- 2 Ağustos 2015
- 926
- 709
- 33
- 29
- Konu Sahibi brcburcubrc
-
dünyanın sonu değil ama hayat paylaşınca güzeldir hayatında yaşamaya değer bi eşin ve çocukların olmayınca boş yaşasan nolucak
40 li yaşlarında hala hayattan umut besleyen var da ne demek?Allah`tan ümidinizi sakın kesmeyin!Hiç beklemediğiniz bir anda öyle şeyler olur ki!24sünüz siz 44 değil!Nice insanlar tanıyorum 40'lı yaşlarında bile halâ içlerinde geleceğe dair umut taşıyorlar.Benim 20 yaşına kadar ne teklif edenim oldu ne konuştuğum.Ama Allah hiç ummadığım bir anda eşimi çıkarttı karşıma.Doktorum çocuğun olmayacak demişti ama şimdi hamileyim!Asla umudunuzu kaybedip kendinizi salmayın.Rabbim hiç beklemediğiniz bir anda bir kapı açar şaşıp kalırsınız.
Bu yoruma bayıldım. Mesela ben neden ingilizce öğrenmedim bu zamana kadar diyorum. Trenin kaçtığını düşündüğüm için de memnun olmadığım halde hiçbir şey yapmıyorum. Bu arada ben de 24 yaşındayım.Geç kalmışlık hissi bu, anlıyorum. Oyle lanet bir duygudur ki olduğun yeri beğenmezsin ama "tren kaçtı bir kere" düşüncesiyle olmak istediğin yere varmak için çaba da gösteremezsin.
Yaş bu karamsarlık için çok gençtir, koşullar da bir çok insana göre çok iyidir aslında ama objektifligi de kaybetmissindir. Gerçeklikten kopmuşsundur bir yerde.
O yüzden biz ne desek de sizi ikna edemeyeceğiz. Sizin bir başarıya ihtiyacınız var.
Tecrübe etmiş biri olarak yine de kendinizi bu duygudan kurtarmanızı öneririm. Elinizdekilerin bir kısmını daha alarak hayat çok güzel öğretiyor yoksa. Geriye dönüp "aslında ne kadar da çok şeye sahipmisim" diyorsunuz sonra.
Bu yoruma bayıldım. Mesela ben neden ingilizce öğrenmedim bu zamana kadar diyorum. Trenin kaçtığını düşündüğüm için de memnun olmadığım halde hiçbir şey yapmıyorum. Bu arada ben de 24 yaşındayım.
Son 1 senedir hayatımda yolunda giden bir şey yok. Üni. mezunuyum işsizim iş bulamıyorum artık bulmaktan umudu kestim o derece.24 yaşındayım 3 yıldır birlikte olduğum sevgilim tam nişanlanıcakken terkedip gitti. Ne onu unutabiliyorum ne hayatıma kimseyi alabiliyorum. Zaten isteyen de çıkmaz beni. Yaşıtlarımın kimisi nişanlı kimisi evli artık benim gibi sevgilisi olmayan yok. Bu yüzden dışarı çıkıcak arkadaş bile bulamıyorum. Erken anne olmak isterdim bu gidişle anne bile olamıycam. Çok yalnız, bunalmış ve karamsar hissediyorum. Elimdeki tek umudum dualar ama onlar da kabul olmuyo. Etrafıma bakıyorum hiç bir çaba göstermeden bunlara sahip olan insanları gördükçe benim günahım ne acaba diye düşünüyorum. Bazı insanların kaderi yalnız kalmakmış benimki de böyle sanırım ama nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum
Ah ulen ben simdi 24 yasinda olsam ahh :) 4 yil oncesi yani :) kizim kafana takma bak banada hep ayni seyi derlerdi ben 26 yasinda is buldum dusun.. 28 yasinda nisan attim kaldim dimdizlak ortada ama hala umudum var hersey hayalettigimden bile guzel olacak gun gelecek diyorum.. Ah ah 24 yasima geri donsem ah simdimi aklim olsaSon 1 senedir hayatımda yolunda giden bir şey yok. Üni. mezunuyum işsizim iş bulamıyorum artık bulmaktan umudu kestim o derece.24 yaşındayım 3 yıldır birlikte olduğum sevgilim tam nişanlanıcakken terkedip gitti. Ne onu unutabiliyorum ne hayatıma kimseyi alabiliyorum. Zaten isteyen de çıkmaz beni. Yaşıtlarımın kimisi nişanlı kimisi evli artık benim gibi sevgilisi olmayan yok. Bu yüzden dışarı çıkıcak arkadaş bile bulamıyorum. Erken anne olmak isterdim bu gidişle anne bile olamıycam. Çok yalnız, bunalmış ve karamsar hissediyorum. Elimdeki tek umudum dualar ama onlar da kabul olmuyo. Etrafıma bakıyorum hiç bir çaba göstermeden bunlara sahip olan insanları gördükçe benim günahım ne acaba diye düşünüyorum. Bazı insanların kaderi yalnız kalmakmış benimki de böyle sanırım ama nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum
Ben evliyim ama ben kendimi yalnız hissediyorum kocamla kafam uymuyo çünkü çok zıt karakterleriz beni kimse istemez diye ilk gördüğünle evlenip hataya düşme de..2 yılı geçti bulamadım olmuyo işte bi şekilde tutunamoyorum evliler en azından yalnız değiller ben kednimi çok yalnız hissediyorum
