- 10 Nisan 2014
- 43.418
- 115.713
- 798
- Konu Sahibi Dindirella
-
ne zaman aşı karşıtı oldun? şaşkınlıkla okuyorummmGrip aşısı olup ölenleri ne yapacağız kudra, hangi grip bir de, duymadığımız onlarca ayrı çeşidi var bunun.
Viral hastalıkların en kesin çözümü daima ilaçtır, aşı bir önceki basamaktır.
Karşıtı değilim ki, ilaç kesin çözüm olacak diyorum.ne zaman aşı karşıtı oldun? şaşkınlıkla okuyorummm
Aşı karşıtı değiliz , denek olma karşıtıyız ...ne zaman aşı karşıtı oldun? şaşkınlıkla okuyorummm
kar zarar hesabına göre aşı ya da ilaç alıyoruz zaten.hepsinin yan etkisi var bazılarının kalıcı hasarları da var ama o ilaçları almazsak daha kötü duruma düşeceğimizi bildiğimizden baştan kabul ediyoruz zaten yan etkilerini yıllardır.pandemiden önce de durum böyleydii.bu aşıda da aynı olacakHenüz güvenilirliği ispatlanmamış bir ilacın/aşının bütün sağlık çalışanlarına yapılması doğru değil ki.
5 yıl sonra bir yan etkisi ortaya çıkarsa bir ülkenin sağlık sistemini tamamen bitirmiş olacak hamle bu :)
Tabi öyle bir tehlike görmüyorlardır ki yapıyorlar
Zorunlu olmayışı buradaki ince çizgi.
Elbet bizlerin bilgileri yoktur ya da açıklanacak değildir ama sağlık çalışanları olarak sade vatandaştan çok daha fazla görülen yan etkileri veyahut hasarları bildiklerini düşünüyorum.
Belki plesebo grubudur sağlık çalışanları, onu da bilmiyoruz.
Kimse denek olmazsa nasıl çalışılacak peki aşı üzerinde? Bencillik değil mi bu? Ki denek olmak gönüllülük esasına dayanır. Şu an aşı çalışmasına katılan herkes gönüllü. Siz de o gönüllüler sayesinde aşı olacaksınız güvenli bir şekilde.Aşı karşıtı değiliz , denek olma karşıtıyız ...
ben sağlık uzmanlarına sordum aşıyı ve yaptırma kararı aldım tabii ulaşabilirsem .36 yaşında hiç bir kronik hastalığı olmayan çocukluk arkadaşım vefat etti virüsten.aşı beni ölümden kurtarsın da ne yan etkisi olursa olsun şu an onu düşünecek durumda değilim.paralı yapsalar çok da pahalı olsa malımı satar gene alırım o aşıyı.bu hayat böyle sürer mi ne zamana dek böyle yaşanacak.zaten başka hastalıklara yakalanıp öleceğiz ya da hasar alacağız doğru dürüst tedavi olamadığımız için virüs korkusundannn.Aşı karşıtı değiliz , denek olma karşıtıyız ...
Canim benim insan hayati iki tirnak arasi kime ne zaman ne olcak bilinmez. Sadeve virus öldürmüyor normali var kalp krizi var vs var.. Bu gorememe olayinin insana dokunmasi cok normal. Bugun iyi belki yarin kötü. Görmek , sarilmak ihtiyac. Dertlenilmeyecek konu degil.Derdiniz buysa dertlenmeyin.
Şükür ki sağlıklılar.
Şu dönemde hasret, en son mevzu edilecek şeylerden biri, herkesin iyi olması adına dayanılır.
Çoğumuz evdeyiz, çoğumuz güvendeyiz, yeter de artar.
