Allah'tan hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor da bir terslik olcak diye endişelenmiyorum ?

brcburcubrc

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2016
266
46
13
32
Son 1 senedir hayatımda yolunda giden bir şey yok. Üni. mezunuyum işsizim iş bulamıyorum artık bulmaktan umudu kestim o derece.24 yaşındayım 3 yıldır birlikte olduğum sevgilim tam nişanlanıcakken terkedip gitti. Ne onu unutabiliyorum ne hayatıma kimseyi alabiliyorum. Zaten isteyen de çıkmaz beni. Yaşıtlarımın kimisi nişanlı kimisi evli artık benim gibi sevgilisi olmayan yok. Bu yüzden dışarı çıkıcak arkadaş bile bulamıyorum. Erken anne olmak isterdim bu gidişle anne bile olamıycam. Çok yalnız, bunalmış ve karamsar hissediyorum. Elimdeki tek umudum dualar ama onlar da kabul olmuyo. Etrafıma bakıyorum hiç bir çaba göstermeden bunlara sahip olan insanları gördükçe benim günahım ne acaba diye düşünüyorum. Bazı insanların kaderi yalnız kalmakmış benimki de böyle sanırım ama nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum

illaki dışarı çıkıp gezmek için arkadaşa mı ihtiyaç duyuyorsun al kitabını git bir kahve iç bir kafede

Nerden bikiyorsun insanlarin caba gostermedigini.
Emeksiz ekmek yok malesef.
Herkes bir seyler icin ugrasiyor.
Vezgecmeyip tekrar tekrar deneyenler sonunda mutlu oluyor.
Ama sen daha 24 yasinda boyle karamsar olursan kendine yazik edersin.
Bence kafani guzelce topla ve yeniden başla.
Nisanli konusuna bir sey diyemicem nasip degilmis belki boylesi daha hayirlidir bilemezsin.
Sen hele bir calismaga basla isini gucunu eline al onune neler cikar neler.

Daha 24 yaşındasın .Ne kadar cabuk vazgeçmişsin kendinden.Yapma böyle ..Her şey düzelecektir,sabır ve zaman sadece.

24 yasında bekar bir bayan icin cok karamsarsınız hem de boşuna yerinde olmak isteyen cok evli var, ayrıca is bulursun mutlaka kısmettir bazı seyler.
2 yılı geçti bulamadım olmuyo işte bi şekilde tutunamoyorum evliler en azından yalnız değiller ben kednimi çok yalnız hissediyorum

eski sevgilim ilk sevgilimdi ondan önce kimse teklif bile etmedi bu yaştan sonra da istemez diye düşünüyorum
Belli olmaz karamsar olmayın.Diyelim olmadı dünyanın sonu mu?Ha benim için dünyanın sonu derseniz başka bir şey diyemem.Hayatınız düzelir yükseldiğimiz kadar düşeriz de.Önemli olan tekrar ayağa kalkmayı bilmek.Nasıl peki dediğinizi duyar gibiyim.İstek azim başka açıklaması bende yok.

illaki yaşıyolardır herkesn derdi kendine büyük ama en azından yalnız değiller üzüntülrini ya da sevinçlerini paylaşacakları birileri var ve en önemlisi yaşama nedenleri var

dünyanın sonu değil ama hayat paylaşınca güzeldir hayatında yaşamaya değer bi eşin ve çocukların olmayınca boş yaşasan nolucak

çoğu arkadaşım iş aramıyodu ilanlara başvuru bile yapmıyolardı ama en iyi pozisyonlarda çalışıyolar şu an benimse cv bırakmadığım görüşmeye gitmediğim yer kalmadı.

Daha yaşınız 24 yahu
Dünya yıkılmışta altında birtek siz kalmışsınız gibi yazmışsınız.
Bu kadar karamsarlık bünyeye zarar
yapı gereği zaten biraz karamsarım ama hani artık mutluluğu ben de yakalamadk istiyorum aslında istediğim çok fazla bişey değil ama dualarım da kabul olmayınca bu kadar karamsarlığa sürüklendim

Nerden biliyorsun duanın kabul olmadığını.. Eğer gerçekten inançlı bir insansan yaptığın duaların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini bilirsin.

O istediğin şey olmaz ama o yaptığın duanın ya zamanı gelmediğindendir ya yüce Allah daha hayırlı olanını verecektir ya da ahirette verilecektir o duanın nimeti, güzelliği..

İnsanoğlu herzaman gönlünden ne geçiyorsa hemen olsun istiyor. Hayırsız mı olacak umrunda bile olmuyor insanların. İlla olacak. Sonucu ne olursa olsun ama yeterki olsun..

Diyorsun ya ''Etrafıma bakıyorum hiç bir çaba göstermeden bunlara sahip olan insanları gördükçe benim günahım ne acaba diye düşünüyorum.'' Eminim elin ayağın tutuyordur. Sağlığın yerindedir. Aç değilsin açıkta değilsin. Kendi işini kendin görebiliyorsundur,... ama bu sahip olduklarına sahip olamayanlar var bu imtihan dünyasında. O zaman onlar senden daha mı günahkar ki Allah onlara vermiyor da sana veriyor bu güzellikleri.

O kadar yanlış düşünüyoruz ki böyle isyankar bir şekilde davranıp Allah'a böyle dua edersek nasıl bir samimiyetle O'na sığındığımız gösterebilirizki.

Sabretmeli insan nefsine ağır gelse de sabretmeli ve umudunu yitirmemeli

yok işte ben bu duanın karşılığının ahirette görüceğime inandırdım kendimi yani öyle olucak ve bu dünyada yaşamak o yüzden boş geliyo bi amacım yok yani ne sevenim var ne sevilenim.Ben zaten her zaman şükredrim halime ama dualarım kabul olmayınca böyle karamsar düşünmeye başladım sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…