- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Allah var okul hayatimda sorun yasamadim hic. Ama nezaman üniversiteden mezun oldum staja basladim, iste o zaman hayal kirikligina ugradim. Hep duyardim irkcilik var diye. Abartiyorlar derdim hatta. Ama anladimki varmis gercekten. Okulda ögretmenler odasina girdigim an yan yan bakislar görüyorum. Günaydin dedigim halde kafasini ceviren günaydin demeyen insanlar dolu. Tek "türk" benim 120 ögretmen arasinda ve farkli muamele görüyorum. 4 kisi ayni anda basladik staja mesela. Digerlerine hemen ders plani vermisler. Ben 3 hafta peslerinde kostum ders plani icin.. hatta kendim yaptim oturup planimi.. sürekli laf sokmalar ve ignemeler. Beni dersinde istemedigi icin kavga eden ögretmenler.. yada ögretmenler odasindan kovuldum birde. Neymis ögrenci sanmis beni. Olabilir ama bir özür dilemek yerine kafasini cevirip gitti kadin. Böyle yazinca basit gibi duruyor ama cok can yakici seyler. Üzülüyor insan. Cok sorunlu bir okulda olmama ragmen severek gidiyorum aslinda. Severek ders veriyorum. Ama nezaman irkci ögretmenlere denk gelsem tüm moralim yerle bir oluyor.
Yasadigin seyler kolay degil fakat hayatin boyunca hep ülke mi degistireceksen kötü seyler yasadiginda? Türkiyede ayrimcilik olmadigini mi saniyorsun? Alevi-sünni, Türk-kürt ayrimciligi yokmu saniyorsun? Burdaki ögretmen üyelerine sor, üye olduklari sendika bile ne derecede okul hayatlarini etkiledigi.
Sonucta orada okulda degistirebilirsin, sikayet edebilirsin. Birsürü olanaklarin var. Ögretmen olarak bide oradaki Türk gencligi icin örnek olabilirsin. Fabrikada calismak yerine, temizlikcilik yerine, onlarida okumayi tesvik edebilirsin.
Yani pes etme, Türkiye ye gitme sakin.