Merhaba hanimlar. Istisarede hayir vardir diyerek, bir konuda sizin de fikrinizi almak istiyorum.

Torunum bu yil okula basladi. Okulun egitiminden ve disiplininden hic memnun kalinmadi ve butik bir ozel okula alindi. Simdilik cok memnunlar ve nasipse orda devam edecek.

Ilkokulu bitirene kadar, okul parasi ve kirtasiye masraflarini anneannesi olarak karsilayacagim. Bu yilkini nakit indirimi oldugu icin, pesin verdim. Onumuzdeki yilin ve bir sonraki yilin yari parasi da hazir.
Ben genel olarak saglamci bir insanim. Tamamini biriktirmek istiyorum. Universite yillari icin de hatiri sayilir bir parasi birikti ama ona dokunmak istemiyorum.
Ilkokul icin ayirdigim paranin bir kismi fiziki dolarda, daha buyuk kismi da banka altin hesabinda.
Yillik ucret nakit verildigi takdirde 3100 $ gibi bir paraya tekabul ediyor.
Simdiden sonra birikimi yine altin hesabinda mi devam edeyim, yoksa $ mi alayim?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...

öncelikle bu kadar ince düşünen bir aileye sahip olduğu için Can torun çok şanslı nice güzel günleri birlikte yaşarsınız umarım.
ben genel olarak birikimimi hep altından yana yapıyorum.
birkaç kez usd de aldım ama genele bakınca altın daha karlı.
mesela şu an elimde bir miktar usd var, kardayım ama usd aldığım zamanlarda altın almış olsaydım çok çok daha karlı olacaktı.
onun için benim tercihim altın yönünde.
ama okula ödeme usd olarak yapılacak ise o zaman usd biriktirilebilir onun dışında altın.
ytd.

Abla ben olsam altın alırdım

Abla ben olsam altın alırdım
Benim de gonlum altindan yana. Hatta elimdeki dovizi de bankaya yatirip, hazir ons dusmusken altina mi cevirsem diye dusunuyorum. Al sata baslayinca da duramiyorum, kazaniyorum ama stres oluyorum. Sonra da amaan onlar da elimde kalsin diyorum. Vsvsvs gel gitler...

Odeme sekli TL. Elimde $ olunca ben o sekilde pesin verdim. Gonlum de altin diyor ya, bakalim...
Guzel dilekleriniz ve tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim.

Ben tatildeyken ons yine yesili yakmis gidiyor.

merhaba kizlar...
gunler oyle gizli geçiyor ki ne zaman sabah ne zaman aksam oldu anlamiyorum...

8 dersin sonunda eve gelebildim..
Hemen mutfağa koşup 2 günlük yemek yaptim...
Oturduğum anda bir daha kalkamıyorum o yuzden hemen gelince işlerimi yapiyorum...

Havalar ısındı hic aralık ayı gibi degil...Dogalgaz okul donusu yakıyorum bakalim 1 haftaya belli olir ne kadar gelecegi

Bir yil kadar once, al-satciydim. Torun bile alismisti. Yuklu programi acip bak anane altin dusmus, dolar yukselmis. Yukselis ve dususleri renkten takip ediyordu. Uzunca bir zaman dolar-altin arasi tasindim durdum. Oldukca da kâr ettim. Ama takibi, stresi zor.
1 yildir al-yatci oldum. Aliyorum, unutuyorum.
Arada bir seyler durtmuyor da degil.

Benim tek derdim torunum.
Ileride, ozellikle egitim konusunda maddi kaygisi olmasin. Zeki bir cocuk elimizden geldigince guzel bir egitim almasi, boynumuzun borcu oldu.
Yoksa derdim para degil...

Çeşitli kademelerden aldım
267 tlden bile aldıklarım var
ay kızlar dogumdan sonra çok sıkıstık Rabbim bugunlerimizi aratmasın ama denklestırcem dıye epey ugrastım kardesımin annemin hesabından borc aldm tl ınsAllah ocakta ödeyecegım.faturalar market vs asırı costu cunku dogum parası kasko sıgorta tamamlayıcı sıgorta vs hepsı bu 5ayda oldu
ama sıkısmamın bir nedeni de şu sene basında gram yapmıstım dogum parasına kullanırız sonra kullanırız vs dıye onları bozmadım oyle boyle derken bugune geldik cok sukur sımdı altın artınca ne yalan soyleyeyım memnun oldum
oglusuma altın hariç 3bine yakın nakit para geldi hedıye onları harcadım ama altın bozmamak için, eger sıkısık olmasaydım onlarla da peyderpey altın alırdım nasip ama.

Selam kızlar
Yıl sonu geldi benim yoğunluk basladi, artık mesaiye de kalmam gerek ama eşim hiç istemiyor, bir plan yapmam şart.
Çamasir attım makinaya, cay koyup dizi izleyecegim.
Kız kardeşime ve geline pijama takımı aldım internetten. Yılbaşı hediyesi olur.
Babamın doğum günü ay başı, ona da hediye almam gerek.
Eşimle konuştuk yılbaşı ve doğum günü hediyesi olarak altı n ya da TL istedim m. Bilezigime katkı olur
Şirketteki yemekhane kapatılacak gibi görünüyor. Şimdiden plan yaptım, yemek çeki ile mutfak alışverişi yapıp o tutar kadar altın almayı düşünüyorum. Zaten dışarıda yiyemiyorum, yemeği evden götürürüm.

Bileziğe doğru giden planlar çok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…