Allah beni affetsin

gelecekte bu çocuk ne olacak deyip hiçbir yaşama hakkı vermeden
sonsuza uğurlamanın hiç bir mantığı olmaz
yarın başımıza ne geleceğini biliyor muyuz ki
kardeş sen bu çocuğa iyi bir gelecek sağlayamazsın bu cocuk harap olur
deyip peşin hükümlü karar vermek ne derece doğru?
bir anne babanın günahını dünyaya gelmek isteyen bebek neden ceksin
onun suçu ne
işine gelince doğur işine gelmeyince benim bir hakkım var o da KÜRTAJ OLMAK
bu canice bir eylemdir
o bebeğin yaşam hakkını elinden almaya kimsenin hakkı yok
geleceği parlak dğil diye kürtaja yönelmekte neyin nesi

Fazlaca ısınmış burası,konu sahibimiz isterse bebeğini aldırır,istemezse doğurur.Kim ne karışır,bebek onun bebeği..hayat onun hayatı.Bu konuda hepimizin aynı düşüncede olması beklenemez.
Bu yüzden bebek meselesini rafa kaldıralım ve konu sahibi eşiyle nasıl mutlu olur,evliliğini nasıl devam ettirebilir bu konuda yardımcı olalım.Sağlıklı bir karar vermesine yardımcı olalım.
Yine bebeği aldır,aldırma gibi bzi ilgilendirmeyen bu çok hassas konuda tartışmalar devam ederse konuyu kapatmak zorunda kalacağım.
Güzel paylaşımlar...

Polemik yaratmak istemiyorum editörümüz Madamiks. Ancak müsadenizle bir şey sormak istiyorum alırmam konusunda çok tepkili arkadaşlara.Varsayalım hamileler ve eşleri ısrarla istemiyor bu çocuğu.(bu benim durumumla bağdaşmıyor ama) Ne yaparlar acaba? Eşleri istemediği halde inat edip, kavga dövüş doğururlar mı yoksa aldırırlar mı? Lütfen dürüstçe cevap verin. Çoğu doktorun yolunu tutar eminim beyefendi istemiyor diye! Bakın etrafınıza çoğu ailede çocuk erkeğin isteği ve talebiyle oluyor. JKadın istese de olur istemese de. Niye peki?

Konu sahibi arkadaşın çok üstüne gidildiğini düşünüyorum.

Arkadaşım yazdıklarından gayet mantıklı ve ayakları yere basan bir kadın olduğunu görüyorum. Hayatta başımıza neler geleceği meçhul herşey insanlar için, ancak şu anki şartlar belliyken de bile bile lades demek bana da gerçekçi gelmiyor. Her iki kararın da artıları var eksileri var , iyice tart biç, İki çocuk annesi olarak anneliğin tadına varmanı temenni ederim ancak şahsen ben doğum yapana kadar çok da anaç duygular hissetmedim. Onu kucağına almadan senin için bilinmez bir duygu. O yüzden seni annelik duygusundan yoksun diye ilan etmek hatalı bence. İnsanlar evliliklerini hayatlarını oturtup sonrasında çocuk isteği yaşıyorlar, sen daha o seviyelere gelememişsin ki, senin derdin önce evlilik...

Umarım eşin aklını başına alır. Önce eşinle bir uzmana gidip evliliğinizi masaya yatırın bence, belki başka birinin eşine gerçekleri göstermesi gereklidir. Bu arada sen de içini dök rahatla, belki de uzmanın bir dediği sende bir ampülün yanmasını sağlıyacak ve içine sinen kararı vericeksin.

kendi adıma buna kesinlikle katılmıyorum. bebeğimi istemeyen adamı ben de istemem. hadi yoluna der yavrumla yaşarım hayatımı. daha önce söylediğiniz bir şeye de takıldım. annelik ile babalık bir değil ve ben yavrumu eşim için değil KENDİM için doğurdum.

Bence sorunuz biraz yanlış olmuş, eşi istemediği halde hamile kalan kadın da zaten sıkıntı vardır, eşimin isteyip istemediğinden de haberim olur heralde, ona göre yaparım çocuğu. Her türlü korunmama rağmen yine hamile kalmışsam evet doğururum. Şurada da bence yanlışınız var, çocuk genelde erkekten çok kadın tarafından istenir, ne kadar olursa olsun annelik duygusu farklıdır, bir erkeğin bunu anlaması zor. Çocuk genelde erkek tarafından istenir ve kadın zorunlu bırakılır anlayışı ne kadar doğru tartışılır.

