Allah Rızası Icin Bakin....! :(

O kadar istiyorum ki doktorun yanilmasini...
Dokulmesin babamin saclari kaslari kirpikleri...

canım okurken gözlerim doldu, benim de babam kanser hastası ve başlangıç aşaması değil maalesef. zor günler yaşadık ama sabırlı ve sağlam durmak çok önemli.babana ve ailene en büyük desteği verecek sensin belki de. inşallah sonuçlar temiz çıkar, içini ferah tut.

Allah sifa versin tum hastalara. Icinde de bizim babalarimiza...
Bu durumda bile bana kizim baban guclu bunu da altlatir iinsallahsen merak etme diyor. Yutkunuyorum. Cok zor gozyaslarini kontrol etmeye calismak...

Okurken kalbime binlerce bıçak saplanmış gibi hissettim.Kalbim hala hızlı çarpıyor.
Babam geldi gözümün önüne birden sanki ben yazmışım o yazıyı.Aynı baban gibi zayıfladı babam ısrarla gitmedi hastaneye boynunda bir şişlik oldu ama yumurta gibiydi.
Çok ağrısı oldu bir gün hastaneye kaldırdık.Kantine indim 2 dakika yukarı çıktım annemin elinde bir kağıt balık gibi bakıyor.
Aldım okudum yarım yamalak anladım koştum doktora babam kansermiş uzun süredir.
Bütün vucudum titremişti o an şimdi olduğu gibi canım yanmıştı.
Seni öyle iyi anlıyorum ki iki küçük kardeşim herşeyden habersiz 13 gün beklediler babamı gelicek diye.
Ben inanıyorum babana bir şey olmayacak.Birlikte döneceksiniz eve ben dönemedim babamla sen döneceksin bütün kalbim buna inanıyor.
Ne olursun bir gün babamla eve geldik diye haber ver bana.Seni seviyorum.

çok çok geçmiş olsun canım.çok üzüldüm çok duygulandım.annelerimizi babalarımızı tanrı hep korusun.onlarsız bir günümüz bile olmasın.
canım güzel haberlerini bekliyoruz.için ferah tut.allahtan ümid kesilmez.

Yaaa.. Allah sabirlar versin. Yorumunla kahroldum... ccokcok cok üzüldüm.. Allahimm... cildiracak gibi oluyorum masada onun tabaginin yerinin bos olabilmr ihtimali aklima geldikce... deliriyorum sanki onun sesinin nefesinin varliginin olmadigi bi dunyada hayatima devam etmeye calisma dusuncesinden...

O kdr vicdan azabi duyuyorum ki..
Babam tras olurken sac sakal biyik tuuleri lavaboya banyoya duserdi. Cildirirdim kizardim neden temizlemiyosun neden dikkatli kullanmiyosun diye...
Simdi kemoterapi ile babamin saclarinin sakalinin kaslarinin dokulecegini ogrenince ilk aklima gelen bu kizmalarim oldu.
Bana gun gelir babanin bi tuyunu dahi ararsin demisti.
Oyle korkuyorum ki simdi...
Uzulmek az kalir. Kahroluyorumm...

Yaktın içimi bir kez daha.Bir kez babam su istemişti de getirmemiştim ölündüğü günden beri her gün aklıma düşer o suyu vermediğim kendime her gün lanet ederim. Baban iyi olacak seni hiç görmedim ama artık arkadaşım kardeşimsin benim üzülme güçlü ol kötü düşünme her şey yoluna girecek babalar güçlüdür.Benim babam öyle demişti. Ağlama kızım babalar güçlü olur demişti. İnan ki baban güçlü atlatacaksınız bunu.Her şey yoluna girecek.

Allah rahmet eylesin babana kardesim.. mekani cennet olsun.
Rabbim kabrini genisletsin nurlandirsin. Su mübarek cuma gecesinin hurmetine de babami bana bagislasin...

