Allah beni affetsin

Kinayeni anladım ve bunun üzerine yazdım zaten ...
yanlış şekilde kinaye yapıyorsun bence çok abartılı çokkk..
kimse derdini anlatan bu arkadaşımıza suçlu sensin hak ediyorsun demiyor.. sadece kürtaj kararının altında yatan sebebin bencillik olduğu fikrindeyim ben sahşen. Buda benim dünyanın öküzün boynuzunda olduğunu düşünecek kadar geri kafalı olduğumu göstermez..
Boşanan kadınlara saygı duyarım anlaşamıyorsa, çözüm bulamamışsa tabii ki boşanacak..(Keşke bu arkadaşımızda boşanmayı başarabilmiş olsaydı..)
Evlilik öncesi kesinlikle flört edilmeli hatta mümkünse bir müddet birlikte yaşanmalı aynı eve girmeden kimse kimseyi iyi tanıyamaz bende eşimle evlenmeden 2 yıl birlikte yaşadım..
Ama şimdi konu kürtaj olduğunda işler değişiyor.. Ayıp günah kısmına bakmıyorum.. bu durum bir bebeği canlı iken parça parça edip öldürmektir benim gözümde ve hangi sebepten olursa olsun (sağlık hariç) yaşam hakkını elinden almaya hakkı yoktur diye düşünüyorum..
Hem fikir olabilir yada olmayabilirsiniz ama yaptığınız kinaye kürtaja karşı çıkan insanları aşağılamaktır.
Bazı arkadaşlarımız inanaçlarından bazıları vicdanlarından dolayı bazıları belki başka özel sebeplerden karşı kürtaja ama hiç bir durumda kürtaja karşı olan insanları geri kafalı ilan etme hakkını vermez size..

hımmm bir kere daha isabetli yazdığımın farkına vardımm...
korunmasına rağmen insanlar bunla uğraşıyor...

hayat uzun bir sınav..
bununla da sınanabiliriz, çok eleştirdiğimiz başka bir şeyle de...
ve bildiğim hayat kesinlikle sınar..
birgün bir bakmışız öteki olmuşuz...
öteki olamadan da sezi değişebilir oysa ki...

Korunmadığı için gebe kalmış birinin başlığındasınız şu an, dikkatli okuyor musunuz..
Benim eleştirdiğim şeyide anlayamamışsınız..
Bir kadının kendisini bile bile hem fiziksel hem psikolojik olarak güç duruma sokmasını, sonra da oturup sızlanmasını eleştirdim ben..
Korunur gebe kalır, o ayrı bir konudur..
Kürtaj medeniyetse en medenilerimiz, aile planlamasını en az bilenlerimiz olmalı.. Ne gülünç..
Biraz daha önyargısız olsanız, biraz daha iyi anlamaya çalışsanız karşınızdaki size ne anlatıyor, ne kastediyor.. Belki sizin için de daha farklı olabilir miydi herşey..

Son düzenleme:

İpekciğim kendini boşuna yorma bence..
yıllarca işim gereği insanlarla birebir uğraştım ancak en zor insanlar gerçek cahiller ve kendini her durumdan haklı çıkaran sabit fikirliler oldu..
Bu iki insan tipi için yapılabilecek birşey yoktur ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış biri gerçekten anlayamaz diğeri ise kendine odaklı olduğu için hep kendinden yana baktığı için anlamak işine gelmez..

kürtaja karşıyım demek bana çok genel geliyor, bunun tartışılabilmesi güzel yine de. konu sahibi arkadaşımızın durumu farklı, evli ve istemli bir birliktelik o yüzden ben de karşıyım aldırmasına. ama buna karar vermek de bizim işimiz değil diye düşünüyorum, allahın verdiği can, aldır demek bizim haddimiz değil.
ama ben kürtajın genel olarak yanlış bulunmasına da karşıyım. yani benim aklıma hep şu gelir,
tecavüze uğrayan bir genç kızı düşünün, 18 yaşın bile altında belki, yani nasıl doğurur nasıl yapar ki?
o yüzden ben diyemiyorum şu doğrudur bu yanlıştır diye, asıl bu yanlış geliyor bana.
umarım konu sahibi eşiyle arasındaki sorunları halledip mutlu bi yuvada bebeğini doğurur.

