Allahım allahım !

Karsinizda bunalimli bir ergen ya da is yapmaya alistirilmamis bi kiz var galiba.
Ben de pek is yapmaya alistirilmadim, hatirliyorum, cok az yardimim dokunurdu o yaslarda.

Ama bu konuda neden bu kadar tartistiginizi, sorun cikardiginizi anlayamadim. Is is diye bagirdiginiz sey sofra kurup kaldirmaya yardim etmek mi? Gercekten cok abartmissiniz. Bu tur konulari sorun etmeye degmez. Ben de her gittigim evde hemen kalkarim yardima. Samimiyet farketmez. O evin kizi otursun veya yardim etsin, ben kendime bakarim. Siz de fazla buyutmeyin bence, sizin bagirip terslemenizle duzelecek bir durum yok nasilsa.

Yetiştirilme tarzı ile alakalı bir durum sizin tepkinizin kaynağı da yetiştirilmeniz olduğu gibi. Sizin yaptığınız kendinizi yemekten başka bir şey değil soğuk kanlı olun siz kendi işinize bakın o kardeşimize de yaklaşımınız arkadaş gibi olsun muhabbet esnasında ona bunun önemini hikaye şeklinde anlatabilirsen biraz ona katkın olacaktır ki algıladığı kadar tabi.

Bence konu sahibi koca kızın o geldiğinde herkes bi'şeyle uğraşırken elinde telefon oturmasına sinir oluyor. Sonuçta tamam gelinde olsa evin kızıdır ama özünde gelin gibi davranılıyorsa ve evi ayrıysa oraya gidince her işe koşmayı garipseyebilir.

16 yaşa küçük diyenler olmuş ben şuan 22 buçuk (
) yaşındayım 16 yaşında da koca kızdım. Bu tembellik değil görgüdür aslında... Bizim evde yaşamayan kuzenim, teyzem vs yani yakın akrabalar gelince onlar sofraya bir tabak koyarken ben oturamazdım.

Ama eşine kızarak söylersek burda anlaşıldığın gibi "bi'tabak koymak zor mu geliyor" gibi anlaşılırsın. Lütfen sakince alttan alta hallet bu durumu. "Canım hadi gel annem yorulmuştur yemekle uğraşırken iki dakikada hazırlayalım sofrayı", "Canım gel kahve yapalım hem yardım et hem sohbet ederiz" de.

Sinir olduğunu anlıyorsa kasıtlı bil yapıyo olabilir. Kızlar genelde abilerini de kıskanır

Ne konunun içeriğini ne de kullandığınız ifadeleri beğendim, çok çirkin laflar etmişsiniz eşinizin kızkardeşine. Sizin eşşek kadar dediğiniz kişi henüz ergenlik çağında bir çocuk. Kayınvalidenlere gittiğinizde onun iş yapmaması gururunuza dokunuyorsa siz de yapmayın bir şey, sorunu ona buna hakaret ederek mi çözeceksiniz? Her gün gitmiyorsanız oraya gittiğinizde topladığınız sofra, yıkadığınız bulaşık bu kadar gözünüze batmamalı ve eğer eşinize de ailesiyle ilgili 'eşşek kadar' gibi çirkin bir ifade kullanırsanız eşinizi de kendinizden soğutırsunuz. İlla yardım bekliyorsanız ondan 7 yaş büyük biri olarak ona ablalık yapmalısınız, sizin yaptığınız daha ayıp geldi bana, kusura bakmayın.

Merhaba,
Benim yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kayınvalide, yenge veya görümce sadece bardağı taşıran, sinirlerin daha fazla harap olmasına neden olan unsurlar...
Asıl sorun sizin hizmet etmeye zorunlu bırakılmanız. Ama bunun tek sebebi, eşinin bu konudaki tavrı...Toplumuzdaki "gelin oturmaz, iş yapar, kayınvalideye ve eşin ailesinin diğer fertlerine hizmette kusur etmez" mantığıyla hareket eden ve sizin bu konuda yanınızda olmayan, ailesinin yanında sizi zor durumda bırakan eşiniz...
Bence eşinizle konuşun başbaşayken, "ben bu durumdan rahatsızım, elimden gelen hizmeti zaten yapıyorum, sen beni ailenin yanında zor durumda bırakma" gibi konuşabilirsiniz.
İnşallah sorunu çözersiniz, saygılar...

