- Konu Sahibi gulguzeli89
-
Merhabalar,
Böyle bir topik bulduguma gercekten seviniyorum cünkü en azindan yurtdisi problemleri anlatma daha kolay olacaktir. Ben Heidelberg sehrindenim ve Heidelberg Uniklink'te Prof. Strowitzki'nin hastasiyim. Bana doktoru bu ise ilk baslamaya karar verdigimizde sigorta sirketinden biri önermisti. gerci arastirdim bu konuda son derece iyi. paragöz degil ve son derece etik sahibi biri. Tabii tüm bunlar benim basarim konusunda yardimci olmadi. 39 yasindayim ve Haziran 2012 / Eylül 2012 olmak üzere iki adet basarisiz IVF denemem oldu. Allianz daha iki denemeyi karsilayacak ama ben biraz Alman doktorlarin ilgisizliginden sikayetciyim. ne bileyim hormon igneleri boyunca hic kontrol yok ilk igneler bitince eh artik olmazsa da o saatte sonra yumurtalari gelistirmek icin yapilacak birsey olmuyor. gidiyor gül gibi ilaclar ve olan sinirlere oluyor.
gerci benim her iki denememde yumurta toplandi (ilkinde 3 ikincisinde 1) ve %100 döllendi ama ne yazik ki embriyocuklar tutunamadi. Türk forumlarda okuyorum bir sürü farkli ilaclar kan sulandiricilar vs. Benim doktor sadece 1.ci, 4.cü ve 7.ci gün icin bir igne ve hergün 2'ser adet rahim icerisine verilecek ultrogest tablet verdi. bazen sasip kaliyorum.
ücüncü deneme konusunda kararsizim. Prof Strowitzki ile devam mi, forumda okudugum gibi darmstadt mi yoksa tamamen kendi imkanlarim ile Türkiye mi? Sizler nasil islemlerden gecirildiniz. bana bu konuda yol gösterebilirseniz sevinirim.
Simdiden tesekkürler.
Sevgiyle ve umutla kalin.
canim merhaba,
iki kere taze tüp bir kere dondurulmus yaptirdim.bir kimyasal gebelik iki negatifim oldu.birinci tedavimi tam hatirlayamiyorum.
ikinci tedavimde 9 gün puregon 250 ml kullandim opuya kadar iki kere kontrole gittim.catlatma ignesinden önce 4 gün 4 tane cetrotide yaptim.8 tane olgun yumurtam cikti.
bende genetik kan pihtilasmasi var puregona baslar baslamaz kan sulandirici igneye basliyorum.kan pihtilasmasi testini birinci tedavime baslamadan onlar kendileri yaptilar.bak bunu mesela heryerde yapmiyolar ilk bastan.benim gittigim yerde biz hic bilmeden yapmislar testi.her tedaviye baslamadan önce shilddrüsen hormonuna bakiyorlar.
opudan bir gün sonra utrogestan kullanmaya basladim.ikinci tedavimde hamilelik olunca test günü estradiol tableti verdiler.onu ilk defao zamankullandim.kahverengi lekeler vardi sanirimonun icin verdiler.
dondurulmus tedavimde estradiol tablet ve utrogestan;transferden sonra yine kan sulandirici devam kullandim.
edanurun klinigi bana cok uzak ama bende düsünüyorum edanur övdügü icin.
bence senin iki hakkin daha varken burda onlari iyi bi klinikte kullan derim.türkiyede de bu isler sandigimiz gibi mükemmel yürümüyor duyduklarimiza göre.Allah yardimcimiz olsun.
