Almanya'da yaşamak, üniversite okumak

Amannn esimede sen avrupaya evlenip gidersen cok soguk mevsim gorursun demisti ne alakaysa:) halbuki sicagi cok nemli gecer oda ayri mesele:)

Sonucta dag basina gitmiceksiniz o konuda rahat olun. Almanlar laubaliligi sevmezler kisisel sinirlara dikkat ederler(istisnalar tabii olabilir)
Yasadiginiz sehirede bagli tabii,ama genel olarak rahat edersiniz. Yeme icme kirtasiye masrafida cok uygun
Ingilizce kadar kolay bir dil degil ama cok istiyorum derseniz neden olmasin:)

Yapanlar var neden olmasin..gecenlerde ahu diye biriydi galiba ona olmaz demistim.. o da almanyaya abisinin yanina gitmek istiyordu vs. Cunku gitmek sorun kalmak ayri sorun olacakti ona..

Ama sen ogrenci olarak gireceksen oraya hersey mumkun :) kalacak yer vs onceden ayarlaman gerekir tabii.. orda kaldigin sure icinde seversen karsina duzgun biride cikarsa evlenip kalabilirsin bile :) olmayacak bir hayal degil yani seninkisi..
Yapanlar sürüyle.Her yıl hatırı sayılır öğrenci var giden:Teşekkür ederim

Merhaba hanımlar;
Başlıktanda anlaşılacağı gibi, ne kadar gözü kara, kafasına koyduğunu yapan, gözünü budaktan sakınmayan birisi olsamda bu konu çevremdekiler tarafından zorla gündemime sokulmaya çalışıyor. Haliylede tedirgin ediyor. Ben Almanya'da üniversite okuyacağım Allah nasip ederse. Bütün duam, çabam, gecem, gündüzüm hep bu hayalim, herşeyim. Ne kadar ailem karşı çıksada sonuçta bu benim hayatım deyip vazgeçmedim hayalimden. Dil,puan ve maddi yeterlilik vs. bütün herşeyi kendim sağlıyorum.Kimseden destekte istemiyorum. Ama çevremdekiler sağolsun ' Sen orada nerde kalacaksın, nasıl anlaşacaksın. Onların kültürleri başka. Ne yapacaksın orda tek başına?. Okulda nasıl arkadaşların olacak?' vs. vs. Velhasılı bu sorular beni bunaltıyor. Zaten benim derdim bana yetiyor. Birde bunlarla beni caydırmaya çalışıyorlar. Tabikide vazgeçmeyeceğim ama insanın aklı kayıyor işte. Var mı benim gibi olan? Ya da aynı yollardan geçen? Fikirlerinizi bekliyorum.

Almanya`ya 31 yasimda geldim.10 yildir burada yasiyorum.Simdi cikmam lazim isten gelince yazarim.

Ben almanyada yasiyorum
Merhaba hanımlar;
Başlıktanda anlaşılacağı gibi, ne kadar gözü kara, kafasına koyduğunu yapan, gözünü budaktan sakınmayan birisi olsamda bu konu çevremdekiler tarafından zorla gündemime sokulmaya çalışıyor. Haliylede tedirgin ediyor. Ben Almanya'da üniversite okuyacağım Allah nasip ederse. Bütün duam, çabam, gecem, gündüzüm hep bu hayalim, herşeyim. Ne kadar ailem karşı çıksada sonuçta bu benim hayatım deyip vazgeçmedim hayalimden. Dil,puan ve maddi yeterlilik vs. bütün herşeyi kendim sağlıyorum.Kimseden destekte istemiyorum. Ama çevremdekiler sağolsun ' Sen orada nerde kalacaksın, nasıl anlaşacaksın. Onların kültürleri başka. Ne yapacaksın orda tek başına?. Okulda nasıl arkadaşların olacak?' vs. vs. Velhasılı bu sorular beni bunaltıyor. Zaten benim derdim bana yetiyor. Birde bunlarla beni caydırmaya çalışıyorlar. Tabikide vazgeçmeyeceğim ama insanın aklı kayıyor işte. Var mı benim gibi olan? Ya da aynı yollardan geçen? Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba hanımlar;
Ben almanyada yasayan biri olarak evlenip geldim yani güzel Yonleri de var olumsuz yonleri de benim icin acikca havasi yaz Yok gibi hep gri Ama yasam sartlari insanlarda verilen deger ilgi güzell
Ben almanyada yasiyorum
ya mesajim yarim gelmis diger yazdigimda Ben merak ettim neden almanya?cevap vermek zorunda deilsin sartlari avantajlari insani degerleri güzell havasi bence berbat surekli gri bir havaya uyanmak bence cok bunaltici gunesi cok seven biri olarak