ayni hastalığı 15 yaşında çok yakınım geçirdi lütfen bu kadar kendinizi kahretmeyin bu kötü bir hastalık değil lenf kanseri kanserler içinde en iyisi ve tedaviye en iyi cevap vereni..benim yakınımn beline kadar saçları vardı gidip kestirdik dökülüyor diye sonra tutam tutam döküldüler kaşları kirpikleri..tedavi oldu çok zor günler geçirdik ama asla sizin kaadr dövünmedik nettede bu hastalığı aratıp sizin yazınızı okusa insan kahrolur yapmayın böyle biziki kemoterapi radyoterapi iyileşti şimdi maşallahı var sizin babanızın saçı dökülecek diye bunu dert mi ediyorsunuz kaç yaşında adam düşününki bir kız çocuğu..ve hodgkin lenfoma her ne kadar ikisinin tedaviside mümkün olsada non hodgkin değil buda buyuk bir avantaj üzülüp dövünme kısımlarını çabuk atlatıp babanıza destek olun çevremde bu hastalığı yaşayan çok insan var doktorlar bunu kanser olarak bile görmüyor ne hastalıklar var bunlar hiçbişey moral çok önemli karşısında gözleri dolu dolu çökmüş bi insan görmek en son istediği şeydir. sizi anlıyorum kanser deyince insan korkuyor ama bu en iyisi bu şekilde düşünün rahat olun..tedaviye gitmeyen boşlayan vücudunun her tarafını saran 50 yaşlarında bi tanıdığım geç başladı tedaviye şimdi çok iyi yapmayın bu kadar..

Ben odamda sizinle basbasa oldugum icin kendime kulak verdigim icin boyleyim suan. Yoksa babamin yaninda cok ggucludurmaya çalışıyorum moral veriyorm. Siznde dediginiz gibi en olumlu cevap veren kanser turu oldugunu babama telkon ediyorum. Ben kendimle basbasayken bu kadar aciz ve zayifim. Babama guc veriyorum eenazindan aannemden sogukkanliyim. YYinede bana da dua edin takatimin kirilmaya yaklastigi noktada silkeleneyim kendime geleyim

Son düzenleme:
Benim de annem ben ergenlik dönemindeyken troid bezi kanseri oldu ben atom kulllanana kadar da bilmiyodum kimse bana annen kanser demedi..Benim de en kötü en huysuz zamanım bilirsiniz işte..Kanseri atlatmadaki en önemli şey moraldir.Benim annem ayrı bi odada herkesten ayrı yemek yemek,yatmak,ayrı bi banyoda ihtiyacını gidermek zorundaydı kimseyle temas etmemesi gerekiyodu.O hasta haliyle kendi yemeğini de kendi hazırlıyodu.Çünkü ben yemek yapmaktan ev işlerinden anlamazdım belki bilsem de yapmazdım hem okula gidip hem ev işlerine bakmazdım tam da kötü zmanımdı dediğim gibi.Sonra cahil cühela akrabalarımızn çocuklarını uyarması"kızım bak o kadının evine gitme gidersen de ikram ettikleri şeyleri yeme" hayır bu kadın cüzzam mı nedir bu ne cahilliktir hatırladıkça yutkunmakta zorluk çekiyorum.Ben neden o insanların ağzlarının paylarını vermedim diye kızıyorum kendime Neyse çok açıklayıcı olmadı ama kanser denince benm aklıma bu tablo geliyo hep 1 sene gibi bi süreç sonunda annem kanseri yendi ama tekrar edebilir yani kronik dediler.Altı ayda bir kontrole gidiyo.Yani demem o ki o kadar moralli değilken atlatmışsa o kadar güçlük içinde o cahil insanların laflarını duyarak bir de.. babanız sizin ona vereceğiniz moralle hayli hayli atlatır.Allah şifa versin benden iyi kimse anlayamaz sizi.

şuan konunu okuyunca inan moralim çok bozuldu.öncelikle yüce rabbimden acil şifalar diliyorum babana.sanada sabırlar diliyorum canım.çok korkunç bişey düşünmesi bile.sevdiğin birinin canının yanması hastalanması.... bunlarda allahtan önce bunu bilmeliyiz.benim annemde 35 yaşındaydı daha beynindeki tümöreleri öğrendiğinde.doktor ameliyat edemeyiz beyne çok yakın daha kötü sonuçlar doğurur demişti.şimdi kulağının biri yüzde 85 oranında duymamaya başladı.şuan 44 yaşında onunla yaşamaya alıştı.ama gelde bana sor bi her gece yatarken döktüğüm göz yaşlarını.yani demem o ki seni çoook iyi anlıyorum ama inşallah sonuçlar bu yönde çıkmaz.çıkarsada tedavisi için herşeyi yapın dua edin yapacak başka bişey yok canım.üzme kendini diyemicem çok saçma olur bu durumda ama en azından ailene destek olacak gücü bırak kendinde.allahım yardımcınız olsun

Allah razi olsun hepinizden.. o kadar iyi geldi ki destekleriniz. Rabbim iki cihanda da yuzunuzu guldursun sizin.... :/

ALLAH babana acil sifa versin... cok üzüldüm yazdiklarina, bilhassa saclarinin dökülmesiyle ilgili yazdiklarin.
Sabirli ol, olumlu düsün... Caresiz bi hastalik degil, kanser hastaliklari icinde iyilesme orani en yüksek hastaliklardan biri...

