- 11 Aralık 2018
- 42.554
- 264.388
- 598
- Konu Sahibi Dindirella
-
Aşının etki ettiği protein ile mutasyona uğrayan protein farklı. Yeni tür değil aslında, değişime uğramış aynı virüs ki mart ayından beri yaklaşık 12000 kez mutasyon geçirmiş bir virüs bu. Son mutasyonda bulaşma hızı arttı maalesef. Etkileri konusunda henüz bir veri yok.Sınırların tekrar kapatılması ve mutasyon için yeni bir isim arayışında olmak bana bunu düşündürdü.
Diğer hastalıklarda da aşıları 1,2 ya da a b olarak adlandırdığımızı düşünürsek; eğer ki virüs gerçekten değişmiş ise yeni türe etki etmeyeceğine nacizane inanıyorum.
İlacı bekliyorum ben...
Henüz zorunlu değil.Allah esirgesin ya inşallah birşey olmaz kimseye deney olarak sağlık çalışanlarına mecburi oldu zaten 30 yıl oku et gel aşı testine kobay ol vallahi hiç iş değil bu
bibi çip falan değil de aşıya benim güvenim az.Of ya aşı gelecekte ne olacak sanki aşı olacakta bu memlekette insanlar dünya düzdür diye savunanlar var halaçip takıcaklar diye ödleri kopuyor ben kimim ki diyen yok tabi mecbur olmadığı sürece zor o aşı işi
Bilgiler için teşekkürlerVirüse en fazla maruz kalan grup olarak milyonda bir ihtimal dahi olsa sağlık çalışanlarından başlanması doğru bir hareket aslında.
Vatandaştan öte ilk hayatı tehlikede olan kesim onlar.
Aşıların her ikisinde de şuan için büyük yan etkiler mevcut değil diye biliyorum, Çin aşısında 2 gün halsizlik ve hastalık hissi, bağ ağrısı yaygın semptom.
Alman abd aşısında ise bunlardan söz eden yok, yapılan yerde zonklama türevi çok basit etkiler mevcut.
Ayrıca her ikisinde de koruculuk tam olarak bilinmemekle beraber asıl handikap bulaştırıcı olacak mı, hiçbir veri yok.
Yani aşıyı olan insan taşıyıcı mı olacak ya da aktarabilecek mi...
Benim okuduğum kaynakta sadece bulaşma hızından söz edilmiyor, saldırganlığı hastalığın vücutta izlediği seyirin değiştiğinden bahsediliyor.Aşının etki ettiği protein ile mutasyona uğrayan protein farklı. Yeni tür değil aslında, değişime uğramış aynı virüs ki mart ayından beri yaklaşık 12000 kez mutasyon geçirmiş bir virüs bu. Son mutasyonda bulaşma hızı arttı maalesef. Etkileri konusunda henüz bir veri yok.
Son kısımda ne demek istediğini anlamadım maalesef.
Grip, zatürre, tetanoz?Bir kere tekrar geçirilen bir hastalığın aşısı olması aklımı kurcalıyor çünkü bugüne kadar olduğumuz tüm aşılar insanın hayatında 1 kere olan hastalıklar.
İşte bilim inançla yürümüyor neyseki filmsuBenim okuduğum kaynakta sadece bulaşma hızından söz edilmiyor, saldırganlığı hastalığın vücutta izlediği seyirin değiştiğinden bahsediliyor.
Aşı değil ama ilaç çalışmalarını pür dikkat takip ediyorum demek istedim.
İlaç kesin çare olacağı için hatta şuan yerli çalışmalarda 2 güne kadar koruyucu olan bir sprey bayağı ümitliyim.
Sık fısını burnuna, tak maskeni haydi yallah
Aşı hamile, emziren anne, 18 yaş altı ve geçirenlere yapılmayacağı için, ülke olarak çok da rahatlatacağına zaten inanmıyorum.
+10000000000000000000Aşı bir kaç haftaya başlıyor burda . İngiltere ne alemde bilmiyorum ama insanlar kurallara uymadığı sürece aşı dahi fayda etmez.Akşam Arkadaşımla konuşuyorum diyorki ablasının gelini ve gelinin kız kardeşi artı çoluk cocuk yemeğe gelecekler . İcimden hepten zıkkımın kökünü yiyeceksiniz diyesim geldi
Grip aşılı insan da geçiriyor, bana kalda grip aşısı külliyen yalan.Grip, zatürre, tetanoz?
Film çok acayip çelişkiler yazmışsınbibi çip falan değil de aşıya benim güvenim az.
