Arkadaşlar belki aranızda tecrübesi olan vardır diye sormak istedim. Ben 5 haftalık hamileyim ve bunu türkiye tatilimizde öğrendim. Yarın almanyaya evimize dönüyoruz. Ancak gebelik takibi orada nasıl yapılıyor, hangi sıklıkla ultrasona giriyoruz, ebe bulmak zorundaymışız, ebe nasıl bulunur? varsa bu konuda bir bilgisi, tecrübesi olan okumak isterim şimdiden çok teşekkürler
Merhaba sanırım artık sizin de bilginiz vardır beni aydınlatır mısınız daha yeni testte pozitif gördüm ve 2 senedir Almanya da yaşıyorum işleyiş nasıl oluyor bilgim yok
Öncelikle Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.
İçinize sinen bir frauenarzta randevu alın muayene olun . Sanırım riskli bir gebelik değilse her trimesterda 1 kere ultrason ile muayene yapılıyor . Birde doğumdan önce yapılıyor . Toplamda 4 kere . Sağlık sigortaları 4 usg yi ödüyor . Ben ağustos ayında hamile kaldım fakat riskli bir gebelikti . Doktorum her hafta kontrole çağırdı ve ultrason ile baktı . Ama 10 haftalıkken kalbi durduğu için kürtaj oldum . Ebe bulunması gerekiyor ama nereden bulunur bilmiyorum sanırım bir internet sitesi varmış oradan bulunabiliyormuş . Benim ebe arkadaşım olduğu için aramama gerek kalmamıştı .