• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allah rizasi icin bi bakin biktim artik..

gerçekten gitmeyecekseniz giderim giderim diye blöf yapmayın.. eşiniz defol git bile dese sizin gidemeyeceğinizi biliyor çekinmeden çek git diyor işte.

Onu ne derecede sevdigimi biliyo..ilk kendimi ondan uzaklastirmam lazim..keske yapabilsem aklim surekli onda..gece kalkar su getirrim icsin diye..yanlislarim cook ama duzeltemiyorum kendimi..

oynayabilsem..normalde konusmam hep aglarim..konustugum zamanda cok bidi bidi yapiyosun der..bana dua edin nolur yaa

tabi dua ederiz...

sizde yerli yersiz değil uygun anı kollayıp konuşun.
sürekli ağlamak yerine o an farklı şeylerle uğraşın, sürekli ağlayan biriyle kim bir şeyler konuşabilir ki?
gayet ciddi ve kendinizden emin olun eğer hala durum böyle ise,ağzınızdan çıkanları uygulayın.

Allah'tan kırıcı yorumlar yapmayın demişsin..
Ya rica etmeseydin neler yazılırdı kimbilir :)

Bence tamamen geri çekmelisin kendini hiçbir şeye karışmamalısın . Eşinize de önce evine bak evinin geçim derdini sıkıntısını hallet evinin ihtiyaçlarını gider ondan sonra yardım mı edeceksin ne yapacaksan yap deyin . Ve sessiz kalın bence . Madem çk seviyorsunuz ve gidemiyorsunuz gitmek de istemiyorsunuz aranızı daha da kötüye götürmeyin derim . Bi de siz de çalışmıyorsanız bence part time da olsa bi iş bulun kendinize en azından evden ve eşinizden biraz uzak olursunuz kafanız dağılır kendi ihtiyaçlarınız varsa eşiniizin eline bakmadan halletmiş almş olursunuz hemde belki biraz sizden ayrı kalınca aklı başına gelir eşinizin . Bir de yani ben karşıyım asllında böyle ilgi göstermiycem aman burnu sürtsün böyle yapayım diyenlere ve yapanlara ama bence çok sevdiğinizi çok dile getirmeyin . Ve ona kapıyı gösterecek cesareti vermeyin .. Gidebileceğinizi anlaamalı . Yani siz gidemeseniz bile ona gidebileceğim havasını vermelisiniz ki bir daha söyleyemesin . Bu havayıda sevgiinizi çok belli etmeden onun gibi kendinizi işe yönelterek yapabilrsinz .

Cok guzel yazmisin arkadasim tesekur ederim. .is arama cabalarindayim..ama ben ayni ben degisir miyim bilmem..cok yorucu bi is bulmam lazim..esim umursuz biraz...ben seker kurabiyesi yapio satiyorum..sabahalra kadar onlarla ugrasiyorum gelip bana yat gec oldu dmez..kurabiyelerime bakmaz..orda icerde uyusam ruhu duymaz.iyiligine cok iyide ben alttan alinca iyi..rabbim sabir versin..umarim is bulrum bu adamida kafamdan bi nebze silerim..evlendim evleneli kimseyi gormedi gözüm. .ne annem ne babam herkezden sogudum..dunyanin merkezi haline getirdim kendisini..off offff..kendisi zaten ters biri aile egitimi de yok..annesine el hareketi yapabilen biri..napim daha bu adami :)

kaayinvalidenizxx oğlunu evlendirmek istiiyor ama oğlu çalaişmiyoyr?ee bunlar evlense bile ne yiyip ne içeckn ailesi işsiz birisine kizlarini veriyorlar mi?siz evlenirkende kimse yardim etmediyse bence bu konuda yükümlülüğünüz yok..normal şartlarda tabii ki aileler birbirine destek olmali ama koca bir düğünü, ev döşemesini vs bunlar çok ciddi para demek.yarin öbür gün karini bile koynuna biz soktuk deseler ne olacak..bence yardim edersen çekip giderim demek yerine sebeplerinizi siralamaniz hem ortami yumuşatir hemde en azindan eşinizin bu konua düşünmesini sağlarsiniz..ama diğer türlü size hem tepki gösterir hem de yardim etmeyeceği varsa da yardim eder..tatli dille de sorunu çözeceğinizi düşünüyorum