Merhaba hanımlar;

Kimseyi dinleme
Beni şu an alsalar koşa koşa giderim

Ben almanyada yasayan biri olarak evlenip geldim yani güzel Yonleri de var olumsuz yonleri de benim icin acikca havasi yaz Yok gibi hep gri Ama yasam sartlari insanlarda verilen deger ilgi güzell

ya mesajim yarim gelmis diger yazdigimda Ben merak ettim neden almanya?cevap vermek zorunda deilsin sartlari avantajlari insani degerleri güzell havasi bence berbat surekli gri bir havaya uyanmak bence cok bunaltici gunesi cok seven biri olarak
Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için. Havası benim için hiç önemli değil. İsterse hiç güneş doğmasın.
Neden Almanya? Ben mühendislik okuyacağım. Kendi olanaklarımla tabii haliyle de uygun bir ülke arıyordum.Eğitim danışmanlarım bana bu ülkeyi önerdi. Hem kaliteli hem ucuz hem de mühendislikte bir numara. Bu yüzden Almanya diye tutturmam.

Canım Almanya’dan bahsediyoruz küçük Türkiye.. ayrıca sen boşver insanların dediklerini insanlar hayalini dahi kuramadıkları şeyi başarıcak olmanı hazmedemezler.. ben de 10 ay kadar italya’nim kuzeyinde küçük bi şehrinde yaşadım ve yaşadığım şehirde tek türk bendim! Ne ingilizce biliyodum ne italyanca deli cesareti kalktım gittim.. şimdi iyi ki gittim iyi ki gördüm iyi ki çok güzel dostluklar biriktirdim diyorum.. insanlarla anlaşmanın bir yolu mutlaka bulunur endişe etme..

Amannn esimede sen avrupaya evlenip gidersen cok soguk mevsim gorursun demisti ne alakaysa:) halbuki sicagi cok nemli gecer oda ayri mesele:)

Sonucta dag basina gitmiceksiniz o konuda rahat olun. Almanlar laubaliligi sevmezler kisisel sinirlara dikkat ederler(istisnalar tabii olabilir)
Yasadiginiz sehirede bagli tabii,ama genel olarak rahat edersiniz. Yeme icme kirtasiye masrafida cok uygun
Ingilizce kadar kolay bir dil degil ama cok istiyorum derseniz neden olmasin:)
Almancayı yalayıp yuttum sayıyorum şu an. Evet çok zor. Artikelleri falan. Ama bu yola bir kere baş koyduk, dönmek yok:eğlence:

Orda dogdum, oranin vatandasiyim. Turkiye ile hic alakamiz olmadigi halde hasbelkader mi diyeyim bilmem, 2000'li yillarin ortasinda Turkiye'ye geldim.
Gencsin, ogrenme ve uyum saglama gibi durumlarda hem basarili hemde aktif olacagin icin seni zorlamaz. Kaldi ki almanyada turk nufusu cok fazla, ve hepsi gurbetci olmasindan oturu inanilmaz iyi insanlar. Samimiyetlerini gorursun zaten.
Boyle imkanin varken elbette degerlendir.
Aynen ama çabalamam gerekiyor. Kendi olanaklarımı kendim oluşturacağım için.Ne diyeyim Allah kolaylık versin bana.:KK15:

Hangi sınav canım ?
Dil mi?
Bak gidebiliyorsan git...
Kimseyi de kafana takma...

