Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

Aşının etki ettiği protein ile mutasyona uğrayan protein farklı. Yeni tür değil aslında, değişime uğramış aynı virüs ki mart ayından beri yaklaşık 12000 kez mutasyon geçirmiş bir virüs bu. Son mutasyonda bulaşma hızı arttı maalesef. Etkileri konusunda henüz bir veri yok.

Son kısımda ne demek istediğini anlamadım maalesef.

bibi çip falan değil de aşıya benim güvenim az.
Bir kere tekrar geçirilen bir hastalığın aşısı olması aklımı kurcalıyor çünkü bugüne kadar olduğumuz tüm aşılar insanın hayatında 1 kere olan hastalıklar.
Ayrıca alman aşısından ziyade çin aşısına daha fazla güveniyorum, aşı güç yarışına döndüğünden çin yapıyorsa vardır bildiği, dünyanın üçte iki nüfusuna sahip, ülkesini kaybetmemek adına bir zahmet yapmalıydı zaten.
Ama kesin çözüm ilaç, bu kadar kısa sürede yapılan bir aşı da olmadığı ayrıca herkesin de yaptırmayacağı ve toplumun yarısına da yapılamayacağını düşünürsek, aşıdan ümitli değilim ben.
Gene olurum ama hayatıma rahat rahat devam edemem.

Bilgiler için teşekkürler

Benim okuduğum kaynakta sadece bulaşma hızından söz edilmiyor, saldırganlığı hastalığın vücutta izlediği seyirin değiştiğinden bahsediliyor.

Aşı değil ama ilaç çalışmalarını pür dikkat takip ediyorum demek istedim.
İlaç kesin çare olacağı için hatta şuan yerli çalışmalarda 2 güne kadar koruyucu olan bir sprey bayağı ümitliyim.
Sık fısını burnuna, tak maskeni haydi yallah

Aşı hamile, emziren anne, 18 yaş altı ve geçirenlere yapılmayacağı için, ülke olarak çok da rahatlatacağına zaten inanmıyorum.

İşte bilim inançla yürümüyor neyseki filmsu hadi iyi geceler

+10000000000000000000

Grip, zatürre, tetanoz?
Grip aşılı insan da geçiriyor, bana kalda grip aşısı külliyen yalan.
tetanoz ve zatürrede ise antikorların koruyuculuk süreleri kat be kat fazla hatta yıllar yılı.
Bir insanın viral olan ve 1,5 ay süreyle yeniden geçirilebilen hastalıkta aşılanması kafama oturmuyor.

Konu sahibi bu şekilde düşünmek siz ileride daha kötü yapar bu duruma bitecek gidecek diye değil de bu şekilde yaşamayı öğrenmem lazım diye bakarsanız bu süreci daha kolay atlatırsınız. Aşı olsak da bitmeyecek çünkü maske mesafe devam edecek 2022e kadar en az. Kaldı ki aşı karşıtlığı korkunç boyutta insanlar hes koduna bile komplo teorileri yazıyorlar. O nedenle bu şekilde yaşamayı kabullenin şimdilik.

Film çok acayip çelişkiler yazmışsın ‍♀
Tekrar olan hastalığın aşısının olması saçma evet,
Ama Çin aşısına güveniyorsun ama çin aşısı bunun üzerine kurulu?
yani bayaga ilkokulda öğretilen ‘zayıflatılmış mikrop/virüs’ aşı olarak verilir,
Vücut buna karşı antikor üretir,
Bir daha karşılaştığında antikoru hatrlar ve koruyuculuk sağlar.
Aşının dozu burada önemli olacak ne sıklıkta vs
Bir geçiren bir kere daha geçiriyorsa Çin aşısı çok etkin olmayacaktır zaten.
Yada doz ayarlaması yapılacak tekrarlanan aşı olacak belki 3. Dozdan sonra kalıcı olacak vs. Daha bilinmez.
Ama zararı da yok diyebiliriz.
En fazla koruyucu olmaz

Doğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.

Henüz güvenilirliği ispatlanmamış bir ilacın/aşının bütün sağlık çalışanlarına yapılması doğru değil ki.
5 yıl sonra bir yan etkisi ortaya çıkarsa bir ülkenin sağlık sistemini tamamen bitirmiş olacak hamle bu :)
Tabi öyle bir tehlike görmüyorlardır ki yapıyorlar

Doğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.
Grip aşısı olup ölenleri ne yapacağız kudra, hangi grip bir de, duymadığımız onlarca ayrı çeşidi var bunun.
Viral hastalıkların en kesin çözümü daima ilaçtır, aşı bir önceki basamaktır.

Bi de bana yapılmayacak

Umarım aşıyı etkisiz hale getirmez şuna tek isteğim bu yoksa başa saracağız. Bir defa geldiğimiz şu dünyanın haline bak

Zorunlu olmayışı buradaki ince çizgi.
Elbet bizlerin bilgileri yoktur ya da açıklanacak değildir ama sağlık çalışanları olarak sade vatandaştan çok daha fazla görülen yan etkileri veyahut hasarları bildiklerini düşünüyorum.
Belki plesebo grubudur sağlık çalışanları, onu da bilmiyoruz.

Ben aylar öncesinden virüs mutasyon geçirdi diyordum herkes gülüyordu. Bire bir hastalardan görüp takip ediyoruz . Mart ayındaki belirtiler ve iyileşme süreci tamamen farklı suan . Tabi insanların psikolojileride öyle ... buda önemli bir etken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…