Siz bu çocuğu istemiyorsunuz belli, eğer isteseydiniz eşinizle bu durumu konuşur, çözüm bulmaya çalışırdınız, size eşinizle aranızı düzeltmek adına yardımcı olalım denmişte, siz bu konuyu eşiniz için değil (çünkü eşinizle aranız nasıl düzelir de, belki çocuk için de bir umut doğar) çocuğu aldırmak ya da aldırmamak adına açmışsınız, ikilemdesiniz, vicdan yapıyorsunuz, sonuna kadar da her türlü psikolojiye girmekte haklısınız. Gönül isterdi ki keşke, eşimle aram düzelir mi bir umut olur mu, bu konuda benim yapabileceğim birey var mı diye açsaydınız konuyu. Bu kadar umutsuz olduğunuz, düzeleceğine dair hiç bir beklentiniz olmadığınız eşinizle hala neden berabersiniz orasını da anlamadım ya.

Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

Arkadaşın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum..Çok ama çok ayrıntılı düşünülmesi gereken bir durum eğer maddi imkanınız varsa bence eşinin senin isteklerine razı gelicektir eninde sonunda..

İnsanların başına hersey gelebılır..Bugun neyım dememek lazım yarın ne olacak dıye duşünmek gerek...

Bır evlılıkte sorunlar varsa erkeklerden beklemeden bız kadınlar korunmalı ..Bu konu bızım ıcın cok onemlı olmalı....

Cok sıkıntı ceken ınsanlar eşlerıyle buyuk kavgalar yaparak ayrılanalar maddı sorunlar yasayanlar vs vs..

geçmişlerine baktıklarında tek dogru yaptıkları şeyın her daım cocuk olduğunu soylerler..

Bu konuya bebek ısteyenler ıle anne olanlar daha farklı bakabılır..

Bu hayat sızın ne eşınız ıstedı dıye bebegı aldırın ne ıstedı dıye dogurun ...

Sız bugun bu bebegı alırsınız eşınızlede ılerıde mutlu olursunuz bu sefer bebek ıstersınız bebek olmaz o zaman sorun bebek olur...

eşınız bu bebegı aldırsanız baska kadın bebek sahıbı olabılır

ama sız ılerıde baska adamla cok ıstesenızde bebek sahıbı olamasssınız.

Cok ıyı dusunun..Artık eşınızlede net konusun bundan sonrakı hayatınız ıcın net kararlar alın..

Madem eşınız sızınle aynı evde yasamaya karar verdı ıse neden yatakodasına ıkı kısılık yatak almadınız

eşınız hala o evde mısafır gıbı cekyatta yatıyorsunuz..

Bundan sonra hayatınızı yoluna sokmak ıcın kararlar alın ama daha sonra kararlarınızdan pısman olmayın..
eşınızı affetttınız sımıdı pısmansınız..

Yarın obur gun bebegıde alınca pısman olabılırsınız ..

çok özür dilerim ama bence herkes boşa nefes tüketiyor şuanda.
bayan kararını zaten vermiş..Allah beni affetsin diyerekte içini rahatlatmak istemiş buraya konu açıp belli ki...biz ne desek boş..herkesin kendi hayatı...ben böyle şeyleri okuyunca çok üzülüyorum sadece...insanlar yaşamak istemedigi ev yüzünden aldırmayı bırakın,doktorların "anne mi bebekmi yaşasın"sorusuna ragmen kendi hayatları pahasına bebegini dogurmayı seciyor bazen...en son böyle bi konuyla ilgilendigimde günlerce kendime dert ediniştim inşallah aldırmaz diye...hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim...

çok yanlış bir soru olmuş ama yinede cevap vermede geçemeyeceğim.öncelikle eşim bu çocuğu neden istemiyor onu bir sorgulamam gerekir. Eğer o kendi rahatı kaçacak diye çocuğu aldırmak ister bencilce davranırsa yolu açık olsun o zaman...

Siz şuan eşinize değil asıl kendinize güvenmediğiniz için aldırmak istiyorsunuz. eşime nasıl güveneyim diyorsunuz. siz kendinizi çok seviyorsunuz ve hayatınızı bir çocuğa feda etmek korkutuyor sizi eşiniz bahane bu durum için sadece arkasına saklanıyorsunuz..

Buraya bu konuyu açarak sizi destekleyecek insanlarıda buldunuz. bir kaç kişinin doğru yapıyorsun bende olsam aynısını yapardım demesi sizin için yeterli olmuştur sanırım. bu çocuğun doğması yönünde gelen eleştiriler canınızı sıkmıştır. Çünkü siz zaten eşinizle egonuz yüzünden arayı düzeltmek aile olmak taraftarı da değilsiniz hep alan taraf olmak istiyorsunuz vermek size göre değil.Erkek havadan baba olmasın diyorsunuz ne yapsın verin son bir kaç ay o taşısın bari..

