cherry’nin akşam tek başına yürümekle alakalı yorumlarını görünce ben de bir şeyler karalamak istedim
almanyaya hiç gitmedim görmedim ama 2,5 ay ingilterede kaldım ve dünyanın her bölgesinden arkadaşım oldu
genel olarak “kafamızdaki avrupa” konusunda yazacağım naçizane
benim gitmeden öncekiyle dönüşümdeki yurt dışı algım çok değişti çünkü
ilk gittiğimde ingilterenin her tarafına aval aval bakıyodum “medeniyet beeee!” diyerek
biz hep böyle büyüdük çünkü
en azından ben böyle büyüdüm, batı gözümde bi kahramandı, batıda öyle hadsiz cahil insanlar barınamazdı
ama o kadar cahil hadsiz insan vardı ki
gece vakti taciz edilmem zannediyordum ama hiç de öyle olmadı
gittiğimin 2. haftasıydı taciz edildim. geç bi saat de değildi ayrıca, en geç 10dur
şehirde akşam 7de hayat bitiyordu
cuma-cumartesi geceleri hayat vardı anca
ve o zamanlarda da adım başı yerde kusan ablalar vardı
hani yurt dışı, içki tabuları yok, herkes ağzıyla içmeyi biliyordur herhalde diyordum
ama gerçekten abartmıyorum. cuma akşamı herkes sarhoş ve yerler kusmukla, yerde uyuyan insanlarla doluydu
ingilterenin en büyük 2. şehrinde adım başı evsiz insan var
hayatımda bu kadar fazla evsiz insanı bir arada görmemiştim
terör desen ben londradan döndükten 3 gün sonra orda saldırı oldu
beraber gittiğim italyan arkadaşım londradan dönene kadar korkudan ölmüştü zaten, “kesin terör olcak kesiiin” diye
ki bu kızdan da italyada başına gelen bir sürü taciz olayını, basına çıkmış bir sürü tecavüz+cinayet olayını dinledim
italyada yaşayan türk-arnavut kökenli bi arkadaşım sırf ırkından dolayı çektiklerini, bacağını kırdıklarını anlattı
ha bu ingilterenin çok güzel yönleri var mıydı? tabi ki vardı
ingilterede yaşama şansı sunsalar gider miyim? koşa koşa giderim hem de
ama türkiyede hangi arkadaşımla ingiltere hakkında konuşsam sanki orda hiç kötü bir şey yokmuş, tüm kötü olaylar buradaymış gibi davranıyorlar
ama o iş öyle değil
dediğim gibi almanyayı görmedim etmedim, bilemiyorum
ama artık dünyanın her yerinde kötü olaylar olduğundan eminim
nerelerle ilgili neler neler dinledim, ingilterede neler gördüm
sadece senin kafanda da böyle muhteşem bir algı varsa yıkılsın isterim
gidip “ben nereye düştüm?!” deme
çünkü ben akşamın 8inde sarhoşlarla dolu trene ilk bindiğim zaman geldiğime de geleceğime de lanet okuyacak kadar şaşırmıştım :)