dilemim selamlar ve günaydinlar,
düstük bir cukura kimse yardim etmiyor gibi. dedigin dogru bizi potansiyel bankamatik olarak görüyorlar. büyük dilegimizin gerceklesmesi icin ne de olsa her seyi yapaya haziriz. 2 defayi daha burada kullanacagim herhalde. özel sigortam var ve %100 karsiliyorlar ama sanirim edanur'un tavsiyesine uyacagim Darmsradt konusunda. gerci 50 km filan mesafede ama napaim araba sagolsun. benim burada sayisiz denemeler sonucunda olmayan ama TR'de birinci defada basarili olan 2 arkadasim var. Ikisi de Memorial'da Semra Kahraman's gitmisler. bende sanirim sonrasinda onu düsünmeye baslayacagim. yasim tabi o arkadaslariminki kadar genc degil ama Yüce Rabbim'in yüzümü güldürecegi o günün gelecegini biliyorum ümidimi kaybetmiyorum. Allah hepimizin yüzünü güldürecek. insallah bundan birkac sene sonra yazdiklarimiza gülüp bebeklerimizi anlatiyor olacagiz
selam,ne zaman baslamayi düsünüyorsun Allah nasip ederse?
burda paylasirsin umarim tedavi sürecini.
darmstadt bana 300 km.ben bile düsünüyorum kalkip gitmeyi.insaallah türkiyeye gitmemize gerek kalmaz.insaallah bidahaki sene bebeklerimizi kucagimiza aliriz.
cevabin icin tesekkürler Edanur. son derece aydinlatici oldu. esimle bu konuyu da biraz konustuk aksam senin cevabin gelince acikcasi Darmstadt da eklendi listeye. Sigorta daha 2 denemeyi karsilayacak o nedenle Darmstadt iyi bir alternatif olabilir. gider gelirim artik Heidelberg'ten. daha olmadi belki arada bir kez TR'de de denerim. senin nasil gidiyor peki tedavi.
canim seni etkilemek istememem sonra ne bilim olmazsa kendimi suclu hissederim ama sana gercek hislerimi diye bilirim inan orda cok rahattim kadin bana tüm testleri yaptirdi kromozon olsun bagisiklik pihtilasma tüm testleri orda yaptim cokta dikkat etti bana ama kismet olmadi iste bizede 80km uzaktaydi gidip gelmek biraz sorun ama ne yapalim gitip geldik iste sonucta Rabbim nasip etmedi ama istersen bir termin yap ilk görüsmeye git bak icine sinerse basla derim orda kadin bide bayagi icerde görüsüyor seninlen ne kadar soru varsa sor hemen bakip cikartmiyor seni odadan herseyi bir bir anlatiyor bir ön görüsme iyi olur senin icin.bende bu seferki denememi yani basimizda olan bir kinderwunschzentrumda yapacam komsumun ikizleri oldu yanimdaki merkezde bakalim bu sefer Rabbim insallah bize nasip eder eger gidip gelmek sorun olmasaydi inan yine Darmstaddta yapmak isterdim esimde herseferinde is yerinden izin almasi sorun oldugu icin benide yalniz göndermiyor uzak oldugu icin Darmstadta o yüzden yakimnimizda olan yerde basliyacam bende subat mart gibi düsünüyorum.hem seninki maddi yönden daha rahatmis bizim sigorta yarisini ödüyor maalesef o yüzden hakkin bitene kadar burda denemen daha iyi olur senin icin canim.Rabbim insallah nasip eder hepimize bu son denemelerimizde artik cok yiprandik yasim genc ama yinede zaman aleyhimize isliyor 5yildir bekliyoruz bebek olsun diye ama Rabbim nasip etmiyor tam 3denemem oldu herseferinde
%85 sans verdiler 3tane tutar diye herseferinde iki tane transfer ettiler sanki 3ünü yapsalar tutacakta iste Rabbim kismet etmiyor bir türlü.