Bir kere tekrar geçirilen bir hastalığın aşısı olması aklımı kurcalıyor çünkü bugüne kadar olduğumuz tüm aşılar insanın hayatında 1 kere olan hastalıklar.
Ayrıca alman aşısından ziyade çin aşısına daha fazla güveniyorum, aşı güç yarışına döndüğünden çin yapıyorsa vardır bildiği, dünyanın üçte iki nüfusuna sahip, ülkesini kaybetmemek adına bir zahmet yapmalıydı zaten.
Ama kesin çözüm ilaç, bu kadar kısa sürede yapılan bir aşı da olmadığı ayrıca herkesin de yaptırmayacağı ve toplumun yarısına da yapılamayacağını düşünürsek, aşıdan ümitli değilim ben.
Gene olurum ama hayatıma rahat rahat devam edemem.
aşıyı bulaydıkkkkBen de öyle okudum. Bahsedilen mutasyon aşıyı etkisiz kılmayacak diyorlar.
Doğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.Grip aşılı insan da geçiriyor, bana kalda grip aşısı külliyen yalan.
tetanoz ve zatürrede ise antikorların koruyuculuk süreleri kat be kat fazla hatta yıllar yılı.
Bir insanın viral olan ve 1,5 ay süreyle yeniden geçirilebilen hastalıkta aşılanması kafama oturmuyor.
İlacı bilimden çıkardık mı ya, ne zaman, hiç haberim olmadı ama bana vaarr dendiiİşte bilim inançla yürümüyor neyseki filmsuhadi iyi geceler
Henüz güvenilirliği ispatlanmamış bir ilacın/aşının bütün sağlık çalışanlarına yapılması doğru değil ki.Virüse en fazla maruz kalan grup olarak milyonda bir ihtimal dahi olsa sağlık çalışanlarından başlanması doğru bir hareket aslında.
Vatandaştan öte ilk hayatı tehlikede olan kesim onlar.
Aşıların her ikisinde de şuan için büyük yan etkiler mevcut değil diye biliyorum, Çin aşısında 2 gün halsizlik ve hastalık hissi, bağ ağrısı yaygın semptom.
Alman abd aşısında ise bunlardan söz eden yok, yapılan yerde zonklama türevi çok basit etkiler mevcut.
Ayrıca her ikisinde de koruculuk tam olarak bilinmemekle beraber asıl handikap bulaştırıcı olacak mı, hiçbir veri yok.
Yani aşıyı olan insan taşıyıcı mı olacak ya da aktarabilecek mi...
Grip aşısı olup ölenleri ne yapacağız kudra, hangi grip bir de, duymadığımız onlarca ayrı çeşidi var bunun.Doğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.
Bi de bana yapılmayacakBenim okuduğum kaynakta sadece bulaşma hızından söz edilmiyor, saldırganlığı hastalığın vücutta izlediği seyirin değiştiğinden bahsediliyor.
Aşı değil ama ilaç çalışmalarını pür dikkat takip ediyorum demek istedim.
İlaç kesin çare olacağı için hatta şuan yerli çalışmalarda 2 güne kadar koruyucu olan bir sprey bayağı ümitliyim.
Sık fısını burnuna, tak maskeni haydi yallah
Aşı hamile, emziren anne, 18 yaş altı ve geçirenlere yapılmayacağı için, ülke olarak çok da rahatlatacağına zaten inanmıyorum.
Zorunlu olmayışı buradaki ince çizgi.Henüz güvenilirliği ispatlanmamış bir ilacın/aşının bütün sağlık çalışanlarına yapılması doğru değil ki.
5 yıl sonra bir yan etkisi ortaya çıkarsa bir ülkenin sağlık sistemini tamamen bitirmiş olacak hamle bu :)
Tabi öyle bir tehlike görmüyorlardır ki yapıyorlar
Ben aylar öncesinden virüs mutasyon geçirdi diyordum herkes gülüyordu. Bire bir hastalardan görüp takip ediyoruz . Mart ayındaki belirtiler ve iyileşme süreci tamamen farklı suan . Tabi insanların psikolojileride öyle ... buda önemli bir etkenAşının etki ettiği protein ile mutasyona uğrayan protein farklı. Yeni tür değil aslında, değişime uğramış aynı virüs ki mart ayından beri yaklaşık 12000 kez mutasyon geçirmiş bir virüs bu. Son mutasyonda bulaşma hızı arttı maalesef. Etkileri konusunda henüz bir veri yok.
Son kısımda ne demek istediğini anlamadım maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?