• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyadan türkiyeye temelli dönüs...Ayak uydurabilirmiyiz?

bildiğim kadarıyla türkiye'de hemşirelik yapamazsınız denklik sınavına girmeniz gerekiyor.açıkçası türkiye'de iş bulmak çok daha zor olur burada millet işsizlikten kırılıyor zaten.istanbul zaten kaos o karmaşaya uyum sağlayabilir misiniz bilmiyorum.almanya da başka bir şehre taşınmayı deneseniz daha kolay olmaz mı?

Eşin ne iş yapıyor? Çalışma izni için ne yapılması gerek bilmiyorum ama Türkiye'ye alışarsınız bence, ben de Almanya'dan geldim biraz zaman alsa da alıştım buraya

Ayak uydurmak, mutlu olmak konusu sizin Turkiye'yi ya da Istanbul'u ne kadar tanidiginizla birlikte bircok unsura bagli.
Hic yasadiniz mi Istanbul'da mesela? Tatile bile olsa ne kadar geldiniz? Yani ne kadar taniyorsunuz gelmek istediginiz yeri bu onemli, cunku kolay bir sehir degil Istanbul.
Beklentileriniz, tahsilleriniz, meslekte esitlik, butun bunlar etkiler is bulup bulamayacaginizi ve mutlu olup olamayacaginizi.
Hemsirelik demissin, bildigim kadariyla lisans egitimin varsa denklik almak zor degil.

Isin yasal yonunu bilmiyorum, oturma/calisma izni konusunda bilgim yok.

Ben uc bucuk sene once almanyadan istanbula yerlestim.. Ama benim esim buradaydi.. Ben cok iyi alistim. Cok rahatim. Kizimida burada dogurdum.. Esim kamuda calisiyor cok sukur duzenli gelirimiz var...

Sizin duruma gelince.. Burada ne is yapmak istiyorsunuz?? Ceviri ve tercumanlikla ilgili seyler dusunurseniz almanca icin ihtiyac var (tabi onceden ayarlanmis cevre olmali) tabi bu da garanti bi is degil.. Eviniz yoksa ozel sektore guvenerek gelmeyin derim.. Ayak uydurmak icin yasadiginiz semt de onemli.. Nereyi dusunuyorsunuz??

Sosyal hayat vs zorlanmazsiniz.. Almanyada ne varsa fazlasiyla buradada var..

Ben çok ufaktım Almanya dan döndüğümüzde, annem yıllarca alışamadı, depresyona girdi, uzunca bir zaman yardım aldı. Öldüğü güne kadar da alışamadı, hep orada olmayı istedi. Oradaki düzeni, saygıyı aradı hep insanlarda. Tabi annemin özlediği Almanya 30 yıl önceydi şimdi ne haldedir bilmem

İstanbul yaşaması çok zor bir şehir, iş bulmak zor, bulsan da maaşı masraflara yettirmek daha zor. Sizin çalışma durumunuz zaman alabilir, eşinizin iş bulması da kolay değil. Bence düzeninizi bozmayın, burada doğup büyüyenler bile İstanbul da yaşamakta zorlanıyor. Başka bir şehir olsaydı alternatifler düşünülebilirdi belki ama bu şehirde zor.

Son düzenleme:
Ben ne is olursa olsun, calisirim. Illa hemsire olarak bir is bulmak istiyorum diye birsey yok.. Istanbulun anadolu yakasinda oturmayi tercih ederim, cünkü cogu ailemiz orda. Esmin meslegi yok, burda hep fabrikalarda calismis yillarca. Istanbulda hic yasamadim, sadece senede bir kere geldim tatil amaciyla, en fazlada 2 ay kaldim.

Offf bu konuyla ilgilendikce icim daraliyor gibime geliyor :27: hersey cok zor görünüyor...

bende Almanyada doğdum ama küçük yaşta Türkiyeye geldim,babam temelli dönüş yaptıktan sonra burada pekmutlu olamadı;çünkü oranın sitemine,düzenine,disiplinine çok alışmıştı ve burada resmen sinir hastası oldu,mesela bana sorsan ben asla Almanyada yaşamak istemem ama sen oraya alışmışsın,burada zorlanırsın gibime geliyor,buraya gelmeyi düşünüyorsanız önce işinizi ayarlamanız gerekiyor,özellikle İstanbulda yyaşamak istiyorsanız,harcamanız dahada çoğalır,en azından orada işsiz kalsanız bile devlet size işsizlik parası,çocuk parası,kira parası veriyor diye biliyorum,bence burada yapamazsınız.

