Allahım bu sıkıntıları al benden

ben de 1.sınıf öğrencisiyim hiç arkadaş edinmeyi bilmem ne bileyim bi tavsiyen olur mu bu konuda?

ben şehir dışında okuyorum ama ailemi çok özlüyorum babamı daha yeni kaybettim bu sene onların yanında olup destek vermek istiyorum ama destek vereceğime köstek oluyorum daha çok anneme her telefon açtığımda ağlıyorum artık bu durum notlarımı da etkilemeye başladı bi yol gösterin

ayyyy anammmmm okurken ruhum daraldıyaaa :)kendının farkındasın bu güzel işte .insanları çok önemseemeyı bırakırsan başarırsın benımde özgüvenım tavanda kımse konuşamıyor gelıpte :)

ama ben insanlardan biraz ilgi sevgi bekliyorum ondandır benim önemsemem

ama ben insanlardan biraz ilgi sevgi bekliyorum ondandır benim önemsemem

işte ince nokta burası , sen insanlar sen, sevsin önemsesin diye davranırsan aksine insanları kendinden itersin biraz argo olacak ama salla gitsin
birde tıpta okuyormuşsun zekisin demekki bu bile havaya girmeye yeter

ben de 1.sınıf öğrencisiyim hiç arkadaş edinmeyi bilmem ne bileyim bi tavsiyen olur mu bu konuda?

dersle ilgili bir konuda soru sorabilirsin gözüne kestirdiğin kız veya bir erkeğe, erkeklerle tanışmak muhabbeti ilerletmek daha kolay olur kız oldugundan kantin, kütüphane ortamı varsa mutlaka git derim...

Çarpıtılmış düşünceler, bu durumunun başlıca sebebi.

Dr. David Burns - İyi hissetmek

Bu kitabı al baş ucu kitabın yap.
İçindeki alıştırmaları üşenmeden yap.
Düşünce şeklinin değiştiğini göreceksin.

Her şey sen ve senin kafanda bitiyor.
Düşencelerini söylemekten korkma.Komik duruma düşerim bana gülerler.Boş ver gülsünler.İnsanları kaybetmekten korkma.Yalnız da yaşarsın.
İllaki birilerinin seni sevmesine takdir etmesine gerek yok önce sen kendini sev takdir et.
Başkalarına bağımlı olmamaya çalış.Oluşturduğun maddeler bile başkaları üzerine,başkaları ne der ne düşünür rezil olurum.Boş ver arkadaşım hayat bunlara takmak için çok kısa.Başkalarını düşünerek geçirdiğin her saniye senin aleyhine.Sen sen olduğun için değerlisin.Kendin için yaşa

Son olarak da sana kendini toparlaman da yardım etmesi için bir pskoloğa git

işte ince nokta burası , sen insanlar sen, sevsin önemsesin diye davranırsan aksine insanları kendinden itersin biraz argo olacak ama salla gitsin
birde tıpta okuyormuşsun zekisin demekki bu bile havaya girmeye yeter
Y
Ya canim herkees tip okiyunca onun bi havasi kalmiyor

ah o özgüven yok mu işte var ya

Çocukken ailen sana nasıl yaklaşıyordu? Sorumluluk veriyor muydu? Bazı saydıkların kıskançlık,çekingenlik kişinin kişisel özellikleri olabilir. Bazen bu kişisel özellikler yetiştirilme tarzıyla ve çevrenin etkisiyle azalabilir ya da artabilir. Aynı sorun benim kuzenimde de vardı. Annesi çok korumacı olduğundan hiçbir şeyi tek başına yapması izin vermezdi. Hiçbir yere tek başına salmazdı. Aman o bilemez kaybolur kaybeder bir şey gelir başına diye diye çocuk çok içine kapanık oldu. İnsanlarla yakınlaşmaktan korkma. Bir söz vardır karşısındakinin anladığı kadarsın diye tam hatırlayamadım ama öyle bir şeydi. Sen korkmadan kendini ifade et. Karşındaki seni anlamasa da üzülme. Dünya üzerinde milyar tane insan var. Zamanla kendi çabanla açılırsın. Ben yapamam dersen profesyonel birinden yardım almayı dene. Değerli olduğunu unutma. Hayat senin hayatın en güzel şekilde yaşamaya bak. Bu arada başın sağolsun. Allah sana ve ailene sabır versin. Babanın mekanı cennet olsun inşallah.

Yazdıklarını okurken seni tanımadığım halde büyük bi sempati oluştu sana karşı:) neden biliyor musun? çünkü olduğun gibi dürüstçe yazmışsın her şeyi en büyük sorununda bu bence olduğun gibi değil olmak istediğin gibi davranıyorsun.

zaten bu huyum var ya yapıştı kaldı ki üstüme sorma!

amin canım sağol güzel duan için...

