Hedef çok iyi
Kumbara işini şöyle mi yapsak o zaman, sabit bir tutar ve zaman belirleyip ek birikim gibi gerçekleştirelim.
Mesela her hafta pazartesi 25 TL, 6 ay sonra açacağız. İsteyen fazlasını da atar.
Canım bence gerçekten muhteşem bir fikir
İşte hayatımda her zaman akıl akıldan üstündür
İstişarede hayır vardır görüşümün doğruluğunu bir kez daha gördüm
Ben bu fikri çok sevdim.Teşekkür ederim canım

Ayyy utandım ama.
En başında da dedim ya kumbara işi bana göre degil, zaten birikim yapabilen insanların büyük meblaglari kumbaraya bağlamasını hic doğru bulmuyorum.
O zaman pazartesi itibari ile yeni kumbaramiza hep birlikte başlıyoruz.
Ben bu kumbarayi şirkette tutarım, daha planlı ilerler

Bak, kahvemsi de benim fikrimi sevdi...

Arada da, döker sayarız, çil çil... :))

Hedef çok iyi
Kumbara işini şöyle mi yapsak o zaman, sabit bir tutar ve zaman belirleyip ek birikim gibi gerçekleştirelim.
Mesela her hafta pazartesi 25 TL, 6 ay sonra açacağız. İsteyen fazlasını da atar.
Çünkü sarı en sevdiğim renk, altın sarısı
Ay kızlar kumbara işi çok güzel oluyor tabiki katilirim :)
Şu an 60 hafta kumbarasi yapiyorum karışık atiyorum haftaları.
1 ve 50. Ve 20.Haftayı attim sadece şimdiye kadar

Bak, kahvemsi de benim fikrimi sevdi...

Arada da, döker sayarız, çil çil... :))
Canım ben de kumbarada öyle büyük miktarlarda birikim yapmadım
Hep bozukluklar çok fazla olduğunda ağırlık yapmasın diye atarım mutfakta dolap içinde bir köşede durur ekmek vs almaya
Bazen bozukluk cüzdanına koyar pazarda filan harcar bütün paralarıma dokunmam.
Maaşımı senelerdir bankadan çekmeden kredi kartımı da online ödeyip
Çocuklar bankaya para yatıracakları zaman bana veriyorlar ben de onlar için tuttuğum deftere kaydediyorum
Böylelikle para çekmeye de gitmemiş oluyorum
Ama gene de bazen harçlık lazım olduğunda 500 1000 tl çekip bir kısmını evde Zulabankta tutuyorum

Evde zulabank
Şu an önceliklerim arasında
Biz ustumuzde pek nakit taşımiyoruz, her yerde banka kartı geciyor zaten. önceki evde hırsızlik olayı yaşadık maalesef.
Allah korusun acil birşey olsa evde para yok.
Bu ay maaşla birlikte evde zulabanka basliyorum

Evde mutlaka ben de para bulundururum...

Olağanüstü zamanlar yaşayabiliyoruz bazen maalesef , ülke olarak....

O dönemlerde ne bankaya gidilir, ne kasaya vs. O nedenle evde mutlaka bir miktar para bulundurmak gerektiğini düşünüyorum ve bunu uyguluyorum...
Evet hırsız konusu zor, Allah korusun, tedbirimizi alıyoruz ama o para nasipten çıkmışsa zaten nerede olursa olsun gidecektir diye düşünüyorum...

Şimdilerdeyse, neden bir miktar da altın bulunmasındı evde kafasındayım ama sıfırdan iki katlı ev düzerken bunu nasıl başaracağımı şimdilik ben de bilmiyorum.... :))

Günaydın bu arada... :)
Hayırlı sabahlar...

Yine yoğun bir gün beni bekler... birazdan çıkacağım. Fatih de bir işim var, orada kahvaltı yapıp Sarıyer e gideceğim büyük oğlanı okula bırakacağız, bugün servisle gitmedi, küçüğümü de ziyaret edip, ofise döneceğim, öğle yemeğinde ofiste misafirim var.... akşam da büyük ihtimalle babaannem, annemler ve kardeşim yemekte bendeler, daha menüm bile hazır değil... :)

Rabbim hepimize kolaylık versin, attığımız her doğru adımda...

Allah kolaylık versin canım su gibi aksın günümüz
Allah her türlü şer ve şerlilerden korusun bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…