Allah Rızası İçin Bi Bakarmısınız???

2 lady

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
665
677
323
Dün kan tahlili sonucunda hamile olduğumu öğrendim ama şuan o kadar karışık duygular içindeyimki çıkmazda hissediyorum kendimi son sat 31 mart ve ben 2 haftadır kayınvalidemle kayınpederimin rahatsızlıklarından dolayı onlarla beraber röntgen odasına girdim 2 kez bi göğüs röntgeni çekildi bide tomografi (hastanede çalışıyorum) bunların dışında bide lazer epilasyona gittim bu bi ay içinde bütün zararlı şeylerin içinde bulundum ve kafama çok takılıyor bişekilde bi zararı etkisi olmuşmudur bebeğime lütfen bilgilerinizi paylaşın biraz içim rahatlasın

canım stress yapma, doktorunla konuş. Allahın izni ile bir şey olmayacaktık. Sen direk rongen çektirmedin başkası çekindi sen yanındaydın..
Epilasyonun zararı olduğunu sanmam canım

Dün kan tahlili sonucunda hamile olduğumu öğrendim ama şuan o kadar karışık duygular içindeyimki çıkmazda hissediyorum kendimi son sat 31 mart ve ben 2 haftadır kayınvalidemle kayınpederimin rahatsızlıklarından dolayı onlarla beraber röntgen odasına girdim 2 kez bi göğüs röntgeni çekildi bide tomografi (hastanede çalışıyorum) bunların dışında bide lazer epilasyona gittim bu bi ay içinde bütün zararlı şeylerin içinde bulundum ve kafama çok takılıyor bişekilde bi zararı etkisi olmuşmudur bebeğime lütfen bilgilerinizi paylaşın biraz içim rahatlasın

Doktora sormakta fayda var. Benim gebeliğimde yanlış teşhis konulmuş (mol gebelik diye), ve ciğer filmim çekilmişti. Sonra pratiği iyi olan doktora sorduğumda yanlış hatırlamıyorsam 32 kadar mı dedi acaba bayağı bir röntgen filminden sonra zararlı olacağını söylemişti. Bebeğim sağlıklı bir şekilde doğdu.
Lazer epilasyon eğer bikini bölgesi değilse bir sıkıntı olmaması gerek. Zaten Allah esirgesin bir sıkıntı olursa gebelik 3 ay içinde kendiliğinden sonlanır. Dua edin, kalbinizi ferah tutun.

hiiiiç korkma canım Allah korur onu
benim kuzenim 2 aylık hamileymiş hamile olduğunu bilmiyordu 3 defa röntgen 1 defa da MR çektirdi
maşallah tosun gibi bir oğlu var çok sağlıklılar.
içinde şüphe varsa birkaç hafta sonra perinatolojiye git

Saolun verdiğiniz cevaplar için doktorla görüştüm röntgenle lazer (bikini bölgesine) çok zararlı değil ama tomografi nin zararlı olduğunu söyledi ve benim bi karar vermemi söyledi :((

Saolun verdiğiniz cevaplar için doktorla görüştüm röntgenle lazer (bikini bölgesine) çok zararlı değil ama tomografi nin zararlı olduğunu söyledi ve benim bi karar vermemi söyledi :((

ne kararı o yaaa :53:

canım sakın!!! sakın bir doktora güvenme
o karar ver diyorsa ben kararımı verdim doktorumu değiştiriyorum de ona.
başka bir doktora daha git.
kuzenimi anlattım sana
bak ne olursa olsun herşeyin en doğrusunu Allah bilir
Allah yar ve yardımcın olsun canım

vücut hamile olduğunu bilmediğin sürece bebeği korurmuş için rahat olsun.. benim arkadaşım deli gibi ilaç kullanmıştı hemde romatizma.maşallah gayet sağlıklı bebeği.ve bana dr um hamileliğinde 1 milyon kezde mr a girsen hiç bişey olmaz dedi.

dr kararını ver demiş ! Yasağlıklıysa bebek, ya hiç bişeyi yoksa ?????? ve sen bu bebeği aldırdıktan sonra tekrar hamile kaldığında ya sakat doğarsa ne yaparsın ???
iyi düşün taşın derim.. bir cana kıymak kolay değil arkadaşım.. bulmuşken rabbimin verdiği cana kıyma..

ya hep ya hiç kuralı varmış. ilk 3 ay bebek oluşumu çok korumalı oluyormuş. eğer ilaçların vb. gibi şeyler etki ederse bebek düşermiş ya da hiç etki bile etmezmiş. inşallah birşey olmaz sen canını sıkma :) :nazar:

mrb arkadaşım . öncelikle hayırlı olsun bebişinn . ben bu hamilelik döneminde şunu öğrendim ki moral bozukluğu, can sıkıntısı herşeye sebep olabiliyo . iyi düşün. güzel düşün ne mutluki bi can var seninle . mutlu ol olur mu ..? Allah ın izniyle bişy olmaz. doktorada danış tabiki için rahatlasın .

Bende hamile oldugumu bilmeden kol ve boyun filmi cektim ve tum vucud lazer yapiyordum...son sat 26 aralik 21 icajta film cektim...doktora anlattim ve bana olsaydi simdiye kadar olurdu ilk 3 veya 4 haftalik hamilelerde zarari yok dedi olsada hucreler kendini yeniler dedi ..dr ya hep ya hic kurali vardir dedi biz doktorlar icin onemli olan bu dedi takilma zaten olsaydi duserdi Rabbime guveniyorum sende iyle yap...

Röntgeni bilmiyorum ama Rabbim büyük bi doktorun lafı ile karar verme derdi veren allah dermani verir mutlaka.
Bak benim annem.bana hamile olduğunu öğrenmeden önce bir sürü hap kullanmis.ozman annesigille sorunu varmis pskloji ilaclari bile kullaniyomus tabi ozmanki teknoloji bukdr ilerde degldi doktor sakat olablir demis annemin ananesi ne olursa olsun aldrmicaksn o senn yavrun demis annem beni aldirmamis ve bak Rabbime şükürler olsun ki sapasaglamim :)
Ve tekrar Rabbime binlerce şükürler olsun ki şimdi benim karnımdada bebeğim var.
Iyi dusun derim

Başka bi doktorla görüştüm daha çok içimi rahatlattı bişey olmaz dedi sizlerede çok teşekkür ederim

1 hafta once devlet hastanesindeydim..kadin dogum acilde adli vaka bi kadn vardi.kadin 6 tane farkli ilaci ayni anda atip uzerine FARE ZEHİRİ içmiş.muayene de bebekte hic bi sorun yoktu ..intihar etmis 6 haftalik hamile.. Düsünün siz gerisini koruyan Rabbim olduktan snra hic bisey olmaz insaallah..

Back
X