Şimdiye kadar yeterince fedakarlık yaptık sağlık çalışanı olarak. Hatta öyle bir duruma geldik ki covid olmasak bile psikolojik hastalıktan çalışamayacak duruma geleceğiz , nitekim bir çok iş arkadasım zaten o durumda . Denek olmak demek tamamen gönüllü yada karşılığı alınarak yapılan bir alış veriş demektir. Açıkçası bende bunu yapmak istemiyorum. Sen istermisin ? Örneğin bir ilaç firması kanser ilacı üzerinde seni denek yapmak isteseler ?Kimse denek olmazsa nasıl çalışılacak peki aşı üzerinde? Bencillik değil mi bu? Ki denek olmak gönüllülük esasına dayanır. Şu an aşı çalışmasına katılan herkes gönüllü. Siz de o gönüllüler sayesinde aşı olacaksınız güvenli bir şekilde.
Grip virusu de mutasyon geçiriyor ben her sene grip asisi olurdum gecen 2 yildir asi oldugum halde grip oldum asidan sonra ve gecmek bilmedi kış boyu baya kötüydü. Artik olmuyorum. Doktorlarda diyor zaten Gecen senenin grip virusu vuruluyor diye mutasyon gecrdgndenDoğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.
Umarım aşı beklentini karışlar .ben sağlık uzmanlarına sordum aşıyı ve yaptırma kararı aldım tabii ulaşabilirsem .36 yaşında hiç bir kronik hastalığı olmayan çocukluk arkadaşım vefat etti virüsten.aşı beni ölümden kurtarsın da ne yan etkisi olursa olsun şu an onu düşünecek durumda değilim.paralı yapsalar çok da pahalı olsa malımı satar gene alırım o aşıyı.bu hayat böyle sürer mi ne zamana dek böyle yaşanacak.zaten başka hastalıklara yakalanıp öleceğiz ya da hasar alacağız doğru dürüst tedavi olamadığımız için virüs korkusundannn.
Duygusuz olabilirim, kabulCanim benim insan hayati iki tirnak arasi kime ne zaman ne olcak bilinmez. Sadeve virus öldürmüyor normali var kalp krizi var vs var.. Bu gorememe olayinin insana dokunmasi cok normal. Bugun iyi belki yarin kötü. Görmek , sarilmak ihtiyac. Dertlenilmeyecek konu degil.
kar zarar hesabına göre aşı ya da ilaç alıyoruz zaten.hepsinin yan etkisi var bazılarının kalıcı hasarları da var ama o ilaçları almazsak daha kötü duruma düşeceğimizi bildiğimizden baştan kabul ediyoruz zaten yan etkilerini yıllardır.pandemiden önce de durum böyleydii.bu aşıda da aynı olacak
Tatlım sen kendi kendine bağışıklık kazanacagini mi düşünüyorsun ? Yasamayi ogrenecegiz falan diye? Sence nasil ogrenecegiz ?Aşıyı bekleyenler tam olarak ne olacak zannediyo ki? Bu bitecek bişey değil bi kere girdi vücudumuza, tabiki çeşitlenerek artacak, virüs çünkü, böyle yaşamayı öğrenmeliyiz
Grip soğuk algınlığı gibi normal şekilde geçirmeyi bekliyorum ben meselaAşıyı bekleyenler tam olarak ne olacak zannediyo ki? Bu bitecek bişey değil bi kere girdi vücudumuza, tabiki çeşitlenerek artacak, virüs çünkü, böyle yaşamayı öğrenmeliyiz
Bende grip nedir bilmezken domuz gribi çıktığında mecburen aşı oldum hamileyim diye . Olmaz olsaydım, ölümlerden döndüm , resmen çarpılmış gibi oldum . O gün bu gündür aşı falan olmadım olmamda . Çok şükür öyle nezle yada soguk algınlığı bile olmam .Grip virusu de mutasyon geçiriyor ben her sene grip asisi olurdum gecen 2 yildir asi oldugum halde grip oldum asidan sonra ve gecmek bilmedi kış boyu baya kötüydü. Artik olmuyorum. Doktorlarda diyor zaten Gecen senenin grip virusu vuruluyor diye mutasyon gecrdgnden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?