Ben mi abartıyorum allah için bişi söyleyin k.v ne zaman gitsek benden iş bekliyorlar eşşek kadar kızı var 16 yaşında lise ögrencisi ama benden büyük duruyor.. Eline tlfu alıyor ne zaman sofra kurulacak olsa çay verilecek olsa .. Benden iş bekliyorlar kız oturuyor ben hizmet ediyorum ayıp ya .. Benimde yengem var 29 yaşında ben 23 yaşındayım abimin hizmetini bile ben yapıyorum yengem olsa bile zerre miktar saygı yok kızda .. Yemek yenecek biz tokuz kalkmadım bende yerimden bir iki tabak getirdim oturdum . Bulaşıkları kendi yıkadı kendileri yedi . Buda göze batmış eşim neden yardım etmedin dedi .. Eşşek kadar kardeşin yiyip içip eline tlfu alıp köşeye çekilecegini kalksın annesine yardım etsin dedim . Bana düşmez orda dedim .. Hep tartışa konusu oluyor bu nasıl aşacagım .. Bir gün kızı sinirime hakim olamayıp paralayacagım orta yerde.
nerden biliyorsun
gelinse gelinliğini bilecek
Derste çalışacak yardım da edecek ama kabahatin büyüğü sende .
Yengecim bir el atta bitirelim şurayı de .
Aklına gelmiyor olabilir , yapması gerektiğini böyle böyle öğrenecek.
Şu görümceyi koruyanları da anlamadım , evlense çocuğu olur.
Ben de olsam ben de kıskanırım yokya ben sofra kur kaldır o geniş geniş oturacak .
bana göre, görümceniz de yardım etmeli. gelin diye illaki sizden iş beklenmemeli. 16 yaşımda yemekleri yapıp sofraları tek başıma kurduğumu hatırlıyorum.
getir götür yapsın bir zahmet, ne olacak...
benim görümcem de benden büyük. o da hiçbir şeye dokunmaz, ne evinde ne başka yerde... başkası ona hizmet etmek zorunda değil.
ben şakayla karışık çok söyledim ama yapmıyor. herkes ona hizmet etsin diye bekler...
Sizden yaşim büyük, bekarım hatta görümce pozisyonundayım. Annemin gelinlerine de bana da tek bir tavsiyesi var, sizede vermek istiyorum " Hayata mutfak penceresinden bakmayın "
Yemekten de, sofradan da zevk alin. Toplamak istiyorsaniz toplayin, istemiyorsaniz oturun. Biri kaldiricaktir. O sofra icin ne 16 yasindaki bir ergenle tartisin ne de arkanizdan yaptiginiz is batsin dedirttin.
Ne dertler var genis acidan bakın. Bırakın mutfak penceresini. Evliliğinizle, işinizle, kendinizle ilgilenin. Mutlu olun :)
Yaşça benden büyük olsa bu denli büyük olmaz öfkem bizimde 29 yaşında gelinimiz var .. annemlere gittiğinde bende orda olmak isterim mesela çünkü iş yapmayı sevmez pek bu sebepten annemde minnet etmez ben hizmet ederim bu benim gücümede gitmez çünkü o ortamda yaşça en küçük benim benim yapmam abes gelmez .. elbette bir iki bişiye yardım etmesi mutlu eder ama yapmamaı sorun olmaz ..