Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

Merhaba ben sağlık çalışanıyım, şuan geçirdiği mutasyon aşıyı etkisiz kılmıyor, okuduğum kadariyla boyle gördüm. Yani aşı yine koruyucu olacak. Mesele aşı olabilmek.. ben sahsen ilk firsatta aşı olacağım çünkü corona olup atlatsam da bağışıklık kalıcı degil, bu riski almak istemiyorum, ilkinde hafif atlatip aylar sonra cok agir geciren, ölenler var
Ben mi paranoyak oldum bilmiyorum ama bana bu olay biraz daha aşıyi zorunlu yaptırmak için kurgulanmış plan gibi geliyor. Çünkü özellikle Avrupa'da aşı ve maske karşıtlığı çok büyük.....

Kendinizi neden şartlıyorsunuz ki?
4 ay önce ağır korona geçirdim sizin kadar panik yaşamıyorum. Tüm dünya bu halde. Ne zaman geçeceği belli değil. Virüs ilk kez mutasyona uğramıyor defalarca uğradı. Yapacak bir şeyimiz yok yine kendimizi korumaya çalışacağız. Dünya olarak zor günlerden geçiyoruz evet. Ne çok rahat olacağız ne de akıl sağlığımızı kaçıracak kadar panik olacağız. Beden sağlığı kadar akıl sağlığımızı da koruyalım lütfen.

Aşının mutasyona uğramış halinde dahi etkili olacağı açıklandı.
Ama siz lütfen bu panik halinden kurtulun, beden olduğu kadar akıl sağlığımız da önemli.
Ailesinden corona yüzünden kayıp yaşamış biri olarak söylüyorum bunu...

Ben mi paranoyak oldum bilmiyorum ama bana bu olay biraz daha aşıyi zorunlu yaptırmak için kurgulanmış plan gibi geliyor. Çünkü özellikle Avrupa'da aşı ve maske karşıtlığı çok büyük.....
Onlar her seye karşı ya, sokak kisitlamalarina da karşılardi eylemler biseyler..

Aşı denildiği gibi onceden planlanmiş çipli vs bir şeyli olsa tek firmanin tekelinde olmasi lazim mantiken ama herkes aşıyı buldu, Türkiye dahil aşı çalışmaları var. Bir cok farkli firma var.
Tüm dünyaya ayni Aşı gönderiliyor olsa benim de belki aklima boyle senaryolar gelir ama suanki durumda pek gelmiyor.
Diger yandan da adamlar aşıyı elimize gönderiyor içindekiler belli olmasi gereken bellli. Analiz etmeden milyonlarca insana aşı yapacak bi ülke değiliz diye düşünüyorum. Araştırmadım ama Çin aşısına da daha cok güveniyorum, değişik yeni teknolojilerden, yok rekombinant rna lardansa yüz yıllık bilinen yöntemle üretilmiş Çin aşısı daha guvenilir bence

Onlar her seye karşı ya, sokak kisitlamalarina da karşılardi eylemler biseyler..

Aşı denildiği gibi onceden planlanmiş çipli vs bir şeyli olsa tek firmanin tekelinde olmasi lazim mantiken ama herkes aşıyı buldu, Türkiye dahil aşı çalışmaları var. Bir cok farkli firma var.
Tüm dünyaya ayni Aşı gönderiliyor olsa benim de belki aklima boyle senaryolar gelir ama suanki durumda pek gelmiyor.
Diger yandan da adamlar aşıyı elimize gönderiyor içindekiler belli olmasi gereken bellli. Analiz etmeden milyonlarca insana aşı yapacak bi ülke değiliz diye düşünüyorum. Araştırmadım ama Çin aşısına da daha cok güveniyorum, değişik yeni teknolojilerden, yok rekombinant rna lardansa yüz yıllık bilinen yöntemle üretilmiş Çin aşısı daha guvenilir bence
Biz zaten cipliyiz zaten onlara bende takılıyorum. Fakat işte insanlarda böyle bir düşünce var olmam aşı okumusundan okumayanina hepsinin dilinde bir laf ... Ve dünya kötüye gidiyor 🤦 Belkide korkutmak için falandır diye ümit ediyorum...hamileyim ve her gün yeni bir şey deniliyor bugünde sezeryan olacaksan ve covidsen özel hastaneler kabul etmiyor deniliyor🤰😵

Su virus bir hayatimizdan cikip gidemedi.
Ne mutasyonu bitiyor, ne yayilma hizi...
Gercekten hepimizin canina tak etti artik, sanirim en guzeli dagda bayirda bir yer edinip, kendini dunyadan izole etmek.
Ancak oyle bir rahat nefes alabiliriz.
Cocuklar 4 duvar arasinda fenalik geciriyorlar, bizler bunalimdan bunalima surukleniyoruz.
Allah yardimcimiz olsun.

Baskalarinin da dedigi gibi, ucuslari Ingiltere vb. ulkelere kapatilsa ne olacak, baska ulkelerden aktarma yapilarak gelinebiliyor nasilsa.
Bence en guzeli tum SINIRLARI kapatmak, hic bir ulkeden ucus kabul etmemek ve ucus yapmamak.
Ulkeyi izole etmek ama ekonomik nedenlerden de bu yapilamiyor.
Allah sonumuzu hayir etsin ne diyeyim, ama bireysel olarak tedbirlere, dezenfektanlara, mesafeye mecburen devam.
Maskeli hayat gelecegimiz sanirim, maskesiz gunleri ne zaman gorecegiz, bu konuda hic umutlu degilim.
Her gecen gun farkli bir sey cikiyor, bu hastalik dunyayi sarmakla beraber tum hayatlarimizi sardi sarmaladi ve elden gelen birsey yok...

