- 1 Ekim 2010
- 21.739
- 53.882
- 798
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #22.141
henüz biber domates falan çok pahallanmadı ya, biraz daha kış girene kadar kullanmasam mı diye düşünmekteyim aslında.bu geçiş sürecini pazardan alarak devam mı etsem bilemedim...
anladımm, o halde ben ekim sonunu bekleyeyim bari, nasılsa vaktimde bol pazara gidip alıp kullanmaya devam edeyim..Yani şöyle diyeyim, vaktime göre, rende domates kullanabilirim ama genelde domates biber kullanmamaya çalışıyorum
Ama kavanoz bamya, et, barbunya fln kullandım. Meyve suyu için olanlardanda kullandım. Yetmediği yerde limonata yaparım.
özendim sizden ben de bi yazayım neler yapmışım: (bunlar hiç açılmamış, zamanını bekleyen su anki stoğum)
buzluk:
14 paket kıyma (dana kuzu karışık)
6 kg közlenmiş kapya biber
6 kilo közlenmiş acı çarliston biber
6 kilo közlenmiş patlıcan
1/2 kg dilimlenmiş yemeklik biber
2 yemeklik ev mantısı
1 büyük paket yaprak sarma
3 kilo domates yemeklik
2 kilo haşlanmış yemeklik bölünmüş tavuk
1 adet kuzu ciğer+ kuyruk yağı
1 büyük paket karides
1 kg dan biraz az haşlanmış nohut
1 kalıp kaşar peyniri
2 kilo doğranmış salatalık
750 gr köy tereyağı
tavuk suyu + ilikli kemik suyu
haşlanmış kuru patlıcan
bütün acı dolmalık + kapya biber 5-6 adet kadar
konserve:
3 adet bezelye
3 adet barbunya
2 adet kuru fasulye
3 paket haşlanmış mısır
80*3 ton balığı
20 şişe yemeklik domates
sıvılar:
6 litre zeytinyağı
2 litre sıvıyağ
2 litre nar ekşisi
2 litre koruk suyu
2 litre elma sirkesi
1 litre üzün sirkesi
bakliyatlar:
5 kg pilavlık yerli pirinç
2 kg ithal pirinç (dolmalar için)
2 kg pilavlık bulgur
2 kg ince bulgur
3 kg kırmızı mercimek
6 pk makarna
2 pk şehriye
2 kg un
1 kg tarhana
2 kg kadar siyah zeytin
1 pk nesfit corn flakes
2 kg toz şeker
2 paket tomurcuk çay
2 adet 48 lik demleme çay
1 pk Türk kahvesi
deterjan grubu:
3 lt abc sıvı deterjan
3 lt rinso sıvı deterjan
6 paket diş macunu
2 büyük adet duş şampuanı
54 adet wc kağıdı
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
evet cnm hazırlanıyorum hızla sonraki ay da birikime hiz verecegim insPiyasa aldı başını gitti canım 2 aydır bende de birikim yok kumbaraya başlayacağım bende
Stoklar konusunda iyi hazırlandın sende
cnm bir araştırayım burâdakiler nerede ve ne kadarmış diye tesekkurler harikasinnKızlar doğru zaman mı bilmiyorum ama ev düşünen arkadaşlar bir araştırsın diye yazayım dedim.
İş arkadaşlarımdan iki kişi devletin konut kampanyası ile ev almış. Yerleri biraz uzak ama site içerisinde havuzlu bitmis daireler. Biri 345e diğeri 396 dedi sanırım.
Yüzde on peşin verip kalanını 0,98 ile ödeyecekler iki sefer ara ödeme yapılıyormuş. Peşinat az olduğu için ara ödemede zorlanmayiz diyorlar.
Düşünenler iyice bir araştırsın kızlar, belki fırsattır T tatlu
Bugün Bim'den aldım 14.5 tl bir paketi. 2 paket aldım ben de. Bir bakın isterseniz.Ben de sizi takipteyim kızlar.A4 kağıdı 20_24 arası degisiyor.ogretmenim.fotokobi için kağıdı kendimiz alması gerekiyor.brans öğretmeni olduğum için sürekli fotokopi çekiyoruz.uygun fiyatlı görürseniz haber verirmisiniz ben de onu stoklayacagim ınsallh
Bugün bimde gördüm 14.5 tlBen de sizi takipteyim kızlar.A4 kağıdı 20_24 arası degisiyor.ogretmenim.fotokobi için kağıdı kendimiz alması gerekiyor.brans öğretmeni olduğum için sürekli fotokopi çekiyoruz.uygun fiyatlı görürseniz haber verirmisiniz ben de onu stoklayacagim ınsallh
abc yi bende stok icin dusunuyorum annem begenmisti denemis olurumYarın A101'de 5 kg ABC tursil 18.45
13 eylül 250 ml palmolive duş jeli 4.95
cnm bende okulda cok fotokopi cekiyorum ama bazi kagotlar makineye sıkışıyor malesefBen de sizi takipteyim kızlar.A4 kağıdı 20_24 arası degisiyor.ogretmenim.fotokobi için kağıdı kendimiz alması gerekiyor.brans öğretmeni olduğum için sürekli fotokopi çekiyoruz.uygun fiyatlı görürseniz haber verirmisiniz ben de onu stoklayacagim ınsallh
Bir şey almamışim gibi geliyordu ama abartmisim ben de.bugun 1 sarımsak alayım dedim her şeyi boşaltıp geri koymak zorunda kaldım .biraz hafifleyene kadar zorlayacak bu Buzluklar bizidamla cikolata ben buzluğa 1 kasim itibari ile kullanmaya başlarım diye düşünüyorum.
Benim dondurucu da tıka basa oldu en son bugün etleri kavurup attım. kapak zorlayarak kapandı. Kullanmaya başlayınca tekrar nasıl cekmeceleri iteceğim hiçbir fikrim yok.
Haklısın canım henüz sebzeler pahallanmadi...ben acil 2 kez dondurucudan sebze kullandim ve hemen yerine koydum tekrar
cok erken donsurucudan tuketim icin
taze fasulye bizim burda 7 nin altina pek dusmesi ama barbunya icin 7 tl fazla.Gerçi bugün pazarda börülce 10 tl barbunya ve taze fasulye 7 tl idi..almadım hiç birini tabiki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?