ikinciye okuduktan sonra anladım zaten seni merak etme kate,bi anda okudugum gibi yazdım sinirlenip...ama bazı konularıda birbirinden ayırsak iyi olur.burda herkesin karşı çıktıgı şey bebek aldırılması bence...yoksa boşanmasıyla ilgili sen kötüsün gibi lafları okumadım ben...sıkıtyı kimin yarattıgını tam olarak bilemeyiz tabiki,ama bence hiçbir ailevi sıkıntı bebek aldırmayı gerektirmez onun günahı yok çünkü...

ne farkeder?
hayat bu..
birşeyi biz seçtik istedik diye üzülemezmiyiz?
konu sahibi arkadaş istedi diye sonradan dert edemez mi sızlanamaz mı?

ters gitti diye işler o seçti o istedi diye onun suçu mu herşey?
sen istedin o halde çekeceksin cezanı cayır cayır yan mı demek gerek...

hayat bu yahu..

yalnızca siyah beyaz yok ki hayatta..

Çok fark eder arkadaşım..

sen hala bu arkadaşın boşanmak istemesi üzerinden bakıyorsun onun derdi eşinden boşanmak değil.. yani bebeğini aldırınca o adamla yaşamaya devam edecek belki..

Herkes senin gibi değil..
bu arkadaşımız hiç değil..

Sana eşinden boşanacaksın deselerdi yada hamileliğinin ilk 10 haftasında eşinle sorunlarınızdan dolayı ayrılma ihtimaliniz olsaydı koşa koşa gidip bebeğini aldırırmıydın?
Sence aynı şey mi?

ben kesinlikle aldırmazdım....ama bu benim..katekate koşullarındaki durum..

ama aldıran kişileri de suçluyamıyorum...

ohhh ne iyi yaptın diyemem...
nasıl cani bir insansın sen de diyemem...

herkesin yaşam koşulu farklı...çıkmazları, durumları farklı..
dayak yiyeni var, psikolojisi iyi olmadığı için çocuğa iyi davranmaktan korkan var..
10. hafta da değişebilir koşulu..bir günde de dünya tepetaklak olabilir..

Sosyetikler, medayadaki ünlüler ruhsuzca bu işi yapıyor olabilir..
genç kızlarımıza cinsellik eğitimi verilmediği için başlarında gelebilir..
tecavüze uğrayanlar olabilir.
aldatılanlar olabilir..
aklımıza gelmeyen bir sürü koşul olabilir...

pervasızca cinsellik yaşıyorlar sonrada burda ağlanıyorlar kısmının konu sahibiyle hiç ama hiç örtüşmediğini düşünüyorum ben..

Sizce konu sahibi arkadaşımız gebe kalmayı "istemiş mi"?
Eğer isteyerek gebe kalsa ve sonradan durum değişseydi, takkeyi önüne koyar, düşünür, bir karar alır ve uygulardı.
Oysa zaten istemediği bir bebeğe gebe kalmış.. Yani ortada "onun seçtiği, istediği" birşey yok ki..
Aksine "seçtiği, istediği şeye", yani "eşini bir müddet daha gözlemlemeye" aykırı bir davranışta bulunmuş oluyor. Bu nedenle sızlanıyor, bu nedenle zararda..

Kim diyor, "sen istedin, cayır cayır yan" diye.. Ben 1 söylüyorum, siz 100 anlıyorsunuz. Ama o anladığınız "100-1=99" adet fikir bana ait değil. Karşınızdakini daha iyi dinlemeli, daha iyi anlamalısınız.

Konuyu başatan itibaren okuyamamış olabilirsin..
Konu sahibini çok anlamaya çalıştık ama kendisini bu çocuğa tek başına bakabilecek maddi imkanı var ancak cesareti yok..
Çocuğu aldırma sebebi eşinin siddet uygulamasından korkması vs den ziyade verdiği sözleri tutmaması kaynaklı..
Bizim sorumsuızluk olarak görüdüğümüz nokta
Eşi ile barışıyor ohh ne ala..
birlikte oluyor ok sorun yok ama kendi korunma yöntemini kullanamadığı bir dönemde başka bir korunma yöntemini de denemiyor sonradan alınan ertesi gün hapından medet umuluyor oda etki etmeyince ee o zaman aldırayım.. oldu iyi günler bu kadar basit yani..
tek korunma yöntemi hapmı ? o yoksa kürtaj var diye mi düşünmeli..
inşallah anlatabilmişimdir..

