Almanya'da yaşamak, üniversite okumak

cherry’nin akşam tek başına yürümekle alakalı yorumlarını görünce ben de bir şeyler karalamak istedim
almanyaya hiç gitmedim görmedim ama 2,5 ay ingilterede kaldım ve dünyanın her bölgesinden arkadaşım oldu
genel olarak “kafamızdaki avrupa” konusunda yazacağım naçizane

benim gitmeden öncekiyle dönüşümdeki yurt dışı algım çok değişti çünkü
ilk gittiğimde ingilterenin her tarafına aval aval bakıyodum “medeniyet beeee!” diyerek

biz hep böyle büyüdük çünkü
en azından ben böyle büyüdüm, batı gözümde bi kahramandı, batıda öyle hadsiz cahil insanlar barınamazdı

ama o kadar cahil hadsiz insan vardı ki

gece vakti taciz edilmem zannediyordum ama hiç de öyle olmadı
gittiğimin 2. haftasıydı taciz edildim. geç bi saat de değildi ayrıca, en geç 10dur

şehirde akşam 7de hayat bitiyordu
cuma-cumartesi geceleri hayat vardı anca
ve o zamanlarda da adım başı yerde kusan ablalar vardı

hani yurt dışı, içki tabuları yok, herkes ağzıyla içmeyi biliyordur herhalde diyordum
ama gerçekten abartmıyorum. cuma akşamı herkes sarhoş ve yerler kusmukla, yerde uyuyan insanlarla doluydu

ingilterenin en büyük 2. şehrinde adım başı evsiz insan var
hayatımda bu kadar fazla evsiz insanı bir arada görmemiştim

terör desen ben londradan döndükten 3 gün sonra orda saldırı oldu
beraber gittiğim italyan arkadaşım londradan dönene kadar korkudan ölmüştü zaten, “kesin terör olcak kesiiin” diye

ki bu kızdan da italyada başına gelen bir sürü taciz olayını, basına çıkmış bir sürü tecavüz+cinayet olayını dinledim

italyada yaşayan türk-arnavut kökenli bi arkadaşım sırf ırkından dolayı çektiklerini, bacağını kırdıklarını anlattı

ha bu ingilterenin çok güzel yönleri var mıydı? tabi ki vardı
ingilterede yaşama şansı sunsalar gider miyim? koşa koşa giderim hem de

ama türkiyede hangi arkadaşımla ingiltere hakkında konuşsam sanki orda hiç kötü bir şey yokmuş, tüm kötü olaylar buradaymış gibi davranıyorlar

ama o iş öyle değil
dediğim gibi almanyayı görmedim etmedim, bilemiyorum
ama artık dünyanın her yerinde kötü olaylar olduğundan eminim
nerelerle ilgili neler neler dinledim, ingilterede neler gördüm
sadece senin kafanda da böyle muhteşem bir algı varsa yıkılsın isterim
gidip “ben nereye düştüm?!” deme
çünkü ben akşamın 8inde sarhoşlarla dolu trene ilk bindiğim zaman geldiğime de geleceğime de lanet okuyacak kadar şaşırmıştım :)
Bu saydığıniz şeyler burada da başınıza gelebilir. Dedigim gibi detaylar ilgilendirmiyor beni. Oraya gidip o üniversite bir şekilde okunacak. Ne şekilde olursa olsun. Sebebi bosverip sonuçla ilgilenenlerdenim. Ayrıca verdiğiniz değerli bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim.

Mühendislik okumak için altyapınızı hazırlayın şimdiden matematik çalışın lise temeliniz sağlam mı bilmiyorum ama mühendislik okuyanlar daha iyi bilir sayısal derslerde iyi temel gerekir. Bir de Almanya'da okuayacaksınız o yüzden dersler ağır olabilir şimdiden sağlam temelle gidin bence.

Bu saydığıniz şeyler burada da başınıza gelebilir. Dedigim gibi detaylar ilgilendirmiyor beni. Oraya gidip o üniversite bir şekilde okunacak. Ne şekilde olursa olsun. Sebebi bosverip sonuçla ilgilenenlerdenim. Ayrıca verdiğiniz değerli bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim.

