- 28 Haziran 2019
- 604
- 1.536
- 28
- 39
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #38.541
Canım bizim memleket tatil beldesi diye şanslıyız tatil masrafımız yok gibi birşey anahtarı alan gidiyor geçen yıllar şezlong kiralıyorduk 20 tl di bu yıl olmuş 50 tl gittik şemsiye piknik sandalyesi aldık hergün denize giderek o parayı çoktan cebimize koyduk geçen yıllara oranla pansiyonlar kiralık evler bomboş sahiller çadır dolu.Akşam haberlerde oteller pahalı olduğu için Türkler çadır tatiline yöneldi diye haber var, eşim diyorki biz de eylülde kamp yapalım mı.
Her şeyimiz tamam bir kamp deneyimimiz eksik dedim.
Bayram için rezervasyonu yaptı, işyeri bu ay ödemede bonkor davrandı, birikmiş birkaç alacağı toptan yaptırmışlar. Biraz daha eski alacaklar var ama firmalardan yana sıkıntı var onlarda gelse süper olur.
Benim yılbaşına kadar kk ve ek hesabı kapatmam lazım. 23bin TL civarı yapıyor ikisi.
Bayram tatilinden sonra sağlık gideri hariç tam sıkı yönetime geçiyorum.
gunaydın kızlar hastaneye yatısım yapıldı sunı sancıya basladı dualarınızda bana da yerirsenız sevınırım opuyorum sizi ara ara fırsat olursa yazarım
ya napıyım kahvemsim
zaten çok zorlandığımızı farkediyorum öderken
bide ben işten çıkınca napıcaz şimdiden onu düşünüyorum
çalışsam bebeğe bakacak kimse yok
annem var ama babam memlekette annem burda ne kadar olabilirki
bu ayı o kadar zor atlattıkki borç aldım o bile bitti
tabiki evi satmak bende istemem
ama bi hesapladım geçen gün
eve verdiğimiz peşinatla bir senede ödediğimiz parayı toplayınca satın aldığımız fiyatla 40 bin oynuyor
tamam yıl geçtikçe bu düşecek biliyorum ama bir yılda ev 40 bin tl değer kazanmış oluyor
Selam kızlar
Bugün 14 günlük maaş farkım da yatmış. Hemen hesabımda kalan miktara ekleyip telefon taksidini ödedim. 80 tl lik de altın aldım. Eşimi ikna edebilirsem kızıma bir oyuncak almak istiyorum ama 250 tl olunca dün ikna edemedim bugün devam edeceğim denemelere
Pazartesi bankaya gidip görüşme niyetindeyim.
Eğer netteki hesaplayici doğruysa ara ödeme ile düsen miktar güzel.
Şu an 118 ay borcum var ilk iki ayi odedik.
Sorum şu aslinda 6bin nakit var şu an, 2 bin de ek hesaptan çeksem maasa son on gün varken.
Toplam 8 bin ara ödeme yapayim diyorum, ana para 146 dan böylece 138 bine düşecek.
Ya da o 2 bini ek hesaptan çekmeyip birkaç ziynet mi bozayım.
Hazir ara ödeme yaparken ceza da olacağı için miktari yukarda tutmaya çalışıyorum.
Kalan ay 118den 102 ye düşüyor ara ödeme yaparsam.
Mantikli midir bu dediklerim?
Toplantı ayin 25inde sanırım, perşembe günü.karamelli_turta bu ayki merkez bankası toplantisinda faiz indirimi bekleniyor ya onu bekleyip hem ara ödeme hem de yapılandırma yapsan daha karlı olursun sanırım, bankaya bunu da sor bence.
Ziynet bozdurmak derken kolye küpe gibi takı mi bozacaksin, ata ya da gram değilse bozacagin çok değer kaybi olur
sekerim00 bazı aylar biz de çok zorlanıyorum ödemelerde ama çok şükür kafamızı soktuk, hesabımızı kitabımızı iyi yaparak bundan sonrasını da getireceğiz umarım.
hatta geçen şeyi hesapladım, ev alırken altının gramını 165 TL'den bozdurdum,
şimdi 260 TL ve ev fiyatları geçen seneye göre daha uygun.
evi bu yıl alsam daha az kredi çekerdim vs diye düşündüm.
sonra kızdım kendi kendime, yıllarca kirada oturdum ve kendi evimi almak dışında hayattan maddi anlamda büyük beklentileri olan biri hiçbir zaman olmadım. çok şükür Rabbim gönlüme göre nasip etti, içinde huzurla sağlıkla oturmayı nasip etsin.
ev kredisi olmazsa kira ödenecek ve o kira birkaç yıl sonra şimdiki kredi ödemesiyle aynı olacak.
sen de olumsuz düşünme, herşey yoluna girer
günaydın kızlarCanım sağlıkla almışsındır umuyorum bebeğini Rabbim her daim güzellikler göstersin bebeğine yolu şansı bahtı açık olsun.
