- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #32.261
Çorba-sosyete mantısı-salata-tiremusuKizlarrr bir fikir verin bana
Haftaya pazar misafirlerim var, amcam ve yengem, halam ile eniştem.
Oyları kullandıktan sonra gelicez dediler.
Öğlen yemeği vakti oluyor, yemek hazırlarim diye düşündüm. İlk kez gelecekler ve amcam iş nedeni ile epeydir sehirdisindaydi. Annemleri de çağıracağım.
Sorum şu, menü ne olsun.
Hadi bir yardım edin bana
Eğer biraz önceki hafif menü derseniz, hazır köz patlıcanları yoğurtla, sarımsakla karıştırıp, üzerine et kavurup koyabilirsiniz. Alinazik usulü, yanına pilav, cacık, salata olabilir:)Kizlarrr bir fikir verin bana
Öğlen yemeği vakti oluyor, yemek hazırlarim diye düşündüm. İlk kez gelecekler ve amcam iş nedeni ile epeydir sehirdisindaydi. Annemleri de çağıracağım.
Sorum şu, menü ne olsun.
Kizlarrr bir fikir verin bana
Sorum şu, menü ne olsun.
Firinim misafir sevmiyor benim, ne zaman misafire fırın yemeği yapsam ya pismiyor ya da yakıyorHavuc tarator misafir icin favorim hem kolay hem cogu kisi seviyor
Mercimek / tarhana / domates corbasi
Ana yemek secemedim ben antrikot alip bir parca tereyegi baharat ile firina suruyorum yumusacik oluyor kolay ve lezzetli oluyor
Biz pek pilav yapmayiz ya az yapiyorum ya hic dolma/ sarma/ kuru patlican dolmasi tercihim oluyor
Zeytinyagli barbunya olabilir / bakla/ enginar olabilir
Ispanakli borek olabilir
Hafif bir tatli olabilir. Annemin serbetli cevizli bir tatlisi var hafta ici tarif atabilirim
Firinim misafir sevmiyor benim, ne zaman misafire fırın yemeği yapsam ya pismiyor ya da yakıyor
Ortası yok
Bizimkiler şerbetli tatlı sevmezler ama müsait olunca tarif yazarsan kendimize denerim :)
Firinim misafir sevmiyor benim, ne zaman misafire fırın yemeği yapsam ya pismiyor ya da yakıyor
Ortası yok
Bizimkiler şerbetli tatlı sevmezler ama müsait olunca tarif yazarsan kendimize denerim :)
Bence olur, çok da iyi olurKizlarrr kiko takibi bende olsun mu ben sizi durterim tartilma gununu hatırlatırım
menu zor oluyor yazmak ama kilo vermeyi hızlandırdığını farkettiklerimizi arada paylastiririz
Ben misafire sarımsak hiç koymam, bir yere gittiğinde de sarımsaklı yemem kesinlikle.Birde ben tum yogurtlu tarifleri sarimsaksiz yapiyorum cig tuketemem ey ev sahipleri hepimiz evimizde yesek sizlerde sarimsak koymasaniz
Bu menü güzel bence canımBen şöyle düşündüm
Çorba ( mercimek ya da tarhana)
Börek, kızartma, barbunya pilaki, havuç tarator, yeşil salata
Tavuk sote sebzeli
Pilav
Tatlı da tiramisu ya da sütlü irmik
Turtisimi listeye almayan o grubu kınıyorum
Biz bize diyette de yeteriz :)
Sağol canım, amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?