Allahim ellerim kirilsaydi keske

Çok geçmiş olsun annem de kardeşimi kırk yıkamasında tuzlu suyla boğucaktı ve o da sizin gibi hemen balkona çıkarmıştı ve kardeşim bronşit oldu allahtan sizde öyle bir durum olmamış.allah korusun tekrarını yaşatmasın bunlar herkesin başına gelebilir kendinzii suçlamayın daha dikkat edersiniz her olay bir ders sonuçta

Başucuna soğan kesip koyarsanız, sıcaklığı 22-24 derece arası, nemi %40-%50 arası tutarsanız burnunun açılmasına faydası olacaktır.
Korkutucu bir durum yaşamışsınız gerçekten geçmiş olsun.

Yok ben bildiginiz yemege kattigimiz tuzlu suyu siktim cocugun burnuna.
Serum fizyolojigi evde unutmusuz.Tedarikli olmaliydim.Aspirator yok birsey yok ben niye boyle yaptim?
Serum fizyolojik zaten bildiğiniz tuzlu su. Saf suya tuz eklenerek yapiliyor. Yani evde kaynatip soguttugunuz suya tuz karistirmaniz zaten normal. Ama guzun miktari onemli. Bir litre suya bir cay kasigi tuz atmak gerekiyor oran olarak. Eger tuz fazla geldiyse cani yanmistir. Gozune de zarari yok. O an icin bebeginiz panik yapnistir. Korkudan yani. Bosuna vicdan azabi cekmeyin.

Bende aslında bebeklere sürülmemesi gerektiğini bildiğim bir jeli sürmüştüm kızıma. Çok az nasılsa diye. Ki ben bir şeyi yüzlerce defa okuyup, onayını öğrenmeye çalışırım. Seçeneksizlikten birden yapıverdim. Aklım başıma gelince de sabaha kadar ağlayıp kızımın nefesini kontrol ettim. Zaten tekrarı olmadı bi daha. Çok daha dikkat edilmeli görmüş oldunuz. Ama büyüme evrelerinde daha başına çok ufak tefek kazalar gelecek. Daha sakin olmakta fayda var. Biraz büyüdüğünde onun korkusunu yöneten şey panik miktarınız olacak.
Vicks mi?

geçmiş olsun , bebekler söz konusuu olunca bu tür şeyler kaçınılmaz oluyor. soğuk kanlı olup doğru müdahale edebilmek önemli olan ki yapmışsınız da.. bebek kendi yediği şeyi boğazına kaçırıp da bunu yaşayabilirdi. aspiratörsüz çekmezsiniz burnunu artık

Geçmiş olsun canım benim annesin tabi ki bebegine bir sey olunca korkup üzülmen normal yani doğal dır bu üzülme şükret bebeğin iyi ve yanında su an bir daha ki ne daha dikkatli olursun Allah in izniyle birşey olmaz yavrucuğuna

Serum fizyolojik de orani belli olan tuzlu su zaten.. deniz suyu da ayni.islevi gorur.. ben de evde.kendim.yapmistim.bebegime tuzlu suyu. O konuda sikinti yok.. Ama.ben siringayla falan sikmadim hic korkumdan,birden.genzine giderse falan.diye.. damlalikla damlattm tane tane, kafasini.geri yatirdim falan.. beceremem diger turlu.
Bu nefes konusunda ben de korkuyorum.. Bebegin daha kucuk heralde di mi,yazdiysan unuttum. Yemek.yemeye baslayinca da bi sure ellerin dizlerin titriycek bence.. blw yap diyenler olucak,ama eger benim gibi biriysen sana.uygun olmycak blw de.. cocugun eline haslayp ver sebzeyi havucu patatesi kabagi.. sonra kocaman kirip onla cebellessin ve sen sogukkanlilikla onu izle.. ögurerek kusarak yemeyi ogrenicek bebegin bu besleme sekline gore.. sen de sonradan ooh dyip rahat ediceksn kendi yiyo falan diyceksn hava aticaksin falan..
Bebek kendi yese nolur yemese nolur.. zaten eninde sonunda yer ...
Her neyse,konuna gelirsek, annesin sen onu senden.baska.hic kmse daha cok sevemez dusunemez. Kendine kizma. Biraz pay birak kendine,hata yapabilirsin.. ben de kizimi 6 aylikken yatakta brakio mutfaga gitmistim . Uyuyordu. Sonra boguk bi aglama sesine geldim ki.yerde yuz ustu. Parkede yatiyo. Kaldrdm,agzi kanli. Odum patladi. Aklma bi ton sey geldi kanin kaynagini bulana kadar. Dudaginin ici kanamis neyse ki.. :KK43: 3 gun aglamistim ben de..