Cok guzel yazmisin arkadasim tesekur ederim. .is arama cabalarindayim..ama ben ayni ben degisir miyim bilmem..cok yorucu bi is bulmam lazim..esim umursuz biraz...ben seker kurabiyesi yapio satiyorum..sabahalra kadar onlarla ugrasiyorum gelip bana yat gec oldu dmez..kurabiyelerime bakmaz..orda icerde uyusam ruhu duymaz.iyiligine cok iyide ben alttan alinca iyi..rabbim sabir versin..umarim is bulrum bu adamida kafamdan bi nebze silerim..evlendim evleneli kimseyi gormedi gözüm. .ne annem ne babam herkezden sogudum..dunyanin merkezi haline getirdim kendisini..off offff..kendisi zaten ters biri aile egitimi de yok..annesine el hareketi yapabilen biri..napim daha bu adami :)

Çok üzüldüm duruumunuza aslında ben de sizin gibi hayatımın merkezi yapmıştım sevgilimi .. Şimdi hayatımın merkezinde o değil o ve ben ikimiz varız . En azından insan hayatının merkezinden eşini alamıyosa kendsini de o merkezin içine katmalı o zaman işe yarayacaktır .
Aslında kendinizi çok yoran bir iş bulmak zorunda değilsiniz böyle yaparak sadece düşüncelerinzi erteleyebilrisinz sorunlarınızı erteleyebilrsiniz iş bittiğinde yalnz kaldığınzda yine aynı şeyleri hissedersiniz . Bence olayı kendi kendinize düşünerek çözebilirsiniz .
Benim erkek arkadaşım nebiliym böyle ilgisizlikleri hiç olmadı sadece telefonda duygularını belli edip söyleyemediği için ben kızıyordum arada tartışıyorduk o kadar yüz yüze nasılsa telde de öyle olsun istiyordum . O bana şey diyordu şimdi haftada bir ya da iki kere buluşuyoruz o yüzden bize olağan dışı geliyo birbirmizi az gördüğüümüz için çok iyi vakit geçiriyoruz acaba evlenince de böyle olacak mı ? Buna endişe ediyorum o zaman ikimiz hep yan yana olacağız ve annemize babamıza davrandığımz gibi rahat olacağız birbirmize de yani sıradan olacak işte bu yüzden merak ediyorum diyordu .. Ama bizim sevgimiz var saygımızda olduğu sürece sorun olmaz inşallah diyordu . Bence çok da doğru birşey . Nebilyim biz az görüştüğümüz için çokk ilgiliydik birbirmize belki aynı evde yaşamaya başladığmzda yine başka şeylerle ilgilenmeliyiz ki sadece birbirmize odaklanmamalıyız ki herşey yine ilk günkü gibi heyecanlı olsun .. İlgili olalım yine birbrimize . Yani ben sıkılmam bana hep sevgi gösterse belli etse ama herkesin yapısı farklııdır . Onun farklı mesela ben ona beraber yaşamaya başladığımzda her dakka ağzından çıkacak lafa baksam sürekli üzerine düşsem sürekli sevgi göstersem sürekli herşeyi onunla yapmak istesem ona buna annene babana gitme yardım etme desem bence benden soğumasına neden olurum . O yüzden bunu yapmamak için de kendimi sadece evime ve ona adamamam gerekir nebilyim iişe gtmem gerekir kitap okumam gerekir hobilerim olabilir neblym bikaçına onunla giderim örneğin dans kursu vs.. bikaçına tek başıma giderim örneğin nakış kursu dikiş kursu .. Mesela o nasıl arkadaşlarıyla maça gidiyorsa akşam kuzenleriini arkadaşlarını toplayıp kahvye maç izlemeye gidiyosa ben de bikaç arkadaşmla haberleşip onlarla kahve içmeye gidebilirim . Öteki türlü gerçekten olmuyo bunu anladım .
Ben sevgilime çok bağlıyım çok alıştım onunda beni çok sevdiğini bağlı olduğunu biliyorum biliyorum evlilk sevgililik gibi olmaz arada dağlar kadar fark vardır ama hayatının merkezi konusu deyince böyle uzun uzun yazdm bana benzediğiniz için .
Sevgilim nebilyim maça gidiyodu kuzeniyle buluşuyodu akrabalarına gidiyodu teyzesine gidiyodu . Arkadaşlarıyla pek takılmaz öyle gezenti bi sevgilim yok :) arada olduğu için ben de tamam diyordum . Gerçi ben olmasam gezerdi ben iziin vermediğim için de pek gezmiyo ama mesela işte o orda akrabalrıyla kuzenleriyle takılırken arkadaşlarıyla maça giderken ben hep onu düşnüyodum fotoğraflarına bakıyodum tv izliyodum nete girip arkadaşlrmla knşuyodum pek dışarı çıkmıyodum . Ama bence böyle yapmamam gerekirdi benim o maça gittiğinde tmm yine evde oturabilrdm ama öteki günde o evde olduğunda ben biyerlere gitmeliydim ki dengeleyebilrdim o zaman belki ilgisiz biri bile olsa beni anlamasını böyle de sağlayablrdim .
Ben sevgilim olmadan bi dakika bile yaapamıyodum 1 saatte hep msj atıyodum ben atmasam o 1 saatt bi bçk saatte atıyodu sağolsun . Nebilyim geceleri uyumadan önce 1-2 saat knşurduk hep haftada 1 2 kez görüşmeye çalışırdık .
Şimdi ayrılmadık ama sevgilim cezaevine gitti . Çok acı çekiyorum çok üzülüyorum ama dayanmak zorundaym alışmaya çalışıyorm biraz alştm gibi konuşmamak normal gelmeye başladı . sadece haftada 1 kere 10 dakkalık bi arama süresi var inanırmısın o 10 dakka bile bana yetmeye başladı biraz olsun yüzümü gülümsetmeye başladı . Bence insan azla yetinmeyi öğrenip hobi edinmeli kendine o zaaman hem kendini rahat hissedersin kendini esir hissedip kendini kötü hissetmezsin hem de eşinin seni düşnmesini ilgilenmesini sağlarsın .

