Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

ne zaman aşı karşıtı oldun? şaşkınlıkla okuyorummm
Karşıtı değilim ki, ilaç kesin çözüm olacak diyorum.
Aşıyla pandemi kontrol altında tutulabilir ancak normal hayata dönebilmek adına ilaç lazım ilaç
Gidip olacağım canım aşımı, niye karşıtı olayım...

Ya asıl bugün whatsap gruplarından birinde arkadaşım yılbaşı gecesi 1 geceliğine eğlence mekanlarına izin verecekler dedi ben ona şok oldum.
Bu virüsün yayılma hızı arttı ve hala insanlar çok hafife alıyor allah yardımcımız olsun

kar zarar hesabına göre aşı ya da ilaç alıyoruz zaten.hepsinin yan etkisi var bazılarının kalıcı hasarları da var ama o ilaçları almazsak daha kötü duruma düşeceğimizi bildiğimizden baştan kabul ediyoruz zaten yan etkilerini yıllardır.pandemiden önce de durum böyleydii.bu aşıda da aynı olacak

zorunlu olmayışı ince bir çizgi değil aslında.
bir çok kişi başta kararsızdı, ama aşı geldiğinde bütün o kararsızlar sıraya girdi.
Bu hastalıkta en fazla yıpranan grup sağlık çalışanları.
zorunlu değil demek bir şey ifade etmiyor çünkü sağlıklı karar veremiyor olmaları da ihtimal dahilinde.
ailelerini, sevdiklerini göremiyorlar. Salgın hastanelerinde nöbet tuttukları aylarda evlerine bile gidemiyorlar.
her gün kendilerini tehlikede görüyorlar. Koruyucu ekipmanla çalışmak zorundalar ki gün boyu kolay değil.
Zamanla tükeniyorlar.
umalım ki iyiye gitsin her şey

Aşı karşıtı değiliz , denek olma karşıtıyız ...
Kimse denek olmazsa nasıl çalışılacak peki aşı üzerinde? Bencillik değil mi bu? Ki denek olmak gönüllülük esasına dayanır. Şu an aşı çalışmasına katılan herkes gönüllü. Siz de o gönüllüler sayesinde aşı olacaksınız güvenli bir şekilde.

Aşı karşıtı değiliz , denek olma karşıtıyız ...
ben sağlık uzmanlarına sordum aşıyı ve yaptırma kararı aldım tabii ulaşabilirsem .36 yaşında hiç bir kronik hastalığı olmayan çocukluk arkadaşım vefat etti virüsten.aşı beni ölümden kurtarsın da ne yan etkisi olursa olsun şu an onu düşünecek durumda değilim.paralı yapsalar çok da pahalı olsa malımı satar gene alırım o aşıyı.bu hayat böyle sürer mi ne zamana dek böyle yaşanacak.zaten başka hastalıklara yakalanıp öleceğiz ya da hasar alacağız doğru dürüst tedavi olamadığımız için virüs korkusundannn.

Canim benim insan hayati iki tirnak arasi kime ne zaman ne olcak bilinmez. Sadeve virus öldürmüyor normali var kalp krizi var vs var.. Bu gorememe olayinin insana dokunmasi cok normal. Bugun iyi belki yarin kötü. Görmek , sarilmak ihtiyac. Dertlenilmeyecek konu degil.

Aşıyı bekleyenler tam olarak ne olacak zannediyo ki? Bu bitecek bişey değil bi kere girdi vücudumuza, tabiki çeşitlenerek artacak, virüs çünkü, böyle yaşamayı öğrenmeliyiz

Şimdiye kadar yeterince fedakarlık yaptık sağlık çalışanı olarak. Hatta öyle bir duruma geldik ki covid olmasak bile psikolojik hastalıktan çalışamayacak duruma geleceğiz , nitekim bir çok iş arkadasım zaten o durumda . Denek olmak demek tamamen gönüllü yada karşılığı alınarak yapılan bir alış veriş demektir. Açıkçası bende bunu yapmak istemiyorum. Sen istermisin ? Örneğin bir ilaç firması kanser ilacı üzerinde seni denek yapmak isteseler ?
Normal griptende her sene sayısızca insan ölüyor , siz belki farkında değilsiniz ama biz bu rakamlara bizzat şahit oluyoruz . Kaldıkı aşının ilerki yıllarda ne gibi bir yan etki yapacagını bilmiyoruz . Bence aşı bulunduktan sonra hemen tüm dünyaya yapılması çok yanlış . Öncelikle gönüllüler üzümden test edilmeli tabi bu yıllar alabilen bir süreç ...

