- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.441
merhaba hosgeldiniz.. istersenmerhaba arkadaşlar:)
eski sayfaları okuyamadım ama size katılmak istiyorum. ben de 2020 yılında birikim yapmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım, elime geçen parayı neye yatırmalıyım, nelere dikkat etmeliyim hiçbir fikrim yok. denediğiniz yöntemlerden bahseder misiniz:)
özel birikime başlamıştım kendim icin o yuzden sordumBen çeyreğini 490 TL ye aldım canim
En yakin fırına markete götür. Göturmeden grupla say kolay olur...Biz hep oyle yapıyoruzGünaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
Ben de altından yanayım ama bir ara sepet usulü olarak döviz falan da almıştım.. Şu an hiç yok.. Ama bir taraftan sepete az da olsa geçsem mi diyorum bu yıl...Günaydın altın kızlar
Yeni yılınız kutlu olsun, sağlıklı, mutlu bir yıl olsun.
Haberlerde okudum; altın bu sene de en çok kazandıran yatırım aracı olmuş. Yüzde 33 kazandırmış.
2019un başında 210 küsürlerdeyken şu an 290 küsürlere çıktı.
Selam topiğe hoşgeldinizMerhaba hanımlar, öncelikle bereketli, sağlıklı, huzurlu yıllar diliyorum herkese. :)
Ben sessiz sedasız hep birikim topiklerini takip ettim hesabımı açtığımdan beri, gerek biri bin eden anneciğimden gerekse sizden çok şey öğrendim bu vakte kadar.
Sırtımı her zaman güvenli olduğuna inandığım altın, döviz gibi yatırım araçlarına yasladım.
Yeni yılın başlangıcında buraya da yazmak için karar almıştım ve bunu hayata geçiriyorum.
Birlikte güzel birikimlerimiz olsun inşallah.
2019 yılında hatrı sayılır bir birikimim oldu, 2020 yılında ise düğünüm olacak Allah'ın izniyle henüz bir evimiz yok ama idareli olup evliliğimizin ilk yıllarında küçük de olsa bir ev almak istiyoruz sözlümle, nasibimizde varsa olur inşallah.
2020 için net bir hedefim yok şu anda, az çok demeden kenara koyacağım.
1 tane büyük kumbaram var ona para atıyorum bir de maaş zamanında önce birikimimi ayırıyorum sonra maaşımı harcıyorum.
1 tane de küçük kumbara alacağım onda birikenleri de dövize çevirip büyük kumbarama atacağım.
Herkese mutlu ve bol birikimli bir yıl diliyorum.
Canım ben de dolar fırlayacak nidalarına dayanamayıp bu sene 3000 dolar biriktirdim. Ortalamam 5.93 dü, daha yeni ortalamayı yakaladım. Geçen zamanı düşününce zarar ettim sayılır. Keşke hep altın alsaymışım. Bu sabah birikim umrunda olmayan eşim bile bundan sonra altın al diyor. Bebeğin hesabını da altın üzerine açtık.Ben de altından yanayım ama bir ara sepet usulü olarak döviz falan da almıştım.. Şu an hiç yok.. Ama bir taraftan sepete az da olsa geçsem mi diyorum bu yıl...
günaydın canım merkez bankası bıze cok yakın posetlere ayırıp götürüyorum bırıkınce onların makınası var direkt bosaltıp parayı verıyorlar.Günaydın
Kızlar bu 5-10-25 kuruşları napıyoruz ya bi kavanoz doldu ama kim alır ki
Elimde kalacak boşu boşuna sanki
Selam topiğe hoşgeldinizinşallah hedefleriniz gerçek olur. Kaç yaşındasınız? Ne iş yapıyorsunuz?
Merkez bankası mı. Nerede ki :)) şimdi saydım sayana kadar pert oldum 32 tlgünaydın canım merkez bankası bıze cok yakın posetlere ayırıp götürüyorum bırıkınce onların makınası var direkt bosaltıp parayı verıyorlar.
marketler falan fılan hep onlar ordan bozdurup tümletıyorlar.
5-10 kuruslardan tümlettıklerımı gecen yıldan beri sadaka olarak verıyorum ben.
Ata çeyreği ilk kez duydum cnmAyyy sen mi sormustun canım, turtis yazdı diye öyle yazdım.
Ata altın yatırım için en çok tercih edilen altın.
Cumhuriyet altinidan daha ağır ve kulpsuz.
Atatürk resmi basılı para gibi.
Onun da yarım ve ceyreklileri var.
Üzerinde tarihi olmadığı için satarken değer kaybı neredeyse hiç yok.
Hayırlı olsunÜniversite etrafında yeni binalar yapılıyor komple apart şeklinde, eşya da var içlerinde,
Umarım kolay kiraya veririz
90 _95 diyorlar
Sağol canım inşaallah güzel olur
canımm hayırlı olsun kesınlestımı ck sevındımKizlar hayirli seneler olsun hersey gonlunuzce olsun
Bir telefon bize bizi geri verdi
Icim icime sigmiyor
Ne hayaller ne düsler kuruyorum...
2019 cok kotuydu ama galiba guzel bitti..
Belki faizler dusmusken ev aliriz
Surec nasil ilerleyecek bilmiyorum..
Ama hevesli ve heyecanliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?