Ben Ingiltere'de yasiyorum. Almanya buraya gore daha sakin geldi bana. Arkadas cok abartarak yazmis. Gozunuz korkmasin.

Mühendislik okumak için altyapınızı hazırlayın şimdiden matematik çalışın lise temeliniz sağlam mı bilmiyorum ama mühendislik okuyanlar daha iyi bilir sayısal derslerde iyi temel gerekir. Bir de Almanya'da okuayacaksınız o yüzden dersler ağır olabilir şimdiden sağlam temelle gidin bence.
Aynen sıkı sayısal diyetine girdim zaten. Teşekkür ederim.

hangi sehire geleceksiniz??? ben evlenip geldim ama ben de suan üniversite okuyorum almanca ve inglizce ögretmenligi. ikinci yilim.

Ben Ingiltere'de yasiyorum. Almanya buraya gore daha sakin geldi bana. Arkadas cok abartarak yazmis. Gozunuz korkmasin.
Korksamda bu saatten sonra hiçbirseyi değiştiremem. O üniversiteyi ne şekilde olursa olsun, hangi duruma düşersem düşeyim okuyacağım. Teşekkür ederim desteginiz için. Hizir gibisiniz maşallah. :KK200:

tabi ki gelebilir, ben de tam olarak bunu anlatmak istedim zaten :) burda konuştuğum çoğu arkadaşımda avrupa çok güzelmiş bu anlattıklarım sadece türkiyede olurmuş orada olmazmış düşüncesi ve bu yüzden avrupaya yerleşme planları var. ben böyle bi yanılgı olmasın diye yazfım sadece

ayy alıntılasaydınız keşke beni de rastgele görmeseydim :)
ben korksun diye yazmadım ki
dediğim gibi ingiltereye gel deseler koşa koşa giderim
göz korkutma amacım olsa “ben de almanca öğrenmeyi ve almanyaya gitmeyi düşünüyorum, dil konusunda bana yardımcı olur musunuz?” yazmazdım ki
kendim istediğim bi şey için onu neden korkutmak isteyeyim... gece yalnız yürüme meselesini görünce yazmak istedim sadece. orası da cennet değil diye

tabi ki gelebilir, ben de tam olarak bunu anlatmak istedim zaten :) burda konuştuğum çoğu arkadaşımda avrupa çok güzelmiş bu anlattıklarım sadece türkiyede olurmuş orada olmazmış düşüncesi ve bu yüzden avrupaya yerleşme planları var. ben böyle bi yanılgı olmasın diye yazfım sadece
Anladim ben sizi. Minnettarım yazdığınız icin. Aşk gibi elimde değil çok istiyorum. :anne:

göz korkutma amacım olsa “ben de almanca öğrenmeyi ve almanyaya gitmeyi düşünüyorum, dil konusunda bana yardımcı olur musunuz?” yazmazdım ki
kendim istediğim bi şey için onu neden korkutmak isteyeyim... gece yalnız yürüme meselesini görünce yazmak istedim sadece. orası da cennet değil diye

Ay cok sevimli yazmissiniz. Alintilamak isterdim ama yeni banlandim . :-) Gece 12 de de dolasiyorum 3 te de bir sey gelmedi basima ama gunduz taciz olaylari olmuyor mu oluyor. Genelde yabancilar tarafindan ayy cok guzelsin filan onlari da isteyince polise sikayet edebiliyorsun. Burasi o bakimdan cok hassas.

.... Ama acik soyleyeyim Turkiye 'de gunduz bile dolasmaya korkarim.

Ay cok sevimli yazmissiniz. Alintilamak isterdim ama yeni banlandim . :-) Gece 12 de de dolasiyorum 3 te de bir sey gelmedi basima ama gunduz taciz olaylari olmuyor mu oluyor. Genelde yabancilar tarafindan ayy cok guzelsin filan onlari da isteyince polise sikayet edebiliyorsun. Burasi o bakimdan cok hassas.

