Allah kimseye böyle dert vermesin

Sizin adınıza cok sevindim.Allah şifa versin inşallah.Hem siz ,hem bebeginiz toparlanin biraz.
 
Güncelleme kısmını görene kadar içim yandı ama durumun o kadar kötü olmadığını yazınca rahatlatdım Rabbim tez şifa versin insAllah evlatlarına sevdiklerine bağışlasın seni arkadaşım imtihan dünyası Rabbim yardımcınız olsun insAllah herşey bı an önce yoluna girer
 
cok sevindim adiniza istanbulda nereye gittiniz acibadem maslak hastanesinde dogum yapmistim orda dogumdan sonra kardiyolojiye gitmistim,

çünkü gittigim diger baska hastanedeki doktor bana kalp duvarinda sertlesme var bu yeni birsey degil zamanla olan birsey cok sinsi ilerler demisti,

bende sizin gibi cok riskli dogum yaptim kanama ve rahim agzindaki dikislerimin atması sonucu dogum oldu ondan oncede gebelik zehirlenmesi oldum ve bana tansiyon hastasimisin dediler hayatta bilmem tansiyonumun 18lere ciktigini doguma son 2 hafta kala ve dogumdan sonra 10 gun cok ciddi sıkintılar cektim tansiyon ilacı verdiler ancak ilaç sute gectigini söylediler icmedim,

en sonunda acibadem hastanesine kadin dogum drma görünmek icin son kez gittik ve olanları anlattım kardiyoloji bolumune sevk etti beni kalp drnun bana söylediği sadece hafif bir ödem oldugunu sertleşme olmadığıni cok zorlu bir dogum atlattigim icin vücut toparlanma sürecinde oldugunu söyledi 6 ayda 1 kez muayene olmamı söyledi evde tansiyonumu ölcüyorum normal cıkiyor daha dr görünemedim yasadigim sehirde

pandemiden dolayi hastaneye gidemiyorum zorda kalmadıkca sizde zorlu bir dogum atlattiniz kalp bu zorlu olaya reaksiyon gösteriyor haliyle daha iyi olacaksınız insallah Bebeginizi emzirmenin bol bol keyfini cıkarın Allahın izniyle

İlk olarak maslak acibademde prof Cem Alhan a gitmeye karar vermistik ama şansima temmuzun basindan beri doktor izne cikti asistani kimseye randevu vermiyor agustosun ortasinda donecekmis.

Bizde bir cok kardiyologtan tavsiye alarak Medipol Mega Üniversite hastanesinden Prof. Mustafa Güden e gittik. Mustafa Güden cerrah kardiyolog ekibi var doçentlerden oluşan simdi onlar beni takip edecek. kalbin toparlanmasi icin doğumdan sonra 6 aya ihtiyacı var dediler. ilaçlarımı degistirdiler 1 ay sonra kontrole çağırdılar.

Benim durum daha ciddi kalp yetmezligi var ve kalp kası zayifladigi icin kan pompalamasıda zayifmış ama zamanla kendini daha toparlayabilirmiş kalp.

İstanbul yollarını bayağı aşındiracağız gibi duruyor. Hakkımızdan hayırlısı diyorum artık.
 
Gözün aydın canım en önemlisi durumunun iyi olması inşallah toparlanır kalbin hiç ameliyata gerek kalmaz yardımcı da iyi olmuş yorma kendini bebeğe bak yeter Allah yardımcın olsun inşallah
 
İlk olarak maslak acibademde prof Cem Alhan a gitmeye karar vermistik ama şansima temmuzun basindan beri doktor izne cikti asistani kimseye randevu vermiyor agustosun ortasinda donecekmis.

Bizde bir cok kardiyologtan tavsiye alarak Medipol Mega Üniversite hastanesinden Prof. Mustafa Güden e gittik. Mustafa Güden cerrah kardiyolog ekibi var doçentlerden oluşan simdi onlar beni takip edecek. kalbin toparlanmasi icin doğumdan sonra 6 aya ihtiyacı var dediler. ilaçlarımı degistirdiler 1 ay sonra kontrole çağırdılar.

Benim durum daha ciddi kalp yetmezligi var ve kalp kası zayifladigi icin kan pompalamasıda zayifmış ama zamanla kendini daha toparlayabilirmiş kalp.