Eğer düşünceniz eşinizle iyi geçinmek olsa ortak noktayı bulma konusunda bişeyler yapardınız belki bir uzmandan falan destek alırdınız ama siz daha çocuk doğmadan tekarar ayrılacağınızdan o kadar eminsiniz ki kendinize 8 aydan daha uzun bir süre bile tanımıyorsunuz..Karnıznızda çocuk elinizde valiz ev aramak istemediğinize göre..

Neyse arkadaşım gerçekten allah affeder mi bilmem seni o kadarına biz karışamayız..

sakın aldırma
30 yaşındaki adamı öldürmüş ha 8 haftalık anne karnında bebği aynı eşdeğerdir lütfen yapmayın kalbi de atmaya başlamıştır
hem bu dünyanızı hem öbür dünyanızı mahvetmeyin
Allah size evlat gibi zenginlik vermiş kıymetini bilin
eşinle ayrıldıgında o sana dayanak olacaktır inş. aldırmamışsındır

iki kere kürtaj yaptırıp hem kendinize hem de oluşmaya başlamış cana kıyacağınıza arama motoruna doğum kontrol yöntemleri yazıp çıkan siteleri okuyun onlardan da birini uygulayın. hadi mutlu olmadığınız birinden hamile kaldınız ilki kazara oldu ikinci nedir? günahı sevabı sizin de artık azcık bilinç... burada senelerce çocuk yapmayı denemiş ve başarısız olan insanlar var boyle bi konu açıldığında onlardan tepki göreceğiniz kesin zaten.geçmişler olsun da bu son olsun. kolay gelsin.

nebicim soru buya istemeyen zaten korunur hadi diyelim korunarak hamile kaldim ve esim istemiyor yinede dogururum bir bebegin cani soz konusu esimi keyfiyle olacak sey degil ister yada istemez hic fark etmez madem kararini almissin aldiricam diyede tutturmussun ne bekliyorsun herkesin duana amin demesinimi? durumunda var yazmissin yazik etme bir cana yazik gunah degilmi

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kararını zaten vermişi arkadaşın
Ama sana tekrarlıyorum, bu adımı yapmadan önce tekrar ve tekrar düşün.
Geri dönüşümü olmayan bir yolda girebilirsin.
Belki hiç bir zaman anne olmayabilirsin, belki bebeğini aldırdığın için eşinle hiç bir zaman bir araya gelmeyeceksin. Kim bilir. Oysa ki bu bebek sizi mutluluğun ışığı olabilirdi.
Burada yazan kişilere kızmaya hakın yoktur, canım.
Bir çok kişi senin ve doğumamış bebeği için üzülmüştür.
Herkes, iyi ya da kötü sözlerle seni bu işten vazgeçtirmeye çalıştılar.
Ama hiç kimsenin kötü niyeti yoktur.
Uzun lafın kısası.
Karar senindir.
Aldırmasan, Allah sana kolaylık versin.
Aldırırsan, Allah seni affetsin.

sen bir cana kıyacaksın ! buna üzülmüyorsun canım ama boşandığımda babasız çocuk büyüteceğim korkusundasın bence bu birinci şıktan daha az acılı en azından o cocukla bir yaşam süreceksin zorluda olsa ama sana can olacak ,bir yoldaş olacak! ama sen o aldırdığın bebeğin günahına katlanıcaksan diyicek birşeyim yok.o cocuk oluşmadan randevu alacak olsaydı emin ol aldıracağını bildiği bir anneyi seçmezdi.seninde böyle bir seçimi ona sunman çok yanlış.rabbimin sana verdiği bir mucize,o bebeği aldırınca o eşinden boşancakmısın peki? eğer boşanmadan o eve dönüceksen o bebeğe yazık edersin.
bir anlık zevkinizin kurbanı o bebek olmamalı!bu forumda ne kadar anne olmak isteyenler var biliyor musun?istersen bir araştır oyle karar ver.

8 haftalık bebek kımıldıyor,kalbi atıyor ,şuanda portakal büyüklüğünde bir kesede annesine sımsıkı tutunmaya çalışıyor.ama bunu anne olanlar ,olmak isteyenler daha iyi anlar.içinden kopartmak isteyen arkadaşım bunlarıda eminim biliyordur belkide aldırcam diye dr gitmemiştir ben okuyunca çok kızdım belkide hamile oldğum için o psikolojiyle yazıyorum.

doğurmasaydın derken korunsaydın derdi herkes kimse cana kıymaya okey veremez,hem annenler sana sahip çıkmıyor mu arkadaşım tek başına eve taşınıp rezillik çekiyorsun ki anlamadım.

bebek istemeyen adam gibi korunur hamile kalmamak için elinden geleni yapar. hap diye birşey var düzenli kullanınca hiçde bebek mebek olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…