- 23 Ağustos 2019
- 793
- 2.196
- 113
- 36
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #40.821
Bana bu topiklerin kattığı en güzel şey maaş yatar yatmaz birikim yapma fikri oldu. Bence siz de bunu düşünün. Liste yapıyormuşsunuz zaten. Borçları düştükten sonra size kalan bellidir. Ortalama ne kadarla geçinebilecrğinizi hesaplayıp kalanı yatırıma atabilirsiniz. Mesela gr değil de çeyrek alabilirsiniz. Bir de indirim takip etmek çok önemlimerhaba bende aranıza katılmak istiyorum günlerdir kafamda biriken sorular ve son 80 sayfayı okumam sonucu üye oldum.
kendimi tanıtayım 30 yasımdayım ve çalışmıyorum ev hanımıyım 4 yasında bir oğlum var. biz çok küçük bir ilçede yaşıyoruz trakya da eşimin işi sebebiyle.
şuan da eşim görevde ben ise ailemin yanındayım. son 3 aydır ailemin yanında olmama rağmen bir kuruş biriktiremedim. oğlum bu dönemde çok içine kapandı babasına çok düşündü bizde biraz şımarttık.
8 yıllık evliyiz çok zor dönemler geçirdik. bir sürü borç ödedik 3 ay önce biitti. sadece kk kaldı.
şimdi eşim yine kredi çekti araba almak için. öyle yüksek model bir araba almayacağız şimdilik ben öğreneyim hemde bize yetsin diye. sonra Allah kerim.
şimdi tekrar borçlandık ama bir yandan da biirikim yapmak istiyorum.
her ay elimden geldiğince en az 1 gr altın almaya çalısacagım
eşiminde bes i var daha önce cok az kesiliyordu ama temmuz zammını oldugu gibi bes e kestirdi.
elimizde hiç para tutamadığımız için orda kesilsin dedi. onu da altın fonuna çevirmeyi düşündük.
stoklarınıza bayıldım bende genelde yag çay ve deterjan stoğu yaparım bir de taşınma görev vs derken bir anlamı olmuyor bizim için.
şimdi tekrar borçlandığımız için ve bulunduğumuz ilçe gerçekten çok pahalı olduğu için ben bu yaz kışlık hazırlamayı çok istemiştim. ama birde onları burdan götürmek var çok kararsızım
burdan tanıdıklarımızdan köy tereyağı alacağım 5 kg aldım 5 daha almayı düşünüyorum. peynir alacağım yaklaşık 30 kg kadar salamura şeklinde. biber ve patlıcan kuruttum onun dısında 5 kilo bezelye gelmeden dolaba koymuştum.
tek kışlığım bu
burdan gitmeden köy fasulyesi ve nohutu alacağım 3 er kg. başka ne yapabilirim burdan bilmiyorum dünya kadar kargo ödeyeceğiz zaten
size sormak istediklerim araba alana kadar ki bu 1 hafta da olabilir 1 ay da olabilir 5 ay da olabilir bütün parayı altına yatırsak mı ?
eşim görevde maas dan ayrı tazminat alacak onu kk na yatırıp kapatacagız inşallah
ve tabi bu süreçte farkli ihtiyaçlarımız var özellikle oğluşun nasıl bir yol izlemeliyim?
aylık olarak giderleri yazıyorum not tutuyoruz ama bazen harcamalar şaşıyor ve gerçekten hayat çok pahalı
Cok uzun zamandir aklimda olan biseydi aslinda. Biz surekli kumbara yapardık her ay 200 300 cikar bozukluklardan ama onu altina ceviremeden yok pazar yok su bu derken giderdi para. Simdi acilamayan buyuk kumbara alacagim 1 sene dokunulmayacak.Bana bu topiklerin kattığı en güzel şey maaş yatar yatmaz birikim yapma fikri oldu. Bence siz de bunu düşünün. Liste yapıyormuşsunuz zaten. Borçları düştükten sonra size kalan bellidir. Ortalama ne kadarla geçinebilecrğinizi hesaplayıp kalanı yatırıma atabilirsiniz. Mesela gr değil de çeyrek alabilirsiniz. Bir de indirim takip etmek çok önemli
Benim de 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğum var ve benim de param daha çok onların eğlencesine gidiyor..merhaba bende aranıza katılmak istiyorum günlerdir kafamda biriken sorular ve son 80 sayfayı okumam sonucu üye oldum.
kendimi tanıtayım 30 yasımdayım ve çalışmıyorum ev hanımıyım 4 yasında bir oğlum var. biz çok küçük bir ilçede yaşıyoruz trakya da eşimin işi sebebiyle.
şuan da eşim görevde ben ise ailemin yanındayım. son 3 aydır ailemin yanında olmama rağmen bir kuruş biriktiremedim. oğlum bu dönemde çok içine kapandı babasına çok düşündü bizde biraz şımarttık.
8 yıllık evliyiz çok zor dönemler geçirdik. bir sürü borç ödedik 3 ay önce biitti. sadece kk kaldı.