tabi dua ederiz...

sizde yerli yersiz değil uygun anı kollayıp konuşun.
sürekli ağlamak yerine o an farklı şeylerle uğraşın, sürekli ağlayan biriyle kim bir şeyler konuşabilir ki?
gayet ciddi ve kendinizden emin olun eğer hala durum böyle ise,ağzınızdan çıkanları uygulayın.

kaayinvalidenizxx oğlunu evlendirmek istiiyor ama oğlu çalaişmiyoyr?ee bunlar evlense bile ne yiyip ne içeckn ailesi işsiz birisine kizlarini veriyorlar mi?siz evlenirkende kimse yardim etmediyse bence bu konuda yükümlülüğünüz yok..normal şartlarda tabii ki aileler birbirine destek olmali ama koca bir düğünü, ev döşemesini vs bunlar çok ciddi para demek.yarin öbür gün karini bile koynuna biz soktuk deseler ne olacak..bence yardim edersen çekip giderim demek yerine sebeplerinizi siralamaniz hem ortami yumuşatir hemde en azindan eşinizin bu konua düşünmesini sağlarsiniz..ama diğer türlü size hem tepki gösterir hem de yardim etmeyeceği varsa da yardim eder..tatli dille de sorunu çözeceğinizi düşünüyorum

Esim calisma asigi biri demistim..girdigi is yerinde 5 ay maas vermediler..sonra baska yerde calismayi denedi sorunlulugu maasi cok az geldi cikti..kaynatam calismiyo bu evde her koyun kendi bacagindan...ben kendi rizkimi 1 2 bin lirada degil ki gidip kardeslerine yedireyim..adam 5 10 binden soz ediyo..
Sence tatli dille konusmadim mi arkadasim..gelecegimiz icin hic bi yatirimimiz yok kenarda..7 aydir evimize maas girmezken kimse kapimizi calmiyo..bunlari goruo bildigi halde yardim etmem lazim diyip duruyo..disardan bakinca herkez icin hava hos..