canim benim ictenligiln icin sagolasin. etkilenmek etkilenmemek degil ki bizim sorunumuz zaten her dala tutunmaya calisiyoruz. ben gerci cok iyi bir Prof. gidiyorum ama ilgisizlik hissediyorum. adam siralamis tüm özel sigortali hastalari. zaten normal sigortalilara bakmiyor bile. adamda cok rahatim ama sanki bir seyler eksik yapiliyor gibi. ne sorsam sana gerek yok diyor. 2 basarisiz deneme oldu ama bakmiyorlar bile neden oldu diye. dogal bir olay b diyor gecistiriyor tabii esim de cildirma noktasina geliyor. hakli da. adamcagiz neler cekiyor. hep ben katlaniyorum saniyordum ama o da ümitleniyor ve benim hormon krizlerime dayanmak zorunda kaliyor.
sanirim biz bu Darmstadt olayina girecegiz. kaybedecek ne var ki. gerci biraz dinlenmek istiyordum birkac ay ama gene icimdeki alev yükselmeye basladi. subat mart gibi düsünüyordum ama bu gidisle adetten sonra kismetse görüsmeye gidecegim herhalde. öncelikle eski doktorumdan dosyamin bir kopyasini almam gerekir ki yeni doktor yapilanlari görsün. masallah bizimkiler hicbir evrak vermiyor recete ve fatura haricinde. sana da bol sans dilerim ne olur gelismelerden haberdar edelim birbirimizi. birbirimize destek olalim. yasin genc benimki artik cok genc degil. gerci 38 yas üstü bayanlar forumuna da giriyorum sagolsunlar beni genc buluyorlar. sonuna kadar deneyecegim. ta ki bedenimde yumurta kalmayincaya kadar :)
Yüce Rabbim hepimizi görecek eminim. bizleri de anne edecek.
sevgilerle
insaallahh bizlerde sonunda anne oluruz hayirlisiyla.
bende kasimin 23 üne termin aldim essen klinikten önkonusma icin.diger klinikte 2 tane donmus yumurtam var.onlari essen klinikte transfer ettirmeyi düsünüyorum.esimde gene ayni klinikte hemen transfer ettirelim diyor:)bu ay yani.ama benim canim bu ay hicbisey yapmak istemiyor.insaallah diyorum o yumurtalardan hamile kalirim artik.rabbim neresi hayirliysa kalbimi aklimi oraya yönlendirsin.
sen bi git konusda darmstadttaki drla ona göre belki bende orayada giderim bi öngörüsme icin.
canim benim hayirlisi olsun. benim dondurulmus da yok. anlayacagin herseye sil bastan. yarin Darmstadt ile termin konusunda görüsecegim. esim de gelsin istiyorum bakalim gec saatte vey hafta sonu terminleri var mi. senin icin hayirli olsun dilemim. Rabbim uygun gördüyse, artik vakti gelsi dediyse nerede yaptirdigimizin aslinda önemi yok. biz biraz kadercilikten cikip kendi kader cizgimizi biraz degistirmek istiyoruz. hepiniz icin ne hayirlisiysa olsun. ben seni gene de Darmstadt konusunda haberdar ederim merak etme. bakalim izlenimler ne olacak.
insaallah senin de vaktin gelmistir.sil bastan dogru bi tedavi ile yapilmasi gereken ne varsa yaptirip bu 3.denemende bebegine kavusursun hayirlisiyla insaallah.bu topicde sebebi olmus olur:)
cok arkalara düsmüsüz bir selam vereyim dedim. Hayirli Sabahlar potansiyel gurbet anneleri :))
hayirli sabahlar onceden yazin varmiydi bilmiyorum ama yeni geldiysen eger hosgeldin anne degilim ama olcam Insallah!!
selam,ne zaman baslamayi düsünüyorsun Allah nasip ederse?
burda paylasirsin umarim tedavi sürecini.
darmstadt bana 300 km.ben bile düsünüyorum kalkip gitmeyi.insaallah türkiyeye gitmemize gerek kalmaz.insaallah bidahaki sene bebeklerimizi kucagimiza aliriz.