Y
Ya canim herkees tip okiyunca onun bi havasi kalmiyor

Yazdıklarını son satırlara gelene kadar hem gülümseyerek hemde şaşırarak okumuştum ki babanın ömrünü kıskanınca yuh demekten kendimi alamadım(Kız insan babasının ömrünü kıskanırmı hiç).Kızma anlamında değilde hani bizde yada bende böyle şeyler olmayınca şaşırıyor insan.
Canım kendini o kadar güzel kelimelerle anlatmışsın ki özgüvenin var ama bunu açığa çıkarmak senin için sorun olmuş durumda.Kurduğun hayalleri ben ve bir çok insna çocukluğunda gençliğinde yada aklı bir karış havada olduğu zamanlarda kurmuştur yada istemiştir.Mesela ben hayatta oynmayı bilmem bir düğün olsa piste çıksam oklava yutmuş gibi ellerim yanda sap sap dolanır dururum.Ama kızkardeşim iki dımbırtı duysa heryeri ritme göre oynar işte o zaman dalarım hayale şöyle çıksam oynasam millet ağzı açık beni izlese alkışlar havada uçsa vay beee ne güzel oynadı dese derim
İtiraf edeyim 1 1,5 (kesin hatırlamıyorum akrabalarımızındı) ay evvel nişanımız vardı anam kimse oynamayı bilmiyor ben çok biliyorum ya yine daldım hayale erkekler kendi aralarında yerlerde yatıyorlar keklikmiş halaytmış bişeler yapmaya çalışıyorlar.Yine daldım hayale davulun ritminde ne oynuyorum ne oynuyorum.Herkes beni alkışlıyor (gülme sakın 33 yaşında 2 çocuk annesiyim ben ama insanız sevmeye sevilmeye ilgiye alakaya bazende olmadık şeylerin peşinde koşup pohpohlanmaya ihtiyaç duyarız)
Sonra bir kadın çıktı yarabbim neydi bilmiyorum 20 kişiye şarkı söylüyor canım dinleyicilerim sevgili hayranlarım diye başladı o bet sesi ile söylemeye(benim sesimde çok fena oda boş yani)kendi kendime düşündüm o kadında hayallarinin çocuğuydu o sahnede.Oda istiyordu milyonlara insanlara şarkı söylemeyi havalarda uçmayı yerlere göklere sığdırılmamayı.
Demem o ki,
*Tıp okuyorsun bak bende seni kıskandım,ileride milyonlara hitap eden bir şarkıcı yada keman çalan biri olamayabilirsin ama iyi bir cerrah adından söz edilen bir doktor olmak için önünde engelin yok.Yine ayakta alkışlanırsın ama insanlığa daha çok faydası dokunan biri olarak.Saçtığın ve Allahın izni ile insanlara kazandırdığın sağlıkları ile (tabiri caizse)insanlar kapında duacın olabilir.Hastan olmak için sıraya girebilir.Senden daha çok fayda görmek için hediyelere boğulabilirsin.İltifatlar alabilirsin.Bunun için önünde yılların değil sadece bir kaç yılın var.
*Kimseye kendini sevdirmek için uğraşma,seni olduğun gibi kabul edenlerle arkadaş olmalısın.Sana salak muamelesi yaptığını hissettiğin değil emin olduklarınla muhatap olma.O okulda kimse senden üstün değil ki o okulu kazanmış biri olarak sende onların içindesin.Eksiğin yok yani.
*Haftada bir mümkünse sağında solunda yapılan(varsa)ne tür seminer olursa olsun katılabilirsin.
*En az günde 20 dk kitap okumalısın.
*KENDİNİ OLDUĞUN GİBİ KABUL ETMELİSİN.
*Yolda sokakta gördüğün bir çocuğu sevebilir,bir yaşlıya yardım etme teklif
inde bulunabilirsin.
*Karşındaki insanlarla konuşurken özellikle bir konu ise ona sorular yöneltebilir,fikir alışverişinde bulunabilirsin.

BU YAZIDA TAM SANA GÖRE SANIRIM

Hayalperestlikten Kurtulma ve Gerçekçi Olma

Bazı insanlar vardır ki kendi dünyalarını kurmuşlardır ve sürekli hayaller aleminde yaşarlar. Bu aslında aşılması gereken bir psikolojik rahatsızlıktır aslında. İnsanlara yaşama umudu ve ileriye dönük bazı şeyleri gerçekleştirme gayreti veren hayalperestlik maalesef bazı durumlarda ilerleyerek insanı gerçek dünyadan soyutlamakta ve bu bağlamda diğer insanlarla olan ilişkilerine aksatmaktadır.
Bu tür insanlar belli noktadan sonra hayal dünyaları ile gerçek dünyaları bir birine girmektedir ve gerçek dünyaya ilişkin kararlar verirken sorun yaşamaktadırlar. Bu insanlar genellikle içlerine kapanık ve kimse ile konuşmayı sevmeyen insanlardır.

