- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Tavan evet ama dolabın zararını Siz karşılamak zorunda değilsiniz ev sahibi olarak evini ihmal etmiş. Pandemi dönemindeyiz gelir düzeyiniz azalmış olabilir bunu da göz önüne alarak bence bu konuşun olmazsa avukata verin derim
Banyonuzu kırdıracaksınız tamam aşağı katın tavanını da ödeyin ama dolap sizi bağlamaz. Üç aydır evde olmayan kiracının suçu evi kolaçan etseydi bunca zaman o dolap şişmezdi. Oturanın ihmalkarlığını siz niye ödeyesiniz ki? Sonuçta aşağıya giden su size vahiy yolu ile bildirilmeyecekti. Kiracı evini bi kolaçan etseydi zamanında farkedilip böyle bişeye sebebiyet verilmeyecekti.
Benim anlayamadığım nokta evde değilmiş evine baksaymış boş bırakmasaymış vs. tarzı yorumlar..Mecburi sebeplerden (hastanede yatsa,evine dönemeyecek türde olaylar yaşasa) gelemese evine? O zaman yazlık ev alanların hiç şikayet etmeye filan hakkı yok.. Çok ilginç... Konu sahibi Allah yardımcınız olsun maddi olarak,üzerinize düşeni yapmanız çok güzel keşke tüm komşular böyle sorumluluk ve vicdan sahibi olsa.
her seyin fiyati o kadar artmis ki simdi olsa 20-22 bin liradan asagi tutmaz.. gecmis olsun.
Eğer şu akıtan ana borudansa apartman toplu olarak zararı öder.Fakat sizin tesisatınızdan akıtmışsa siz ödemek zorundasınız.
Biz de geçen ay aynı problemi yaşadık. Alt komşumuzun tavanından su akıyormuş. Tamirci çağırdık. Giderde çatlak varmış tamir ettirdik ve sorun halloldu. Ama sizinki biraz farklı. İki tarafında suçu yok tabiki ama alt komşunuz evinde olsaydı problem daha erken farkedilip daha az masrafla halledilebilirdi. Size "yaptırın" dediklerine göre pek zannetmiyorum ama dolap maliyetini ortak karşılasanız daha insani olurdu.
Siz yine de bi teklif edin bence.
karşılıklı iyi niyetli olunsa 2ye bölünür.
ama malesef boyle durumlarda herkes hemen karsı tarafa yüklenme derdinde oluyor.
3 kuruş icin hakka girmekten çekinmiyor insanlar.
sizin kusursuz sorumlulugunuz var.
yani bilerek bir zarara ugratma durumunuz yok ama olaydan siz sorumlusunuz.
komsunuz evde olsa hemen ilk gün cok basit sekilde halledilebilecek birseydi. burada sizin hiç suçunuz yokken tüm masraf sizin olmamalı.
komsu da boyle dusunse paylasirdi.
demekki hak hukuk taniyan birisi degil.
boyle seylerde bilirkisi raporu gerek bence.
ben sifir binaya yeni tasinmistim alt kata su aktı %100 ben ödedim
2 sene sonra üst kattan aktı ilk kiracı asla ilgilenmedi, yaptirmadi , usta getirin yarisi ben öderim dedim yine yaptirmadilar, aylarca kavga gürültü, sonra taşindılar.
onlara hakkımı helal etmedim mesela.
yeni kiracılar da ilgilendiler ama yine %50 ben ödedim.
700 800 gibi masraflar.
siz yine uygun bir dille paylasmanin daha hakkaniyetli olacagini soyleyin bakalim ne diyecekler.
işin içinde bile isteye olmasa da bir zarar verme söz konusu...
ödemeniz gerekecektir.
Allah kolaylık versın ozman karsıdakı dusuncesız olunca yapacak bısey yok
Ev sizinse yaptırmak zorundasınız, değilse ev sahibi yaptirir
Sabah bende alt katın ev sahibini aradım. Ortak bir çözüm bulalım, En azından bir kısmını siz karşılasanız çok sevinirim masrafımız çok çıkacak diye. Ama maalesef.. Benim sorunum değil diyor. Bir açıdan da haklı ne kadar ısrar edebirim ki.. Çok masraf çıkacak kafayı yedirtecek bana bu sıkıntılar artık.apartman genelinde sıkıntı varsa sizin evinizin de zarar görmüş olması lazım. eğer size akan yoksa, sadece sizden alt komşuya akmışsa o zaman sizin mesuliyetiniz oluyor.
Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın Yani ne desem bilemedim. Zamanında fark edilseydi bu kadar masraf çıkmazdı onlarında ihmalliği var ama kul hakkına giriyorlar yazık ya gerçekten.Sabah bende alt katın ev sahibini aradım. Ortak bir çözüm bulalım, En azından bir kısmını siz karşılasanız çok sevinirim masrafımız çok çıkacak diye. Ama maalesef.. Benim sorunum değil diyor. Bir açıdan da haklı ne kadar ısrar edebirim ki.. Çok masraf çıkacak kafayı yedirtecek bana bu sıkıntılar artık.
Ne diyelim bunun da yaşanacağı varmış..Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın Yani ne desem bilemedim. Zamanında fark edilseydi bu kadar masraf çıkmazdı onlarında ihmalliği var ama kul hakkına giriyorlar yazık ya gerçekten.
Üzülmeyin borç ödenir sağlığınız yerinde olsun yeter ki.Ne diyelim bunun da yaşanacağı varmış..
o zaman siz de dolabin parasinin nasil 3bin oldugunu sorun, ispatlasin 3bin oldugunu?Sabah bende alt katın ev sahibini aradım. Ortak bir çözüm bulalım, En azından bir kısmını siz karşılasanız çok sevinirim masrafımız çok çıkacak diye. Ama maalesef.. Benim sorunum değil diyor. Bir açıdan da haklı ne kadar ısrar edebirim ki.. Çok masraf çıkacak kafayı yedirtecek bana bu sıkıntılar artık.
