- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
- Konu Sahibi littlewaterspirit
-
Iyi de çocuk babasının yanındaymış neden bu kadar büyütüyorsunuz ki ? Sizin evladinizsa onun da evladı..Merhaba
Şu an çıldırmak üzereyim. Çok ama çok üzgünüm istemsizce gözyaşlarım akıyor.
Cumartesi akşamı oğlumun babası olacak aradı , gelip çocuğu alayım burada kalsın yarında gezdirip getireyim diye... Akşam kalmaz ama sabah gel al yine de al konuş çocuk konuşla dedim. Çocuğa bunu söyleyince çocuk ağlamaya başladı ve gelip onu almasını istemediğini söyledi. Sabah da gelip beni alma dedi. Şimdi gitme ama sabah gezmeye gidin dedim hayır gitmeyeceğim gelmesin dedi... O ş.... de oğlum beni istemiyor diye kapadı telefonu...
Allah benim belamı versin aradan biraz zaman geçince oğluma bak sabah baba seni alıp gezmeye götürsün istersen akşama da gelirsin dedim. İstemiyorum dedi sonra düşünüp 10 dakika sonra tamam baba ile gezmeye gidelim dedi. Ş... aradım çocuk baba şaka yaptım yarın beni gelip alır mısın dedi...
Sabah 9 da alacağını söyledi.... Öğlen 2 de geldi , 2 ye kadar çocuk sürekli baba ne zaman gelecek , neden gelmedi diye sorup durdu...
Neyse akşam saat 11 e gelirken aradım nerede kaldınız diye... Ş.... bizim keyfimiz yerinde bu gece burada kalacak dedi... Ver çocuğu dedim... Oğlum ne yapıyorsun dedim... Bu akşam burada uyuyacağım dedi.... Peki oğlum yarın okul ne olacak dedim babam bırakacak beni dedi... Ne zaman bırakacaksın dedim saatinde bırakırım dedi...
Şu an çocuk hala okula gitmemiş.
Bütün gece ağladım ve kendime çok ama çok kızgınım. Çocuk gelemeyeceğim demişken b.. vardı çocuğu ikna edip gönderdim. O şerefsiz ne yaptı peki...
Şu ana içim paramparça , insanın kalbi 5 yaşında ki evladına kırılır mı ... Hissettiklerimi anlatacak kelime bulamıyorum.
Çok kızgın ve çok üzgünüm. Oğluma nasıl davranacağımı bilmiyorum sanki içimden bir şeyler kopup gitti...
Bana bir şey söyleyin kızlar lütfen
Baba sorumsuz evet ama ben neye bu tepkiyi verdiğinizi anlayamadım.
Oğlunuza neden kırıldınız, babasıyla kalmak istiyor diye mi?
Ama babası o?
Evet 1 sene boyunca sadece 3-5 defa bir kaç saat gören , hastane de gördüğünde yanına gelmeyen , ertesi günü bile çocuğun neyi vardı gece yarısı neden hastanedeydiniz diye bile sormayan babası....Iyi de çocuk babasının yanındaymış neden bu kadar büyütüyorsunuz ki ? Sizin evladinizsa onun da evladı..
(Fakat çocuğu okula vaktinde
bırakmalıydı .. )
9,30 uyuyan çocuk 11 de hala ayaktaydı zaten muhtemelen bugün okula hiç götürmeyecek umarım akşama çocuğu getirir yoksa zaten uzaklaştırması var polise giderim.Bence biraz sakinlesmeye calisin. Oglunuza kizmayin, daha bes yasindaymis o yasta cocuklar anneden de babadan da cok etkileniyorlar. Yanlis tepki vermeyin sakin, hayatinin geri kalanini cok etkiler ve siz sonradan cok pisman olursunuz.
Sakinlestikten sonra kendisiyle acikca konusun. Gece gelmedigi icin üzüldügünüzü vs. Ama uykun bir dille, kizmadan bagirmadan. O yastaki cocuklar cok cabuk karar degistirebilirler.
Ama okul konusunubabasiyla konusmalisiniz böyle bir sorumsuzluk olamaz.
Evet 1 sene boyunca sadece 3-5 defa bir kaç saat gören , hastane de gördüğünde yanına gelmeyen , ertesi günü bile çocuğun neyi vardı gece yarısı neden hastanedeydiniz diye bile sormayan babası....
Ona bir şey belli etmem ama çok üzüldüm ya bunu anlatmam mümkün değil.oğlunuza kırılmayın o daha çocuk... hamur gibi şekil verilir.
eve geldiğinde hiç birşey olmamış gibi öp sarıl seni çok özledim de gününün nasıl geçtiğini sor.
