- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Tabiki benim hayatım ile kıyaslanamaz. Verdiğim örnek sadece bir kadının eğer isterse tek başına kendi çocuğunu büyütebileceğine dair bir örnekti..
Ayrıca arkadaşımız eşini seviyor ve hala beraber bu durumda güveni tekrar kazanabilir tekrar inanabilir ve tekrar mutlu olabilir değil mi? Bunlar tek çaresi olmayan dertler değil..Bir çok insan yıkılan evliliğini yeniden kurabiliyor..
konu sahıbı arkadasım
vallahı tuylerım dıken dıken oldu okurken yazdıklarını
bende karnımda ıkızlerden bırını kaybettım cok sukur bırı mucadele etti tutundu bana hayatta kaldı bır mucıze olarak
ve sen arkadasım nasıl bır akılla nasıl bır vıcdanla o cocugu aldırabılırım de falan dıyebılıyorsunn
ınanamıyorum
kocanla aran duzeldı hopp sevıs
aran bozuldu aaa hamıle kaldım aldırayım cocugu
bumudur yanı
aldır kardesım aldır sen bu cocugu
en cok ona yazık cunkuu sana degıl
gercekten kurtaj cocuk oyuncagı olmus yazık cok yazık....
Elbette bir kadın isterse neler neler yapar burda hemfikiriz..Fakar eğer isterse...Arkadaşımız belki kendi hayatına,psikolojisine,yaşayacaklarına ,yaşadıkları şeylere güvenemiyor..Belki güçsüz ,olamaz mı??
Bu arkadaşımız zaten bu tekrarları yapmış,olmamış...Şimdi bebekle mi olcak?
Kolayına kaçmak değil bu ..Belkide ayrıldıktan ve bebeğini (eğer ki aldırırsa) aldırdıktan sonra daha çok zorluklar bekliyecek onu bilemeyiz..Neyse bakış açılarıımız çok farklı:44:
En doğru kararı tabiki arkadaşımız verecek..Şuan burda anlatılanlar doğrultusunda yorum yapıyoruz hepimiz.Bilmediklerimizde vardır muhakkak..Allah her koşulda yardımcısı olsun..
Peki bu olaydaki durumda konu sahibinin bu yasal hakkını kullanmasında mecbur kaldığı durum nedir sizce?
1. Konu sahibi hala eşini seviyor. Eşini affedip tekrar bir şenş vermiş açmış olduğu davadan vazgeçmiş.
2. Konu sahibi bu bebeği isteyip istemediğine emin değil sadece eşine tekrar güvenemiyor sorunda burdan kaynaklanıyor.
3. Çocuk aldırılınca konu sahibinin sorunları çözülmeyecek sadece bu çocuk ileride kendisine ayak bağı olmayacak. Yani çocuk ayak bağı olmasın diye aldırılacak..
Sizce bunlardan hangisi konu sahibini aldırmaya mecbur bırakıyor ?
kendi adıma konuşayım ..ben çocuğumu babası için değil kendim için doğurdum annelik fedakarlıktır zaten ..her çocukta güllük gülistanlık yaşayacak diye bir kaide yok eğer annelik duygularınız olsaydı bu konuyu açmazdınız zaten anladığım siz bir çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorsunuz..gidin aldırın o zaman ben konunun açılma sebebini inanın anlaymadım.. kocan kötü git aldır buna hakkın varmı demeliydi herkes.. annelik kolay değil arkadasım.. tabiki çekecek ve ezileceksiniz her şeyin bir bedeli varBu nasıl acımasız bir tepki anlamıyorum. Konuyu takip eden arkadaşların hepsine soruyorum: Eşiyle küsken sevişen ya da, barışınca sevişmeyen var mı acaba? ne yapmalıydım? Ben sana güvenene kadar sevişmem seninle mi deseydim? Kürtajın çocuk oyuncağı olmadığını ben de biliyorum elbette. Ama çocuk büyütmek de çocuk oyuncağı değil. Olsun nasılsa büyür, babasız da olur, çeksin sıkıntı madem dünyaya gelecek mi diyeyim.Ne kadar kolay geliyor. Herkes böyle düşünüp çocuk doğursaydı kürtaj diye birşey olmazdı zaten. Kadınların ezilmesine, bütün yükü onların çekmesine hemcinsleri olarak siz baştan kabul derseniz erkekler tepemize biner tabiki!