Esim calisma asigi biri demistim..girdigi is yerinde 5 ay maas vermediler..sonra baska yerde calismayi denedi sorunlulugu maasi cok az geldi cikti..kaynatam calismiyo bu evde her koyun kendi bacagindan...ben kendi rizkimi 1 2 bin lirada degil ki gidip kardeslerine yedireyim..adam 5 10 binden soz ediyo..
Sence tatli dille konusmadim mi arkadasim..gelecegimiz icin hic bi yatirimimiz yok kenarda..7 aydir evimize maas girmezken kimse kapimizi calmiyo..bunlari goruo bildigi halde yardim etmem lazim diyip duruyo..disardan bakinca herkez icin hava hos..

gelin adayi ne iş yapiyor? ailkesine işsiz damatlarini gerçekten de istiyorlar mi?evlenince nerede yaşayacaklar?evlendikten sonrada ben evime baamiyorum,paraya ihtiyacim var derse hiç şaşirmamm..para biriktirsen bir dert ,biriktirmesen bir dert..yoksa en azindan yok dersin çikarsin işin içinden..anlattiğiniz bu şartlarda bana bu evlilik pek de mantikli gelmiyor..

Mrb bende birşeyler yazmak istedim sizin durumunuz için ben 17 senelik evliyim tek bir şeyde sizi anlıyamam oda eşinize olan sevginizi ben görücü usuli evlendiğim için saolsun eşim hiç uğraşmadı onu sevmem için hep bir baskı kapalık tam bir zıt iki insanız neyse konu ben değilim uzatmıyım .sizin kendinize güvenmeniz lazım ilk önce güclü olun maddi ve manevi size bir kere daha kapı orda derse düşünmeden çekin gidin sizi kaybetme duygunu tattırın bir kere korkmayın zaten eşinizde sizi seviyorsa evliliğiniz bitmez bayanlar ayrıca bütün şuçu kendinizde aramayın sabır taşi değiliz biz birazda erkekler çaba görtersin evlilikleri için boş verin hep ezilen üzülen biz kadınlar olmayalim

Yüzme kursu çok hoş ama kendi ayaklarının üzerinde durmana yarayacak, vasıflarını artıracak kurslara vakit ayır

Giderim dediğinde gidecek gücün olduğunu bilsin ki korkusu olsun. Ayaklarının üzerine gerçekten bas, bazı sorunlar karşılıklı çözülür ama sürekli onurunun kırılması bir zaman gelecek çekilmez hal alacak.

Aslında kişi neyse odur, çok da değişmesini bekleme, biz kadınların büyük hatalarındandır bu hep erkekler zamanla değişecek sanırız ama onlar zamanla değişmez sadece bizim durumu kabullenmemizi sağlarlar.

Yani öyle bi'anlatıyosun ki bi'laf var "kimi benden çok seversen onu senden alırım" diye, en olmadı onla sınanırsın.

Kocanı elbet sev ama böyle taparcasına da değil.

Giderim diyene kapı göstermektir adettir o yüzden önce her didişme de çıkmayacağın kapıdan çıkar giderim demeyi bırak ki saygınız kalsın.

Oturup adam akıllı konuşun bizim eve şu kadar aydır maaş girmiyo diyosun kocan nerden bulup verecekmiş 10 bini?

