Alt komşuya su akmış.

Biz tatildeyken üst kat banyosu akmıştı bizede. Evini öyle görmek üzüyor gerçekten insanı.

Yalancıya bakın. E ne oldu? Ödedi mi?
şikayet etmemiş olsaydım asla ödemeye yanaşmayacaklardı. gösterdim tutanağımı sonra işler değişti ev sahibi almanyada imiş adam geldi konuşuldu anlaşıldı. kiracı kadın resmen dilenci gibi ben parasızım ben işsizim diyor ortalıkta. polis gelmiş kapısına açmamış korkuyorum ben demiş dizi gibi ama gerçek. elbette kimse istemez bu tip olayların olmasını ama iki taraf anlaşır ortak yol bulunursa çok daha iyi olur.
buradaki hanımlar mağdur olmadığı için atıp tutmuşlar umarım kimsenin başına gelmez

Gecmis olsun..Hasari siz ödemelisiniz tabiki..Cunku ev sizin ve su borulari da size ait..Eski binalarda maalesef boyle sorunlar oluyor.Evi alinca su ve kanalizasyon sistemine baktirmaniz lazim iste..Cokta masraf cikar ya üzüldüm sizin icin..Zaten pandemiden dolayi, memurlar haric,herkesin isi azaldi veya isini kaybetti..Tanidik bi ustaya yaptirip, taksitle odeyebilirsiniz..Kolay gelsin

Ben kadının eve gelmemesine neden takıldınız anlamadım. Eve gelmediği için tabi ki sorumlu olamaz. Tabi erken fark etse daha az masraf çıkardı orası ayrı. Ama kadını suçlu çıkarmak için aman canım o da evine gelseydi demek de ne bileyim

Bizim üst katımızda da akmıştı hattabiz tatildeyken olmuş tavanda sarı sarı çirkin lekeler oldu dolabımın içi siyah siyah küf gibi oldu dolabi sildim güzelce tavanda evi boyattığımızda boyattık kimseden para istemek aklımıza gelmedi borularda ki sorun niye benim suçum oluyor ki ayrıca evde olsa durum bu kadar kötü olmaz benim bildiğim siz kendi sorununuzu yaptırıp su gitmesini engellersiniz o kadar

Tavan evet ama dolabın zararını Siz karşılamak zorunda değilsiniz ev sahibi olarak evini ihmal etmiş. Pandemi dönemindeyiz gelir düzeyiniz azalmış olabilir bunu da göz önüne alarak bence bu konuşun olmazsa avukata verin derim

Banyonuzu kırdıracaksınız tamam aşağı katın tavanını da ödeyin ama dolap sizi bağlamaz. Üç aydır evde olmayan kiracının suçu evi kolaçan etseydi bunca zaman o dolap şişmezdi. Oturanın ihmalkarlığını siz niye ödeyesiniz ki? Sonuçta aşağıya giden su size vahiy yolu ile bildirilmeyecekti. Kiracı evini bi kolaçan etseydi zamanında farkedilip böyle bişeye sebebiyet verilmeyecekti.

Benim anlayamadığım nokta evde değilmiş evine baksaymış boş bırakmasaymış vs. tarzı yorumlar..Mecburi sebeplerden (hastanede yatsa,evine dönemeyecek türde olaylar yaşasa) gelemese evine? O zaman yazlık ev alanların hiç şikayet etmeye filan hakkı yok.. Çok ilginç... Konu sahibi Allah yardımcınız olsun maddi olarak,üzerinize düşeni yapmanız çok güzel keşke tüm komşular böyle sorumluluk ve vicdan sahibi olsa.

her seyin fiyati o kadar artmis ki simdi olsa 20-22 bin liradan asagi tutmaz.. gecmis olsun.

Biz de geçen ay aynı problemi yaşadık. Alt komşumuzun tavanından su akıyormuş. Tamirci çağırdık. Giderde çatlak varmış tamir ettirdik ve sorun halloldu. Ama sizinki biraz farklı. İki tarafında suçu yok tabiki ama alt komşunuz evinde olsaydı problem daha erken farkedilip daha az masrafla halledilebilirdi. Size "yaptırın" dediklerine göre pek zannetmiyorum ama dolap maliyetini ortak karşılasanız daha insani olurdu.
Siz yine de bi teklif edin bence.

karşılıklı iyi niyetli olunsa 2ye bölünür.

ama malesef boyle durumlarda herkes hemen karsı tarafa yüklenme derdinde oluyor.

3 kuruş icin hakka girmekten çekinmiyor insanlar.

sizin kusursuz sorumlulugunuz var.

yani bilerek bir zarara ugratma durumunuz yok ama olaydan siz sorumlusunuz.

komsunuz evde olsa hemen ilk gün cok basit sekilde halledilebilecek birseydi. burada sizin hiç suçunuz yokken tüm masraf sizin olmamalı.

komsu da boyle dusunse paylasirdi.

demekki hak hukuk taniyan birisi degil.

boyle seylerde bilirkisi raporu gerek bence.

ben sifir binaya yeni tasinmistim alt kata su aktı %100 ben ödedim

2 sene sonra üst kattan aktı ilk kiracı asla ilgilenmedi, yaptirmadi , usta getirin yarisi ben öderim dedim yine yaptirmadilar, aylarca kavga gürültü, sonra taşindılar.

onlara hakkımı helal etmedim mesela.

yeni kiracılar da ilgilendiler ama yine %50 ben ödedim.

700 800 gibi masraflar.

siz yine uygun bir dille paylasmanin daha hakkaniyetli olacagini soyleyin bakalim ne diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…