- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
canım inşallah sonuç farklı çıkar.dua edicem.ama şunu söyleyebilirim.iyileşmesi en kolay kanser türlerinden biri bu.hodgkin hastalarının %90 ı iyileşiyormuş sanırım.allah yardımcınız olsun.içini ferah tut canım.inşallah baban sağlığına kavuşacak.
Kızlar moralim çok bozuk. Dizlerim titriyor. Elim ayağım bosaliyor. Biranda yere yigiliverecekmis gibi hissediyorum kendimi.
Boyle bir aci yok. Boyle bir üzüntü yok. Insanin caninin parcasina birsey olunca nasil da yaniyormus cani...
Canim babam, benim canim babam son 3 ay icinde cok zayifladi. Bacaklari incecik oldu. Onu öyle gorunce icten ice sebebini sorguluyor icten ice üzülüyordum.
Sebepsiz cikmadi bu hissim üzüntüm.
Dort tup kan alindi kendisinden, bir dizi tetkik, rontgenler, tomografiler...
Bu tetkiklerin tamaminin sonucunu almadik henuz. Tetkiklerin ilkinde babamda dalak büyümesi oldugunu, ikincisinde ise kaninda buyuk oranda iltihap olduğunu ogrendik...
Bunlar buyuk sorunlar degildi, icim rahatlamisti taa ki bugune kadar....
Bugun boyun kısmındaki sislikten dolayi o bolgeden de bir film cekildi...
Doktorlar diğer tetkiklerin sonucunu da gormeden kesin konusmak istemiyor ama babamdaki tum belirtiler onda HODGKIN (HOCKIN) HASTALIGI olduğu yönünde.
Bu bir cesit kanser turuymus lenflerde olan.
Duyar duymaz bunu gozlerim doldu. Bunu bana söyleyen annrmdi. Gozlerimi kacirdim ondan dinleyemedim tamamen. Kendimi lavaboya attim sesimi duyurmadan agladim agladim ağladım..
Kardeslerimse habersizler herseyden. internetten arastirmaya başladım. Burasi geldi aklima ...
Sizlerden dua istiyorum.
Ve lutfen kendis veya cevresinden biri bu hastaliga yakalanmis olan ve kurtulan biri varsa beni bilgilendirsin.. kendimi hic bu kadar caresiz hissetmedim ben
Tetkiklerin tamami geldiginde ne olur Yarabbi BAbam kanser olmuş olmasin... Bana onun acisini gosterme.. beni bu acıyla imtihan etme. Bu yuk cok agir. BeN babama dayanamam. Ben yapamam ne olur Allahim !! Ne olurrr !
canım okurken gözlerim doldu, benim de babam kanser hastası ve başlangıç aşaması değil maalesef. zor günler yaşadık ama sabırlı ve sağlam durmak çok önemli.babana ve ailene en büyük desteği verecek sensin belki de. inşallah sonuçlar temiz çıkar, içini ferah tut.
Okurken kalbime binlerce bıçak saplanmış gibi hissettim.Kalbim hala hızlı çarpıyor.
Babam geldi gözümün önüne birden sanki ben yazmışım o yazıyı.Aynı baban gibi zayıfladı babam ısrarla gitmedi hastaneye boynunda bir şişlik oldu ama yumurta gibiydi.
Çok ağrısı oldu bir gün hastaneye kaldırdık.Kantine indim 2 dakika yukarı çıktım annemin elinde bir kağıt balık gibi bakıyor.
Aldım okudum yarım yamalak anladım koştum doktora babam kansermiş uzun süredir.
Bütün vucudum titremişti o an şimdi olduğu gibi canım yanmıştı.
Seni öyle iyi anlıyorum ki iki küçük kardeşim herşeyden habersiz 13 gün beklediler babamı gelicek diye.
Ben inanıyorum babana bir şey olmayacak.Birlikte döneceksiniz eve ben dönemedim babamla sen döneceksin bütün kalbim buna inanıyor.
Ne olursun bir gün babamla eve geldik diye haber ver bana.Seni seviyorum.
Yaaa..Allah sabirlar versin. Yorumunla kahroldum... ccokcok cok üzüldüm.. Allahimm... cildiracak gibi oluyorum masada onun tabaginin yerinin bos olabilmr ihtimali aklima geldikce... deliriyorum sanki onun sesinin nefesinin varliginin olmadigi bi dunyada hayatima devam etmeye calisma dusuncesinden...
O kdr vicdan azabi duyuyorum ki..
Babam tras olurken sac sakal biyik tuuleri lavaboya banyoya duserdi. Cildirirdim kizardim neden temizlemiyosun neden dikkatli kullanmiyosun diye...
Simdi kemoterapi ile babamin saclarinin sakalinin kaslarinin dokulecegini ogrenince ilk aklima gelen bu kizmalarim oldu.
Bana gun gelir babanin bi tuyunu dahi ararsin demisti.
Oyle korkuyorum ki simdi...
Uzulmek az kalir. Kahroluyorumm...
