Maşallah annenize yaa..hayran kaldım:)))Seneler önce Dolmabahçe sarayını gezerken bahçesinde annem yoruldu oturdu. Biz biraz daha dolaşıp geldik ki ne görelim. Bir kadınla yan yana oturmuşlar harıl harıl konuşuyorlar. Annem yanımıza gelince tanıdık mı falan dedim yok turistmişNasıl yaa Türkçe mi biliyormuş dedim yok hiç bilmiyor dedi. E nasıl konuştunuz dedim. Bu kendi çapında el kol hareketleri olsun çevreden örnek göstererek olsun, turist kadın da aynı şekilde baya baya hayatlarını anlatmışlar. Kadının 3 çocuğu varmış buraya sık sık gelirmiş annemin kıyafetini çok beğenmiş sevdiği yemekleri saymış neler neler
Siz hele bir araya gelin gerisi çözülür zaten. Belki kendi aranızda yeni bir dil keşfedersiniz
Bu arada aynı annem Romanyalı kankasının ablasıyla Facebook'tan çatır çatır sohbet ediyor. Hatta kadını ilk başta Türkçe yazıyor zannetmiş kankası "ablam Türkçe bilmez ki" deyince olay çözülmüş
İnanın bende çok heyecanlıyım..:)Sizin adiniza heycanlandimgelince bizide haberdar edin nasil anlastiginiza dair ☺
herzaman yanımızda 3.kisi olmaz ama ilk gün olsun isterdim:)Translate diyorum, 3.bir kişi abartı olur gibi geliyor bana.
Ne olur açık yazKuzeniniz kaç yaşında... Beni yanlış anlamayında dikkatli olun derim. Huyunu suyunu bilemeyiz, hiç Türkçesi olmadığına göre alman kültürüyle büyümüş.. Çok açık yazamıcam linç yemek istemiyorum.
Evet Alman kültürüyle büyüdü çocukları ve eşi var.hem dili hem dini farkli.30 lu yaşlarda.ne demek istediğinizi anlayamadım.acik yazabilirmisiniz rica etsem.Kuzeniniz kaç yaşında... Beni yanlış anlamayında dikkatli olun derim. Huyunu suyunu bilemeyiz, hiç Türkçesi olmadığına göre alman kültürüyle büyümüş.. Çok açık yazamıcam linç yemek istemiyorum.
Evet Alman kültürüyle büyüdü çocukları ve eşi var.hem dili hem dini farkli.30 lu yaşlarda.ne demek istediğinizi anlayamadım.acik yazabilirmisiniz rica etsem.
İnşallah :)Benim 5 yaşındaki kuzenime de Türkçe öğretmediler. Kız ne İngilizce ne Türkçe biliyor. Eee bende almanca bilmiyorum. Maymun gibi gayet güzel anlaşıyoruz. :) şaka bi yana sorun olmaz emin olun anlasirsiniz
Teşekkür ederim :)Bir ay İngilizce yada almanca bilmeyen Tayland lılarla yaşadık çoluk çocuk, bir şekilde el kol dili ile anlaștik. Eczanede Google translate çok işimize yaradı. Sende bir şekilde anlaşırsin günlük konularda. Almancada yardıma ihtiyacın olursa bana sorabilirsin
Arkadaşlar benim Almanya'da bir kuzenim var ve Türkçe bilmiyor kesinlikle.yillar sonra kendisi ile iletişime geçtim.esimin biraz İngilizcesi var.esimden yardım alarak biraz İngilizce yazı ile diyalog kurdum.evime davet ettim.fakat sorun şu ki ne o Türkçe biliyor,ne ben Almanca yada İngilizce bilmiyorum.acaba tercüman falan tutulabilir mi? Bu kiz geldiğinde ben nasıl iletişim kurucam kara kara onu düşünüyorum:) eşim herzaman yanımda olmazki hani İngilizce konuşsak biraz.onunda İngilizcesi çok iyi değil.nasil anlaşcazki.
Artık işaretle idare edicez :))dil mi?:)
ee işaret dil iyiki var bu dünyada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?