Sabah bende alt katın ev sahibini aradım. Ortak bir çözüm bulalım, En azından bir kısmını siz karşılasanız çok sevinirim masrafımız çok çıkacak diye. Ama maalesef.. Benim sorunum değil diyor. Bir açıdan da haklı ne kadar ısrar edebirim ki.. Çok masraf çıkacak kafayı yedirtecek bana bu sıkıntılar artık.
çok üzüldüm inanın. bebek hayalinizi bu şekilde etkilemeleri beni çok üzdü.. umarım bir an önce anne olursunuzÜzülmeyin borç ödenir sağlığınız yerinde olsun yeter ki.
Kiracı çıktı başka bir ildeki evimizden duvarlar harici her yeri talan etmişler fayanslar bile kötü durumda oraya taşınacağız bir kac ay içinde tüp bebek için planladığım parayı hatta iki katı kadarını da kredi çekerek sil baştan yaptıracağım evi. Beterin beteri var allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın boşverin borç ödeniyor ama kul hakkı ödenmez.
evet bizde söyledik bunu, öyle yapacağız. araştırmaktan başka çaremiz yok zaten. asma tavan için aynısını bende teklif ettim. bakalım bikaç usta bulduk hepsi ayrı günlerde gelip bakacak.o zaman siz de dolabin parasinin nasil 3bin oldugunu sorun, ispatlasin 3bin oldugunu?
Kac yillik dolap ne kadar yipranmis vs vs bunlari santim santim ispat edin.
kafaya gore 5 sene once 3bine dolap yaptirdim ver bana 3bin demek olmaz.
ayrica asma tavanin %100 hepsi mi mahvolmus?
tum tavani degil de sadece kotu olan kismi degistirsinler. ustuni de boya yapsinlar.
bikac farkli ustaya sorun hemen birine guvenmeyin.
onlar en uzun yolu soyluyorlar ki fazla masraf ciksin. bana 800 denen yeri 250ye yaptirmistm.
iyi niyet yoksa kaziklanmamak icin siz de 3ün 5in hesabini yapin.
bazilarinin yazdigi gibi 20bin masraf nasil cikar anlamadim, biraz abarti geldi bana.
kolay gelsin
o zaman siz de dolabin parasinin nasil 3bin oldugunu sorun, ispatlasin 3bin oldugunu?
Kac yillik dolap ne kadar yipranmis vs vs bunlari santim santim ispat edin.
kafaya gore 5 sene once 3bine dolap yaptirdim ver bana 3bin demek olmaz.
ayrica asma tavanin %100 hepsi mi mahvolmus?
tum tavani degil de sadece kotu olan kismi degistirsinler. ustuni de boya yapsinlar.
bikac farkli ustaya sorun hemen birine guvenmeyin.
onlar en uzun yolu soyluyorlar ki fazla masraf ciksin. bana 800 denen yeri 250ye yaptirmistm.
iyi niyet yoksa kaziklanmamak icin siz de 3ün 5in hesabini yapin.
bazilarinin yazdigi gibi 20bin masraf nasil cikar anlamadim, biraz abarti geldi bana.
kolay gelsin
dün tespit cihazı ile gelen usta bizim boruların değişmesi gerektiğini hatta küvetin çatlaklar oluşturduğunu ordan çok aktığını söyledi.Sıkıntının nereden kaynaklandığına bağlı bence. Benim mutfak gideri de benzer şekilde akıtıp direk alt komşunun tavanını mahvetmişti. Başta gideri benim tıkadığımı düşündüğümüz için masrafları ben karşılayacaktım. Sonradan bodrum kattaki dairenin tadilat sırasında mutfak giderini doğru düzgün kanalizasyona bağlatmadığı o yüzden tıkanıp benim katta tepme yaptığı ortaya çıktı. Tüm apartmanı etkileyen büyük maliyetli bir iş olduğu için tüm daireler ortak bölüştü. Yönetici benim kabaran parkelerimle bir alt katın mahvolan tavanının masrafını da ortak masrafların içine sıkıştırdı vs.
Siz ilk olarak tesisat sorununu çözün. Tesisat sorunu sizden kaynaklanmıyorsa ona göre konuşursunuz alt katla ve yönetici ile.
evin sorumluluğu bizde. biz yaptıracağız mecburen..malesef alt kattakinin bir kısmını dahi olsa ödeme zorunluluğu yok.
ev sizin mi ? siz kiracıysanız ev sahibiniz yaptırmak durumundadır.
Kaliteli malzeme olunca bu fiyatlar oluyormuş ama tamiratı varsa onu yaptırmak istedğimizi söyledim. bakalım.Dolabin masraflarini da siz mi ödemek zorundasınız. Ayrica alttaki arkadaşa katılıyorum, onlarin dedigi tutarı vermeyin, birkaç ustayla konuşun.
evin sorumluluğu bizde. biz yaptıracağız mecburen..
dün tespit cihazı ile gelen usta bizim boruların değişmesi gerektiğini hatta küvetin çatlaklar oluşturduğunu ordan çok aktığını söyledi.
ortak mülk kayınvalide kayın görümce ve biz. ama biz oturduğumuz için biz yatptırıyoruzsorumluluğu derken ?
ev sahibi değilseniz ev sahibi yaptırmak zorundadır. kiracı olarak yaptırırsanız da kiradan kesmeniz gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?