bende yarı blw yaptım hiç de korkmadım ama etrafımdaki herkes korktu boğuluyor dedi sanki kendi bebeğimi boğacakmışım gibi. onlar yüzünden bebeğim katı gıdaya geç alıştı ama sonradan öyle alıştı öyle güzel yiyor ki o çabaya değer. milleti dinleseydim 1 yaşında çocuk hala püre yiyecekti gelişimi olumsuz kalacaktı.. neyse konu ile ilgili değil ama..:)

ben de düşürdüm yanlışlıkla insanın içi parçalanıyo. kendini suçluyosun çünkü onu korumak senin görevin. allah daha büyük dertler vermesin.

konu sahibi ben sürekli şırınga ile yapıyorum izotonik serum hiç boğulmadı. siz yazınca korktum şimdi. damlalar daha pahalı izotonik içeriği aynı diye ondan aldım

geçmiş olsun!
vallahi ellerim kırılsaydı filan deyince vurdunuz sandım.
lütfen biraz sakin! çocuğa daha büyük zararı ciğer filmi çektirerek vermişsiniz.
hastane de sizin gibi panik bir anneyi bulunca tabi.. neyse bronkoskopi filan yapmamışlar.
tapotman diyorlar, sırtına pat pat başı aşağıda kalacak şekilde vuruyorsunuz.

ayrıca aspiratör de çok önerilen bir şey değil. ben kaç çocuk doktoruna sorduysam çok zorda kalmadıkça yapmayın dedi.
serum fizyolojik de sıkılırken damla damla sıkılmalı.

Çok gecmıs olsun ,
cok uzuldum adınıza ama sızde artık olayın etkısınden kurtulun Allah korumus

Çok geçmiş olsun ama artık kendinizi doldurmayın biliyorum oan aklınızdan çıkmıyor ama geçti diye düşünüp Allaha çok şükür bir şey olmadı. Anne olduğumuz için Rabbim bir cesaret vermiş bende panik atak hastasıyım ama oğlum boğazına bir cisim kaçtı anlık boğulma tehlikesi geçirdi inanır mısın oanda bir cesaret geldi çıkardım.

geçen bi videoda görmüştüm kocaman şırıngadan bebeğin burnuna su sıkılıyor da burnu açılıyor. iyyy iğrençti. tuzlu su mu o? çok yakmaz mı yahu?

Ya ben de cocugun onune minik minik peynir parcalari,elini daldirabilecegi yogurt kasesi vs koymustum alissin diye ama kocaman sebze vermedim mesela..korktum. Benimki su an 11 aylik ve hala hic disi yok. Bunun da etkisi var tabi..bence zamani gelince yiyeblyor cocuk. Ben bi ara sivi disinda bisey veremyordum. Yogun bi pure bile...Ama suan daha iyiyz neyseki..
bende yarı blw yaptım hiç de korkmadım ama etrafımdaki herkes korktu boğuluyor dedi sanki kendi bebeğimi boğacakmışım gibi. onlar yüzünden bebeğim katı gıdaya geç alıştı ama sonradan öyle alıştı öyle güzel yiyor ki o çabaya değer. milleti dinleseydim 1 yaşında çocuk hala püre yiyecekti gelişimi olumsuz kalacaktı.. neyse konu ile ilgili değil ama..:)

ben de düşürdüm yanlışlıkla insanın içi parçalanıyo. kendini suçluyosun çünkü onu korumak senin görevin. allah daha büyük dertler vermesin.