bütün işin tek bir kişiye yüklenmesi yanlış bence konu sahibide kalsın bir cırpıda halıları duvarları silsin demiyorki iki tabak kaldırsın iki cay koysun diyor aslında ondan iş yapmasını beklemiyor bana kalırsa sadece en azından yenge yardıma ihtiyacın var mı demesi bile gönlünü almaya yeterli olur diye düsünüyorum.Ben 23 yasındayım bekarım kalabalık aileyiz yasıtlarımda var yengelerimde işlerine gelince iki tabak kaldırırlar ama etraftaa bir kişiyi hizmet ederken görseler heepsiii sultan gibi koltuklara yayılır ben buna karsıyım en azından kendine cay doldurmaya kalkarken tabagını mutfaga götürsen bile yardım etmiş olursun bence görümcenizden herkesin içinde yardım isteyin 'canım bana yardım edermisin diyin mutfaga geldiginde ıcerde sunlar kalmıstı onları getırımısın dıyın sora tekrar gelınce caylar bitmiş mi bakın dıyın böyle böyle alıssınn :) aaay annemin hep söylediği bi sözüde söylemeden gecemicemm ' yaptıgın banaysa ögrendiğin sana' hadi kolay gelsin canımm :)

dediğine katılıyorum ben de genelde birine gittim mi oturup hizmet beklemem kendi işimi kendim yaparım ama bazen bi bakıyorum herkes hizmetçi muamelesi yapıyor ben de her işin bir kişiye yuklenmesine karşıyım ama sorun aslında görümceden çok eşinin kalk yardım et demesi... yoksa iş yapmaktan konu sahibesi kaçmıyor ki... ya da gocunmuyor.

Görümcemin normldeki tembelliği beni zerre miktar alakadar etmez ama ben 23 yaşındaki insan o kıçını yayıp oturur tlf ugraşırken onların yiyecegi yemegi hazırlayıp yemeklerini yedikten sonra sofrayı tek başıa toplamam zoruma gidiyor ! insanlrın gözüne girmek gibi bir derdim olsa idi bu benim için eziyet değil fırsat olurdu . Kıskanmak :) komiksin .

Kızlar çok meleksiniz :) kendimi şeytan kıskanç ve bencil biri gibi hissettim :) bu çok olumlu konuşanların bu tavrını sadece evli olmamalarına yada burnunu her halta sokan kaynanaya sahip olmamanıza yada şimartılmış bir görümceye sahip olmamalarına bağlıyorum :) şartlar eşit olsa tepkiniz belki benimkinden çok daha agır olurdu :) mesele iş yapmak değil işten kaçan tembel bir insan değilim bir erkegin yaptıgı tamir dahil her işi rahatlıkla yaparım .. meselem başka keşke anlayabilseniz

16 yasinda bir ergenden bahsediyoruz
siz evli barkli kocaman kadinsinz
neden bu kadar abartiyorsunuz essek kadar falan
kendiniz deyin ergen kiza hadi gel sofra kuralim kaldiralim vs
ben olsam böyle yaparim madem bu kadar rahatsizsam

Son düzenleme:
16 yasinda bir ergenden bahsediyoruz
siz evli barkli kocaman kadinsinz
neden bu kadar abartiyorsunuz essek kadar falan
kendiniz deyin ergen kiza hadi gel sofra kuralim kaldiralim vs
ben olsam böyle yaparim madem bu kadar rahatsizsam

Bende 16 yaşımı geçirdim 23 yaşında olarak doğmadım .. annem demeden kalkıp yardım ederdim .. evin temizliğini yapardım yemek yapamazdım ama bişiler doğrardım yardım ederdim yinede ...abisini takmayan beni pek takmaz ki abisinin o kadar hakimiyeti var iken

bak ama o senin hayatin oda onun hayati
bence kendini onunla bir tutma
bosver kafanada takma
sonra sen kötü olursun :)
kimse kizina toz kondurmaz ( hos istisnalar var ama neyse )

şu var kız bu şekilde yetiştirildiyse ve aile bu durumdan memnunsan sizin bişeyler söylemeniz hiç hoş olmaz. İş sevmeyebilir ve bu kimseyi bağlamaz. eşşek kadar tabiriniz ise çok itici bu jadar rahatsızsanız siz de yapmayın oturun kenara ya da gitmeyin.