Bakalım bir daha babaya git diye ikna edecek miyim ben onu ben de suç....Oğlunuza niye kırıldınız, onu anlayamadım. Çocuk bu, anneye babaya kanmaya çok müsait. Eline bir çikolata ver, tamam mı babacığım, yarın da şunu yapalım mı filan diye konuş, gaza getir, çocuk tabi ki tamam diyecek. Okula gitmemek, gece babasında kalmak çocuğun verdiği bir karar mı sizce? Bunlar babanın ikna etmesiyle ortaya çıkan sonuçlar. Tıpkı sizin de babasına gitmek istemediğinde konuşup ikna etmeniz gibi. Gece orada kalması sorun değil de, okula gitmemesi tamamen babanın sorumsuzluğu. Çocuğunuza nasıl davranacaksınız, tabi ki hesap sormayan, sevgi dolu bir anne gibi... Asıl konuşmayı babayla yapmalısınız.
Hiç birine güvenmiyorum ama bu son bir daha asla müsamaha göstermeyeceğim. Ya adam gibi düzenli görecek ya da görmeyecek aklına esince sene de 3-5 kez gördüğü bir çocuk olmayacak. Madem öyle düzenli alıp bakacak , nafaka davaso da açacağım yok öyle bir kuruş çocuğu için vermeden babacılık oynamak.Üzülmeyin lütfen bir gün de gitmemiş olsun.Babasıyla da vakit geçirmiş eksiklik hissetmemiş olur .herşey yolunda Ve keyfi yerinde ki orada uyuyacağını söylemiş ufaklık.Yoksa başta gitmeyeceğini söyleyebilen çocuk gitmek istiyorum diye ortalığı yıkardı :) Geldiğinde sevdiği yemekleri yapar güzel güzel neler yaptığını konuşursunuz :)Annesini de babasını da istediği zaman görebileceğini bilsin ,hissetsin .Yoksa o küçücük dünyalarında neler neler kuruyorlar ve etkileniyorlar .
Ya ben ona kızamam zaten ama çok üzgünüm tarifi yok bununBaba sormasa bile 5 yasinda ki cocuk görmek isteyecektir. Evladiniz biraz daha büyüdükten sonra anlar, babasinin ilgisizligini. Siz kizarsaniz evladiniza sizden uzaklasmaya baslar, bu yüzden sakin ve ilimli olmaya calisin.
Bence de ne ikna edin, ne köstek olun. Verin telefonu çocuğunuza ya da çok istiyorsa babası eve gelip konuşsun çocuğuyla, kendi ikna etsin. Hem iletişimleri gelişir. Sizin yanınıza döndüğünde babasıyla neler yaptıklarını konuşun, bu konuda destekleyici olun... Çünkü babasıyla sağlık bir ilişki kurması, zaman geçirmeleri çok çok önemli.Bakalım bir daha babaya git diye ikna edecek miyim ben onu ben de suç....
normal bir adam olsa tamam ama ondan çocuğa sadece bela gelir pislik gelir başka da bir şey gelmezBence de ne ikna edin, ne köstek olun. Verin telefonu çocuğunuza ya da çok istiyorsa babası eve gelip konuşsun çocuğuyla, kendi ikna etsin. Hem iletişimleri gelişir. Sizin yanınıza döndüğünde babasıyla neler yaptıklarını konuşun, bu konuda destekleyici olun... Çünkü babasıyla sağlık bir ilişki kurması, zaman geçirmeleri çok çok önemli.
Ya günü okul ne okulu? Kreş ya da yaz okulu filansa 1 gün gitmese bisey olmaz heralde diye düşünüyorum. Cok fazla takilmayin bence... bi dahaki sefere önleminizi alırsınız
Mesele okul değil mesele 9 da gelip alacağım dedi 2 de geldi , okula götüreceğim dedi götürmedi , dün akşam getireceğim dedi getirmedi , saat 11 de çocuk hala ayaktaydı... Mesele adamın sorumsuz yalancı karaktersiz pisliğin biri olması.... Çocuk gitmek istemedi çünkü daha önce pek çok kez geleceğim dedi gelmedi.... Aslında dün de gelmeyecekti 3-5 kez aradıktan sonra 2 de geldi... Keşke aramasaydım hiç.... Unutmuştu çoktan çocuğu alacağını ....Çok abartmışsınız bence. 5 yaşındaki çocuğu kendi egolarınıza kurban etmeyin derim. Babası tabiki alacak götürecek. Okula gitmemesine bir şey diyemem ama bir günden bir şey olmaz. Ki yaz tatilinde değil miyiz? Kreşten bahsediyorsunuz büyük ihtimal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?