Eğer bu tür davranışlar sergilediğinizi düşünüyorsanız mutlaka kendinize çeki düzen vermeniz gerekmektedir. Bu ufak sendromu azaltmanın veya tamamen üzerimizden atmanın yolları mevcuttur.

-Arkadaşlarınızla bir yerlere gidin, eski günlerden sohbet edin. Uzun süredi aramadığınız bir arkadaşınızı arayıp halini hatrını sorun. İmkanınız varsa onunla buluşun.

-Kalabalık yerlerde bulunun, sinema tiyatro gibi sosyal yönü ağır mekanlara gidin.

-Kendinize güzel bir hobi bulun ve hobiniz için vakit ayırın. (Fotoğraf çekme vs..)

-Kendiniz gibi bir çok insanın olduğunu düşünün. Hayallerinizin peşinden giderken mantıklı düşünmeye çalışın.

Gidene Kal Demeyeceksin
Gidene kal demek zavallılara,
Kalana git demek terbiyesizlere,
Dönmeyene dön demek acizlere,
Hak edene git demek asillere yakışır
Kimseye hak etmediğinden fazla değer verme,
yoksa değersiz olan hep sen olursun…
Sonra dedim ki söz ver kendine
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı biliyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredeceksin.
Öyle hayat yaşadım ki son yolculukları erken tanıdım.
Öyle değerliymiş ki zaman hep acele etmem bundan anladım.

Her insan değerli ve özeldir

Bazen öyle şeyler olur ki yaptıklarımızdan ya da düşündüklerimizden pişman olup bir daha yapmayacağım veya bir daha böyle düşünmeyeceğim deriz ama gene de farkında olmadan bu tip davranışların içinde kendimizi buluruz.

Bu durumu aşamadığımız zamanlar olur.

Örnek verecek olursak çoğumuz etrafımızdaki tanımadığımız kişiler hakkında hep önyargılıyızdır. İnsanların dış görünüşlerine, konuşma tarzına, davranışlarına bakıp daha ilk günden onlar hakkında önyargılı düşüncelerimiz devreye girer.

Halbuki iyice tanıdıktan sonra karar versek, yorum yapsak daha iyi olur.

Çünkü çoğu zaman başta kurduğumuz önyargının yanlış olduğunu görüp pişman oluruz.

Yeri gelir kendimize kızarız niye böyle düşündük diye. Ama bu kızgınlığımız, pişmanlığımız geçicidir. Kendimizi kontrol etmeyi başaramadığımız için bir sonraki olayda da aynı duyguları yaşarız.

Durum böyle olunca hayatımızda pişmanlıkların yeri daha fazla oluyor.

BU ARADA ARKADAŞLIK İSTEĞİ YOLLUYORUM SANA NE ZAMAN İSTERSEN KONUŞABİLİR FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLİRİZ.HEPİMİZİN BİRBİRİNDEN ÖĞRENECEKLERİ MUTLAKA VARDIR.BU KADAR TAKILMA HERŞEYE HAYAT SU GİBİDİR GELİR GEÇER DEĞİŞMEZSEN SADECE KENDİNİ ÜZDÜĞÜN GÜNLERLE VE SIKINTILARINLA BOĞUŞURSUN.

sen çok yanlış anlamışsın yazdılklarımı benim babam 45 yaşında öldü ve çevremde böyle titreye titreye yürüyen 80 yaş civarı dedeleri görünce ömürlerinin uzunluğuna hayret ediyorum onu kıskanıyorum dedim gerçekten bu şekilde anlamış olmana çok üzüldüm doğrusu...daha yazının devamını okumadım ama hmen yazmak istedim çünkü kötü hissettim

,babası olan küçük çocukları büyükleri çok kıskanırım,yaşlanmış bi adam görsem 80 civarı çok öfkelenrim babam gelir aklıma zira,onun ömrünü kıskanırım

Burayı oğlumla savaşırken okuyunca tam anlamı ile anlayamadan cevaplamışım canım.Hakkını helal et .Allah babana gittiği yerde rahat ettirmeyi nasip etsin.Efendimize komşu eylesin kabir azabından cümle Müslümanları korusun inşallah.
dİĞER YAZDIKLARIMDA OKUDUYSAN ANLAŞTIK SANIRIM.

Sagol cnm ne guzel dua etmissin Allah razı olsun yazinin devamini da okudum cok guzeldi sagolasin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…