.... Ama acik soyleyeyim Turkiye 'de gunduz bile dolasmaya korkarim.
ya minekosan minekosan a özelden de yazdım, gerçekten çok üzüldüm göz korkuttuysam diye
öyle bi amacım yoktu hakikaten, ne bileyim ben kendimce iyilik yapmaya çalıştım güya işte öyle bi algı varsa yıkılsın diye
okuyup da korkuttuğum başka biri varsa kusura bakmasın :)
neyse kendimi anlattığıma göre gideyim de konuyu dağıtmayayım artık :)
bu arada hangi şehir?:dondurma:

Hayir o anlamda degil antonie. Yani hiç A AklinYolu1 iyi ya da kötü yazıyı kaçırmıyor anlamimda.Eğer senin yazdığını kötü anlamış olsaydım ' kıskanma sen de yap sen de git' kafasında olurdum. Tekrar değerli yorumlarin için kalpten sevgilerimi sunuyorum sana.:KK200::KK200:

ya minekosan minekosan a özelden de yazdım, gerçekten çok üzüldüm göz korkuttuysam diye
öyle bi amacım yoktu hakikaten, ne bileyim ben kendimce iyilik yapmaya çalıştım güya işte öyle bi algı varsa yıkılsın diye

Yani Arap ulkesi gibi anlatmissin biraz. :KK70:

Londra merkez takiliyoruz herkez(s) :confused:

Achena. Sen de gelirsin artik:anne:

Kafamda 1 milyon zaten. Ayrıca dağıtta sen dağıt nolacak.:confused:

Almanya çok çok daha sakin. Sakin ve sıkıcı :) ingiltere ve fransa hem daha hayat dolu, hareketli hem de suç oranı daha yüksek. antonie antonie ye katılıyorum. Londra muhteşem bir şehir. Almanyanın büyük şehirleri Berlin, Münih Londra nın yanında köy kalır, kıyas bile kabul etmez. Maddiyatım elverse Londrada yaşardım kesinlikle.

Geceyarısı yolda yürüyen Alman erkek yanıma gelse dahi hiç korkmam ya yol sorar ya sigara/çakmak ister.

Cuma cmtesi gecesi sarhoş çok oluyor ama hepsi kendi halinde takılıyor zararsız

Almanya suç oranı çok çok düşük bir ülke(ydi). Şimdi cinsel suçlar %500 artmış durumda

hangi sehire geleceksiniz??? ben evlenip geldim ama ben de suan üniversite okuyorum almanca ve inglizce ögretmenligi. ikinci yilim.
Nasıl başardınız üniversiteye girmeyi?
Ben de yeni geldim Almanya'ya ve ben de üniversite okumayı çok ama çok istiyorum

'İnsan bir şeyi, çok ciddi oIarak arzu etmeye görsün, hiçbir şeyi erişiIemeyecek kadar yüksekte değiIdir. Hans C. Andersen'

Ve işte ben o arzunun zirvesindeyim. :KK59:Detaylar beni ilgilendirmez.En Büyük TÜRKİYE
Bir musibet bin nasihattan iyidir derler o yüzden yasayin ve tecrübe edin. Umarim ki basari ile dönersiniz.

benim kardesim de cok gelmek istedi Insaat muhend isi bi cok is basvurusu yapti Ama olmadi artik almanya gelmek cok zorlasiyor bir firsatini bullayim alcam yani ma kardesimi

Ablacım valla bazı şehirler Almanya değil artık Arabistan + Afrika karışımı. O kadar ne olduğu belli olmayan çok arap zenci var ki insan durup düşünüyor; bu elemanları ülkeye kabul etme sebebin nedir hans diyesim geliyor. Karanlıkta akşam tek başıma olmaya korkar oldu insanlar artık. Kadınlar sokakta rahat değiller artık maalesef.

Haklisin cherry.ben de onlardan ürküyorum bazen.Benim oldugum yerde cok kozmopolit.Ama buranin ekonomisi daha iyi oldugu icin henüz göze carpmiyprlar.Sanirim büyük sehirler daha farklidir.

Back
X