- 7 Ekim 2016
- 6.598
- 4.323
- 173
- Konu Sahibi littlewaterspirit
-
Ayni yasadiklarimi yasamissinda bizdeki tek fark kimse arayip sormadi. Sap gibi biraktilar oglumu ortada. Ama ben hep ogluma demisimdir. Sen oku meslek sahibi ol. Onlarin hepsi tek tek karsina cikmaya kalkacak aynende oyle oldu. Oglumda tek tek agizlarinin payini veriyor. Yuzunu bile gostertmedi oglum. Sosyal medyada kullanmaz. Catlamislardir meraktan.Amin inşallah , ben kendimden vazgeçip onun için paralanırken , her şeye katlanırken bu çok ağır....Bilmiyorum ama çocuğun aklına girip almaya kalkarlarsa o çocuk ziyan olur gider.
Bizimkide benim yasimda evde kalmisin tekini aldi. Kadinda arka arkaya 2 cocuk yapti. Bu kista oglumun soyagacina bakarken bosanmis oldugunu ogrendik. :)))Bnimkide 2 cocuklu bi kadınla evlendi.
Allahım neler oluyo böyle :)) bu erkekler iyice kafayı yedi ya. Bnm alt kat komsumdu kendileri.Bizimkide benim yasimda evde kalmisin tekini aldi. Kadinda arka arkaya 2 cocuk yapti. Bu kista oglumun soyagacina bakarken bosanmis oldugunu ogrendik. :)))
Ben ona kıyamam sadece çok üzgünümÇocuğunuza kırılmanın manası yok çünkü sizin bahsettiğiniz şeylerin o farkında bile değil. İçten içe elbette ki ihmal edildiğini biliyor, üzülüyor ve babasını özlüyor. O nedenle de gitmem diye tepki verdiği halde azıcık ilgi gördüğünde dönmek istemiyor. Siz annesisiniz anlamanız lazım bunu. Nafakadır, söz tutmamadır gibi şeyleri çocuğunuz ileride fark edecek ancak. Ben mesela ev geçindirmeye başladığımda fark etmiştim aslında babamın iskele babası olduğunu ne yalan söyleyeyim. Ondan önce de farkındaydım bazı şeylerin ama yetişkinliğe adım atınca dank ediyor. Annem hiç kötülemedi üstelik babamı bana, zorla gönderirdi tıpkı sizin yaptığınız gibi. Ama anneye çok görev düşüyor. Bakın size bir şey anlatayım. Babam altı ay kadar sonra evlenmiş boşanınca. Yaz tatilinde bir ay babama giderdim. Gittiğimde çok zor alışırdım, alışınca dönmesi zor olurdu bu sefer. Üç yaşındayken ilk defa gitmişim. Babam anneme teslim ederken babamın karısına sarılıp gitmiycem diye ağlamışım. Çocuğum yani hatırlamıyorum bile, kim bilir aklımda ne vardı. Annem bana hayatı boyunca bir kere sarılmadı, başımı okşamadı, yavrum bile demedi, hep soğuk ve uzaktı. Evlenmeden bir gece önce dedim ki anneme neden bana hiç sarılmadın? Bu olayı anlattı. Şu saçma olay yüzünden ben hiç sevgi görmedim annemden. Halbuki onun mantıklı davranması gerekiyordu, kendi hatalarını hem ben çekmişim hem yine suçlu olmuşum. Neyse uzun oldu kusura bakmayın ama oğlunuza kırılmayın, hisseder çünkü, tahmini imkansız yaralar açılır kalbinde.
Amin inşallah dediğiniz gibi olur bunlar çocuğu da geleceğini de düşünmezler kafasına girip almaya kalkarlarsa o çocuk hayatın içinde kaybolup gider gerçi ben dünyayı yakarım vermem ama ne bileyim ben insan binlerce şeyi aynı anda düşünüyor.Şu nu kesin ve net soyluyorum aynilarini yasamis bir anne olaraktan. Simdi agladiklariniza ilerde kahkahalarla guleceksiniz...
Sinirlerimin bozulduğu gerçek çocuğa kızmam kızamam zaten ama benim iyi niyetimi suistimal edenler artık karşılarında başka bir insan bulacaklar. Bundan sonra alması gereken günlerde ya düzenli alacak ya da kafasına estiğince görmesne asla izin vermeyeceğim. Ve madem baba nafaka davası açacağım yok öyle karından babalık....Sinirlerin bozulmus biraz bu patlak o yuzden. Cocuga kizma kirilma cunku adi ustunde cocuk. O da ne yapacagini bilmiyo : (
Amin inşallah dediğiniz gibi olur bunlar çocuğu da geleceğini de düşünmezler kafasına girip almaya kalkarlarsa o çocuk hayatın içinde kaybolup gider gerçi ben dünyayı yakarım vermem ama ne bileyim ben insan binlerce şeyi aynı anda düşünüyor.
Bundan sonra alması gereken günlerde ya düzenli alacak ya da canı istediği zaman görmesine izin vermeyeceğim. Madem baba o zaman nafaka davası açacağım ... Çocuğuma kızacak değilim ama çok üzgünüm gerçekten5 yaşındaki çocuktan olgun ve mantıklı davranış bekliyorsanız şaşarım.
Babası gayriinsani bir yaratık olabilir ama neticede o bir erkek çocuğu kendine rol model aradigi bu yaşlarda babasiyla arasina mesafe koymamalısınız .
Zaten uzaklaştırma ve koruma kararı var polise gidersem tutuklanır. Devam eden bir dava var tehdit birlikte olduğu kadınla birlikte ikisini şikayet etmiştim. Ben geri aldım ama savcılık davayı geri çekmedi.....Merak etmeyin daha çocuğu için bir kuruş bile harcamayan bir adam çocuğunun bakımını üstlenemez, işine gelmez. Akşama kadar getirmezse polise gidin ama, kafasına göre iş yapmasın bir daha habersiz. Önceden kararlaştırılsa sıkıntı yok ama neler görüyoruz, duyuyoruz.
Olan şu verilen sözlerin tutulmaması , gelicem deyip gelmemesi , getirecem deyip getirmemesi , gitmek istemeyen çocuğu baba seni çok seviyor diye ikna edip gönderdiğim halde onların çocuğu kuzenleri ile kandırıp orada kalmaya ikna etmeleri.... Benim iyi niyetimi suistimal etmeleri...5 yasinda cocuk kac kere devamsizlik yapiyor ki zaten? Anlattiklariniza gore boyle biseyde ilk kez olmus zaten.
Ne olmus bir gece babasinda kalip okula azcik gec gittiyse? Sizin derdiniz okul degil de babasinda kalmasina bozulmussunuz zaten.
Asla yapmam bir daha zaten mahkemenin tayin ettiği günlerde ya düzenli alacak ya da bundan sonra canı isteyince görmesine izin vermeyeceğim. Nafaka davası da açacağım madem baba elini taşın altına koysun. Bir kuruş vermeden babalık yok öyle bedava.Size tavsiyem onun adına cocugu ikna etmeyin .Ağzı dili yokmu .Arada kalmayın birdaha
Erkek cocugu annenindir. Onu sizden kimse alamaz endiselenmeyin.Amin inşallah dediğiniz gibi olur bunlar çocuğu da geleceğini de düşünmezler kafasına girip almaya kalkarlarsa o çocuk hayatın içinde kaybolup gider gerçi ben dünyayı yakarım vermem ama ne bileyim ben insan binlerce şeyi aynı anda düşünüyor.
Ona kızmıyorum ama çok üzgünüm... İyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?