Allahım allahım !

İstemiyorsanız kalkmayın, iş yapmayın, size zorla iş yaptırmaya çalışan insanlara çemkirin. Anası-babası duran gencecik kıza zorla iş yaptırma, terbiye öğretme bağırma çağırma hakkını kim veriyor ki size.

olabilirde orasi sizi ilgilendirmez,annesini ilgilendirir

size birseyler emretmiyor terbiyesizlik yapilmiyorsa karisamazzsin gerisine

16 yasımda bende sadece derslerime ilgilendirdim hiç ev ısı yaptırmadı annem
Karşımızdaki kisi daha cocuk bu konuda haksizsiniz

Ama yemediğiniz yemeği toplamanız abes degil elbette hepimiz yapıyoruz
Abes olan kv nizin size yardım etmemesi
Bence siz cocuk yaştaki gorumceniz yerine kv nize ve size yardım etmeyen eşinize kızın

Evet yine bir konuda 16 yaşındaki kızı bebe ilan etmişiz. 17 yaşında evlenenleri hatırlatmak isterim. Yani her şeye akıl eriyor o yaşta. Konu sahibi şuanki durumu anlatıyor. Şahsen ben olsam ben de garipserdim. He bunun için can sıkmaya değer mi değmez. Ee biz buraya çoğu zaman rahatlamak yakınlarımıza diyemediklerimizi anlatmak için yazıyoruz.

16 yaşında benim sevgilim vardı yahu

İş yapmaya başlamadan de ki; Hadi bana yardım et hem mutfakta iş yapalım hem sohbet edelim diye arkadaşca yaklaş.Bir de müzik aç.Onun istediği ortamı hazırla hemde sana yardım etmiş olsun.

16 yas daha cocuktur
17 yasında evlenmek doğal mı ki
17 yasında evlenenler var diye bu ülkede ne kadar cok toplumsal projeler gönüllü çalısmalar var hatırlatmak isterim
Baskalarının hatalarını kendimize doğru olarak kabul etmemeliyiz

Hayır bakın yine yanlış anlaşılıyo ben doğru demedim ki?
Ama 16 yaşını çoktan geride bırakmış biri olarakta 16 yaşı bebe kıvamına sokmayı garipsedim. Hepimiz okuyoruz diye rahat yetiştirildik burası doğru. Ancak konu sahibinin zaten o kız otururken "sadece" ondan iş beklendiğine sinirleri bozulmuş. Emin olun eşi niye yardım etmiyosun vs.demese bu kadar takılmazdı görümceye...

Evt o zaman ben yanlış anlamisim seni
Ama asıl ayıp gorumcesinden cok kv de o neden kenara çekiliyor
Aslında cok da buyutulmesi gereken bir konu degil altı üstü bir bulaşık
Tabi hep böylelerde konu sahibinin Sabri taşmışsa o baska

kızım yok olsa eminim ben de kızımın iş yerine ders çalışmasını öğütlerdim.16 yaşında çocuk için kullanılan kelimeler çok çirkin.herkesin göreneği ayrıdır.ben küçük yaştan her işi yaptım.yemeği de yaptım.sınavım olsa da akşam bulaşığı bana aitti ama ben kızıma bunları yaptırmazdım

Son düzenleme:

Egem abla ama sen kızına ders çalış deyip, gelinin iş yaparken yardım ederdin :)
Konu sahibi buna sinir olmuş sinirini ondan çıkarıyor asıl yanlış orda zaten:26:

Egem abla ama sen kızına ders çalış deyip, gelinin iş yaparken yardım ederdin :)
Konu sahibi buna sinir olmuş sinirini ondan çıkarıyor asıl yanlış orda zaten:26:

nerden biliyorsun

gelinse gelinliğini bilecek

allah askina korumayin su görümceyi ya! ne demek mecbur degil? ne demek ders calissin? hem ders calismmiyormus ki telefonla ugrasiyormus oturdugu yerden.

ayrica masa toplamak bulasik yikamak saatler sürmez merak etmeyin yarim saat gec baslasin ders calismaya ne var ??

hem gelin o gün oturmaya geldi diye herseyi onun üstüne birakmak da ne demek? hizmetciligemi geliyor sanki? tamam gelinde kendi yemedigi halde oturmaz oda toplamaya falan yardim eder ama adi üstünde yardim eder! yapmasi gereken görümce! acik ve net! ne gelin nede kayinvalide! 16 lik kizi varken kayinvalideyemi düser is ?