Hmmm her iste calisirimla olmaz ki tatlim.. Esinin de meslegi yokmus.. SIzin tek avantajiniz dilinizin olmasi.. Bence siz vazgecin ve rahat rahat almanyada yasayin... Macera yasamak istiyorsaniz bilmem ama cok inanarak ve projelerle gelmeniz lazim yoksa istanbul sizi yutar. Akrabaya ese dosta guvenerek zaten hic gelme...

Tam benlik bi konu acilmis,benim esimde bundan 10sene önce geldi almanyaya. ,ama simdi bikmis bi halde ve kesin dönüs yapmak istiyor,kendisi satis elamaniydi,spor magzasinda,türkiyede bi evimiz var ama onda kv kaliyor... Ben aslinda geri dönmek konusuna hic iyi bakmiyorum,is ev hersey sorun olcak diye (kv birlikte kalmak istemedim icin 2 ci ev alinmasi)yani bi sürü sey var,biz ankaraya gideriz ama okadar insan is bulamazken bizmu bulcaz????almanyanin düzeni felan harika,gecenin köründe ciksan bile disari kimse arkasini dönüp bakmaz ama tr de böyle degil malesefff.... Bizde mayis ayinda izine gitcez tabiki o dönemde durumlara bakcaz,rabbim hayirlisini versin...

ayni düsünce bende de var ama ben evlenip türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum. erkek arkadasim türkiyede bende yurtdisinda turizim sektöründe calisiyorum ama acikcasi tedirginim temelli dönme konusun. alismisim calismaya evde kesinlikle oturmam :/ bakalim zaman ne gösterecek iyi bi is bulmadan hele ki istanbul gibi bi sehirde bence kendinizi bile bile maceraya atmayin, gerci avrupadada artik eskisi gibi kolay degil is bulmak ve günden güne sartlar da zorlasiyor ya neyse :/

Son düzenleme:
Aynı dert bendede var ne kadar cok benziyoruz bende hemşirelik oluyorum daha bitirmedim okulumu eşimle dönme düşüncelerindeyiz çünkü ikimiznde ailesi tr de yaşıo avrupadaki rahatlığı asla bulamayız ama çook güzel yanları var şahsen bem çocugumun avrupa kültüründe büyümesini istemem

bence kesinlikle dönmelisiniz güzel ülkemize..ben sana bi olay anlatim; dayım bundan 20 sene önce gitti almanyaya evlenerek..4 çocukları var şimdi,ilk kızı 18 yaşında hint bi çocuğa aşık birlikte yaşıyorlar,en küçüğü kanser tedavi görüyor..dayımla yengem ayrıldılar,dayım alman bi kadınla birlikte yaşıyor...diğer 2 kuzenim bi annesinin bi babasının yanında harcanıyor...dinimizden kültürümüzden bi haber durumda kuzenlerim şuan..dayım ilk gittiği zamanlarda her sene yazları gelirlerdi,sonraları 2 sene 3 sene derken 4 senedir gelmiyorlar türkiyeye,ananem vefat etti dayım cenazesine bile gelemedi..o kadar acıyorum hallerine o kadar üzülüyorum ki...çok şükür ülkemizde yaşam şartları eskisi gibi değil ve almanyada eskisi gibi şartları açısından iyi durumda olan bi ülke değil..dayımdan önce giden nesil para biriktirmiş yatırım yapmış ama sonraki nesil borç yapmış dönemiyor...tabi kişiden kişiye değişir ama çok zor oralarda asimile olmadan yaşamak...yıllar sonra dönmek istediğinde çocuklarının orda arkadaşları çevresi vs.olcak dönmek istemicekler asıl o zaman türkiyeye dönmek,uyum sağlamak zor olucak...ben fikrimi ve yaşadıklarımı söyledim karar vermek zor ama en azından fikir vermiş oldum,hakkınızda hayırlısı olsun canımm..

bence türkiye degilde baska bir ulkeye gitmeyi tercih etseniz almanyada kriz yuzunden sanirim herkes zaten sizin durumda..

