daha cok yenisin canim.hemen alisma olmazki.birincisi seni aralarina almadilar diye hic almiycaklari anlamina gelmiyor.sen aralarina girmeye calis.zaten icinde olucaksin.ben 3 yildir almanyadayim bende hala karistiriyorum metroyu.s-bahnlar tamam ama u.bahnlar cok karisik.ama alisirsin.hangi sehirdesin acaba? ayni sehirdeysek görüselim .ilk zamanlar hep öyle zorluklar olur.sonrada kopamazsin.sen yeni oldugun icin almanca bilmedigin icin zorlaniyorsun yoksa burada bir sorun yok aslinda.eger almanyanin güneyindeysen oradakiler soguk diye biliyorum.ama almanlar kadar dostca insanlar görmedim ben.herkes ayni degil elbette ama ben basörtülü oldugum halde burun kiviran birini görmedim.sonra burdaki almanlar tanimasalar bile yolda gördükleri insanlara selam verirler.güleryüzlüler.tabii akside vardir ama.takma bukadar.sen dil ögrenmek icin geldin buraya.simdi arkadaslarin yok diye üzülüyorsun ama inanki türklerle takilirsan hic ögrenemzsin dili.kendimden biliyorum.utaniyorum konusurken.ama almanlarla degil.sen almanlarla arani iyi yap
ama o diğer türk öğrencilerin yaptığı çok ayıp gerçekten...
hemen almanlasmislar demekki
Benim erasmusa giden arkadaşlarımın her akşam parti fotoğrafları düşüyor facebooka :26:
ben de ortamın hep öyle olduğunu düşünmüştüm.
gidenler evde kalıyorlar ama, yurtta değil. erasmus öğrencileriyle eve çıkma şansın var mı?
ya da gittiğin şirket mi diyeyim ne diyeyim onların organizasyonları olmuyor mu? arkadaşımın biri ispanyada, onlarda o şekilde de çok eğlenceler var.
ya da son çare olarak dönme şansın yok mu?:44:
Almancan olmadan nasil erasmusla almanyaya gittin..yani okudugun üniversite almanca filan olmasi gerekmiyor mu?
bizim okula türkiyeden erasmuslar geliyor ama almancalari var..
ki onlarda gelince erasmuslarla degil de normal okuldaki türk ögrencilerle takiliyorlar...sende öyle yapsana
illaki okudugun yerde türk ögrenciler vardir..
ya da okulda almanca kurusuna gidiyorsundur orada vardir...
benim oldugum ülkedeki okula gelsen takilirdik:))
bende sevmiyorum burayi bakma ama sen en azindan bir dönem burdasin
nerdesin almanyada??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?