Allah aşkına yardım edin! Ben yollu muyum sanki!!

Arkadaşım kimin dünürü kime denk ki Allah aşkına? Denk olmak zorunda mı? Bizim ailelerimiz de çok farklı, ayda yılda bir görüşüyorlar zaten.Önemli olan bizim anlaşmamız.Meslekmiş, para imiş dert değil.Farklı olsunlar sağlık olsun.Önemli olan etik değerleri bir mi, çok büyük uç noktaları var mı? Ailenizi haksız buluyorum;ama en çok kızdığım sana başka birileriyle görüşmen için ısrar etmeleri, umarım buna baban dahil değildir, zira onu ayrı ayıplarım.Kızkardeşin kusura bakma ama okkalı bir abla tokatını hak etmiş.Sevgilinle ilgili de bana yalan söyledi, yapıcam dedi yapmadı, seni kaybetmemek için dedi....falan diye bir şeyler anlatıyorsun ama olayı tam bilemeden onunla ilgili yorum yapamayız ki.Sonuçta herkes bazen karşısındakinden bir şeyler saklar, ne sakladığı önemli bence biraz...

hayır saflık olur mu,gayet normal düşündüklerin. ama yazdıklarına bakılırsa sen erkek arkadaşından kopamıyor değilsin, sadece yeni biriyle ilişki fikrinden uzaklaşmak için ona sarılıyorsun. bence bu yanlış bir düşünce. eğer ayrılmak istiyorsan ailenle konuşmalısın, ayrılacağını ama şu an hayatında birini istemediğini söylemelisin. ailen bence sırf o kişi olmasın diye senin karşına yeni birilerini çıkarmaya çalışıyor. eğer hayatında kimse olmasını istemezsen bir süre,bu baskıyı sana yapmazlar diye düşünüyorum. yaşın kaç bu arada? mesela yaşın küçükse yeni bir okul ya da kariyerin için bir eğitim yoluna girebilirsin. böylece sana evlilik konusunda baskı da yapmaz ailen. hayat sadece aşk ve evlilikten ibaret değil malum.

edit: ay afedersin konunun başında yazmışsın 27 yaşında olduğunu. kpss filan hazırlığına girmeyi düşünmez misin bir işin yoksa? ya da yüksek lisans? eğitim sürecinde aileler evlilik baskısı yapmaz diye söylüyorum.aklıma bu geldi yalnızca..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…