konu sahibi ben sürekli şırınga ile yapıyorum izotonik serum hiç boğulmadı. siz yazınca korktum şimdi. damlalar daha pahalı izotonik içeriği aynı diye ondan aldım

geçmiş olsun.vicdan azabı çekmeniz normal çünkü hep derim annelik vicdan azabidir.
bundan sonra daha dikkatli olursunuz.sağlıkla buyutun bebeginizi.
bu arada burun tıkanıklığı konusu kafama takılıyor.2 çocuğum var hastalık harici burun açıcı hiç kullanmadım.
şimdi görüyorum herkesin elinde burun aparatlari.
yok sıvı sumugu çeken
yok açan.
yani surekli bebeklerin burnuyla uğraşıyorlar.günlük bir kaç kez böyle surekli temuzledikce daha mi cok tıkanıyor aceba.?yanlış anlamayın sizin için yazmadım genel olarak merak ettiğim bir konu.

geçmiş olsun!
lütfen biraz sakin! çocuğa daha büyük zararı ciğer filmi çektirerek vermişsiniz.
hastane de sizin gibi panik bir anneyi bulunca tabi.. neyse bronkoskopi filan yapmamışlar.

ayrıca aspiratör de çok önerilen bir şey değil. ben kaç çocuk doktoruna sorduysam çok zorda kalmadıkça yapmayın dedi.
Ben de damlalikla skyorum hep. Korkuyorum forrt diye cocugun burnuna skmaya..
Hastaneye gitmek bi dert gitmemek bi dert yaa.. cocuk,hatta bebek olunca cok panikliyor insan.. ben de kizimi yataktan.dusurmustum agzi kanamisti. Ödum patladi oyle gorunce. 3gun ben de agladim. Kan cigerinden mi geldi,noldu biyeri mi.zedelendi,dili mi biyere geldi kesildi falan diye dusundum cunku kesicek disi de yoktu.. dudaginin ic kismi yere carpinca kanamis neyse ki.. ona sukrettim. Esim hastaneye gidelim,tomografi cektirelim dedi. Hadi kafasini hizli vurduysa bilmem ne.. israr ettim direttim gorurmemekte resmen. Tomografi de oyle kucuk bisey degil ki hele hele bebek icin. Belki hastaneye gitsek cekmezlerdi de,ama esim cekin diye diretebilirdi.. Gozlerini kontrol ettm,bebek.uyusa da basinda bekledim baktim sacma,anormal bi durum oluyor mu diye.. kusarsa diye tetikte oldum.. neyse ki birsey olmadi.
Ama icim icimi.yedi. Hadi su an birseyler oluyorsa ve benim yuzumden.gec kaliyorsak..diye...

geçmiş olsun!

Tesekkur ederim.Zaten bebegi asagi dogru egip sirtina pat pat vurunca nefes almaya basladi.Sumukler disari cikmaya basladi.Ben onxa seyi nasilno anlik sogukkanlilikla yaptjm hala aklim almiyor.Krndim kadar panik bir insan bilmiyorum cunku.Simdi dusunuyorum da ne yapmissam nefes almasi icin dogru yapmisim.Okudugum seylerin faydasi olmus demekki.Ic gudusel hareket ettim ama bilincli olmak zorundqyim.Bebekbve yetiskin acil durumlarinda ilk yardim egitimi almak istiyorum.

Abartıyorsunuz hemde çok fazla. Zararlı bi şey vermediniz altı üstü tuzlu su. GöZüne kaçtığında balkona çıkarmk yerine yıkamalıydınız. Biraz sakin ve serin kanlı olmalısınız yoksa işiniz çok zor.sizde bir fanisiniz hata yapabilirsiniz.

