Alt komsu

Bizim komşuya benziyor. Üst katta gece kapı açma sesi duydu diye tak tak bize vurup ertesi gün şikayete geldi. Lavaboya kalkınca fark etmeden azıcık hızlı açsan tak tak vuruyor. Duvarlar kalın ama en kısık tonda gece tv izlemeye kalkınca yine Tak tak vuruyor. Bir an önce şu evden çıkmak istiyoruz. Ben de sesten rahatsız olduğum halde adamın bu hallerine çok şaşırıyorum.

Tavana ses yalıtımı cozer bu isi niye cozmesin.
Ben daha öncesinde apartta yan odamdaki kızın gece telefonla konuşmasından çok rahatsız olup yalıtım minderi alıp duvara koymuştum ama hiçbir işe yaramamıştı. Eğer kız kendi satın alıp duvara koysaydı sesi engellerdi. Ses yalıtımında prensip ses kaynağının olduğu yere yalıtım yapmaktır.

Bizde de benzer sorunlar var maalesef. Bizdeki sorun gece yarısı yapılan anormal gürültüler. Hafta içi çalışıyorum. hafta sonu da süpürge açmak için saat bir olsun diye bekliyorum ki insanlar hafta sonu dinlenmek ister. Çocuklar için okul da yok yatsın uyusunlar diye. Ama gecenin üçünde mutfak robotu çalıştırıyor yan komşu. üstte gecenin bir yarısı sürekli yerlere bir şeyler düşüyor. Bina zaten hayvanat bahçesi gibi kedi, köpek kuş hepsi var. Sabahları daha alarm çalmadan köpek havlaması ile uyanıyoruz. Bunlara rağmen daha kimsenin kapısına dayanmadım. Sizin komşu biraz abartmış yani çocuğa da dur oynama otur denmez ki.

Hiçbir şey yapamaz gündüz saatlerinde istediğin işini yaparsın.

He insanlıktır uyuduğu odaya çocuk sokmazsın o kadar…

Bir daha kapına geldiğinde telefonun kamerasını aç evinin içinde dur. Konuşmaya başlamadan önce tarih ve saatin kaç olduğunu söyleyerek konuşmaya başla ve sen onu polise şikayet edeceğini söyle. 85 desibel üzeri şikayet edebilir. Evine bilir kişi çağırıp yasal olarak 85 desibel üzeri ses olursa şikayet edebilirsiniz de yolla.

Hiçbirşey yapamaz. Evinizin içine girerse o sinirle anasını ağlatırsınız haneye tecavüzden hapis yatar.

Taviz vermeyin kapiyida acmayin size bagirip cagirirsa siz asl sikayetci olacaginizi falan soyleyin gunduz vakti ev icinde cocuk sesine supurge sesine karisamaz

Aynısını sende ona yap cidden bu devirde öyle sakinlestirme alttan almakla olmuyor benmde yan komşum iki ses.ciksa duvara vuruyordu 1 2 3 derken bu sefer ben ondan daha çok vurdum duvara. Hiç yüzyüze gelmedik ama ses etmedik entepene cikiyolar o sana yapiosa sende bin katını yap uyuyosa uyuyo benim yaşam alanima evime kimse karışamaz çok rahatsız oluyorsa otele gitsin evini satsın çıksın gitsin çocukların kapatma düğmesi yok çocukli eve laf diemezsin en uyuz olduğum şey cidden hep kendileri haklı hep kendilerinin istediği olucak yok ya

Artık gerçekten kafayı yedik ya. Öğlen 2 de süpürge açmandan daha doğal ne olabilir? Sabahın 6’sı, gecenin 2’si değil sonuçta. Açma kapını, yönetimle görüş, uyarsınlar kadını. Müdahil olmak istemezlerse yine yönetim ile yazışmanı söyle kadına. Bir derdi varsa onlarla görüşsün.

Yönetimle konustum sıkayet oldum guvenlık uyarcaktı ıns uyarmıstır:)

Cok tesekkur ederim bılgılerınız ıcın gelirse acmayı dusunmuyorum yonetım bile ne oldgunu anladı kapıyı acmayın lütfen dedı :)

Yok artık yaşamayın evde o zaman

Müstakile gitsin artık şok oluyorum

Merak etmeyin bir şey cıkmaz . Ayrıca siz haklısınız akşam süpürseniz bu sefer de başkası rahatsız olacak. Kimse kıpırdamasın evde o zman öyle şey mi olur. Birde üslubu da kötüymüş. Güzellikle söylese anlarım. Lütfen böyle her şeyi zorbalıkla çözmeye calışan insanlarla sizde zorbaca ugrasın.

Bu tür şeylere şikayet eden insanlara o kadar şaşırıyorum ki. Benim alt katımda zihinsel engelli ergen çocuğu olan bir aile var çocuk sabah akşam duvarlara vuruyor ve o kadar güçlü ki depreme kalmadan binayı o yıkacak. Engelli çocuk diye şikayet de edemiyoruz kendi evimiz bize cehennem oldu. Bunlarla sınandığım için sizin komşu bana çok anormal geldi, bir daha evinize çıkarsa polis çağıracağınızı söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…