Ya para yardiminda bulunalim..bunu bende kendisine soyledim ama ufak bi miktar demiyo 5 bin 10 binden bahsediyoo..vede geri almaksizin vedeee bizim eve 7 8 aydir maas girmezken..bende de sabir bi yere kadar..ayrica ortam kardesleri evlenmeye basladigindan beri huzursuz..yemez icmez kardeslerine yardim eder..offff

Eee bırak ne yapıyorsa yapsın.
Ödeyecek olan o değil mi?
Yapsın, ceremesini de kendisi çeksin.
Bazı insanlar başlarına gelmeyince akıllanmazlar.
Eşin de onlardan biri sanırım...

Bir de eşinin ailesinde çalışmadan evlenmek adet olmuş herhâlde?
Baksana eşinin doğru düzgün işi yok evlenmiş,
şimdi kayınbiraderin işsiz ve o da evlenecek.

Hiç mi akıl veren yok bunlara?

Son düzenleme:
Yapmayin boyle hatta hicbir genc kiz yapmasin boyle.....
erkekleri boyle dunyanin merkezi yaptikca bizler kuculuyoruz.....
n
unsan kendi degerini kendi yaratirmis boylelikle kendinizi degersizkestiriyorsunuz....

esiniz size bir adim geliyorsa siz on adim gidin....
eger sizden geri cekiyorsa kendini siz kosarak kacin.....

artik sevginin olcusunu bilelim hak ettiklerini verelim.....

cnm öncelikle eğer gerçekten gitmeyeceksen her seferinde giderim deme,ayrıca adam için delirdiğini ona öyle çok belli etmişsinki gidemeyeceğini bildiği içinde bu kadar rahat davranıyor,kv gelince benmkide menapozda öyleydi eğer sadece bu sıralar böylyse geçer merk etme.para konusuna gelince kardeşi yardım etmek isteyebilir kardeşi size yardım etmemiş olsa bile sonuçta abilik psikolojisi farklıdır ona bunu giderim diye tehdit etmek yerine daha hoş bir şekilde anlatabilirdin mesela bak zaten bebeğimz olması için masraf yapıyoruz bırak onlarda kendi çabalrıyla ev bark sahibi olsunlar böylelikle değerini daha iyi anlarlar eğer çok ihtiyacı varsa sonra yine ederiz sonuçta abisin falan diyebilirdin yani istemesende istiyormuş gibi davran birde konuya sende haklısın fakat birde şöyle düşün bak birde şunu denesek şeklinde yaklaş sanki herşeyi o biliyormuşta arada senin fikrini dinliyormuş havası oluştur,sıkma canını ve sakın öle ölüm falan düşünme kim senin hayatından daha önemli olabilirki,he birde eğer öncedende böyle sinirli bir adam değilse belki bebek konusundan gerilmiştir eşinde o da istiyordur bebeği olmasını üstelik sen stres yaparsan olumsuz faktör bunlar gebelikte bunuda unutma sakın.birde zırt pırt ağlama öyle çünkü bir süre sonra eşin duyarsız hale gelir gözyaşlarına (tecrübeyle sabitlenmiştir)güçlü dur karşısında.

Esim agzinda aradada olsa küfür..bana etmez ama sinirlenince sinirlendigi kisiye eder. .trabzonlu kendisi..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun diyeyim.. umarım sorunlarınız en kısa zaman da hallolur da benim dikkatimi çeken kısım yukarıdaki cümle oldu.. küfreder Trabzonlu kendisi :44: küfürbazlığını Trabzonlu olmasına bağlamıyorsunuzdur di mi???