merhaba kizlar. dün Darmstadt'daki KiWu ile telefonda görüstüm bilgi almak istedim. Önce Infoabend dediler bende arkamda iki deneme biraktim deyince o zaman gerek yok size bu bilgi aksami dediler. Doktorla ön görüsme daha uygun dediler. Tercih ettigim doktor Bilgic Yildirim'di ama inanmayacaksiniz ön görüsme icin bana en erken 19 Kasim'a randevu verebildiler. Yani 1 ay sonra. En azindan ben kulaklarima inanamadim. Yok efendim Frau Bilgic Yildirim televizyonlara cikiyormus o nedenle cok taniniyormus ve cok hastasi varmis felan da fesmekan. Bence bu olaya onunla devam edersek biraz hayal kirikligi olacak. ben ilgisizlikten sikayetciyken daha da yogun bir doktor cikti karsima. merkezde baska doktorlar da varmis onlar da iyi dedi. isterseniz baska birini secin diye kapiyi acik biraktilar. bilemiyorum kimi sececegimi ama Bayan doktoru 1 ay beklemeyecegim kesin. sizin bu konuda var mi bildiginiz duydugunuz.
simdiden tesekkürler. gününüz aydin gönlünüz ferah olsun. insallah tez zamanda da sisko hamis olun :)
iyi aksamlar canim
bence normal verdikleri termin tarihi.benimde kasimin 23 ünde essende terminim.hem doktorun hastasi cok olmasi yogun olmasi ilgisiz edemek degildir.benim nacizane fikrim.sabretmek beklemek cok zor biliyorum anliyorum da seni.iyi hisler gelmiyosa kalbine gitme canim.hakkinda hayirlisi neyse o olsun.
insaallah sende koca göbekli hamis bi hatun olursun en kisa zamanda.
merhaba kizlar. dün Darmstadt'daki KiWu ile telefonda görüstüm bilgi almak istedim. Önce Infoabend dediler bende arkamda iki deneme biraktim deyince o zaman gerek yok size bu bilgi aksami dediler. Doktorla ön görüsme daha uygun dediler. Tercih ettigim doktor Bilgic Yildirim'di ama inanmayacaksiniz ön görüsme icin bana en erken 19 Kasim'a randevu verebildiler. Yani 1 ay sonra. En azindan ben kulaklarima inanamadim. Yok efendim Frau Bilgic Yildirim televizyonlara cikiyormus o nedenle cok taniniyormus ve cok hastasi varmis felan da fesmekan. Bence bu olaya onunla devam edersek biraz hayal kirikligi olacak. ben ilgisizlikten sikayetciyken daha da yogun bir doktor cikti karsima. merkezde baska doktorlar da varmis onlar da iyi dedi. isterseniz baska birini secin diye kapiyi acik biraktilar. bilemiyorum kimi sececegimi ama Bayan doktoru 1 ay beklemeyecegim kesin. sizin bu konuda var mi bildiginiz duydugunuz.
simdiden tesekkürler. gününüz aydin gönlünüz ferah olsun. insallah tez zamanda da sisko hamis olun :)
selam canim ilk termini gec veriyorlar zaten bana hatta iki ay sonrasina vermislerdi termini aldiktan 2hafta sonra beni geri aradilar bir termin bosmus bu hafta gelebilirmisiniz demislerdi yani bana önce 2ay sonrasina verdiler sonrada iki hafta sonraya bos yerimiz var diye geri aramistilar bence normal ama basladiktan sonra tüp bebege hic bir zaman gec vermiyorlar ve doktor seni bir gün bile ihmal etmiyor bende öyle olmustu her terminde ayni doktordu sadece ilk tranferime baska biri girdi ikincisine ise yine Dr.bilgicyildirim girmisti histereskopimide opumuda dr bilgicyildirim yapmisti yani icin rahat olsun canim seni doktordan doktora vermiyorlar hep ayni doktor oluyor.
insallah Rabbim bu denemende sana ikiz evlat nasip edr bukadar cabamiza iki tane iyi olur degilmi:112:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?