Ben evli değilim, dediğin gibi belki seni tam manasıyla anlayamam ama şu var ki ben de etrafımdaki insanlardan (ailem dışındakiler ama) gördüğüm tepki, şunu yap bunu yap şeklindedir, kendi kızları bir bardağı kaldırmazlar, ama bize laf ederler. İnan herkes benzer durumlar yaşıyordur ama işte sorun sadece görümce değil burada. Sen otursan, millet istediğini der der susar ama eşin annesinden daha fazla kaynanalık yapıyor, baskı kuruyor üzerinde, benim anladığım bu... Ha 16 yaşındaki kız iş yapmayabilir, ailesinde görmediyse suç onun değil...

Haydaa, yapmayın o zaman ? görümceniz (16 yaşındaki bir çocuktan bahsederken bu kelime ne kadar da garip duruyor) başınıza silah dayayıp bu işi sen yapacaksın mı diyor ?
bal gibi de kıskanıyorsunuz işte, o iş yapmadan o sizin çirkin tabirinizle oturabiliyor ama siz kocanız yüzünden iş yapmak zorundasınız. Burada tek suçlu eşiniz; istemiyorsanız yapmazsınız olur biter

Arkadaşların burda ki tepkisi kullandığınız kelimelere eşşek kadar, paralamak gibi... Ne kadar büyük durursa dursun yaşı 16 ve ergen ve öğrenci ve bekar. Siz onun yaşındayken iş yaptığınızı söyleseniz de beklentiler kadar yapabiliyor muydunuz? Etrafınızdakiler hep memnun muydu? Cevabı ne olursa olsun önemli değil.Sorunu görümceniz olarak görüyorsanız sorun yapmayın. Ergenlik döneminde olduğu için etraftan kopuk oluyorlar. Bu yaşlarda ailelerinden daha önemli olan arkadaşlarıdır. Gelip geçer. Birkaç yıl sonra çok iyi arakadaş bile olabilirsiniz ama onunla bu döneminde kavga eder kendi yaşıtınız sanıp eşiniz ve eşinizin ailesine söylemek istediğiniz kelimeleri ona söylerseniz tüm okları üstünüze çekersiniz. Daha can sıkıcı duruma düşerseniz. Bence biraz daha sakin olun farz edin görümceniz değil de bir kayna sahipsiniz .Burada asıl problem bence görümceniz de değil sizin gelin olmanız. Sadece hizmetçi olarak etraftan göründüğünüzü düşünüp gezmeye dahi gitseniz sizden iş beklenilmesi özellikle eşiniz tarafından. Klasik gelin sorunlarıdır bunlar. Ve çoğu bayan bu gibi durumları yaşar.

Evet bunu yazmaya gelmiştim bende.. :)

Bu yoruma katılıyorum, hadi ablacım sen tabakları al da ben arkandan masayı sileyim bir elden halledelim gibi tatlı dilli cümleler kurmalısın..
Yapar ya da yapmaz onun kendi aldığı terbiyedir, fakat sen eşine : Aşkım baksana tatlı dille de söyledim ama yapmıyor deyip tartışmalarınızı aza indirebilirsin..

bence problem yapmaya değmez:44: ne bileyim ha sen yapmışsın ha o yapmış. bende kaynanamın evinde hizmet ederim ve benimkinin kızkardeşi falanda yok.. zoruna gitmesi normal ama sorun etme, kafanda büyütme

İlk olarak üslubumuza dikkat edelim... Burası bir forum ve konu sahibi baştan beri kıza ağır hakaretler içeren cümleler kullanıyor.
Kız iş yapmayabilir, onun yetiştirilme tarzı odur. Ben de yakında 21 olacağım ama annem beni de öyle çok mutfağa sokmadı.
Annemin benden istedikleri hep ders yönünde verdiği öğütlerdi.
Bu çok normal.
Sanırım aranızda biraz çekememezlik var sizin.
Kız sadece hizmet etmiyor (etmek zorunda değil ayrıca)
Onu öyle görüyorsunuz,
Eşinize bunu söyleyince ondan destek alamayınca, siz daha da çılgına dönüyorsunuz kanaatimce,
Bu da kıza olan tepkinizi artırıyor....
Sakin olmanızı dilerim...
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…