Benim burada okuduğum türlü çeşit ihanet, şiddet, boşanma vs gibi olumsuz konulardan çıkarttığım sonuç..
Ölüm ve bazı ani hastalıklar, sakatlanmalar hariç..
Hayatta ne ekersen onu biçiyorsun..
Kısa veya uzun vadede..
Sonrasında da bir süprizle karşılaşmışsın gibi şoke olmanın, sızlanmanın, sansasyonel tepkilerin veya kaderciliğin bir manası yok..
Ha ağlayamaz mısın..
Ağla, tutan yok..
Ama sana faydası da yok..
Yani "muz kabuğu gördüm, gene düşeceğim, tüh" demek gibi bişey bu..
Muz kabuklarına dikkat edeceksin..
Ha edemedin, düştün.. Olabilir..
Bir sonraki muz kabuğuna basmamaya çalışacaksın en azından.
Konu sahibine de onu söylüyorum. İyi korun bundan sonra, diyorum. Çünkü kendi bedenine zarar veriyor bu kürtaj operasyonu.

çıkardığınız sonuç buysa ben size ne diyebilirim ki...

Eşinle bir kere daha konuş...
Ona konuşmalarını anımsat
Gerekirse sen git yeni bir ev tut
Ve bu evde oturacağız de...
Biraz emrivaki yap.

Herşeyden önce eşinle konuş.
Bir bebek var evet ama sizin mutlu huzurlu olmanız da
Çok çok önemli...

Gerekirse aile büyüklerinden yardım al..
Size arka çıksınlar..

Kabul ederse ne ala..
Kabul etmezse sen ne yapacağını biliyorsun sanırım.
Yazılarından okuduğum kadarıyla...

çıkardığınız sonuç buysa ben size ne diyebilirim ki...

Bana birşey söylemenize hiç gerek yok..
Kendi konunuzda da 3.kişileri suçlamışsınız.
"Hayat bana bunu getirdi" diye birşey yok.
Ölüm ve hastalık haricinde herşeyi kendimiz ekip, biçiyoruz, evet..
Şu hayatta seçme şansımızın olduğu tek kişi "eş"..
Onun dışında hiç kimseyi seçemiyoruz. Ne anne, ne evlat, ne kardeş..
Olmadıysa, seçimin hatalı olmuşsa..
O halde "hayat bir sınav" gibi klişelerin arkasına sığınmayacaksınız..
"Bir kazaydı" değil, "bir hataydı" diyeceksiniz ki o hatanın arkası gelmesin.
Ha yok klişelerle, kaderci bir zihniyetin arkasından bakacaksanız hayata..
O zaman burada dünyanın yuvarlaklığından, bilimsellikten falan bahsetmeyeceksiniz..

Son düzenleme:
bundan da bu sonucu çıkarmışsınız :)
tezimi desteklediğiniz için teşekkürler..
kadınların kadınlara olan düşmanlığı..
mutlaka üzerin de çalışılmalı...

kimseyi ilgilendirmez.kimseye laf düşmez.olay çok farkli boyutlara çekilmiş

konu fazlasıyla uzamış esnemiş saçmalanmış

sanırım kapatılma vakti gelmiş

konu sahibi arkadaşın üzerine fazlasıyla gidilmiş o sözleri haketmemiş

Ya, güzel bayan, bu konuya son kez yazıyorum.
Senin açtığın diğer mesajlarını da okudum.
Kan test sonuçlarını yazdığın konularda seni nekadar heycanlı olduğunu yazılardan anladım.
Demek ki içinden bir parça bu bebeği aldırmak istemiyor.
Ayrıca, bu bebek hayata nekadar sıkı sıkı bağlandığını bi gör artık.
Sen ertesi gün hapı kullanmana rağmen bu bebek ölüme meydan okuyor ve yaşamak istiyor.
Kan değerlere göre bebeğin güzel güzel de büyüyor, anne karnı rahattır, bütün kötülüklerde koruyan bir yerdir.
Ne bu bebeğe ne de kendine yazık etme.
Allah hiç bir kulu dar zamanda yanlız bırakmaz.
Emin ol ki sana gerekli yardım ve sabırı vericektir.
İkiniz Allaha emanet olun.

bundan da bu sonucu çıkarmışsınız :)
tezimi desteklediğiniz için teşekkürler..
kadınların kadınlara olan düşmanlığı..
mutlaka üzerin de çalışılmalı...

Size hayatta başarılar diliyorum hakikaten..
Etraftaki düşman kadınlara çok dikkat edin o halde, öcü gibi bişey herhalde onlar, ben hiç karşılaşmadığım için bilemeyeceğim..B]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…