Benim de hedefim Almanya
Benim dil sınavına girmem lazım
Ama bu dili nasıl öğreneceğim
Bir kolaylığı var mı
Nereden başlayacağım bilmiyorum
Sen bu konuda bana yardımcı olur musun
Nasıl ve nerden başlamalıyim
Dil sınavı da var tabii. Ama benim bahsettiğim YKS+TYT sınavı. Orada üniversite kabul şartlarından birisi de burada özel- vakıf farketmeksizin üniversite kazanmak. Valla ben size söyleyeyim. Tek sıkıntınız Almanca öğrenmekse yani benim hay üniversite sınavına hazırlan, yok bilmem dil sınavı, bir de 8000 E şartını oluştur falan değilseniz bir karışık ama onu da kullandıkça aşıyorsunuz. Ben dil kurduna gidiyorum Kadıköy'de. Önerim hemen başlamanız. Çünkü vakit sıkıntınız varsa gerçekten stres kaynağı olabiliyor. Ayrıca yardımca olabileceğim bir şeyler varsa özelden yazarsanız seve seve yardımcı olmaya çalışırım.:KK14:

Cok normal canim. Onlar kucuk sehirde yasayip universiteyi buyuk sehirde okumak isteyenlere de ayni tepkiyi veriyor. Hic takma kafaya. Almanya dedigin yer neresi? İnsanoglu kus misali, paran olduktan sonra cikar cikar gelirsin. Bir amerika bir avustralyaya gitmiyorsun mi. Ayrica almanya biliyorsun turk dolu. Eminim akraban bile vardir. Onlar artik turk kulturune alismistir. Zorlanacagini dusunmuyorum. Benim dilim olsaydi bir dk dusunmezdim yuksek lisans icin gitmeyi.

Cok normal canim. Onlar kucuk sehirde yasayip universiteyi buyuk sehirde okumak isteyenlere de ayni tepkiyi veriyor. Hic takma kafaya. Almanya dedigin yer neresi? İnsanoglu kus misali, paran olduktan sonra cikar cikar gelirsin. Bir amerika bir avustralyaya gitmiyorsun mi. Ayrica almanya biliyorsun turk dolu. Eminim akraban bile vardir. Onlar artik turk kulturune alismistir. Zorlanacagini dusunmuyorum. Benim dilim olsaydi bir dk dusunmezdim yuksek lisans icin gitmeyi.
Ay keşke akraba olsaydı işte. Ama yok çokta önemlı değil. Çok çok haklısınız. Ben y.lisans değilde lisans için gidiyorum. Allah y.lisans için gittiğim gunleri de göstersin. Amin. Ayrıca teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Almanya şartları hakkında bilgi veremeyeceğim ama elalemin lafına göre iş yapmayın, sonra onları dinlersiniz bir durum olur "E dinlemeseydin, yapsaydın/gitseydin" derler çıkarlar işin içinden. Olan sizin geleceğinize olur.

+++
Sen bizi ne dinledin kendi istediğini yapaydın der çıkarlar işin içinden

Ablacım Almanya'da hayat diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz

1. Okulun yurdunda herkes nasıl yaşıyorsa sen de öyle yaşarsın. Tavsiyem Berlin, Münih, Hamburg, Frankfurt 4lüsüne gitmemen. Büyük şehirlerde kiralar daha pahalı. Küçük şehirde/kasabada kirayı 200 euroya kurtarırsın.

2. Yabancı öğrenci de çok, Hans da, Türk de...niye bir başına olasın ki??

merhaba mine
dil biliyor musun?
ben de almanyayı ara sıra düşünüyorum fakat dilden aşırı korktuğum için kendimi hep geri çekiyorum
c1 sertifikası alacak kadar öğrenmem gerekiyor çünkü… az değil
dilin varsa bu konuda önerilerini beklerim :)

Back
X