Alt komsu benden bikmis

Gece tuvalete kalksalar kapıları çarparak kapatıyorlar. Uykudan uyanıyorum. Ben de anlamıyorum insanları.

Gece tuvalete kalksalar kapıları çarparak kapatıyorlar. Uykudan uyanıyorum. Ben de anlamıyorum insanları.
biri benı uyarsa cok dikkat ederım. misafir bile olsa evde ve saat baya gecse onları da uyarırırm. insanları anlamıyorum illa kavga etmek gerek. cocuguna uyku duzenı olurturamamıs
cocuk gece oturuyor.komsular yuuznden cocugu gec yatırıyorum

Bizde de nedense tüm apartman sakinleri dış kapılarını şöyle eliyle sallayıp güm diye kapatiyor kimse kapı kolu kullanmıyor bizim tokmak tıkırdıyor.
ben de biz de mı gariplik var diye düşünüyordum. Ben kavga etmek zorunda kaldım maalesef. O da iyi olmuyor. Sürekli karşılaşıyoruz. Karşı apartman onların aile apartmani. Altimda da akrabaları oturuyor. Orada toplanmıyolar gelip altında toplanıyorlar. Sinir oluyorum. Su an bile gürültüden uyunacak gibi değil. Görgü farklı bir şey.

aynen şuan üst komsuda mısafır ve baska cocuklar var. ses ve gürültü gelıyor. cocuk 2 kere onlara, 1 kere yan komsuya uyandı. onlarda eve ınsan gıbı gıremıyorlar, kapıda kocasıyla konustu
içeri girdi orda yuksesk sesle devam ettıler. baya beddua ettım
sabredıyorum ama bı gün fena olacak. ev alıcaz
sırf o yuzden cıkmıyorum bu evden

Yahu çocuğun sağlığından önemlisi var mı? Yazık yavrum bir de helak olacak. Hemen kaldırın halıları. Ince kilim ve pofuduk terlikler belki yardimci olur biraz. 3 günde bir makinada yıkanacak şekilde ayarlayın. Birşey derlerse de saydirin.

En azından gitme durumunuz var. Bizim kendi evimiz ve borcunu ödemeye devam ediyoruz. Ama o kadar rahatsız oluyorum ki biraz imkanımız olsa çıkacaz evden. Hatta kiraya mı ciksak diye bile düşündük.

Ne güzel ya böyle düşünceli insanlar görmek.

Antibakteriyel halılar işinizi görebilir

Benim alt kat ve üst kat sabah akşam faal durumdalar. hele ki dün akşam gülme sesleri 3 saat kesilmedi bir de apartman içinde de çok ses yapıyorlar nasıl rahatlar anlamadim her şeyi duyuyoruz ve gerçekten çok can sikici derken saaak diye kapı kapandı pufff.

Canım boşver. Kızı kulaklık takip öyle çalışsın madem. Yada kızın odası neresi onu öğrenin çocuklar o odada durmasın. Onun da kizi var onunda sesi alt kata gidiyordur. Yapacak birşey yok evin problemi. Ama özellikle evi tutarken dikkat etmek gerekiyormuş.

Çocukları kısıtlamak doğru değil. Bizim apartman yeni aynı söylediğiniz gibi. Üst katta bir manyak var. Çocukları gelince bütün gün onlarla kavga ediyor. Sabah 6 da kavga başlıyor gece 12-1-2 artık ne zaman uyurlarsa. Çocuklar gidince bu sefer manyak kadın üst komşuya sarıyor. Neymiş onlardan çok ses geliyormuş diye gece yarilari yeter be yeter sizin yüzünüzden uyuyamıyorum diye bağırıyor. Duvarlara kaloriferlere falan vuruyor.

Yani insanın geçinmeye niyeti varsa sorun etmezDi. Gelir ustrupluca derdini anlatırdı. Üst komşu ile haber yollamak ne demek. O yüzden alt komşuna sinir oldum.

Bu arada alerji için aşı tedavisine başlayabilirsiniz. Akar gittikçe kötüler zaten. Yerde halıların olmasını geçtim evde halıların olması bile gereksiz bence. Çocuğun kaldığı oda bol ışık alsın. Güneş ışığı akarı öldürüyor.

Yaa sorma bizim üst kattaki sabah 6.45 de ise gidiyor. Kendi uyanıyor ya sabahın kör vaktinde apartmanda insanlar uyuyor diye hırsından dan diye sabahları kapıyı kapatıyor. Ben de heh diyorum sabah 6.45 olmuş. Dönüp sonra mışıl mışıl kaldığım yerden devam ediyorum. Karşı dairem de kız da 7.15 gibi çıkıyor çoğu zaman uyanıksam duyuyorum değilsem duymuyorum. İnsanlar çok garip.

Çok garipler.

Bir kere apartman kültürü almamış insanlarla yasamak cok zor her şeyi yapabileceklerini zannediyorlar.

Bir keresinde iftara kalabalık misafir aldık ve eşim de nezaketen alt kat komşuya dün akşam biraz fazla ses yapmış olabiliriz kusura bakmayın demiş kadinin verdiği cevap; o sesi biz her gün yapıyoruz...

Yani bazı şeyleri değiştirmek için illa sert çıkmak gerekiyor.

