Hangi bir sorunumun üzerine gideceğim ki. Bir sürü var. Eşim de depresif birbirimize yardım edemiyoruz. Boşanacak mıyız acaba diyorum kendi kendime boşanmayı da kaldırabilecek bir psikolojide değilim. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye ölğyorum her gün. Bir kere öleyim de bitsin artıkSaçmalamayın. Her ne olursa olsun intihar bir çözüm değildir. Ölmek bir çözüm değil. Şu an acılarınıza o kadar çok odaklanmış haldesiniz ki bu yüzden böyle düşünüyorsunuz. Oysaki etrafınızdaki güzelliklere biraz odaklanabilseniz bunların hepsi geçecek. Evliliğimde çok ağır bir dönem yaşadım ve intihar ettim ne mi oldu? Yoğun bakımda yattım çıktım ve sonra bu hayatın aslında yaşanılabilir olduğunu esas zorlaştıranın kendim olduğunu farkettim. Ve o intiharı ettiğimde o kadar çok acılarıma odaklanmıştım ki güzellikleri göremedim. Kurtulduktan sonra çok pişman oldum ve her seferinde kendime şunu sordum ‘yahu sen bunu nasıl yaptın?’ Öyle bir deli saçması çünkü. Lütfen yapma bir şey değişmeyecek. Sorunların üzerine git, düzgün bir tedavi ol.
İntihar çözüm değil. Bu dunyada zaten çekmişsin bari öbür tarafta rahat et. Ne intiharı sil at onları. Şöyle düşün, bak forumda herkesin sorunları var. Kimisi senden az kimisi fazla. Her zaman beterin beteri vardır. Her daim şükret. Madem sorunlarından bunaldın düşünme hiç onları. Varsa var napalim deyip olduğu gibi kabullen. Kendini yıpratma nasıl olacak vs.diye bu daha çok seni strese sokar. Aksine seni rahatlatacak bir şeyler yap. Varsa bı hobin onu yap. Kur'an oku varsa inancın. İnsan içine karış. Hiçbir şey almasan bile alışverişe çık bakın gezin. Eminim daha iyi hissedeceksin.Kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. Anksiyete hastasıyım zaten. Zihnim susmuyor nefes alamıyorum. Eşimin rahatsızlığı, maddi konular, evliliğimi sorgulamam, çocuk Yapın baskısı. Bugün ölmek istiyorum diye uyandım Allahım ne olur beni öldür dedim. Yalnızlık… çevremde annemden başka kimsem yok bunları anlayabileceğim kardeşim ablam abim yok. Akrabalarımız kendi halindeler. Göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum elim ayağım kalkmıyor. Sorumluluklarım çok ağır geliyor bana yardım edin.
İlaç kullanıyorum. Şuan intihar etmek istiyorum
Hangi bir sorunumun üzerine gideceğim ki. Bir sürü var. Eşim de depresif birbirimize yardım edemiyoruz. Boşanacak mıyız acaba diyorum kendi kendime boşanmayı da kaldırabilecek bir psikolojide değilim. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye ölğyorum her gün. Bir kere öleyim de bitsin artık
Şuan gündemim boşanmak ya da boşanmamak değil aslında. Kafamdaki düşünceleri atabilmek. Güçlü olabilmek. Korkularım, kaygılarım. Benden beklenenler, benim yetişemediklerim. Sorumluluklarım..
Hiç depresyon yaşadınız mı bilmiyorum. Allah’ım yaşatmasın. Bana en zor gelen şuan için başkalarını da düşünme sorumululuğu. Annem, babam (tek çocuk olduğum için her şeylerini tek tek düşünüyorum) eşim.. onun sıkıntıları vs.Afedersin konu sahibesi ne sorumluluğun var tam olarak? Yaşlı anne babaya mi bakıyorsun, yatalak hasta mı bakıyorsun, çocuğun mu engelli, kemoterapi mi görüyorsun, bankaya milyonlarca lira borçlusun onu mu ödüyorsun, sahibi olduğun şirket mi batakta??? Ücretli çalışansın her ay paran yatıyor, bedenin sağlıklı sadece ruh sağlığın kötü olduğu için kötü hissediyorsun o kadar üstünde sorumluluk vb görmüyorum ben
Hepinizin bir derdi var.Baskasi çocuk sahibi ol dedi diye dert sahibi olunmaz.Kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. Anksiyete hastasıyım zaten. Zihnim susmuyor nefes alamıyorum. Eşimin rahatsızlığı, maddi konular, evliliğimi sorgulamam, çocuk Yapın baskısı. Bugün ölmek istiyorum diye uyandım Allahım ne olur beni öldür dedim. Yalnızlık… çevremde annemden başka kimsem yok bunları anlayabileceğim kardeşim ablam abim yok. Akrabalarımız kendi halindeler. Göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum elim ayağım kalkmıyor. Sorumluluklarım çok ağır geliyor bana yardım edin.
İlaç kullanıyorum. Şuan intihar etmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?