Yaktın içimi bir kez daha.Bir kez babam su istemişti de getirmemiştim ölündüğü günden beri her gün aklıma düşer o suyu vermediğim kendime her gün lanet ederim. Baban iyi olacak seni hiç görmedim ama artık arkadaşım kardeşimsin benim üzülme güçlü ol kötü düşünme her şey yoluna girecek babalar güçlüdür.Benim babam öyle demişti. Ağlama kızım babalar güçlü olur demişti. İnan ki baban güçlü atlatacaksınız bunu.Her şey yoluna girecek.
ayni hastalığı 15 yaşında çok yakınım geçirdi lütfen bu kadar kendinizi kahretmeyin bu kötü bir hastalık değil lenf kanseri kanserler içinde en iyisi ve tedaviye en iyi cevap vereni..benim yakınımn beline kadar saçları vardı gidip kestirdik dökülüyor diye sonra tutam tutam döküldüler kaşları kirpikleri..tedavi oldu çok zor günler geçirdik ama asla sizin kaadr dövünmedik nettede bu hastalığı aratıp sizin yazınızı okusa insan kahrolur yapmayın böyle biziki kemoterapi radyoterapi iyileşti şimdi maşallahı var sizin babanızın saçı dökülecek diye bunu dert mi ediyorsunuz kaç yaşında adam düşününki bir kız çocuğu..ve hodgkin lenfoma her ne kadar ikisinin tedaviside mümkün olsada non hodgkin değil buda buyuk bir avantaj üzülüp dövünme kısımlarını çabuk atlatıp babanıza destek olun çevremde bu hastalığı yaşayan çok insan var doktorlar bunu kanser olarak bile görmüyor ne hastalıklar var bunlar hiçbişey moral çok önemli karşısında gözleri dolu dolu çökmüş bi insan görmek en son istediği şeydir. sizi anlıyorum kanser deyince insan korkuyor ama bu en iyisi bu şekilde düşünün rahat olun..tedaviye gitmeyen boşlayan vücudunun her tarafını saran 50 yaşlarında bi tanıdığım geç başladı tedaviye şimdi çok iyi yapmayın bu kadar..
şuan konunu okuyunca inan moralim çok bozuldu.öncelikle yüce rabbimden acil şifalar diliyorum babana.sanada sabırlar diliyorum canım.çok korkunç bişey düşünmesi bile.sevdiğin birinin canının yanması hastalanması.... bunlarda allahtan önce bunu bilmeliyiz.benim annemde 35 yaşındaydı daha beynindeki tümöreleri öğrendiğinde.doktor ameliyat edemeyiz beyne çok yakın daha kötü sonuçlar doğurur demişti.şimdi kulağının biri yüzde 85 oranında duymamaya başladı.şuan 44 yaşında onunla yaşamaya alıştı.ama gelde bana sor bi her gece yatarken döktüğüm göz yaşlarını.yani demem o ki seni çoook iyi anlıyorum ama inşallah sonuçlar bu yönde çıkmaz.çıkarsada tedavisi için herşeyi yapın dua edin yapacak başka bişey yok canım.üzme kendini diyemicem çok saçma olur bu durumda ama en azından ailene destek olacak gücü bırak kendinde.allahım yardımcınız olsunKızlar moralim çok bozuk. Dizlerim titriyor. Elim ayağım bosaliyor. Biranda yere yigiliverecekmis gibi hissediyorum kendimi.
Boyle bir aci yok. Boyle bir üzüntü yok. Insanin caninin parcasina birsey olunca nasil da yaniyormus cani...
Canim babam, benim canim babam son 3 ay icinde cok zayifladi. Bacaklari incecik oldu. Onu öyle gorunce icten ice sebebini sorguluyor icten ice üzülüyordum.
Sebepsiz cikmadi bu hissim üzüntüm.
Dort tup kan alindi kendisinden, bir dizi tetkik, rontgenler, tomografiler...
Bu tetkiklerin tamaminin sonucunu almadik henuz. Tetkiklerin ilkinde babamda dalak büyümesi oldugunu, ikincisinde ise kaninda buyuk oranda iltihap olduğunu ogrendik...
Bunlar buyuk sorunlar degildi, icim rahatlamisti taa ki bugune kadar....
Bugun boyun kısmındaki sislikten dolayi o bolgeden de bir film cekildi...
Doktorlar diğer tetkiklerin sonucunu da gormeden kesin konusmak istemiyor ama babamdaki tum belirtiler onda HODGKIN (HOCKIN) HASTALIGI olduğu yönünde.
Bu bir cesit kanser turuymus lenflerde olan.
Duyar duymaz bunu gozlerim doldu. Bunu bana söyleyen annrmdi. Gozlerimi kacirdim ondan dinleyemedim tamamen. Kendimi lavaboya attim sesimi duyurmadan agladim agladim ağladım..
Kardeslerimse habersizler herseyden. internetten arastirmaya başladım. Burasi geldi aklima ...
Sizlerden dua istiyorum.
Ve lutfen kendis veya cevresinden biri bu hastaliga yakalanmis olan ve kurtulan biri varsa beni bilgilendirsin.. kendimi hic bu kadar caresiz hissetmedim ben
Tetkiklerin tamami geldiginde ne olur Yarabbi BAbam kanser olmuş olmasin... Bana onun acisini gosterme.. beni bu acıyla imtihan etme. Bu yuk cok agir. BeN babama dayanamam. Ben yapamam ne olur Allahim !! Ne olurrr !
Ben odamda sizinle basbasa oldugum icin kendime kulak verdigim icin boyleyim suan. Yoksa babamin yaninda cok ggucludurmaya çalışıyorum moral veriyorm. Siznde dediginiz gibi en olumlu cevap veren kanser turu oldugunu babama telkon ediyorum. Ben kendimle basbasayken bu kadar aciz ve zayifim. Babama guc veriyorum eenazindan aannemden sogukkanliyim. YYinede bana da dua edin takatimin kirilmaya yaklastigi noktada silkeleneyim kendime geleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?