Eğer saçlarının dökulmesi çok ağır bişeyse sizin için şunuda söyliyim bir yakınımda akciğer kanseri geçirdi kemoterapi aldı ama saçları hiç dökulmedi hafif keldide zaten 55 yaşlarında.. Aslında bbunuu atlatınca ve gidip gelip oradaki hastaları görunce sizin ne kadar iyi durumda olduğunuzu aslında saçın kaşın kirpiğin bi önemi olmadığını anlıyorsunuz biz bu durumu yaşadığımızda hep çok yakıştı sana kelik en azından kel halini ggörmuş oldun ömür boyu göremeyecektin falan diye şakalaşıp atlatıyorduk tabi içimizi gel bize sor ama bu bir sınav ve bu sınavda uzulmek yasak bu sınavı eğlenceli hale getirin kanser deyip çok ciddi bişey olduğunu duşunup hissettirmeyin lenfoma deyin diğer isim kötu algı olusturuyor.. Zaman zaman ağrıları oacak bağışıklığı zayıflıycak hareketleri guçleşecek hepsi geçici kemoterapinin etkileri..Hasta muamelesi yapmayınlötu bir dönem ve geçecek biz şimdilerde ne gunlerdi diyoruz aslında zormuş ama dayanılmaz değilmiş Allah başka dert vermesin merak etmeyin çok daha guçlenerk devam ediyorsunuz hayata..

Allah şifa versin.
yalnız ben bu acıya dayanamam, kaldıramam demeyin
olur ya büyük konuşmak yerine geçer hayırlısıyla hastalıgı atlatır babanız inşallah aminn

Rabbim Şafii ismini tecelli etsin babanıza ve tüm hastalara. Çok üzüldüm okuyunca. İnşallah günahlarına keffaret olur bu hastalığı. Sizin babanıza en büyük desteğiniz,onun yanında olduğunu hissettirmeniz. Bu kanser denen illeti iyi bilirim. Zor, ama insanoğlu için herşey. Rabbim sabır versin size. Dua edin ve tedbiri,tevekkülü elden bırakmayın inşallah.

Tekrardan çok ama çok geçmiş olsun ..

Insallah insallah sagolun...
Sac sakal degil de onu oyle zayif bitkin gorecek olmak uzuyor beni fazlasiyla. Cunku benim babam hep güçlüdür hemen hemen her konuda bilgisi vardir. Insan ilişkileri cok kuvvetlidir. Muhabbeti iyidir kendini sevdirir ve farkettirir. Boyle ne bileyim baba deyince hic hasta olmaz hic yikilmaz bi imaj canlanir ya insanin gozunde o oyle olmayinca kotu oluyorum. suan sesi geliyor icerden.. Rabbim babamim ailemin seslerini son nefesime kadar duyursun bana... ;(

Oncelikle Allah sifalar versin gecmis olsun canim. Benim bir tanidigim bunu yasadi hem de kanserdi. Tedavi gordu inan sapasaglam simdi geziyor tozuyor masallah.. Kanser deseler de sakin yilmayin alti ay zor bir tedavi ardindan sapasaglam oldu tanidigim kisi. Ancak cok moralli olmali sakin kopup koyvermesin guclu olun. Dua bir de. Allahin izniyle tum dualarim seninle tatlim.

Allah razi olsun insallah.
Ogrendigimiz ilk gun oldugu icin bu kadar doluyum. Insallah diger tetkikler doktorlari haksiz cikarir. Ama bu ihtimal gercege donusurse doye bu gece tum gozyaslarimi akitip sabaha kadar aglayip yarın gupguclu uyanacagim guclu ve dimdik duracagim babamin yaninda yoresinde.aglamayacagim birdaha bbundansebep...

insallah size hayirli haberler getiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…