- 6 Ağustos 2010
- 40.539
- 72.571
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #43.521
Güzel duygu ve düşüncelerin için Allah razı olsun canımBen sizi on yıl önce tandim Farmasi iken, keşke hep takipte kalsaydım, buraya geri döndüğümde de sizi, eski konularınız hep okudum, gerçekten birikim topiklerinin idolüsünüz.
Konumuza daha sık yazın, hep gelin, bizi de bilgi ve tecrubelerinizle aydınlatın.
Genciz diye tüm paramizi harcayalim, acil ihtiyaçta sağa sola bakarız.Yapmıyorlar ya, daha gençsin harca diyorlar anneanneler gibi altın mi biriktiriyorsun diyorlar .... of sorma. Valla hiç umrumda değil. Ben halimden memnunum
Helâl olsunKendimden örnek vereyim
Kendimi bildim bileli birikim yapan biriyim
Çocukluğumda da gençliğimde de tutumlu oldum
Yedim içtim gezdim giydim vs ama hep ölçülü olmaya dikkat ettim
Evlendim yine aynı şekilde devam ettim
Heleki sorunlarla dolu bir evlilik öyküsünü yaşamaya başlayınca birikim yapmanın ne kadar doğru olduğunu bizzat tecrübe ettim.
Yaşım 42
19 yıllık öğretmenim
Bir sebepten eşimle evimi ayırdım
Evimi arabamı aldım
Aldığım eve de sıfırdan eşya ile döşedim
Ve bütün bunları kredi çekmeden yaptım
Allah'a sonsuz kere hamdolsun
İyi kötü gün için birikim yapmasaydım bu kadar rahat hareket edebilir miydim sence ?
Ben doğru bildiğim gibi yaptım
Hala da birikim yapmaya az çok devam ediyorum
Allah kötü gün yaşatmasın ama olaki hayatımızda imtihan gereği sıkıntılar yaşadığımızda hele de para lazım olunca kimseden yardım görmüyor insan
Yaşlılığın hastalığın parasızlığın yüzü soğuktur derler
Dövizden de zarar etmemişsin cnm olsun, tecrübe bunlar.MimiLA hoşgeldiniz Altın kızlara.
Ben de altinciyim, birikimlerimi hep altından yana yaptım ve hep karlı çıktım.
Son 1,5 yıldır sepet olsun diye euro ve USD de küçük kucuk biriktirdim ama döviz bu zamanda kazandirmadi. Euroyu usdye çevirdim, usdyi de altına cevirecegim beklediğim rakama gelirse.
Döviz yaptığım para ile altın yapsaydım en az yüzde 25 daha karlı olacaktim.
Onun için altın, sadece altın :)
Bende altin dışında güvenmiyorum dövize,tl ye.Valla ben güvenmiyorum dövize. Her fırsatta hep altın aldım
Allah razı olsun canımGenciz diye tüm paramizi harcayalim, acil ihtiyaçta sağa sola bakarız.
Çok harcadım bende zamaninda,doyum noktasına geldim sanırım zevk almamaya üzücü olmaya basladi.
Borç içindeyken burayi buldum, çok faydalı oldu kendi adima.
Ben tamda o har vurup harman savuranlardandim ama insan isterse değişebilir :)
3 yil birikim yaptim evimizin peşinatı oldu bu miktar.
Ve ben reeldeki hiç kimse ile paylaşmadım yaptığım birikimi ailem hariç.
Sana da paylaşma derim cnm.
Helâl olsun
Rabbim gönlünüze göre versin..
Woooow helal olsun!!! Ya bende harcıyorum ama dedim ya alışkanlık oldu o altın parasını illa ayırıyorumGenciz diye tüm paramizi harcayalim, acil ihtiyaçta sağa sola bakarız.
Çok harcadım bende zamaninda,doyum noktasına geldim sanırım zevk almamaya üzücü olmaya basladi.
Borç içindeyken burayi buldum, çok faydalı oldu kendi adima.
Ben tamda o har vurup harman savuranlardandim ama insan isterse değişebilir :)
3 yil birikim yaptim evimizin peşinatı oldu bu miktar.
Ve ben reeldeki hiç kimse ile paylaşmadım yaptığım birikimi ailem hariç.
