- Konu Sahibi beyazbegonvil
-
bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.
bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.
Daha önce yazmıştım ama açıklayıcı olmamış sanırım. Bölümlerin %90 ında atanma problemi var demiştim. Bütün bölümlerden bahsediyorum sadece öğretmenlikten değil. Ben mühendisim, "sırtına devlete dayamak" olayını ben de sevmiyorum ama özel sektör tecbrübesizsen yüzüne bakmıyor. Ancak tanıdıkla gireceksin. Çevremde tanıdığım çoğu mühendis arkadaşım işsiz. Devlette de 20-30 kişi senelik kadro veriyorlar bize. İİBF mezunları da aynı dertten muzdarip. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama şu anki şartları bilmeden mühendislik okuyun işletme okuyun demeyin lütfen. Bu kadar işsizin olduğu, iş bulmanın zor olduğu bir ortamda da söyledikleriniz hoş değil, ,insanlar zaten gergin. Ben ne öğretmenim ne de atama bekliyorum ama en azından halden anlıyorum.
ben muhasebe ve işletme mezunuyum
eğitim fakultesini bitiren genç atanamadığı için
benim çalışmam gereken memur kadrolarına 4001 le işe giriyor
ya da dışarıdan atamayla kadro alıyor sydv gibi devlet kurumlarında
düz memur olarak çalışan bir sürü eğitim fakulteli var
ne biçim iş bu....!!!!!!!!!!
kızım sen safmısın mühendislik ve işletme okuyanlar atama sorunu yok mu zannediyorsun.
özel sektörde çalışmak avrupa gibi değildir türkiye de
adamın anasını ağlatırlar da yine de karşılığını alamazsın
sen gerçetken isveçte yaşayan ÖN LİSANS mezunu isen, bu konulara bulaşma hiç sana göre değil
ne eğitimin bu yorumları yapmaya müsait, ne de sosyal durumun
ben mühendislik mezunuyum kendi alanımda hiç çalışmadım ..bir çok arkadaşımda ya devlete girdi yada bankada falan çalışıyor ..
oturdukları yerden atıyorlar ...
lise mezunu olup iki senelik yüksek okul okuyup üniveriste mezunuyum diyor insanlar bu memlekette ...
torpilin varsa lise mezunu ol en iyi yerlere gelirsin ..bu memlekette böyle ... maalesef ... cahile okumuştan daha çok değer verilir ...
ne çok yaranız varmış yahu he siz yüksek okulu ve liseyi okumaktan saymıyorsunuz öylemi!! nasıl tiplersiniz siz ya bu ukalalık bu kendini beyenmişlik 4 yıl okumuş kendini ne sanıyor acaba senin gibiler çok fazla bu memlekette elini sallasan mühendise çarpıyor zaten
arkadaşım cahil cahil konuşma yaaaa...ben fef mezunuyum ben okurken işletmelerin suratına bakan yoktu elini sallasan işletmeciye çarpıyor derlerdi...cafelerde garsonluk yapıyorlar derlerdi...bizde salaktık ya sabahlara kadar ders çalışıp bu okulları bitirdik...sırf zevk olsun işte bizimkisi ..heyecan arıyoruz ..boşuna okuyalım..nasıl olsa para gani okul bitince de gelir kadınlar kulübünde ahkam keseriz diyoruzzzz....
geleceği göremediğimizden biz şuan atanamıyoruz...bir zamanlar suratına bakılmayan iibf ler şimdi kıymetli oldu...
kimsenin nasıl okuduğunu nasıl çaba sarf ettiğini bilmeden can sıkıcı yorumlarda hiç bulunmayın...
iibf liler banka çağrı merkezinde bankanın gişesinde üç kuruşa çalışıyorlar yaa .. kimse bilmeden konuşuyor ... sektörü iş hayatını bilmeyen insanların yorumları ...
varsa torpili girer iyi bir yere yoksa ya atanmayı beklicek yada üç kuruşa bankaya giricek ...
şansı varsa bankada yükselir yoksa gişede kalmaya mahkum ...
bu ülkede okumak kar etmiyor .... az para vereyim fakülte mezunu çalıştırmayalım diyor işletmeler artık ...
cnm en azından devlette bir bak vakıflar eleman alıyor iibf istiyor....gümrük acıktan alım yapıyor iibf istiyor....vs ler çogalır en azından alımı çok ben parasını geçtim artık.....evde oturmak hepsinden kötü....
valla bu atama konusu benim kanayan yaram...o yüzden ters tepki verebiliyorum.okurken 1. sınıftan itibaren her yaz bölümümle ilgili bedavaya çalıştım ..okul bitti elimden geleni yaptım ..hastaneye basvuru yapıyorum tecrübem var.. adam gitmiş yiğeni diye su ürünleri mezununu getirmiş ...işe almamak için türlü türlü bahaneler..kendi memleketim yetmedi başka yerlerin hastanelerine gittim..almamak için bahaneler o kadar saçma ki bir de utanmadan mülakata çağırıryorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?