senin yengenle benim yengemin durumu aynı. asla kalkıp iş yapmaz. yaptırmazlar zaten.
evli değilim kv kısmını biilemem ama öteki dertten muzdaribim ben de.
bu arada benim yengem dediğim kişi aslında teyzemin gelini. ama teyzem hasta olduğu için bizle kalıyor uzun zamandır ama yine de yengemizin bi gelin olarak kalkıp bi işe el attığını göremedim.
bi gün ben de patlıcam.
ama gelinden beklenmesi noral bu toplumda. ama sen 2 yerden de göremeyince sinirlenip konuşman normal.
nasıl ört bas edesinki..
eşşek kadar ne çirkin bir tabir .. neyse sende bana yardım et vs de kıza ..herşeyi sen yapma ..
valla canım ben yengemler bizdeyken asla iş yapmıyorum.
teyzem zamanında alıştırmış kız bişeye elini sürmüyor.
şimdi teyzem de hasta olduğu için o geldiğinde arkasını annem topluyor.
annem de ağzını açıp bişey demiyor.
bu durumda benim yapabileceğim bişey kalmıyor. anneme söyledim bi kere ama
napim kızım teyzen böyle alıştırmış falan dedi.
ama sen mesela kızı (16 yaşındaymış madem) yeni bşeyler öğretmek maksadıyla
mutfağa çağrabilirsin sürekli.
eşin bişey demiyor mu bu durumda?
bağırıp çağırmayla olmaz yani haklıyken haksız duruma düşersin ama öyle bi durumda kv ni oturtup kıza sen gel diyebilirsin.
Bir şeyi dahi benim yapmamam sorun onlar için ..Eşşek kadar az bile daha fazlasını hak ediyorda burası yazmam için uygun bi yer değil
Bu biraz yetistirmeyle alakali.
Kiz ergen, annesi sunu yap bunu yap demeden yapmak isine gelmiyor belliki.
Sen ablalik et hadi x cim masayi beraber toplayalim de her gittiginde,
belki birgun aliskanlik olur.
Evin kizi o dersen, kayinvalidenin kizi degil gelini olarak kalirsin.
Onlarin sana hangi gozle bakmasini istiyosan ona gore hareket et.
iyide böyle agresifleşerek çözemezsin .. . öyle laf ediceksin ki içine otursun yani .. ama kavga etmeden .. yoksa haklıyken haksız duruma düşersin benden söylemesi ...
Eşime güzelce izah ettim eşim kalk yardım et diyor ama yinede kendi havasında ..
Ben mi abartıyorum allah için bişi söyleyin k.v ne zaman gitsek benden iş bekliyorlar eşşek kadar kızı var 16 yaşında lise ögrencisi ama benden büyük duruyor.. Eline tlfu alıyor ne zaman sofra kurulacak olsa çay verilecek olsa .. Benden iş bekliyorlar kız oturuyor ben hizmet ediyorum ayıp ya .. Benimde yengem var 29 yaşında ben 23 yaşındayım abimin hizmetini bile ben yapıyorum yengem olsa bile zerre miktar saygı yok kızda .. Yemek yenecek biz tokuz kalkmadım bende yerimden bir iki tabak getirdim oturdum . Bulaşıkları kendi yıkadı kendileri yedi . Buda göze batmış eşim neden yardım etmedin dedi .. Eşşek kadar kardeşin yiyip içip eline tlfu alıp köşeye çekilecegini kalksın annesine yardım etsin dedim . Bana düşmez orda dedim .. Hep tartışa konusu oluyor bu nasıl aşacagım .. Bir gün kızı sinirime hakim olamayıp paralayacagım orta yerde.
Zaten hiç bi zaman kızı gibi davranmadıgı için her zaman gelin olarak kalacagım .. evlenince gardını aldı .. önceden bende böyle sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum ama artık olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?