Slm kizlara101de tursil var 7.5 kilo 29 tl alan olursa bende bitane persil var kısa iyi olur alsammi kararsız kaldim
Ben persil toz gecen sene almıştım, ama hiç memnun kalmadım.
Anneme verdim, diğer deterjanlar ile karistirip kullandı.
Hem kokusu çok ağırdı hem de çamaşırları çok sert yaptı.
Toz deterjan kullanmıyorum ben, belki ondan öyle geldi bana
Ama senin kullandığın bir markaysa al, fiyatı epey uygun.

üzümü nasıl koyuyorsun canim çok şaşırdım çıkınca nasıl olurki

üzümü nasıl koyuyorsun canim çok şaşırdım çıkınca nasıl olurki

Canım sapını çöpünü temizliyorum yıkayıp buzd. Poşetine koyuyorum.
Çıkınca fazla çözdürmeden su biraz şeker ile tencereye koyup kaynatıyorum.
Üzüm suyu çıkıyor oğlum seviyor.
Ihlamurada ekliyorum

Erken kalkan yol aldi yine :))
Market ve pazar alışverişimizi yaptik.
Marketten stokluk olarak ped,zeytin, sünger ve finish hepsi 1 arada 30lu aldım 15 tl idi o stogumda kalmamıştı.

Kışlık hazırlayacağım bende bugünden itibaren zira şimdiye kadar sadece biber ve domates doğrayıp koydum,misir attım,bütün biber koydum.

4 kg taze fasulye
4 kg domates,
2 kg patlıcan,
4 kg kırmızı biber,
2 kg dolmalık yeşil biber,
2 kg kadar da salatalik aldım.

Fasulye 4,
Domates 1,25-1,5
Patlıcan 2,5
Kirmizi biber 4,
Dolmalik yeşil biber 2,
Salatalik 3 idi.

Diğer kışlıklar da konserve olarak yapilir, kavanozlara.

Turtis çok hamarat bir gün olacak desene :)

Slm kizlara101de tursil var 7.5 kilo 29 tl alan olursa bende bitane persil var kısa iyi olur alsammi kararsız kaldim
Migrosta indirim varken daha uygundu 22 veya 24e almıştım.

merhaba bende aranıza katılmak istiyorum günlerdir kafamda biriken sorular ve son 80 sayfayı okumam sonucu üye oldum.
kendimi tanıtayım 30 yasımdayım ve çalışmıyorum ev hanımıyım 4 yasında bir oğlum var. biz çok küçük bir ilçede yaşıyoruz trakya da eşimin işi sebebiyle.
şuan da eşim görevde ben ise ailemin yanındayım. son 3 aydır ailemin yanında olmama rağmen bir kuruş biriktiremedim. oğlum bu dönemde çok içine kapandı babasına çok düşündü bizde biraz şımarttık.
8 yıllık evliyiz çok zor dönemler geçirdik. bir sürü borç ödedik 3 ay önce biitti. sadece kk kaldı.
şimdi eşim yine kredi çekti araba almak için. öyle yüksek model bir araba almayacağız şimdilik ben öğreneyim hemde bize yetsin diye. sonra Allah kerim.
şimdi tekrar borçlandık ama bir yandan da biirikim yapmak istiyorum.
her ay elimden geldiğince en az 1 gr altın almaya çalısacagım
eşiminde bes i var daha önce cok az kesiliyordu ama temmuz zammını oldugu gibi bes e kestirdi.
elimizde hiç para tutamadığımız için orda kesilsin dedi. onu da altın fonuna çevirmeyi düşündük.

stoklarınıza bayıldım bende genelde yag çay ve deterjan stoğu yaparım bir de taşınma görev vs derken bir anlamı olmuyor bizim için.

şimdi tekrar borçlandığımız için ve bulunduğumuz ilçe gerçekten çok pahalı olduğu için ben bu yaz kışlık hazırlamayı çok istemiştim. ama birde onları burdan götürmek var çok kararsızım
burdan tanıdıklarımızdan köy tereyağı alacağım 5 kg aldım 5 daha almayı düşünüyorum. peynir alacağım yaklaşık 30 kg kadar salamura şeklinde. biber ve patlıcan kuruttum onun dısında 5 kilo bezelye gelmeden dolaba koymuştum.
tek kışlığım bu
burdan gitmeden köy fasulyesi ve nohutu alacağım 3 er kg. başka ne yapabilirim burdan bilmiyorum dünya kadar kargo ödeyeceğiz zaten

size sormak istediklerim araba alana kadar ki bu 1 hafta da olabilir 1 ay da olabilir 5 ay da olabilir bütün parayı altına yatırsak mı ?
eşim görevde maas dan ayrı tazminat alacak onu kk na yatırıp kapatacagız inşallah
ve tabi bu süreçte farkli ihtiyaçlarımız var özellikle oğluşun nasıl bir yol izlemeliyim?

aylık olarak giderleri yazıyorum not tutuyoruz ama bazen harcamalar şaşıyor ve gerçekten hayat çok pahalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…