Bu nasıl acımasız bir tepki anlamıyorum. Konuyu takip eden arkadaşların hepsine soruyorum: Eşiyle küsken sevişen ya da, barışınca sevişmeyen var mı acaba? ne yapmalıydım? Ben sana güvenene kadar sevişmem seninle mi deseydim? Kürtajın çocuk oyuncağı olmadığını ben de biliyorum elbette. Ama çocuk büyütmek de çocuk oyuncağı değil. Olsun nasılsa büyür, babasız da olur, çeksin sıkıntı madem dünyaya gelecek mi diyeyim.Ne kadar kolay geliyor. Herkes böyle düşünüp çocuk doğursaydı kürtaj diye birşey olmazdı zaten. Kadınların ezilmesine, bütün yükü onların çekmesine hemcinsleri olarak siz baştan kabul derseniz erkekler tepemize biner tabiki!
kişisel tercihleri....
bu çocuğu isterse dünyaya getirir isterse getirmez
bu hayat onun.
eşiyle sorunlarını çözebileceğinin garantisi çözemeyeceğininde
kaldı ki sağlıklı bi ilişki için doğru kararlar veremeyen birisi doğurmasın o çocuğu daha iyi
anne olmak belli sorumlulukları yüklemek ister
ama konu sahibi bunu yapabilecek durumda değil
eee buna rağmen doğursun
ama iyi anne olamasın en ufak zorlukta doğurduğuna pişman olsun
çocuk ziyan mı olsun
Siz de bırakın da, özgürce fikrimi ifade edebileyim.
yok böyle bişey kimse cahil değilki..çocuk yapmama hakkı var ama bir annenin karnındada olsa bebeğine kıymasına pek sıcak bakamayacağım..
madem doğurmayacak kimseyide dinlemeyecek konu niye açıldı??
korunsaydı demek istedim cahil değil kimse dedim 14 yasında kızlar bile korunma yöntemini biliyor artık..tabiki kendi bileceği iş ama bu kadar basit olmamalı ..böyle bişey nasıl yok istemediği bişeyi kim nasıl yaptırabilir ki bi insana
kendi doğurmak istemiyosa burdaki herkes doğur dese de bu kendi bileceği iş
zaten konu sahibi aldırayım mı aldırmayayım mı diye sormuyo ki
konu o değil
kişisel tercihleri....
bu çocuğu isterse dünyaya getirir isterse getirmez
bu hayat onun.
eşiyle sorunlarını çözebileceğinin garantisi çözemeyeceğininde
kaldı ki sağlıklı bi ilişki için doğru kararlar veremeyen birisi doğurmasın o çocuğu daha iyi
anne olmak belli sorumlulukları yüklemek ister
ama konu sahibi bunu yapabilecek durumda değil
eee buna rağmen doğursun
ama iyi anne olamasın en ufak zorlukta doğurduğuna pişman olsun
çocuk ziyan mı olsun
korunsaydı demek istedim cahil değil kimse dedim 14 yasında kızlar bile korunma yöntemini biliyor artık..tabiki kendi bileceği iş ama bu kadar basit olmamalı ..
Evet bakış açılarımız çok farklı gerçekten...
Siz sadece kadın açısından ve daha ne olacağı belli olmayan gelecek açısından bakıyorsunuz..
Ben konu sahibinin yazdıklarını anlamaya ve başka açılardan bakmasını sağlamaya çalışıyorum.Hep herşeyin kötü olacağı varsayımı üzerindesiniz..
Evet kötü olma ihtimali %50 ise kalan ihtimalde %50 iyi olabilir demek..
Sonuçta hem iyi hem kötü olma durumunda ne olacağı ve ne yaşayacağını konu sahibi kendi hayatı üzerinden değerlendirebilir..
Şimdi burda farklı açıdan bakan biri olmasa hepimiz hem fikir olsak sizin fikriniz üzerinden iyi olma ihtimalini silip atacağız değil mi? Bu kadın zaten kafası karışmış gidip bebeğini aldıracak. Sonuç o bebek kimseye ayak bağı olmadan ortadan kaldırılmış olacak.. geleceğini sadece yaratanın bildiği bebek belki kötü bir hayat sürecek diye yok edilecek..
siz neden bebek sahibi oldunuz o zaman şu an ki şartlarınız çok iyi olabilir ama ilerde ne olup ne olmayacağını biliyormuydunuz neden evlat sahibi oldunuz?
Kişisel tercihleri mi?
bu hayat onun öyle mi?
o zaman bizi nasıl nesiller bekliyor tahmin ederseniz heralde..
Bu hayat benim istediğimi yaparım diye hamile kalan
Sonra sorumluluk sahibi değilim ben çocuk bakamam doğurup doğurmamak benim tercihim diyerek gidip kürtaj olan yada doğurup terk eden..
Bu hayat bizim diye her istediğimizi yapalım öyleyse bencilce yaşayalım herkese de bencillik empoze edelim..
Konu sahibi içinde bulunduğumuz bu gün için belki bu sorumluluğu taşıyamayacağını düşünebilir ama
anne olduktan sonra aynı psikolojide olacağını sanmıyorum.. Yada durum o kadar vahim değil bence..
Öyle ise bile cahil değil karşımızdaki okumuş çalışan bir kadın gider bir uzmandan destek alır..
Çocuk ziyan olmasın diye aldırılması gerekiyor yani.. doğru ya kürtaj da hak zaten kullanılabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?