İstanbul yollarını bayağı aşındiracağız gibi duruyor. Hakkımızdan hayırlısı diyorum artık.
Rabbim saglık versin iyi olacasınız istanbulda sifa bulacaksaniz o yollar size arkadaş olacak, sağlık olsun iyi olacaksınız inaniyorum iyi beslenin iyi dinlenin yavrularinizla kaliteli zamanlar gecirin zamanla hersey yoluna girecek insallah
 
Coooook cooook sevndm :)) Rabbim hayirlisiyla size , bize , tüm anne babalara evlatlarının buyuduklerini ,yuva kurduklarini , hayirli ömürler yasadiklarini göstersin insallah:)
Guzel düşünmek, pozitif olmak bazen zor ama umudu kesmekten, vazgecmekten , olumsuz dusunmekten daha iyidir. Çünkü Allah her seyin en hayırlısıni nasip eder. Sizin icin de istanbula gitmek vazgecmeden yenı arayislar içine girmek cok hayırlı sonuçlar doğurmuş. Umarim zamani gelince de ameliyatinizi olur saglikla devam edersiniz evlatlarinizi buyutmeye :KK66:
 
Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm okurken. O istanbuldaki doktorların reklam yaptığına bakmayın diyen doktora da Allah'tan akıl fikir diliyorum. Sağa sola sallayacağına hastasına doğru düzgün bilgi verseymiş keşke. Kaç kişiyi birden üzmüş...
 
Okurken çok duygulandım ama sonraki güncellemede çok sevindim inanın sevinçten boğazım düğümlendi. Herkes doktor oluyor ama işin ehli olan gerçekten çok farklı diğer doktorlara kalsa ameliyat olacaktınız. Çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün inşallah yavrularınızı
 
Aynı ilde olsaydık ben çocuklarına bakardım şu an çalışmıyorum işsizim.. En azından yardıma ihtiyacı olan birine faydam dokunurdu. Rabbim sana Şafi adıyla şifalar nasip etsin, tez zamanda sağlığına kavuştursun. 🤲
Ben de içimden öyle dedim aynı şehirde olsak yardıma giderdim ne olacak dedim
 
Güncellemenizi okudum, çok sevindim. :)
Üstelik siz bana da umut oldunuz. Eşimle lenfoma türleriniz aynı ve çok şükür tekrarlamamış, evlatlarınız olmuş. Bize de nasib olur hayırlısıyla inşallah.🌻Rabbimiz size de bize de bekleyen tüm hastalara da kalıcı ve kâmil şifalar versin.

Ailenizle evlatlarınızla nice afiyetli sağlıklı günler göresiniz. Âmîn.

❤️
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallah.
dediğiniz sorun bendede var kalp kapakçığımda çöküklük ve aynı zamanda kaçak var 21 haftalık hamileyim ve hamileliğimin başından beri çarpıntım çok var ve ilaç başlamıştı doktorum ama ben düzenli kullanmıyordum yazınızı okuduktan sonra daha çok dikkat edeceğim ve kullanacağım. Bende istanbuldayım hangi doktora gitiniz acaba öğrenebilir miyim?
 
çok geçmiş olsun, güncellemeyi okuyana kadar çok üzülmüştüm.
Rabbim şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun.
umarım en kısa zamanda tekrar eski sağlığınıza kavuşursunuz.
 
Çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallah.
dediğiniz sorun bendede var kalp kapakçığımda çöküklük ve aynı zamanda kaçak var 21 haftalık hamileyim ve hamileliğimin başından beri çarpıntım çok var ve ilaç başlamıştı doktorum ama ben düzenli kullanmıyordum yazınızı okuduktan sonra daha çok dikkat edeceğim ve kullanacağım. Bende istanbuldayım hangi doktora gitiniz acaba öğrenebilir miyim?

İstanbul medipol mega üniversite hastanesine gittim bagcılarda. kalp damar cerrahı prof. Mustafa Güden. Kardiyolog olarak doçent Filiz hanım baktı muayene etti.
 
geçmiş olsun fakat bir şey sormadan edemem, tıp uzmanı mısın ablacım robotik de robotik, yok tamir istiyorum değişim olmazlar falan? doktorun öyle demesi de gayet mantıklı 'ünlü' doktorlar sanki biber kızartması yapacakmış kadar kolay anlatıp gündüz kuşağı izleyenlerin kalp cerrahı hissetmesine sebep oluyorlar. her zaman 2. 3. doktor görüşü almak lazım fakat sırf ünlü doktor onu dedi ünsüz doktor böyle dedi diye böyle ciddi bir şeyi duymak istediğimi söyleyen ünlü bir hekime bırakmazdım. büyük oğlanın da ağzına çarp iki tane hırçınlaştı anneme vuruyor nedir? nasıl yetiştiriyorsunuz bu çocukları ya?
 
X