Allah beni affetsin

herseyden once ALLAH yardimciniz olsun, dilerim hakkinizda hayirli bi sonuca varirsiniz.. sadece bi ricam var sizden, lutfen googleden kurtaj goruntulerini izleyin biraz.. bi sefer izleyebildim ben ve inanin hala aklimdan cikmis diil.. o minicik bedenleri nasilda parcalayarak cikariyorlar rahimden anlatamam( kucucuk elleri, ayaklari, kafasi ve butun organlarini nasilda canice parcalayip bi cop kutusuna atiyorlar( ne fark eder ha dogmus ha dogmamis olmasi, sonucta atan bi kalbi var ve butun organlari tam.. tek sucu varolmak... hemde kendi iradesiyle diil, sizin ve esinizin iredesiyle varolmak.. tek sucu bu(

bebegi aldirma kararinizda cok haklisiniz, gunah belki ama o cocugu bir omur ailesi olmadan dogru duzgun baba sefkati gormeden yetistirmek daha kotu bence...
bazen zor olan seylerin yapilmasi gerekebiliyor maalesef...

Eşinizle ilişkinizin belki düzelme potansiyeli olabileceği ve bu nedenle kürtaj konusunu yeniden değerlendirmenizi isteyen kişiler, neticede sizin iyiliğiniz için nefes tüketiyorlar. Fikirlerini kabul eder veya etmezsiniz. Ama en azından, burada yorumda bulunmalarındaki gayenin, sizinle tartışmak veya sizi eleşirmek değil, size (kendi bakış açılarına göre) yol göstermek, farklı fikirler sunmak olduğunu görmeniz gerekir.

Yukarıda yazdığınız tuhaf senaryo ne sizin durumunuzu yansıtıyor (çünkü sizin eşiniz bebeğinizi istiyormuş) ne de böyle bir soruya insanların cevap vermesinin size en ufak bir yararı var. Çok merak ediyorsanız ben kendi adıma cevaplayayım, 2 doğum kontrol önlemini bir arada kullanıyoruz, 10 yıldır aktif cinsel hayatımız var eşimle, henüz başımıza böyle bir durum gelmedi. 2 evladımıza da uzun uzun düşünüp istişare ederek sahip olduk, hele 2. bebeğime hamile kalmadan önce 14 ay düşündük..

Bu arada ben size ısrarla "aldırmayın, doğurun" diyen kişilerden değilim. Ben aldırmaya (bir canlının hayatına son vermeye) yetkili olmadığınızı ifade ediyorum başından beri. Ancak bir bebeği kavgalı, sevgisiz bir ortamda büyütmeye de hakkınız yok. İkisi de yanlış.. Ben cinsel beraberlik yaşamanın bazı sorumlulukları olduğunu, mantığın gebe kaldıktan sonra değil, öncesinde devreye girmesi gerektiğini savunuyorum. Bundan sonrası için en azından..

Bence kendi durumunuza odaklanın. Yapılan hatayı savunmak 2. kez hata yapmaktır, hatanızdan ders çıkartın. Kendinizi bir erkeğin 2 dudağının arasından çıkacak "bu bebeği istiyorum, istemiyorum" gibi bir karara mecbur/muhtaç bırakmayın. Kendinize değer verin, saygı duyun biraz..

kocanızdan boşanıyorsunuz çok yanlış...doğru düzgün kadınlar hiç boşanır mı a canım? yok kocanız tekediyor ise siz suçlusunuzdur..
kürtaj?....Duymamış olayım.
Siz Allah bilir evlilik öncesi flört de etmişsinizdir?
o halde bunları yaşayan kadınlara her şey müstahak.

haaa bu arada Dünya yuvarlak değil. Hatta öküzlerin boynuzunda.

hayat sizin ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz hatanızla doğrunuzla yaşıyorsunuz bu hayatı normal hayatta hiç ilgilenmem başkalarının hayatına müdahale etmeyi ya da yorum yapmayı konuşmayı ama buranın başka türlü bir yer olduğunu düşünüyorum naçizane fikrim eğer bu bebek daha önce dünyaya gelmiş olsaydı ve eşinizden şimdi boşanma kararı alsaydınız nasıl bir tutum sergilerdiniz daha çok mu düşünürdünüz acaba çocuk var bir şans daha mı derdiniz bilemiyorum siz karar verin. ve eğer kendinizde babasız bir bebeğe bakabilecek sevgisiz bırakmayacak ona her anlamda yeteceğinizi düşünüyorsanız daha doğrusu buna inanıyorsanız bir daha düşünün ama iki kişinin hatasını masum bir bebek belki sorunlu bir genç ve sorumsuz bir yetişkin olarak göreceksiniz çok ilerde

komik olsun diye mi yazdınız bunları ne alaka şimdi...

