Önceden birden yükselip düşüyordu o yüzden satıp almak karlıydı şuanda kestiremiyoruz
 
1 Mart'ta 50.76 gram bilezik yapmıştım Adana 7.795 e yapmıştım.
Suan satsam 10 bin olmus 5 ayda 2 bin 200 kar yapmış maaşallah bir yandan iyi olsa da.
Ulkem için hiç iyi birşey degil.
Allah sönümüze hayr etsin.
Esim bozdur diyor ama ben bozdurma taraftarı değilim biliyorum ki yaptığım fiyata düsmeyecek ve benim düşünceme göre bir müddet bu parayı kullanmıcam .
 
Evet yaptığınız fiyata düşmez. Yukarıda da yazdım. Anlatmak istedigim buydu. Bilezigin degeri o artik asagi yukari.. Ha para acil lazimsa satarsiniz ama. Yukseldi diye satmayin. Tekrar o miktarda almak zor.
 
Altın bozmak bana da akıl karı değil canım. Çok acil değilse...
İlk aldığım fiyattan tekrar alabilmem mümkün değil.
Şubatta atayı 1.090'a almıştım bugün 1.450
Aradaki fark 350 tl nerdeyse.
 
Altın bozmak bana da akıl karı değil canım. Çok acil değilse...
İlk aldığım fiyattan tekrar alabilmem mümkün değil.
Şubatta atayı 1.090'a almıştım bugün 1.450
Aradaki fark 350 tl nerdeyse.
Aynen canim benim de demek istedigim o.Ayni düşünüyoruz. :) Para lazimsa bozdurulur. Yoksa altini satıp, tekrar yine altın almak için beklemek çoğu zamam zarara yol açıyor.
 
Altın bozmak bana da akıl karı değil canım. Çok acil değilse...
İlk aldığım fiyattan tekrar alabilmem mümkün değil.
Şubatta atayı 1.090'a almıştım bugün 1.450
Aradaki fark 350 tl nerdeyse.
Bir de altının değeri o oluyor artık, kârdan ziyade. Mesela yukarılarda yazdım. Bilezik 5.250ye aldik. Şu an 6 bin oldu. Elimde o zaman tam altınlar 1200 ediyordu. E şu an 1380 ediyor mesela. Başa baş hepsi. :)
 
Bir de altının değeri o oluyor artık, kârdan ziyade. Mesela yukarılarda yazdım. Bilezik 5.250ye aldik. Şu an 6 bin oldu. Elimde o zaman tam altınlar 1200 ediyordu. E şu an 1380 ediyor mesela. Başa baş hepsi. :)
ben sizin gibi dusunmuyorum. Dolarin Gecen senelerde 2.80lerden 2.50lere dustugu oldu mesela yani dusukten alip yuksekgen satip tekrar dusukten alinabiliyordu. Keza altin icinde oyle. Ancak gunumuz ekonomisinde bu mumkun olmayacak gibi duruyor. Gecen zamanlarda ben yapiyordum sadece biraz sabir gerekiyor
 
Ben zaten geçen sene başladım. :) Dolar hakkında bilgim yoktu. Bir anda mi düştü acaba? Süreç içerisinde düştüyse ben bekleyemem şahsen. Yani bilemem düşer mi yükselir mi. Garanticiyim o konuda. Zaten çok fazla miktarda alım yapamıyorum ayda 2 gram. Kısmetse bundan sonra da 4 gram alacağım. Kendi acımdan bi zararım yok. Elimdeki para da değer kaybetmiyor en azından. Buna bakıyorum.
 
2 sene once bu seviyelerdeydi hatta bi ara ben yuksekten almistim dusmustu sonra. Takip etmek lazim. Ama alip koyunca ohh kafa rahat oluyor. Dustu mu cikti mi cok dusunmuyorsun
 
2 sene once bu seviyelerdeydi hatta bi ara ben yuksekten almistim dusmustu sonra. Takip etmek lazim. Ama alip koyunca ohh kafa rahat oluyor. Dustu mu cikti mi cok dusunmuyorsun
Kesinlikle öyle yapıyorum ben de. :) Basta bi al sat deneyeyim dedim. Öyle pek düşüş yoktu 1 lira 2 lira falan anca. Telefonun basından kalkamadım. Dedim ugrasamam. :) Şimdi kafam rahat. Gün içinde sadece ne kadar olmuş diye bakıyorum.
 
Küçuk alim olduğu için al sat pek kaŕli gelmiyor zaten. Ben 35-40 binlik aliyodum .yukselince 1 günde 800 kâr getirdigini biliyorum. Sonra birkac gun belki 1 hafta bekliyoruz gevsiyor. Ha tamam bazen istedigimiz seviyeye gelmiyor. Ama 800 kar yaptim diyelim 400 zararla aldim. 400 tekrar bana kaldi. Zarardan kaŕ olabiliyor.
Yine zarardasin diyelim. Aldigin fiyatin altina düsüyor . Bu seferde 2. Plan devreye giriyor. Alim yapip ortalamayi dusürmeye calisiyorsun.
Buradaki önemli nokta şu ki 1-kullandigin para sana lazim olmayan para olacak
2-panik telaş yok. Kâra gecmeden satmak yok
3-ortalama düsürme uygulamaya çalişacaksin

Ilk etapta bende senin gibi yapiyodum. 10 gram almaya calisiyordum her ay. Bazen 12 bazen 8 gram olarak degisiyordu. Pahali ucuz demiyordum. Bu benim biriktirme yöntemimdi.
O zamanlar cookkkk firsatlar kacirdim mesela. Yükseliyordu sonra ortalamamin altina düsuyordu. Vok firsat kacirdim diyebilirim. Ama hedefim uzun vadede birikimdi .
Şu da var ki 1kac gundur piyasa ciddi karisik. Düsme yok surekli yükselis var ama bu durum boyle gider anlamina gelmiyor.
 
İyi geceler kızlar
Tatil bitti bu hafta da annem oğlan hastalandı izni uzatmak zorunda kaldım
Elimde olan parayla bu ay ki çeyrek altınımı 345 liradan aldım karamelli_turta
Bende altın alıp unutmak taraftarıyım
Elimde para kalınca harcanıyor o yüzden şimdiye kadar düşük yüksek bakmadan aldım
 
altin kizlar bende al sat isine sicak bakiyorum
ama sabirli olmak ve panik olmamak lazim yuksek miktarda birikim olunca al sat kârlı olabiliyor
defalarca gun icinde doviz alip sattigim zamanlar oldu.

ama ben ugrasamam alirim dursun diyen de olabilir sonucta amac paranin degerini korumak

bugun haftanin son is gunu bakalim neler olacak
 
Durum cok kotu altin 219 dolar 5,61 euro 6.48
Ben gidip telefon alana kdr geldigi yere bak kimbilir ne kdr zam gordu.
Allah yardimcimiz olsun
Allah asgari ucretle gecinene kolaylik versin
Zamlar hizla gelmeye devam edecek
Artik ciddi ciddi bu duruma bsyler yapilmali al sat yapmayi biraktim cebimizdeki pul oldu resmen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…