Helâl olsun
Rabbim gönlünüze göre versin..
Bende ya altın düşse de çıkar. Dövizin ne yaptığı belli değil. Yükselince işime yarıyor daha çok altın alıyorum o ayrı tabi hahahaDövizden de zarar etmemişsin cnm olsun, tecrübe bunlar.
Bu ara altın düşüşte, uzun vadeli birikim yapiyor olsam yine altina devam ederim.
Bende altin dışında güvenmiyorum dövize,tl ye.
Birikimimin miktarini benim de annem dışında bilen yoktu birde siz :)Allah razı olsun canım
Ben de normal hayatta hiç birikimlerimi annem dışında hiç kimse ile paylaşmam.
Aynen dediğin gibi insan bir süre sonra doyuma ulaşıyor ihtiyaç dışı alışveriş saçma geliyor
İnsanın ihtiyacı olsa dolaptaki bir sürü giysiyi satamaz ama birikimlerini anında devreye koyar
Çok mantıklı hareket, komşun bile bilse ilk ihtiyacında sendeki birikime göz dikiyor.Ve ben reeldeki hiç kimse ile paylaşmadım yaptığım birikimi ailem hariç.
Teşekkür ederimWoooow helal olsun!!! Ya bende harcıyorum ama dedim ya alışkanlık oldu o altın parasını illa ayırıyorum
Ne güzel yapmışsınız böyle devam durmak yok!!!!
Altin candirBende ya altın düşse de çıkar. Dövizin ne yaptığı belli değil. Yükselince işime yarıyor daha çok altın alıyorum o ayrı tabi hahaha
Ayyyyynen katılıyorumTeşekkür ederim
Zaten sürekli yapilan bir eylem alışkanlık oluyor bir zaman sonra.
Altin candir
Bu konuyu biraz konuşalım bence:)İnsanın bir de kısa orta uzun vadeli hedefleri
Ve de mutlaka bir a b c yatırım planı olmalı ☺
Uzun vade plan ev dükkan vs almak olabilir bunun 7 -10 yıl ve daha fazlasıBu konuyu biraz konuşalım bence:)
Kısa,orta,uzun vadede planlar neler olabilir.
A b c plânlari da :)
Plânlar plânlar :)Dün kaba taslak bir hesaplama yaptım
Aralık 15 itibariyle yüklü kredi kartı ödemem bitiyor
Evin beyaz eşyalarını internetten almıştım
Bulunduğum yerdeki mobilyacılara ödemelerimi önceki birikimlerle birkaç seferde elden ödeme şeklinde yapıp bitirdim.
Temmuz - Aralık ayı dahil 6 ay boyunca taksit ortalamam 3000 -3500 tl arasında oldu.
Benim yılbaşından itibaren maaşım ve ekders toplamım 6200 tl yi geçiyor.
Bunun 3500 tl si zorunlu tasarruf
500 tl si gün parası
Kalan 2200 tl yi de mutfak giderlerine faturalara harcamayı düşünüyorum.
Orta ve kisa dönem plânları yapabilirim:)Uzun vade plan ev dükkan vs almak olabilir bunun 7 -10 yıl ve daha fazlası
Orta vade 1-3 yıl çocukların eğitim dönemi ile ilgili ihtiyaç olacak para olabilir
Kısa vade tatil eşya kıyafet vs alımı için yapılan birikim olabilir birkaç aylık zaman dilimlerini kapsar
Komşu mu,Çok mantıklı hareket, komşun bile bilse ilk ihtiyacında sendeki birikime göz dikiyor.
Benim çok uzun hikayenin özeti şu severek evlendiğim adamı evlendikten sonra bambaşka biri olarak tanıdım.Kendi ailesiyle benim ve çocuklarım arasında bir denge adamı olamadı bir türlü ve 18 yılın sonunda gidişata "YETER" dedim.Plânlar plânlar :)
Yılbaşından itibaren borçlar sifirlaniyor ne güzel..
Bende mutlaka her ay yaparim bütçemi.
2200 tl faturalar mutfak için yetebilir bence.
Tek mi yasiyorsunVaryemez
İşte böyle, uzman görüşü önemli bizler için :)İnsanın bir de kısa orta uzun vadeli hedefleri
Ve de mutlaka bir a b c yatırım planı olmalı ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?