Hadi bea
Yoo, ben ona da karşı değilim.
Aşıdan sonra bulaştırma evresiyle alakalı kesin veriler olsa denek de olurdum.
Aşının hiçbir zaman yüzde yüz koruyuculuğu yok, sıkıntı orada.
Aşısını olduğunuz hastalığı geçirme ihtimaliniz çok az da olsa var, tabii hafif atlatılıyor, ölüm oranı yok denecek kadar az bir seyre iniyor.
Şuan sanırım 20 milyondan bahsediyorlardı, bu kadar insana zaten aşı yapamıyoruz, dünya bazında ücretli olacağı ya da hiçbir zaman aşıya ulaşamayacak ülkeler de mevcut.
İlaç olduğunda iş değişiyor, bu sebeple bulunana kadar ‘eski’ günlerimize pek dönebileceğimiz ihtimal dahilinde değil.

Doğrudur. O yüzden grip aşısına inanmayan binlerce 65+ grip yüzünden ölüyor her sene. Ne diyeyim.
Grip virusu de mutasyon geçiriyor ben her sene grip asisi olurdum gecen 2 yildir asi oldugum halde grip oldum asidan sonra ve gecmek bilmedi kış boyu baya kötüydü. Artik olmuyorum. Doktorlarda diyor zaten Gecen senenin grip virusu vuruluyor diye mutasyon gecrdgnden

Umarım aşı beklentini karışlar .

Duygusuz olabilirim, kabul
Ya da zaten çocukluğumdan beri aile fertlerimi uzun süreler görmeden yaşadığım için normalleştirmişimdir.

yumurtaların hepsini aynı sepete koymak bana mantıklı gelmiyor.
Ben kendi üretmediğim aşıyı, ülkemdeki bütün sağlık çalışanlarına yaptırmazdım.
Üstelik henüz tamamlanmamış.
Bu tedbirdir.
Bunun örneği var zaten.

kızamık aşısı sayesinde artık kızamık görmezsiniz.
Ama kızamık aşısı bir dönem yanlış dozda/yada bayat aşı uygulandığı için bitki gibi çocuklar görürsünüz. Hem de yıllar sonra ortaya çıkar.
Araştırmak isterseniz bir minik kısmını bırakayım
SSPE Derneği tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın vurguladığı 1975 - 1990 doğumlulara ek olarak, tek doz ve 9. ay aşı uygulanması nedeniyle 1987 - 1998 doğumlular ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kullanılan aşıların bayat olduğu ifade edilmekte, bu nedenle 1998 - 2002 doğumluların risk altında oldukları belirtildi.

1998-2002 yılı doğumlu hastalarım oldu.
sağlıklı çocukları bitki gibi yaşamaya başlamış.
Tarihin yakınlığına da bakın lütfen.

Aşıyı çok çok ciddiye alıyorum.
her adımının sıkı kontrolde olduğuna, güvenilirliğine inanmak istiyorum

Aşıyı bekleyenler tam olarak ne olacak zannediyo ki? Bu bitecek bişey değil bi kere girdi vücudumuza, tabiki çeşitlenerek artacak, virüs çünkü, böyle yaşamayı öğrenmeliyiz
Tatlım sen kendi kendine bağışıklık kazanacagini mi düşünüyorsun ? Yasamayi ogrenecegiz falan diye? Sence nasil ogrenecegiz ?

Bende grip nedir bilmezken domuz gribi çıktığında mecburen aşı oldum hamileyim diye . Olmaz olsaydım, ölümlerden döndüm , resmen çarpılmış gibi oldum . O gün bu gündür aşı falan olmadım olmamda . Çok şükür öyle nezle yada soguk algınlığı bile olmam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…