Bu kadar karamsar olmayin.Hayat devam ediyr gecmise bir sünger cekip, yeni bir sayfa ac karsina cikan kismetlerin varsa degerlendir.Ayrica daha genceciksin cocugunda olur hayirlisiyla.30 yasinda evlenip coluk cocugu olanlar var bacim.Rabbim hayirli bir es nasip etsinSon 1 senedir hayatımda yolunda giden bir şey yok. Üni. mezunuyum işsizim iş bulamıyorum artık bulmaktan umudu kestim o derece.24 yaşındayım 3 yıldır birlikte olduğum sevgilim tam nişanlanıcakken terkedip gitti. Ne onu unutabiliyorum ne hayatıma kimseyi alabiliyorum. Zaten isteyen de çıkmaz beni. Yaşıtlarımın kimisi nişanlı kimisi evli artık benim gibi sevgilisi olmayan yok. Bu yüzden dışarı çıkıcak arkadaş bile bulamıyorum. Erken anne olmak isterdim bu gidişle anne bile olamıycam. Çok yalnız, bunalmış ve karamsar hissediyorum. Elimdeki tek umudum dualar ama onlar da kabul olmuyo. Etrafıma bakıyorum hiç bir çaba göstermeden bunlara sahip olan insanları gördükçe benim günahım ne acaba diye düşünüyorum. Bazı insanların kaderi yalnız kalmakmış benimki de böyle sanırım ama nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum
öncelikle Allah bağışlasın bi an önce kucağınıza almayı nasip etsin hayatın ne çıkarıcağı belli olmuyo evet ama o kadar çok dua ediyorum ki bu duların kabul olmadığını görmek beni daha da üzüyo.Çoğu insan istediğim bu basit isteklere hiç bi çaba göstermeden sahip olurken ben ne kadar çabalasam da olmuyo.Ne mutluluğumu ne de üzüntümü paylaşabileceğim kimse yok.Kendimi çok yalnız hissediyorumAllah`tan ümidinizi sakın kesmeyin!Hiç beklemediğiniz bir anda öyle şeyler olur ki!24sünüz siz 44 değil!Nice insanlar tanıyorum 40'lı yaşlarında bile halâ içlerinde geleceğe dair umut taşıyorlar.Benim 20 yaşına kadar ne teklif edenim oldu ne konuştuğum.Ama Allah hiç ummadığım bir anda eşimi çıkarttı karşıma.Doktorum çocuğun olmayacak demişti ama şimdi hamileyim!Asla umudunuzu kaybedip kendinizi salmayın.Rabbim hiç beklemediğiniz bir anda bir kapı açar şaşıp kalırsınız.
isyan etmek değil aslında ümidimi kaybettiğim için kabullenmek gibi bişey oldu benimkisi.Her şeyin hayırlısını istiyorum Allah'tan.Ama artık ben,m için yalnızlığın hayırlısı olduğuna inanmaya başladım ve asıl canımı sıkan nokta bu işte.Hala yazdığım yorumdaki mesajı anlamamışsın ve hala isyankar, umutsuz, sabırsız bir şekilde bu cümleleri kurabiliyorsun.
Hadi ahirette verileceğine inanıyorsun bu dualarının mükafatını bunu söyleyen biri Allah'tan ümidi kesmeyen biri olmalı, sabretmeyi bilmeli, umutsuz olmamaya direnmeli. Sen sadece dua ederek de ahireti kazanamayabilirsin o duanın mükafatını alamayabilirsin. Kuran'da anlatılan bir mü'min gibi olmalı insan. ümitkar, sabreden, çaba gösteren, Allah'a samimiyetle sığınıp O'ndan hayırlısını kalpten isteyen ve olacağına kuşku duymadan dua eden olmalı insan..
İçindeki sadece seni isyana sevk eden şeytanın pis düşünceleri, vesveseleri.. Sen bu düşüncelere mahkum olursan hem bu dünyanı zehir edersin kendine hem ahiretini. Lütfen bu kötü düşüncelerden kurtulmaya bak.
İnşaAllah hayırlısıyla Allah istediğini sana verdiğinde O'na şükredecek yüzün olmalı, utanmamalısın O'na isyan ettiği için..
şu an için yaşımın erken olduğunu biliyorum ama 30 u geçince de bekar olucağımı biliyorum beni asıl üzen bu zaten.Çünkü eski sevgilim ilk sevgilimdi ve ondan önce benimle çıkmak isteyen olmadı bile o yüzden yüksek ihtimal yine olmayacaktır.Kalp mevzularına hiç girmiyorum bile o kadar hayalim umudum vardı ki bi anda terkedildim yarı yolda bırakıldım.Şimdi o çok mutlu bense hala onu unutup ta hayatımı yoluna koyamıyorum.10 yıl sonra da bugünleri düşünüp bakın haklıymışım diyceğmi biliyo gibiyimİsteklerin konusunda haklısın, ama bu kadar umutsuz olmak için çok erken, önünde insanlardan evde kalmış muamelesi görmeden yaşayacağın en az bir 4-5 senen var, bunları heba etme bence, bir söz var beterin beteri var diye,
inş olmaz ama diyelim ki 10 yıl sonra hala bekarsın bugününü düşünüp boşuna üzülmüşüm demeyecek misin, kesin diyeceksin(bu arada yaşı 30'u geçipte bekar olanlar alınmasın lütfen, onları üzmeyi istemem, ben de 30 uma yaklaştım zaten)
Bir de sana diyorum ama ben de senin gibi karamsarım aslında, sabretmek beklemek zor biliyorum, üstelik senden de büyüğüm, kalbim kırık, ki en kötüsü de buymuş gerçekten,kırık kalple beklemek
Herkes çok güzel açıklamış aslında, isyana düşmemek, Allah a tevekkül edebilmek, onun bizim için en iyisini istediğinden emin olmak, çok zor ama yapmamız gereken bu, inş Rabbim kimseyi yalnızlıkla uzun süre sınamasın ve bu sınavdan kolaylıkla geçmemizi nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?