böyle şeyler yazıp konunun dışına çıkmayın lütfen...hem ne demek "dogru düzgün kadınlar boşanır mı"..boşnan kdınlara bi hakaret bu lütfen özür dileyin!bu konuylada uzaktan yakından alakası yok yazdıklarınızın...maksadınız konuyu kaynatıp kavga çıkarmaksa tek zararlısı siz olursunuz zira sitemiz çok seçici,böyle şeylere göz yumamayız ve banlanırsınız kıs sürede..yorumllara dikkat!

ya bişi yazmım dedim ama dayanamadım.Ne demek şimdi doğru düzgün kadın.Ben boşadım adamı 3 sene önce ben kötü kadınmıyım şimdi.Evet önceden flörtte ettik.Yani bana müstahat şimdi haa.Bakın benim evliyken neler yaşadığımı siz bilemezsiniz.Ayrıca hiçbi kadında durduk yere yuvasını dağıtmaz.yorum yaparken biraz daha itinalı olun lütfen...

ne amaçla yazıldı bu yazı şimdi anlamadım dğrusu ...ee sende boşanmışın bu ne şimdi peki...

ironiyi bi tane anlayan çıkmamış galiba, kate arkadaşımızın konularına bi göz atarsanız aslında öyle demek istemediğini anlardınız.

anlamadınız kinayemi..
arkadaşımız derdini anlatıyor resmen suçlamışız..
ona kinaye yapıyorum..
benim profile bakaranız anlarsınız..
yoksa bu yazdıklarıma tamemen karşıyım..

bu ters çkış bazen uyarıcı oluyor.
bu yoruma karşı çıkanların olmasına sevindim..
çünkü soz zamanlardaki yorumlarda aaa boşanıyormusun sorumlusu sensin...
havası esiyordu..

dikkat çekmek istediğim konu:
yok kadının kadından başka düşmanıydı...

Öyle desene kardeşim burda beni hoplattınnn

ahhh..
bazen anlaşılmak için ilk önce taşlanmak gerek...

işte bende sizinle aynı fikirde olduğumu belirtmek için yazdım..

yorumlara tepki olarak..

kadının sıkıntısında kadını suçlamak...
sıkıntıyı yaratanın o olmadığını bilmemize rağmen..

ne amaçla yazıldı bu yazı şimdi anlamadım dğrusu ...ee sende boşanmışın bu ne şimdi peki...

lilypos teşekkürler anladığın için...

ben çok mutlu oldum bu tepkilere..
böylelikle bizim gibi düşünen kadınlar da varmış mutlu oldum..

ironiyi bi tane anlayan çıkmamış galiba, kate arkadaşımızın konularına bi göz atarsanız aslında öyle demek istemediğini anlardınız.

baştan söylesene arkadaşım benide hoplattın burda .kusura bakma anlamamışız..

Şu çoğulcul piskolojisi hep birbirini takip eder ama nedense insanlar,nedenler,acılar anlaşılmaz eşimde annemde aynı fikirde kadın mutsuz ve kocada güvenilmez ise bu çocuk dünyaya gelmesin

Evlilik öncesi flört ettim, hatta flörtle kalmadım birlikte yaşadım, cinsel beraberliğim de oldu.
Birgün kocam beni terkedebilir, kendisi bilir..
Kocamdan boşanmam icap edebilir birgün, hayat herşeyi getirebilir. Önemli olan öyle bir noktada sızlanma pozisyonuna girmemek, ayakta durmak.
Dünyanın yuvarlaklığından örnek vermeniz, bu konuları bilimsellikle, medeniyetle bağlantıladığınızı düşündürttü bana..
Oysa ben flörtün, boşanmanın veya buna benzer diğer statülerin medeniyetle değil, hayata bakış açısıyla, tercihlerle ilgili olduğunu düşünürüm.
Ancak kürtaj..
O farklı..
Sorumsuzca cinsellik yaşamak, korunmayı bilmemek-becerememek veya bir şekilde olmaması gereken, istenmeyen bir bebeğe gebe kalmak, sonra onu aldırmak zorunda kalmak, bu durum için üzülmek-sızlanmak-ağlanmak, kendi bünyene fiziksel ve psikolojik olarak zarar vermek.. Bunlar hakikaten cehalet...

Bu arada ben ironiyi anladım.. Boşanma konunuzdan da haberim var.
Ancak flört-boşanmak-kürtaj üçünü aynı seviyede olaylar olarak görmenizi eleştirdim ben.
Flört, boşanmak hepsi doğal süreçler, evet.
Ama kürtaj öyle değil.. Aksine kürtaj cehalet yüzünden, sorumsuzluk yüzünden bir kadının kendini zor durumda bırakması..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…