik kıstası biraz riskli ama işte ölüm mü olur tesirsizlik mi olur ya da sakatlık mı, belli değil.
Faz 3 deneği ülkeyiz yani, bakacağız artık.

Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil bu

Hayır görsek ne olucak ? Dokunmaya kim cesaret ederki?
Ben yazın dedemi ve babanemi gördüm o kadar severim ikisini de annem babam neyse o. Günlerdir dışarı falan çıkmamışımdır. Salakligima denk geldi öptüm ikisini de yanaklarından şöyle bir sarildim... dayanamadım. Sonra da çok pişman oldum. Bunu da burda söylüyorum ilk... Herkes sevdiklerinin sağlığı için uzak dursun geçmesini beklemekten başka çaremiz yok ve evet baya aptalım.bazen öyle oluyorum yani...

Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil bu
Bu mesleği artılarını eksilerini bilerek kabul etmişler ya...birileri öyle yazıyordu bugün...

Aşı henüz faz 3 aşamasında çünkü. Bir deney grubu bir kontrol grubu var. Hemşire kendisine gerçek aşı mı plasebo mu vuruldu bilemez. Muhtemelen plasebodur.

Gerçek aşılamaya henüz başlanmadı.

Çinin pfizer aşısını aldığı konusu da muallak. Ne doğrulama ne yalanlama geldi. Ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.

Henüz bu türde asinin islemeyecegini düsünmüyorlar. En azindan Almanyada haberlerde öyle söylediler

Ne deyim ya hakkımızda hayırlısı olsun

Hala tatile gidenler var. Soayal medyada Türkiyeye veya Dubai ya ucanlari görüyoruz. Mutasyonun Italyaya da ulastigini okudum bu aksam. Yani turistlerden birileri yine saga sola tasiyabilir. Ingiltereden Almanyaya dönecek olanlara zorunlu test yapilacak simdi

E tabii, satamazlar yoksa aşıyı, düşünürler mi hiç:)
Açıklamasını yapan hekimler var film. Her mutasyon aşıyı etkisiz hale getirmez zaten. İnsanlar virüsün mutasyona uğrayacağını bilerek çalışıyorlar aşı üzerinde. Aşılamadan sonra ortaya çıksaydı mutasyon, o zaman aşıya karşı mutasyon geçirmiş diye endişe edebilirdik, şu an öyle bir durum yok.

Virüse en fazla maruz kalan grup olarak milyonda bir ihtimal dahi olsa sağlık çalışanlarından başlanması doğru bir hareket aslında.
Vatandaştan öte ilk hayatı tehlikede olan kesim onlar.
Aşıların her ikisinde de şuan için büyük yan etkiler mevcut değil diye biliyorum, Çin aşısında 2 gün halsizlik ve hastalık hissi, bağ ağrısı yaygın semptom.
Alman abd aşısında ise bunlardan söz eden yok, yapılan yerde zonklama türevi çok basit etkiler mevcut.
Ayrıca her ikisinde de koruculuk tam olarak bilinmemekle beraber asıl handikap bulaştırıcı olacak mı, hiçbir veri yok.
Yani aşıyı olan insan taşıyıcı mı olacak ya da aktarabilecek mi...

Sınırların tekrar kapatılması ve mutasyon için yeni bir isim arayışında olmak bana bunu düşündürdü.
Diğer hastalıklarda da aşıları 1,2 ya da a b olarak adlandırdığımızı düşünürsek; eğer ki virüs gerçekten değişmiş ise yeni türe etki etmeyeceğine nacizane inanıyorum.
İlacı bekliyorum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…