Benim komşumda öyle, ama apartmandaki herkese karşı öyle...
Astıma özel halı kullanın, bende astım hastasıyım uzun yıllar evimde hep astım halısı vardı. Evlendikten sonra normal halıya geçtim. Ama onları çok dikkate alma, dolaylı yoldan sana bunu ileten üst komsuna da cizgi koy derim. Çocuk bunlar yahu, biraz anlayış. Ağlar, güler...

Canım oyun matı alın serin sünger gibi olanlardan hani puzzle gibi birleştiriliyorlar

Sabahın köründe işe gidiyor diye erkenden tak!tuk!küt! şeklinde bilhassa çıkarılan sesler, yere sertçe(öküzümsü) atılan eşyalar, sertçe (yine öküzümsü) kapatılan balkon kapıları, merdivenlerden bilhassa topuklarını vura vura inmeler, gece yarıları makine çalıştırmalar, bina kapısını aralık bırakmalar (hırsızlara karşı kapatılması özellikle ve sürekli belirtildiği halde), çöp poşetlerini suyunu akıta akıta indirip sonrasında temizlememeler, kaç kez uyarılmalarına rağmen o pis tutam tutam saçlarıyla dolu halıları kilimleri kafalarına göre her yerden cam mı açıkmış, çamaşır mı asılıymış umurlarında olmadan paat paat silkelemeler, ayağına kadar gidip uyardığında da özür dilemesi bile gerektiği halde kapıyı yüzüne taak diye kapamalar, bir de salak salak seni saygısızlıkla suçlamalar, misafirleri geldiğinde evin düğün düğün salonundan farksız olması, işte bunlar hep hanzoluk...
Konu sahibi kusura bakmayın, konunuzu sabote etmek gibi olmamıştır umarım fakat gördüm mü bir komşu konusu dayanamıyorum, hatta ben de çok kez konu açmayı düşünüp düşünüp vazgeçtim. Felek kimine sizin gibi duyarlı komşular verir kimine de benimkiler gibi kelek kafalı komşular

Bir an ayni apartmanda yasiyoruz zannettim

Bizim kadar dikkatli olsanız komşunuz şikayetçi olmazdı herhalde :) dogrusu ben de bundan biktim benim eşim o kadar önemsiyor ki komşu rahatsız olacak diye sürekli diken ustundeyiz.tabi ben de istemem rahatsız olmasını ama eşim çocukları aman ses yapmayın aman durun diye baskilayip duruyor.kizim 7 yaşında onda sorun yok ama oglum 3 buçuk yaşında ve cok yaramaz.oncelikle ses yapacak bisiklet skoter turu herşeyi kaldirdik.lego falan oynuyorlarsa halıya battaniye seriyoruz ustunde oynuyorlar oglum bazen disari taşıyor tabi sürekli uyarıyoruz.oyuncagi sepete toplarken çok yavaş topluyoruz.aksam saatlerinde arka odalara gondermemeye çalışıyoruz çocukları oturma odasında oynuyorlar.oglum geceleri çok ağlıyordu 3 yaşına kadar o sıralar komşumuz mahvoldu şimdi o konu halloldu biz de onun mahcubiyetiyle bari rahatsız etmeyelim artık diyoruz.

Çözüm aramanıza hayran kaldım.
Öğrencilik zamanında 8 ay bir evde kaldım üst komşum 3 çocuklu bir kadındı
Pazar sabahı 7 de uyanıyorum gürültüden çıktım yukarı ilk gittim zaman çocuk onlar napabilirim dedi kapadı kapıyı
İnanın ne ders çalışıyorduk ne dinlenme halimiz oluyordu
Başkalarında ders çalışmaya gitmeye başladım
Oğlunuz için bu konuda özel üretilen halılar var.

Diğer komşu abartmış olabilir kendin konuşmalısın bence.Ama herkes komşu haklı komşu haklı demiş, tabi ki çok çektiren komşular var söylediklerinize göre onlardan değilsiniz bu yüzden halı falan kaldırmayın kusana kadar öksürüyormuş çocuğun, o daha önemli bir durum.

Komsu hakli olabilir tabi ama kendileri cpk sessiz bir aile degil.liseye giden kocaman oglu telde oyle bir konuşuyor ki butun kufurlerini soylediklerini duyabikiyorum.madem ses konusunda bu kadar hassas neden ona engel olmuyor. Kiraciyim ve yeniyim diye boyle yapıldı ve ust komsum hic masum degil. Onunla ciddi mesafe koyacagim. Her gun kahve icmek istiyot ama dusunuyorum her gorusmemizde canimi sıkacak bir sey söylüyor.
Alt komsuyla da konussam mi konusmasam mi bilemedim. Gorusursem telefonumu vereyim diyorum rajatsiz oldugunda tavana vurmasin arasin

Elinizden gelen önlemleri aldıktan sonra, size bir şikayet söylediklerinde siz de onların kini söyleyin ve öne çıkarın. Savunmaya geçmeyin, onları bastırın çünkü kendileri söylediğiniz kadarı ile sütten çıkma ak kaşık değiller bu konuda. Ör: Çocukların sesi yüksek geldi dediğinde sizinde kızın şunları çok geliyor veya sizden de gürültü geliyor, alt komşu rahatsızmış sesinizden dediğinde, onun oğlunun çok gürültülü ve küfürlü konuştuğunu, direk evinizde yankılandığını buranın aile apartmanı olduğunu ve çokkk rahatsız olduğunuzu bastıra bastıra söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…