Canım ev kolay alınmıyor 7 yıl oldu ödüyoruz ama neler çektik. Hele bebek olunca dibi gördük 2 maaştan tek maaşa düşmek çok zor
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor kimseden fayda görmedik ama dirildik oturduk çıkış yolu düşündük üstelik araya eşimin işsizliğide girdi. İşe girdim bebeğime bakan olmadı mecburen evde durdum destek olamadım toparladık düzeldik eskisinden çok daha iyi hale geldik bin şükür. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hepimize ödeme kolaylığı versin ama başımızı soktuk o gün evi almasak bu sıkıntıları çekmesek ilerde kira köşelerinde daha sıkıntı çekerdik bir daha ev alma şansımız bu kredilerle olmazdı o nedenle en güzelini yaptın başını soktun Rabbim yardım etsin
Ben memlekete gittim hayat hepten değişmiş döndüğümde oğluma oyuncak alayım dedim bir girdim ki 250 300 400 tl bu nedir 25 tl aldığım arabalar 60 70otl olmuş
Konuştum ki elindeki milyon tane oyuncağa iyi bak artık özel gün harici oyuncak alamıcam. Eğitici oyuncak bakıyorum bende 4 yaş önerisi olan varsa güzel olur sihirli bloklardan düşündüm.
Hayırlı sabahlar güzellerim...bakıyorumda borç yüzünden daralmalar bunalmalar olmuş...şekerim kumar borcumu ödüyorsunda bu kadar isyan ediyorsun...borcun varsa karşılığındada evin var...tabiki zor olacak...her karanlık gecenin bir sabahı vardır...6yıl neki çocuğun okula bile başlamamış oluyor...benim sıpalar tam bir sene arayla doğdu çıldıracaktım...şimdi bakıyorum küçüklük fotoğraflarınada ne çabuk geçmiş zaman...geçer geçer buda geçergünaydın kızlar
haklısınız
bazen gaflet anıma denk geliyor
maddi olarak zorlandıkça ne dediğimi bilmiyorum
küçüklüğümden alışkınım aslında bu zorluklara
çok rahat bi çocuklukta geçirmedim
evliyken bari biraz rahat edelim istiyorum
6 sene 11 ay kaldı borcun bitmesine :)
13ünü ödedik
ben aslında bebişi rahat büyütmek istiyorum o bizim yaşadığımız zorlukları yaşamasın istiyorum
nasipse doğduğunda 6 sene 3 ay kalıcak :)
hiç iyi tarafından bakmayı bilmiyorum hakketten :)
onuda öğrenicem inşallah :)
çok şükür bugünümüze
çok sağol ablacımsekerim00 evi satmayı mümkün olduğunca düşünme canım. Rabbim bir kapıyı kapar diğerini açar. Sabret.
Peygamberimiz sav in borç duasi var onu oku bol bol 2 satır zaten.
Hergün vakıa süresi oku dua et bol bol. Allah ödeme kolaylığı versin inşallah canım
ya abla valla güldürdün beni :)Hayırlı sabahlar güzellerim...bakıyorumda borç yüzünden daralmalar bunalmalar olmuş...şekerim kumar borcumu ödüyorsunda bu kadar isyan ediyorsun...borcun varsa karşılığındada evin var...tabiki zor olacak...her karanlık gecenin bir sabahı vardır...6yıl neki çocuğun okula bile başlamamış oluyor...benim sıpalar tam bir sene arayla doğdu çıldıracaktım...şimdi bakıyorum küçüklük fotoğraflarınada ne çabuk geçmiş zaman...geçer geçer buda geçer
Bir ara borcumuz çoktu bu duayı aklıma geldikçe okudum yılmadan. Allah kolaylıklar verdi şu an birikim yapıyorum çok şükür.çok sağol ablacım
hemen baktım duaya kağıda yazdım karşıma koydum
bol bol okurum inşallah :)
Aylik ödeme ne kadar sekerim ve 6 ayda bir üzerine ne kadar zam ekleniyor?karamelli_turta canım sorunu atlamışım evet 6 ayda bir zam geliyor ödemeye
Bir ara borcumuz çoktu bu duayı aklıma geldikçe okudum yılmadan. Allah kolaylıklar verdi şu an birikim yapıyorum çok şükür.
Aylik ödeme ne kadar sekerim ve 6 ayda bir üzerine ne kadar zam ekleniyor?
Sabit Olsaydı belki kendini ona göre ayarlardin
Tabiiiki gir sınavakızlar şimdi size bir soru
şimdi ben bebiş olunca evde durcam ya
2020de de kpss sınavı var lise
sizce bebekle evde sınava hazırlanıp başarabilirmiyim ki?
yoksa hayal kurmayayımmı boş yere
ya bari çalışırsam şartları güzel olan bi iş olsun
özelde şansım yok benim
en az 10 saat cumartesi full hep bugüne kadar çalıştıklarım
asgari ücretten az fazlası aldığım
ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?