Hemsire olarak cok rahat Istanbulda is bulacaginizi umuyorum diploma isinde ise bunun icin sadece denklik aliniyor onuda milli egitim mudurluklerinden yada internetten ogrenebilirsiniz yani herhangi bir sinav yok .

Mesleginizi yaparakda Turkiyede ve Istanbulda rahat gecinebileceginizi dusunuyorum fakat esiniz konusunda herhangi bir meslegi olmadigi icin ayni seyi soyleyemem fakat almanca bilenleri call centrelara aliyorlar Turkcell in bile almanca bilen call centre ilanlari var maaslarida sanirim euro uzerinden ve 700-800

Hmmm her iste calisirimla olmaz ki tatlim.. Esinin de meslegi yokmus.. SIzin tek avantajiniz dilinizin olmasi.. Bence siz vazgecin ve rahat rahat almanyada yasayin... Macera yasamak istiyorsaniz bilmem ama cok inanarak ve projelerle gelmeniz lazim yoksa istanbul sizi yutar. Akrabaya ese dosta guvenerek zaten hic gelme...

Ben çok ufaktım Almanya dan döndüğümüzde, annem yıllarca alışamadı, depresyona girdi, uzunca bir zaman yardım aldı. Öldüğü güne kadar da alışamadı, hep orada olmayı istedi. Oradaki düzeni, saygıyı aradı hep insanlarda. Tabi annemin özlediği Almanya 30 yıl önceydi şimdi ne haldedir bilmem

İstanbul yaşaması çok zor bir şehir, iş bulmak zor, bulsan da maaşı masraflara yettirmek daha zor. Sizin çalışma durumunuz zaman alabilir, eşinizin iş bulması da kolay değil. Bence düzeninizi bozmayın, burada doğup büyüyenler bile İstanbul da yaşamakta zorlanıyor. Başka bir şehir olsaydı alternatifler düşünülebilirdi belki ama bu şehirde zor.

yerınızde olsam hiç dönmezdım

Bende arkadaslara katiliyorum dönmeyin sakin....

Bende almanyada yasiyorum tatil amacli tr gercekten muhtesem ama yasamak ve is konusuna gelince zor verdigin emegin karsiligini bile alamiyorsun buradaki komforda yok Allahin izniyle esinde bir is bulur insallah herkessin nasibi vardir bir yerde burada kurulu duzeniniz var sabredin... Hakinizda herseyin hayirlisi olur insallah Amin...

Hemsire olarak cok rahat Istanbulda is bulacaginizi umuyorum diploma isinde ise bunun icin sadece denklik aliniyor onuda milli egitim mudurluklerinden yada internetten ogrenebilirsiniz yani herhangi bir sinav yok .

Mesleginizi yaparakda Turkiyede ve Istanbulda rahat gecinebileceginizi dusunuyorum fakat esiniz konusunda herhangi bir meslegi olmadigi icin ayni seyi soyleyemem fakat almanca bilenleri call centrelara aliyorlar Turkcell in bile almanca bilen call centre ilanlari var maaslarida sanirim euro uzerinden ve 700-800

yanlış bilgi vermeyin.
belirli bölümler için seviye tespit sınavı var.
seviye tespit sınavından sonra ekstradan bir kaç dersten tekrardan okula gönderebilirler.
ben denlik başvurusu yaptım ve 11 noksan ders çıkardılar..1 sene tekrardan üniye gitmem gerekiyor..

bence Almanya nin rahatina alismis biri tr ye kolay uyum saglayamaz.
Orada isin olmazsa evinin kirasini ve diger masraflarini devlet karsilamaz.
Burada herseyini oduyor devlet.
Bence burda hersey daha kolay
tr yi cokkkk seviyorum ama
devlet yonetimi iyi degil bence
burada benim bilmem kac bin euro borcum vardi oduyemiyordum artik
ve kendi masraflarima param kalmiyordu. Ne oldu devlet butun borcumu sildi ( birkereye mahsuz birsey) ama orada borc yuzunden canina kiyan insanlar var.
yani kisaca burayi degismem hic bir yere ben olsam

Back
X