Kendinizi üzmeyin bu kadar. Kimse evladına bilerek kötü bişey yapmaz. Bazen insanın basireti bağlanıyor işte. Ben de ilk çocuğum 9 aylık filan emekliyordu. Sbh aceleyle ütü yaptım ütüyü de yere öylece bıraktım. Benim yaramaz gitmiş sıcak ütüyü avuclamis. Kuzumun bütün parmakları kabarmıştı. Üzüntüden kahrolmustum ama geçti. Artık daha dikkatliyim. Siz de içinizi ferah tutun yavrunuz sağlıklı.

Kizlar basim agridan catliyor.Bu gece omrumden bir omur gitti.
Bu gece yatili misafirlikte kaldik.Bebegin burun aspiratorunu unutmusuz.Surekli tikanmazdi zaten ama olsun almaliydim.Gece 4.00 civarinda burnunun tikanikligindan uyuyamadi agladi.Bende esimi uyandirdim hem mamasini hazirlayayim hem de oncesinde burun tikanikligini acalim tuzlu su yapayim dedim.
Esimde dedi ki ben surada bir enjektor gordum onunla burnunu cekersin otri bebe gibi dedi.
Kizlar cahillik mi aptallik mi bu kendimi affedemedigim nokta burada basliyor.
Tuzlu suyu hazirlayip burnuna enjekte ettim ikinci burun deligine hafif sikaykm derken bebek kendini geri itti ve gozune tuzlu su hafifce kacti.Ancak bebek nefes alamadi.Hem tuzlu suyun burnundaki sumugu eeitmesi hem genzinden asagi akip yutmaya calisirken yutamamasi agzinda tukuruk derken bebek nefes alamadi.Dik tuttum sirtina vurdum ama ise yaramadi sanki.O anda elimi agzina soktum ki dili semsert olmus yavrumun bende geri acmaya calistim.Cocuk kesik kesik nefes almaya basladi.Balkona cikardim soguk soguk hava geldikce normale dondu ama hemen taksi cagirtip acile goturdum.Dr bir sorun olmadigini bebegin iyi oldugunu aglamamami soyledi.Sirtini dik tutup vurun bu durumlarda dedi.Ben hafif hirilti oldugunu soyledim.Ciger filmi cektiler herseyi normal cikti.
Simdi yanimda yatiyor kuzum.
Kizlar o an aklimdan cikmiyor.O anda bir guc geldi sogukkanliydim ama suan degilim.Binlerce kez pismanim ve uzgunum.Ben neredeyse bebegimi ke di ellerimle oldurecektim.Anksiyetesi olan bir insan olarak suan nefeskerini sayiyorum.Kafam zehir gibi agriyor.Cok kotuyum cok..Kuzum benim ya ben ne bicim bir insanim nasil on goremedim bunlarin olabilecegini.Herseyi en ince ayrintisina kadar dusunen ben nasil boyle bir sey yaptim?
Oncelikle gecmis olsun. Benimde 4 aylik kizim var. 17 gunlukken bebek arabasindan düşürdüm. O an bile panikle dondum kaldim annem aldi yavrumu yerden.. sonra günlerce vicdan azabı.. nasıl yaptım nasıl anneyim ben diye.. sonra kabullendim. Olan oldu Allah beterinden korusun. Ama ne oldu olan sütüme oldu kendimi üze üze sütüm gitti.. anksiyete bende de var. Ama unutup önünüze bakın bu arada bende hiç aspirator kullanmiyorum dr daha cok tikanmasina sebep olur dedi. Serum fizyoloji damlatma yoluyla açıyorum

Geçmiş olsun. Bu arada vicdan azabı çekmeyin, iyi bir anne olarak çocuğunuzun kötülüğüne yönelik bir şey yapar mısınız bilerek? Elbette ki onun daha iyi olması için bir eylemde bulundunuz ama iyi gelmedi, bu sizin suçunuz değil. Neyse ki minnak iyi, bir dahakine daha dikkatli olursunuz tecrübe kazandınız öyle düşünün. Tekrar geçmiş olsun, tekrarı yaşanmasın inşallah.

Back
X