16 yasi nasl kücük sayiyorsunuz anlamiyorum.
ben yanlis hatirlamiyorsam 12 yasimdayken annemin ayagi kirilmisti. ortaokula gidiyordum annemi hic kaldirmadim okuldan gelir gelmez bulasigi yikadim evi süpürdüm yemek yaptim. hicte zorlanmadim cünkü hep yardim ederdim anneme zaten alisiktim yani. canim annem de derdi kiyamiyorum sana keske hemen ayaga kalksam diye ama ben anne ben zaten bu isleri sen iyiykende yapiyordum ne varki derdim.ders calismayada yeterince vaktim kalirdi herzaman. annem beni hicbirzaman zorlamadi ama hatirliyorum 7 8 yaslarindayken ona özenip tabureye cikip bugun bulasigi ben yikiycam deyip bulasik bile yikamistim. kaldiki burda 16 yasindaki birinden bahsediyoruz! abinle yengen misafirlige gelmis ne demek hicbirseye dokunmamak!

benim görümcem böyle yapsin derdim valla hadi kaldir bakalim totonu daha yasin kac basin kac kocakarilar gibi yayiliyorsun madem yayilacaksin isi bitirelim beraber yayilalim!!!

biraz sert olduysam kusura bakmayin ama bu konuda gercekten anlayisim 0

Derste çalışacak yardım da edecek ama kabahatin büyüğü sende .
Yengecim bir el atta bitirelim şurayı de .
Aklına gelmiyor olabilir , yapması gerektiğini böyle böyle öğrenecek.

Şu görümceyi koruyanları da anlamadım , evlense çocuğu olur.
Ben de olsam ben de kıskanırım yokya ben sofra kur kaldır o geniş geniş oturacak .

Son düzenleme:
16 yasindaki biri cocuk mu olur ya :) lisede okuyan kocaman kiz ama ergen. Arkadaslari daha onemli, aileden kopuk flndir simdi o.. kimse gelip gitmesin, misafirlerle oturmak yasli sohbeti dinlemek zorunda kalmasin buyuk bir istegidir. Tabi birde ailesi ona hep sen birak biz yapariz dediyse hic de kalkip elini surmez birseye. Ben hatirliyorum o zamanlarimi misafir gelicek dendi mi offlamaya baslardim yine is cikcak diye annem habire hadi kizim caylar bitmis, sunu getir, giderken tabagi al fln diye soylerdi yoksa yapmazdim.
Kvniz soylemiyorsa siz soyleyin guzelce, hevesle degil ama oflayarak yardim edecektir. Hem merak etmeyin cabuk geciyor bu zamanlar iki uc sene sonra bu benim gorumcem mi dersiniz. Boyle sinirle konusup paralarim seni fln deyip ne kvnizi ne kizi uzun. Cocuk degil ama olgunluga ulasamamis sizden kucuk biri. Hosgoruyle yaklasmaniz gerekir.
Bu arada soylemeden gecmeyeyim gorumceniz oturuyor diye kvnizin size yardim etmesi gerekmez bence. Siz 7 yas icin sinirleniyorsaniz is yapsin istiyorsaniz, kvnizle aranizda cok yas farki var. Ben acikcasi bi gun dinlen anne sen, ben varim ben yaparim derdim. Utanirdim iki tabak icin kvmi mutfaga beklemeye..
Ayni evde de yasamadiginiz icin bu kadar sinirlenmeyin size zarar yani.. gitme sikliginizi azaltirsaniz daha da iyi gelebilir size.

ya tabiki yardim edicek 16 yasindaki görümce..AYRICA bunun icin birinden komut almasina luzummu var...KV leri gectim bu görümceleri kücükken 3 kere havaya atip

2 keremi tutmuslar arkadas anlamiyorum ki

bana göre, görümceniz de yardım etmeli. gelin diye illaki sizden iş beklenmemeli. 16 yaşımda yemekleri yapıp sofraları tek başıma kurduğumu hatırlıyorum.
getir götür yapsın bir zahmet, ne olacak...

benim görümcem de benden büyük. o da hiçbir şeye dokunmaz, ne evinde ne başka yerde... başkası ona hizmet etmek zorunda değil.
ben şakayla karışık çok söyledim ama yapmıyor. herkes ona hizmet etsin diye bekler...

Uslubunuzu hiç beğenmedim

Ayrıca 2 tabağın, 2 çayın lafını yapmanız da hoş değil.

Kızla aranızda da az bir yaş farkı var; hadi 30- 35 yaşlarınızda olsanız yaptığı saygısızlık diyecektim ama

Siz onunla da böyle bir uslupla konuşuyorsanız, zaten kızın size yardım etmemesi çok normal.

Ayrıca kv sofra hazırlayıp, bulaşık yıkarken sizin ona yardım etmemeniz daha kötü bence.

Sonuçta sizinde yaşınız ondan küçük, öyle değil mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…