Almanya'da yaşamak, üniversite okumak

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.452
5.309
198
Merhaba hanımlar;
Başlıktanda anlaşılacağı gibi, ne kadar gözü kara, kafasına koyduğunu yapan, gözünü budaktan sakınmayan birisi olsamda bu konu çevremdekiler tarafından zorla gündemime sokulmaya çalışıyor. Haliylede tedirgin ediyor. Ben Almanya'da üniversite okuyacağım Allah nasip ederse. Bütün duam, çabam, gecem, gündüzüm hep bu hayalim, herşeyim. Ne kadar ailem karşı çıksada sonuçta bu benim hayatım deyip vazgeçmedim hayalimden. Dil,puan ve maddi yeterlilik vs. bütün herşeyi kendim sağlıyorum.Kimseden destekte istemiyorum. Ama çevremdekiler sağolsun ' Sen orada nerde kalacaksın, nasıl anlaşacaksın. Onların kültürleri başka. Ne yapacaksın orda tek başına?. Okulda nasıl arkadaşların olacak?' vs. vs. Velhasılı bu sorular beni bunaltıyor. Zaten benim derdim bana yetiyor. Birde bunlarla beni caydırmaya çalışıyorlar. Tabikide vazgeçmeyeceğim ama insanın aklı kayıyor işte. Var mı benim gibi olan? Ya da aynı yollardan geçen? Fikirlerinizi bekliyorum.

Gittiğin yerde bir tek sen gurbetçi olmayacaksın ki, ki almanya yani, Türklerin çok yoğun olduğu bir ülke.

Kültür farkı ise Türkiyede ilden ile değişince bile kültür değişebiliyor, insan her şeye alışıyor. Eğitim için nelere katlanılıyor ki siz muhtemelen çok beğeneceksiniz bu kadar istediğinize göre. Yolunuz açık olsun.

Ben de yeniyim Almanya'da. Henüz iki ay oldu. Emin ol tedirgin olacağın bi durum yok burda. Ama benim bebeğimden dolayı dışarısıyla pek bi bağlantım yok koştura koştura işe gidip gelmekle meşgulüm sadece.

Tabi ki caydirmaya calisacaklar, insanlar boyledir zaten. Kendileri mevcut durumdan surekli sikayet ederler, bunu duzeltmek icin hicbir sey yapmazlar ve yetmezmis gibi bir seyler yapmaya calisanlarin da hevesini kirmaya calisirlar. Hic kimseyi dinlemeyin, kendiniz deneyimlemek varken neden baskalarinin onyargilariyla hareket edesiniz ki?

Her şeyi yaparım. O kadar çok istiyorum.İşte ben bu bakış açılarını edinmeyi çok seviyorum.Teşekkür ederim.

Bende çok anormal bir durum olacağın düşünmüyorum açıksa ki olsa da olmasa da gideceğim.Bebeğinizle mutlu bir ömür diliyorum.

Fark ülke farklı sorumluluklar getirir, kaldıki üniversite okumak, kendi ülkemizde kendi dilimizde bile zorlanabiliyorken zaman zaman.

İyi düşünüp karar vermenizi öneririm.
Tabiki hayallerinizin peşinden gidin, ama meşakkatli bir yol.

Kesinlikle katılıyorum. Hiç kimse elinin taşın altına sokmuyor. Ama ben hayallerimi bir bir gerçekleştirirken onlar gülecek.

Burada üniversite okumak o kadar zor değil ki. Tabiikide zor. Hiçbir şey kolay değil ki. En basitinden ağzımıza lokmayı alınca direk yutamıyoruz önce bir çiğnememiz gerekiyor. Ben herşeyi göze aldım zaten.

Çiğneyip yutabiliyorsanız sorun yok

Yapanlar var neden olmasin..gecenlerde ahu diye biriydi galiba ona olmaz demistim.. o da almanyaya abisinin yanina gitmek istiyordu vs. Cunku gitmek sorun kalmak ayri sorun olacakti ona..

Ama sen ogrenci olarak gireceksen oraya hersey mumkun :) kalacak yer vs onceden ayarlaman gerekir tabii.. orda kaldigin sure icinde seversen karsina duzgun biride cikarsa evlenip kalabilirsin bile :) olmayacak bir hayal degil yani seninkisi..

Aynen var şöyle var. Sınav+ 8bin Euro gerekiyor. Bende bu şartları sağlamaya çalışıyorum. Teşekkür ederim
Hangi sınav canım ?
Dil mi?
Bak gidebiliyorsan git...
Kimseyi de kafana takma...

Benim de hedefim Almanya
Benim dil sınavına girmem lazım
Ama bu dili nasıl öğreneceğim
Bir kolaylığı var mı
Nereden başlayacağım bilmiyorum
Sen bu konuda bana yardımcı olur musun
Nasıl ve nerden başlamalıyim

Orda dogdum, oranin vatandasiyim. Turkiye ile hic alakamiz olmadigi halde hasbelkader mi diyeyim bilmem, 2000'li yillarin ortasinda Turkiye'ye geldim.
Gencsin, ogrenme ve uyum saglama gibi durumlarda hem basarili hemde aktif olacagin icin seni zorlamaz. Kaldi ki almanyada turk nufusu cok fazla, ve hepsi gurbetci olmasindan oturu inanilmaz iyi insanlar. Samimiyetlerini gorursun zaten.
Boyle imkanin varken elbette degerlendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…