Virüs mutasyona geçiriyor, yeni tip virüs çok daha hızlı yayılıyor. Esasında şuan virüs etkisinde olan insanların çoğu yeni tip virüste ancak bazı ülkeler açıklıyor bazıları açıklamıyor. 2-3 ay önce başlandı mutasyona uğradı denilmeye, 2-3 ayda kaç kişiye bulaştı kim bilir..

Merhaba ben sağlık çalışanıyım, şuan geçirdiği mutasyon aşıyı etkisiz kılmıyor, okuduğum kadariyla boyle gördüm. Yani aşı yine koruyucu olacak. Mesele aşı olabilmek.. ben sahsen ilk firsatta aşı olacağım çünkü corona olup atlatsam da bağışıklık kalıcı degil, bu riski almak istemiyorum, ilkinde hafif atlatip aylar sonra cok agir geciren, ölenler var
Çok teşekkür ederim bilgi için.yani Çin'den gelen aşıyı iç rahatlığıyla vurulabilir miyiz ?gozkorkutucu yorumlar var insan etkileniyor haliyle. Allah'a emanet olun.ins tez zamanda bitsin bu pandemi

Virüs mutasyona geçiriyor, yeni tip virüs çok daha hızlı yayılıyor. Esasında şuan virüs etkisinde olan insanların çoğu yeni tip virüste ancak bazı ülkeler açıklıyor bazıları açıklamıyor. 2-3 ay önce başlandı mutasyona uğradı denilmeye, 2-3 ayda kaç kişiye bulaştı kim bilir..
tıp diplomanız hangi okuldan acabaaa da bu kadar kesin konuşuyor sunuz?

neye dayanarak “max martta” bitiriyorsunuz salgını :D daha bir kaç yıl çekeceğiz bu meseleyi.. 7 milyar insan aşılanmadıkça hep bir yerlerde var olacak bu virüs.

her zamankinden farklı korkulacak bir durum değil bu mutasyon. başka çeşitleri de var.. çoğundan bilim dünyası haberdar ve aşı bunlarda da işe yarıyor.

Insanlar gerçekten ciddiye alıp önlem almadan bitmeyecek. Tamam test yapılanlar biliniyor da ya yapılmayan insanlar. Benim kaynım askerden gelecek bir haftaya şimdi misafir seli olacak ailesinin evine. Niye çünkü gelmeyenler kötü sayılacak. Saçmalık. Kolay kolay biteceği benzemiyor

Allahım sen aklımı koru artık çıldıracağım sanırım.
Yazın 4 defa tatil yaptım her şey çok korunaklıydı diyen adamlar gelmiş burda omo todborloro oymoyorsonoz goboron hoponoz demiş. Aloooo yaz boyu gezdin gezdin bütün stresini attın artık şurda markete giden insanlara laf sokma bir zahmet.
Dünyadaki tüm aptallar ortaya çıktı bu virüs sayesinde .

Benim anlamadığım madem bu virüs şu ana kadar sürekli mutasyana uğradı ama bu sefer neden ismi değişti çok uzun bu seferki ismi, isim değil sanki şifre gibi bu konuda bilgisi olan var mı? Şu ana kadar iyi idare ediyordum ama artık psikilojik olarak iyi değilim umudum vardı ama artık o umutta yok bende...

Benim anlamadığım madem bu virüs şu ana kadar sürekli mutasyana uğradı ama bu sefer neden ismi değişti çok uzun bu seferki ismi, isim değil sanki şifre gibi bu konuda bilgisi olan var mı? Şu ana kadar iyi idare ediyordum ama artık psikilojik olarak iyi değilim umudum vardı ama artık o umutta yok bende...
Haberi gece gördüm uykum kaçtı. Araştırıp ne olduğunu öğrenmeye takatim yok her yer o kadar bilgi kirliliğiyle dolu ki.
Gerçekten işin aslını astarını bilen birisi ne olduğunu yazda da anlasak.
Ben artık çok bunaldım, daha ne kadar böyle devam edebileceğim emin değilim .

Sakin olun öncelikle. Evet ismibdegismis ilk İngiltere de görüldü diye galiba B (British) olmuş gibi. Ama uzmanlar zaten Eylül den beri hız kazandığını ve yüksek ihtimal de çoğu ülkede bu durum var dedi.
Sakın olacağız 😭

Sakin olun öncelikle. Evet ismibdegismis ilk İngiltere de görüldü diye galiba B (British) olmuş gibi. Ama uzmanlar zaten Eylül den beri hız kazandığını ve yüksek ihtimal de çoğu ülkede bu durum var dedi.
Sakın olacağız 😭
SARS-CoV-2 VUI 202012/01 üşenmedim yazdım adı bu olmuş. İnsanlarda bu sorumsuzluk oldukça bitmez hava alayım diye camdan bakıyordum kadının biri maskesiz aval aval dolaşıyor camın altında olsa başından aşağıya su dökmeyi bile düşündüm :KK70: evde kalmaya dewameke başka yolu yok gibi :KK43:

Back
X