cnm öncelikle eğer gerçekten gitmeyeceksen her seferinde giderim deme,ayrıca adam için delirdiğini ona öyle çok belli etmişsinki gidemeyeceğini bildiği içinde bu kadar rahat davranıyor,kv gelince benmkide menapozda öyleydi eğer sadece bu sıralar böylyse geçer merk etme.para konusuna gelince kardeşi yardım etmek isteyebilir kardeşi size yardım etmemiş olsa bile sonuçta abilik psikolojisi farklıdır ona bunu giderim diye tehdit etmek yerine daha hoş bir şekilde anlatabilirdin mesela bak zaten bebeğimz olması için masraf yapıyoruz bırak onlarda kendi çabalrıyla ev bark sahibi olsunlar böylelikle değerini daha iyi anlarlar eğer çok ihtiyacı varsa sonra yine ederiz sonuçta abisin falan diyebilirdin yani istemesende istiyormuş gibi davran birde konuya sende haklısın fakat birde şöyle düşün bak birde şunu denesek şeklinde yaklaş sanki herşeyi o biliyormuşta arada senin fikrini dinliyormuş havası oluştur,sıkma canını ve sakın öle ölüm falan düşünme kim senin hayatından daha önemli olabilirki,he birde eğer öncedende böyle sinirli bir adam değilse belki bebek konusundan gerilmiştir eşinde o da istiyordur bebeği olmasını üstelik sen stres yaparsan olumsuz faktör bunlar gebelikte bunuda unutma sakın.birde zırt pırt ağlama öyle çünkü bir süre sonra eşin duyarsız hale gelir gözyaşlarına (tecrübeyle sabitlenmiştir)güçlü dur karşısında.

Her seferinde giderim demem cok pasif biriyim zaten..kardesi suan evli..ama kac kere anlattim halaa anlatiyorum..oyle tatli dille anlatiyorum ki inanin yağ olsa erir..hakli buluyo ertesi hafta sar basa kaseti..sanirim gercekten abilik psikolojisi..babalik yapmaya calisiyo ama kendisinin de bi ailesi var oldugunu unutuyo...aglamadan duramam napcam bilmiyorum asiri aglak biriyim..guclu durabilsem bunlarin hic biri olmazdi ki..
Bu arada Teşekkür ederim arkadasim guzel yorumun icin allah senden razi olsun..

Yani öyle bi'anlatıyosun ki bi'laf var "kimi benden çok seversen onu senden alırım" diye, en olmadı onla sınanırsın.

Kocanı elbet sev ama böyle taparcasına da değil.

Giderim diyene kapı göstermektir adettir o yüzden önce her didişme de çıkmayacağın kapıdan çıkar giderim demeyi bırak ki saygınız kalsın.

Oturup adam akıllı konuşun bizim eve şu kadar aydır maaş girmiyo diyosun kocan nerden bulup verecekmiş 10 bini?

Keske dayanabilsemde uzak durabilsem..rabbm bana guc versin bu son oldu..itiyo kendini yavas yvas benden..iyide oluyo..
isleri cok iyiydi calistigi firma guvenilir firmaydi..5 ay ha bugun ha yarin kaac kisi magdur alamamadi..neyse o zamanlar kredi cekicekti ödeyecekti..durumumuz olsa bile bize sirtini donen birine nasil yardim eder aklim almiyo..o kadar evde eksigimiz varken..

Esim agzinda aradada olsa küfür..bana etmez ama sinirlenince sinirlendigi kisiye eder. .trabzonlu kendisi..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun diyeyim.. umarım sorunlarınız en kısa zaman da hallolur da benim dikkatimi çeken kısım yukarıdaki cümle oldu.. küfreder Trabzonlu kendisi :44: küfürbazlığını Trabzonlu olmasına bağlamıyorsunuzdur di mi???

Yoo ne kafada yazdim onu bilmiyorum ama oflular..evde herkezde bi terbiyesizlik..en kucuk kaynim annesine serfsz diyebiliyo..boyle bi ailesi var..bunlari boyle gorunce dusununce cikti sanirim

hayir yani anlamadigim maddi durumunuz iyi degilse o bes, on bini nerden bulacakmis? kredi mi cekecek?
Aynen oyle 5 calistigi zamanlar durumumuz biraz iyidi..kendi borcumuz bitmek uzereydi..kredi cekip kardesini doyurcakti..allahim sabir soyleyince bile kanim cekiliyor..cok sukur mu diyim ne diyim bilmiyorum maas sorunu cikti sonra zaten otomatik yatti o iste...

Back
X