şimdi eşim yine kredi çekti araba almak için. öyle yüksek model bir araba almayacağız şimdilik ben öğreneyim hemde bize yetsin diye. sonra Allah kerim.
eşiminde bes i var daha önce cok az kesiliyordu ama temmuz zammını oldugu gibi bes e kestirdi.
elimizde hiç para tutamadığımız için orda kesilsin dedi. onu da altın fonuna çevirmeyi düşündük.
stoklarınıza bayıldım bende genelde yag çay ve deterjan stoğu yaparım bir de taşınma görev vs derken bir anlamı olmuyor bizim için.
şimdi tekrar borçlandığımız için ve bulunduğumuz ilçe gerçekten çok pahalı olduğu için ben bu yaz kışlık hazırlamayı çok istemiştim. ama birde onları burdan götürmek var çok kararsızım
burdan tanıdıklarımızdan köy tereyağı alacağım 5 kg aldım 5 daha almayı düşünüyorum. peynir alacağım yaklaşık 30 kg kadar salamura şeklinde. biber ve patlıcan kuruttum onun dısında 5 kilo bezelye gelmeden dolaba koymuştum.
tek kışlığım bu
burdan gitmeden köy fasulyesi ve nohutu alacağım 3 er kg. başka ne yapabilirim burdan bilmiyorum dünya kadar kargo ödeyeceğiz zaten
size sormak istediklerim araba alana kadar ki bu 1 hafta da olabilir 1 ay da olabilir 5 ay da olabilir bütün parayı altına yatırsak mı ?
eşim görevde maas dan ayrı tazminat alacak onu kk na yatırıp kapatacagız inşallah
ve tabi bu süreçte farkli ihtiyaçlarımız var özellikle oğluşun nasıl bir yol izlemeliyim?
aylık olarak giderleri yazıyorum not tutuyoruz ama bazen harcamalar şaşıyor ve gerçekten hayat çok pahalı
Aramiza hoşgeldiniz.merhaba bende aranıza katılmak istiyorum günlerdir kafamda biriken sorular ve son 80 sayfayı okumam sonucu üye oldum.
tek kışlığım bu
Bizim oyuncak konusunda kurallarimiz var aslinda kumbara oglumun ama bazen mecbur kalinca biz kullanıyoruz eger cok istedigi bir oyuncak varsa para biriktiriyorBenim de 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğum var ve benim de param daha çok onların eğlencesine gidiyor..
Kk ve kredi borcundan kalan tutar aslında hem birikim yapmaya hem onların ihtiyaçlarını karşılamaya yeter artık daha az markete gidicez birlikte daha az avm gezicez ama olsun hiç yapmayacak değiliz..
Bakıyorum da hakkaten o kadar çok gereksiz oyuncakları var ki bi temizlik işine girdim mi çoğu çöp oluyor artık bilinçli bi şekilde alışveriş yaparsak bunun da önüne geceriz inşallah
Artık maaşı aldıktan sonra ilk isim bi kısmını ayırıp kalanını gönül rahatlığıyla harcamak olacak
Cok kararsiizim altin da surekli yükseliyor çıldırmış gibiAramiza hoşgeldiniz.
Paranizi 3 5 ay içinde kullanacaksaniz tlde tutun derim ama altin hiç zarar ettirmedi bana, hiç düşmüyor.
Ellerine sağlık canım, epey yol almişsinBende taze fasulyeleri hallettim, domates dogradim yerleştirdim.
Salatalik da 2 kg rendeledim suyunu sıkıp posetledim bakalım şansa artik.
Dolmalik biber koydum balkona 2 kg kadar onu da yarin poşetlerim.
Patlıcan ve kapya biberler yarina kaldi yoruldum.
Patlicanlari karniyariklik yapmak istiyorum,biberleri de firinda kozleyip hem bütün hem doğranmış istiyorum.
Az az yapayim canım, kışın çok kolay oluyor böylece zamandan da tasarruf :)Ellerine sağlık canım, epey yol almişsin
Karınca gibi çalışıyoruz :)Az az yapayim canım, kışın çok kolay oluyor böylece zamandan da tasarruf :)
Aynen canım:)Karınca gibi çalışıyoruz :)
Hem zamandan, hem paradan hem de ne pişirsem diye düşünmeyecegimiz için stresten tasarruf :)))
Biriktirsin harcliklarindan alsin, yapabilir :)Aynen canım:)
Eşim diyor sana dondurucu alacam
Al tâbi diyorum da şimdi zamani değil :))
Harcligiyla alma fikrini tuttum:)Biriktirsin harcliklarindan alsin, yapabilir :)
Walla turtis sen hesabını bilirsin, yeni eve giderken mutlaka dondurucu al. Rahat rahat her şeyi atarsın içine
Saglik olsun canım koyarsin yerine.bu arada kızlar oglusun 2bin lirası bırıktı gram alıcaktım ya önümüzdeki ay eksideyiz butceme gore
oglustan borc alıp sonra kullanmayı dusunuyorum sımdıden borc almaya basladk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?